HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:29

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 21:22

Mit nyerek, mit vesztek, ha? Ha szakítok? Kommunikációs modell alatt mit értesz? Nem hallottam még ezt a kifejezést. Nehéz úgy erről beszélni, hogy őt a kezdetektől fogva római katolikusnak nevelték, én pedig gyerekkoromban csak a feltűnően konzervatív nagynémék fura szokásaiból és észjárásából kaptam ízelítőt a vallásos emberekből, és azóta sem foglalkoztam vele sokat, mert nem érdekel. Persze most ez miatta másképp van, azért is vagyok itt :)

Ha együtt maradtok vagy szétváltok.

A kommunikációs modellt a honlapomon megtalálhatod az esszék között. Indítottam ilyen nevű topikot is itt.
Wherever you go, go with all your heart.

#402 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:46

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 23:29

Ha együtt maradtok vagy szétváltok.

A kommunikációs modellt a honlapomon megtalálhatod az esszék között. Indítottam ilyen nevű topikot is itt.

Köszi, majd bevizsgálom :)

Na igen. Sokat gondolkoztam, de nem szeretném, és nem is tudnám elhagyni. Semmiképpen. Szeretem, ő is szeret, sőt, én egy nagyon értékes embernek tartom emellett. Tehát úgy érzem, lehet nem találnék mégegy ilyen lányt egész életemben (sőt, biztos ;) ). Így hát nem akarom elveszíteni... Persze most úgy tűnik, mintha csak a szerelem, vagy az érzelmek beszélnének belőlem (és lehet nagyrészt így is van, de ezzel gondolom nincs semmi baj), de nem tudom jobban megfogalmazni, ezt csak én érzem legbelül. Persze a szenvedés se jó, a mi gondjaink pedig nem megoldhatók, itt legfeljebb a hozzáálláson lehet változtatni... Tulajképp elmondhatom, sehogy se jó. Azt hiszem ebben a kérdésben nincs is helyes döntés, illetve sosem fog egyértelműen kiderülni, hogy jó utat választottam-e...

Amúgy elnézést, hogy offolom a témát :think:

#403 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 00:44

> Richard Dawkins: A nagy konvergencia <

#404 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 12:51

Idézet

Vajon mennyi lehet a Vatikán kasszájában? A pápaság szellemi-spirituális öröksége mellett a profán vagyoni hagyatékkal kapcsolatban is megindultak a találgatások, amikor XVI. Benedek lépett II. János Pál helyébe. Annyi bizonyos, hogy a Szentszék nyilvános költségvetése három rossz év után tavaly nyereséggel zárt. Azt azonban, hogy valójában hogyan is áll a pápaság szénája, egyetlen világi elemző sem tudná megmondani, mert a Vatikáni Bank vagyoni helyzete továbbra is titkos.

Egyre nyilvánvalóbb azonban, hogy a pápaváltás napjaiban két olyan, mindeddig kevés figyelmet kapott fordulat történt, amelyek következményei erősen apaszthatják a Szentszék tőkéjét, bármekkora legyen is az. Erkölcsi értelemben mindenképpen.

"Isten bankára" benyújtja a számlát

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#405 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 10:49

Did Jesus exist? Court to decide

Magyarul, roviden: Olaszorszagban pert inditottak az egyhaz ellen, folytatolagosan elkovetett csalas vadjaval...  "Egyszerű az eset az egyik azt állítja, Jézus, létező személy volt, a másik, azt, hogy nem. A bíróság meg majd eldönti az eldönthetetlent."

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#406 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 06. 15:18

A vakhit különben bizonyíthatóan káros az egészségre. ( lásd hány embert tapostak halálra a Mekkai zarándoklatokon.)

#407 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 15:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 15:18

A vakhit különben bizonyíthatóan káros az egészségre. ( lásd hány embert tapostak halálra a Mekkai zarándoklatokon.)

A semmiben nem hivőség szintén bizonyíthatóan káros az egészségre. (Lásd öngyilkosságok száma.)  ;)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#408 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 15:49

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 15:44

A semmiben nem hivőség szintén bizonyíthatóan káros az egészségre. (Lásd öngyilkosságok száma.)  ;)

Nem ertem mi koze a nem hitnek az ongyilkossaghoz?

Samott

#409 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:15

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 15:49

Nem ertem mi koze a nem hitnek az ongyilkossaghoz?

Samott

Ha valaki nem hisz semmiben (nem csak vallásra, istenre gondolok), akkor annak elég kilátástalan az élete, és gondolom (nem tudom, csak gondolom) öngyilkosságra hajlamosabb. Egyébként persze, hogy csúsztattam, sarkítottam, de ottokar is, erre volt válasz, amit írtam. ;)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#410 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:23

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 16:15

Ha valaki nem hisz semmiben (nem csak vallásra, istenre gondolok), akkor annak elég kilátástalan az élete, és gondolom (nem tudom, csak gondolom) öngyilkosságra hajlamosabb.

Szerintem rosszul gondolod. Azert mert valaki megvan misztikum nelkul, meg nem hajlamosabb ongyilkoni... ;) Az eletoszton messze korabban megvolt, mint barmilyen vallas.

Samott

#411 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:42

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 16:23

Szerintem rosszul gondolod. Azert mert valaki megvan misztikum nelkul, meg nem hajlamosabb ongyilkoni... ;) Az eletoszton messze korabban megvolt, mint barmilyen vallas.

Samott

Úgy látszik mégegyszer le kell írnom (pedig odaírtam előbb is): nem csak a vallásra, istenre gondoltam. Lehet hinni (vagy nem hinni) abban is, hogy holnap jó napom lesz, minden sikerül, stb.

#412 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 18:35

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 16:42

Úgy látszik mégegyszer le kell írnom (pedig odaírtam előbb is): nem csak a vallásra, istenre gondoltam. Lehet hinni (vagy nem hinni) abban is, hogy holnap jó napom lesz, minden sikerül, stb.

Az viszont nem ennek a topicnak a temaja... felesleges idekeverni. ;)

Samott

#413 Felhasználó inaktív   MAD_Fire 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 07. 20:41

Nem eccerü :) - de végülis kell választási alternatíva hogy van ilyen is :) szerintem az egyház önnmagában szar és tényleg nem tudja a XXI századi embert megszolítani kétezer éves konzervatív gondolatokkal, szerintem ha Jézus tudta volna hogy ilyen lesz :) talán bele sem kezd  ;)

#414 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 21:01

...

Szerkesztette: Samott 2006. 01. 07. 21:02 -kor

#415 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 23:04

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:35

Az viszont nem ennek a topicnak a temaja... felesleges idekeverni. ;)

Azért nem teljesen. Az, hogy valaki hisz istenben (vagy bármilyen természetfeletti erő létezésében) önmagában sok ember számára egyfajta mankót jelenthet az életben. Sokan az istenhiten keresztül nyernek önbizalmat, nyernek erőt ahhoz, hogy a kudarcokat kezelni tudják. Leírom, én hogyan viselkedem, talán kicsit furcsa lesz: amikor valami nehéz dolog előtt állok (egyszerű példa: vizsga), akkor sokszor mondom magamban, istennek, hogy jó volna, ha ez meg ez sikerülne. Miközben tudom jól, és aszerint is cselekszem, hogy önmagamon múlik mindenekelőtt. Tehát nekem kell magamon segítenem ahhoz, hogy sikerüljön. Amikor valami kudarc ér (példánál maradva: vizsga nem sikerül), nem istent hibáztatom, hanem magamat, mert nem készültem eleget, vagy benéztem valamit, ilyenek. Tehát megintcsak én vagyok a dolgok okozója, én vagyok az ex machina. És amikor ez ilyen kudarc történik, nyugtázom magamban, istennek, hogy igen, elrontottam, majd legközelebb többet tanulok, jobban odafigyelek.
Hogy miért írtam ezt le, miért kapcsolódik ez ide? Mert a hit valaminek a megvalósíthatóságában, az önbizalom, a magabiztosság jöhet közvetetten is istenen keresztül, és ilyesformán teljesen mindegy, hogy honnan, mert a végeredmény számít.

#416 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 07. 23:42

"sokszor mondom magamban, istennek, hogy jó volna, ha ez meg ez sikerülne. Miközben tudom jól, és aszerint is cselekszem, hogy önmagamon múlik mindenekelőtt. Tehát nekem kell magamon segítenem ahhoz, hogy sikerüljön. Amikor valami kudarc ér (példánál maradva: vizsga nem sikerül), nem istent hibáztatom, hanem magamat, mert nem készültem eleget,"

Én ezt megtakarítottam, nekem nem kellett egyik sem mégis kitűnően tanultam. Deus ex machina helyesen.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 07. 23:52 -kor

#417 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 00:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 23:42

Én ezt megtakarítottam, nekem nem kellett egyik sem mégis kitűnően tanultam. Deus ex machina helyesen.

Mint írtam, a végeredmény szempontjából (ebben az esetben) tök mindegy, hogyan jutunk el egy megoldáshoz. :) És tudom, hogy deus ex machina a kifejezés, de a deus jelenti az istent, én viszont nem vagyok az tudtommal.

#418 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 00:43

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 0:03

...a deus jelenti az istent, én viszont nem vagyok az tudtommal.

Törekedj rá. :D

#419 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 08. 01:13

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 1:03

Mint írtam, a végeredmény szempontjából (ebben az esetben) tök mindegy, hogyan jutunk el egy megoldáshoz. :) És tudom, hogy deus ex machina a kifejezés, de a deus jelenti az istent, én viszont nem vagyok az tudtommal.

Nincs ilyen szólás, a gép. Hanem Isten a gépből. Valójában isteni beavatkozást jelent.

#420 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 11:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 1:13

Nincs ilyen szólás, a gép. Hanem Isten a gépből. Valójában isteni beavatkozást jelent.

Nem mondod?! :) Tudom jól, hogy nincs olyan szólás (sententia, miegyéb), és azt is, hogy mit jelent valójában. Azt hittem, kis költői (bár nem vagyok az :D) szabadságot megengedhetek magamnak, de úgy látom, csak kötekedni szeretnél. Vagy nem tudom, mit szeretnél...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.