Idézet: Zollka - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 20:45
Moore törvény nem olyan formában igaz mint mondod,mert a procik tranyó száma közel sem egyenesen arányos a teljesítménnyel...Ha így lenne akkor a p4 alázná ezerrel az A64-et...Pedig az A64-ben még IMC is van mégis kevesebb tranyóból áll...Másrészt pedig én azt mondom 2 év múlva is elég jó progikat tudsz futtatni majd egy 4800+-os procin feltéve ha megtámogatod mondjuk egy DDR600-as memóval... Másrészt az órajel pedig közel sem lesz olyan mértékben növelhető mint láthatjuk Intelnél a Prescott bukásával...Ezért is van a dual core...
Pedig valahol olvastam, hogy EDDIG valahogy így volt! Viszont a tranyószámra akkor is igaz!

Azt pedig állítólag tudják tartani még sokáig! 2 év múlva 4800+ meg DDR600-as! Feltéve ha most megveszed a 4800+ és egy olyan alaplapot, ami tudja a DDR600-at! Én itt szivtam egy keveset...amikor (2003 nyara) vettem a rendszerem, akkor 20e Ft-os árkategóriában nem volt DDR400&DualDDR alaplap! Maradt a Single&DDR333!
A Prescott egy bukás...de azért pár tényezőtt figyelembe kell szvsz venni!
1. a DualCore még a Prescottra épül...ha jól tudom akkor még a tényleges DualCore is...amiben a rendszerbusz 2db 800/1066MHz-es buszból áll és nem 1db-ból
2. A Prescott bukása után be lett jelentve, hogy az utána lévő KETTŐ darab single proci fejlesztését beszüntették!
Ebből következik, hogy rengeteg ember szabadul fel, hogy elkezdjenek egy új proci fejlesztését...és tuti hogy nem a DualCore...szóval az Intel koránt sem adta fel a harcot...sőt!!!! Az hogy most játékra és általában nem az Intellé a legyorsabb/leggazdaságosabb proci...na mindegy! Én speciel arra gondolok hogy az Intelnek lesz megint egy hatalmas dobása, mint anno a P4...mert az volt, csak az elején a kis órajel miatt nem hozta a formáját! De mindenkitől bocsi az

-ért! Tudom hogy ez itt Videokártya részleg!