HWSW Informatikai Kerekasztal: R520 (Fudo) pletykák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

R520 (Fudo) pletykák -avagy a GPU ( VPU?:) ) jövője. Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 06:19

Idézet

We heard that GeForce 7800GTX will compete nicely against the Radeon X1800 XT therefore we can expect their performance should be pretty close. There isn't a need for NVIDIA to bring out their Ultra version as we learned. In comparison, the 7800GTX has 24 pipelines while X1800 XT has 16 pipelines and the former is clocked at 430Mhz core / 1.2Ghz memory while the latter is clocked at 600MHz core / 1.4GHz memory.

Vr-zone

#1922 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 06:22

ezt a kavarást ami az ATInál folyik... :/ ezekszerint igazak voltak a pletykák miszerint 25%alatti a kihozatali arány a 24pipeos kártyák esetén.
JóSebesség

#1923 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 07:29

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 21:54

spekuláció ez is mint szinte minden második hozzászólás...
szerintem inkább üljünk csöndben és várjuk a kártyát. :Đ

kicsit minden spekuláció, de aért némi igazság van benne, nem?

-vagy a mostani tesztekben futtatott mostani játékok filterekkel nem mem sávszélesség érzékenyek?
-a gyártástechnológiában általában véve nem jobb egy kisebb frekis gpu ugyanazzal a teljesítménnyel?

:)
mindazonáltal hozzám közelebb áll az ati, mint az nv, remélem sikerül kellemes meglepetést okozniuk :up:

#1924 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 10:00

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 21:08

...
kiváncsi vagyok a jelenlegi 6800 tulajok közül hányan nyomják majd az Unreal 3-at rajta, s nem 7800-on vagy G80-on.
...

Én biztosan. Nekem a G70/R520 széria tutira kimarad.
Semper Fi

#1925 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 10:33

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 7:00

olyat mondj, ami legalább ebbe a kategóriába esik...azaz max. 130e Ft! Ha nem ebbe esik, akkor felejsd el ezeket a topicokat!

:smoker:

MSI NX6800Ultra-T2D512E (512MB) = 180125 Ft   a legolcsóbb helyen Budapesten, de van 211013 Ft-ért is . :D

Nemtudom miért baj az neked, hogy a játékipar átveszi a professzionális technológiát. :rolleyes:

Szerkesztette: Chabi 2005. 09. 15. 10:36 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1926 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 11:16

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:46

Ok jockas... ez tény. de. Van aki mondjuk 2 évente vesz kártyát. vesz R520at mer látja hogy gyors. jó drágán, mondjuk $600-ért(igen tudom jelenleg $799re tippelnek)..aztán 1 év múlva már csak low-med beállítások mellett tud játszani.

Namost neki aztán mondhatsz bármit az tuti hogy egy életre megutálja az ATit(Nvidiat is ezért utálják most sokan..az FX miatt)

Ez bla bla, megint, mint amit arn írt. Eloször is mert ilyen kareszt vesz, az az AA+ AF miatt vesz ilyet (hisz annélkül elég a mainstream). Namost, ha egy év múlva nem elég, akkor vesz újat, azaz szerintem az aki 2 évre vesz csúcskártyát az elenyészo kisebbségben van, tájékozatlan és nem tudja mit akar, naiv, és azt hiszi ebben az iparban lehet idotálló befektetést tenni, emiatt szidni egy csúcskareszt teljesen értelmetlen. Nameg szerintem a 7800 (G70) semmivel sem hosszabb életu ilyen értelemben mint az R520. Ott is van ám szuk keresztmetszet.

Vazze, az a jó hogy itt hozöngtök már elore milyen szar az R520, amikor még fogalmatok sincs milyen és mit tud. Nem lesz egy FX szerintem, bár ti ezen lovagoltok már egy ideje. Tulajdonképen az Nvidiának köszönhetitek hogy van fogalmatok, mit jelent egy kudarc, most annak az ismérveit próbáljátok ráhúzni az R520-ra. Annó bezzeg mint a Szentlelket vártátok az NV30-at, hogy igen, jó az R200 (9700) de majd az NV30 kétszer gyorsabb lesz, aztán meg az volt a gond hogy nem láttátok be hogy tkp az a teljesítmény is csalás amivel utoléri a konkurrenciát.

Szóval vészmadárkodjatok csak, az nevet igazán aki utoljára nevet. :D
Next stop, Wonderland.

#1927 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 11:20

Idézet: Darwin - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 5:19

Vr-zone

S akkor mi van ? Megint az hogy milyen fasza az Nvidia, kisebb órajelen tud ugyanannyit ... Az R520 meg kevesebb pipe-al. A nagyközönség felfogta lassan hogy nem csak a megahertz számít, hanem az arhitektúra is, de most a ló másik oldalára esett, azaz tulajdonképpen ugyanaz az együgyu " a nagyobb szám több" elv érvényesül csak nem a megahertz-re hanem most már a pipe-ok számára.  :rolleyes:

Nekem egyelore teljesen elég a t800 GTX-el egyenlo teljesítmény , majd a hozzáférhetoség, nameg extra opciók eldöntik hogy melyik jobb. Nyilván a 7800 GTX-nek elonye van, mert már kapható egy ideje, bízok abban hogy képminoség optimizáció terén jobb lesz majd, illetve hogy a felso középkategória is sikerrel versenyez majd a G70 származékokkal.

Szerkesztette: Hubert 2005. 09. 15. 11:23 -kor

Next stop, Wonderland.

#1928 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 11:26

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 9:00

Én biztosan. Nekem a G70/R520 széria tutira kimarad.

Ez egy. Nade a többi jónéhány millióból vajon hányan ? Amúgy felírtalak a listára, vigyázz, mit mikor veszel. :D
Next stop, Wonderland.

#1929 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 11:30

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 6:29

-a gyártástechnológiában általában véve nem jobb egy kisebb frekis gpu ugyanazzal a teljesítménnyel?

Miért jobb ? Mi van a pipe számmal ? Jobb egy 64 pipe-os 600 millió tranyós csip 200 Mhz-en mint egy 16 pipe-os 200 millió tranyós csip 600-on ? Hol a haszon ah egy waffer-bol 2 csipet lehet kivágni ? Mert a nagyobb bonyolultságnak (ami ellensúlyozhatja az alacsony frekvenciát) ilyen vonzata is van.
Next stop, Wonderland.

#1930 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:21

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 18:38

Azért ha netalántán ugy alakul hogy 16 pipe-s az xt, akkor nem olyan rossz az hogy elveri a gtx-et...

csak epp azt irom, hogy ez becsapos lesz. perpill ugy nez ki, hogy a jovoben shaderlimites jatekok jonnek ki... tehat a mostani memlimit miatt (pontosabban nincs kihasznalva a megnovelt gpu teljesitmenye), idoszakos lesz ez a dolog. bar lehet mire ertelme lenne, mar uj kartya lesz kinn.

amugy a r9700 ota en ugy erzem, az ati elaludt kisse.

#1931 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:34

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 21:08

Blah. Spekulálsz te is, mint más. De amit írsz az téves. Az Nvidia oldalon ugyanis majd a megahertz lesz a kevés. Jovo játékai ... itt csúcskártyákról beszélünk, aki ilyet vesz, az mindig ilyet vesz, kiváncsi vagyok a jelenlegi 6800 tulajok közül hányan nyomják majd az Unreal 3-at rajta, s nem 7800-on vagy G80-on.
Azaz, ha a 7800-at (G70)-et így is utol lehet érni, akkor minek több pipe ? Majd az R580-ban lesz több.
Az 512 Mb RAM meg nem tanúskodik semmi másról csak a természetes fejlodésrol. 2048x2048 textúrákhoz az Unreal 3.0-ban 1 Gb kell majd max minoséghez, oda el kell jutni valahogy, nem ?

Milyen érdekes hogy senki nem tud semmi konkrétat de azért már temetik sokan az Ati-t. Temessed csak, de nehogy már én is azt kellene tegyem. Nem azt mondom hogy szerintem semmi probléma nincs, de hiszem hogy az Ati ezeken túlverekszi magát. Bár sajnálom hogy a kis kártyaméret valószínuleg úszik, remélem a felso középkategória nem lesz dual slot, lesz olyan gyors mint egy 7800 GT (vagy legalabb egy X850 PE) nameg SM 3.0 + HDR + AA.

egy spekulacios topikban (amugy az esetek nagy reszeben epp az ilyen hozzaszolasok miatt elkerulom az ilyen topikokat), meg nem jelent kartyarol mit varsz?

en csupan az anandos "adatokra" reagaltam. felteve, ha IGAZAK a megjelent adatok. en nem temetem az atit, de a magas orajel es a tobb ram (nem az 512n van a hangsuly - csak tobb, gyorsabb legyen mint a konkurenciaen), eroltetett menetet tukroz. ez kb olyan, mint amikor a procikba mar a kes tupirozzak, mert az architektura skalazhatosaga kifujt (lsd p4).

az elso teszteknel siman egalba fog kijonni a dolog, vagy enyhe ati foleny szuresek mellett. egyszeruen alig van olyan proggi, ami kihajtana brutal felbontasban a 7800 gpujat - vagy a cpu vagy a mem kozbe szol. de ettol nem lesz jobb az ati most megjeleno kartyaja, csak nem latunk a 7800 elonyebol semmit.

ps: a procis reszben mar tapasztaltam a cseppet sem reszrehajlo hozzaszolasaidat :D

#1932 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:40

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 21:16

Mire is alapozod azt hogy nagy bukta lesz ? Eddig egyedül muszaki okokra hivatkozó késés az egyetlen biztos. Vagy esetleg az Anand által közölt speckókból olvastad ki a jövot ?
Igen az Nvidia a az NV 40 óta SM 3.0-ban elobb járt, persze ez az elony gyakorlatban majdnem semmit nem jelentett. G70 óta meg teljesítményben jár elöl. Mondjuk amikor olyan alkalmazások vannak csak még, amelyek esetén csak 1600x1200 feletti 8xAA+ 16XAF módban jelentkezik észreveheto különbség, bár nem tagadható, de gyakorlatban ismét nem jelent épp oly sokat. Szóval ... mit is vesztettem eddig azzal hogy X800 XL-em van ... Szerintem semmit.

persze: az sm3 nem jelent elonyt, de az 512m az fejlodes.  :omg:

furan iteled meg a dolgokat.

ps: en epp ugy vettem eszre, hogy nagy felbontasban szuresekkel csokken a 7800 elonye. perpill.

#1933 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:46

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:21

Ha ez is "csak" annyit fog tudni mint a g70, akkor igen, mondhatjuk...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1934 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:24

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. Sep. 15., Thursday - 11:20

S akkor mi van ? Megint az hogy milyen fasza az Nvidia, kisebb órajelen tud ugyanannyit ... Az R520 meg kevesebb pipe-al. A nagyközönség felfogta lassan hogy nem csak a megahertz számít, hanem az arhitektúra is, de most a ló másik oldalára esett, azaz tulajdonképpen ugyanaz az együgyu " a nagyobb szám több" elv érvényesül csak nem a megahertz-re hanem most már a pipe-ok számára.  :rolleyes:

Nekem egyelore teljesen elég a t800 GTX-el egyenlo teljesítmény , majd a hozzáférhetoség, nameg extra opciók eldöntik hogy melyik jobb. Nyilván a 7800 GTX-nek elonye van, mert már kapható egy ideje, bízok abban hogy képminoség optimizáció terén jobb lesz majd, illetve hogy a felso középkategória is sikerrel versenyez majd a G70 származékokkal.

Az nv is elketyeg 800Mhzen, de hülyeségegkről vitatkozunk/tok mert az új driverek megjelenéséig amik elvileg kihajtják a dualcoret is vmennyire, nem nagyon lehet megtudni a teljesítményt egy két játék kivételével. A G70est meg azért nem tudjuk meg mekkora ganéj van benne, mert az a hülye nv 256os busszal szállítja...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1935 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:31

Kaszinókban szolgálnak majd az ATI chipjei
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#1936 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:41

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 15:40

persze: az sm3 nem jelent elonyt, de az 512m az fejlodes.  :omg:

furan iteled meg a dolgokat.

ps: en epp ugy vettem eszre, hogy nagy felbontasban szuresekkel csokken a 7800 elonye. perpill.

Nem, te vagy idonkivüli. A grafikus iparban, itt és most számít. Itt és most sem az SM 3.0-nak sem a plusz teljesítménynek, nincs gyakorlati haszna felhasználói szempontból. Az hogy van amin a fejlesztok zongorázzanak, az más , azt elismerem hogy ez értelmet ad az egésznek ... de az R520 a GPU ipar szempontjából jóval érdekesebb és eloremutatóbb lesz. (amellett hogy ott lesz teljesíményben is) Majd meglátod. :)
Next stop, Wonderland.

#1937 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:42

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 15:40

Én nem. Nézd  meg jobban.
Next stop, Wonderland.

#1938 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:45

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 15:21

csak epp azt irom, hogy ez becsapos lesz. perpill ugy nez ki, hogy a jovoben shaderlimites jatekok jonnek ki... tehat a mostani memlimit miatt (pontosabban nincs kihasznalva a megnovelt gpu teljesitmenye), idoszakos lesz ez a dolog. bar lehet mire ertelme lenne, mar uj kartya lesz kinn.

Majd a shaderlimitet meglátjuk. Egyelore ilyen veszély nincs ... Nem írnám le az R520-at.

Amúgy az Ati lealudt volna ? Megcsinálta a Xenost. Nem elég újítás, meg teljesítmény ? Majd az R520 is örököl valamit a nagy testvértol ... ;)

Just you wait, Henry Higgins, just you wait ! :D
Next stop, Wonderland.

#1939 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:05

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:41

Nem, te vagy idonkivüli. A grafikus iparban, itt és most számít. Itt és most sem az SM 3.0-nak sem a plusz teljesítménynek, nincs gyakorlati haszna felhasználói szempontból. Az hogy van amin a fejlesztok zongorázzanak, az más , azt elismerem hogy ez értelmet ad az egésznek ... de az R520 a GPU ipar szempontjából jóval érdekesebb és eloremutatóbb lesz. (amellett hogy ott lesz teljesíményben is) Majd meglátod. :)

báhh!
ez most tényleg nem volt túl értelmes. döntsd el, hogy a mostani játékokra kell-e fejleszteni (vagyis gyakorlatilag nem kell fejleszteni, mert a mostaniakhoz van elég kraft) vagy innovatív termék kell előremutató fejlesztésekkel?

ha az utóbbi mellett döntesz, akkor hogyan és mit mutatsz előre, ha a "jelenlegi gyakorlati felhasználást" veszed alapul?

ha pedig mégis a jövőbeli technológiák számítanak, akkor hogy ítélsz el egy SM3-at, mikor fogalmunk sincs, hogy mi lesz a jövője? és honnan tudod, hogy milyen érdekes lesz az r520, mia nem jelent meg? :)

még1x mondom, alapvetően ati szimpatizáns vagyok és pl. az is kiderülhetett a korábbi hozzászólásaimból, hogy az SM3-at sem tartom sokra, de ez a kettős mérce már nekem is szemet szúr :)

#1940 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 20:05

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:05

báhh!
ez most tényleg nem volt túl értelmes. döntsd el, hogy a mostani játékokra kell-e fejleszteni (vagyis gyakorlatilag nem kell fejleszteni, mert a mostaniakhoz van elég kraft) vagy innovatív termék kell előremutató fejlesztésekkel?

ha az utóbbi mellett döntesz, akkor hogyan és mit mutatsz előre, ha a "jelenlegi gyakorlati felhasználást" veszed alapul?

ha pedig mégis a jövőbeli technológiák számítanak, akkor hogy ítélsz el egy SM3-at, mikor fogalmunk sincs, hogy mi lesz a jövője? és honnan tudod, hogy milyen érdekes lesz az r520, mia nem jelent meg? :)

még1x mondom, alapvetően ati szimpatizáns vagyok és pl. az is kiderülhetett a korábbi hozzászólásaimból, hogy az SM3-at sem tartom sokra, de ez a kettős mérce már nekem is szemet szúr :)

Az ellentétek egyesítése. :D
Vagy mondjuk azt hogy saját érvemre hozok értlmes ellenérvet, amit ti nem tudtatok megtenni ?

Így most a teljes képet látjátok, a rávezeto megoldásnak köszönhetoen.

Ez a bajotok, csak fekete-fehérben, Ati-Nvidiában, Intel-AMD-ben látjátok a világot. ;)

Szerkesztette: Hubert 2005. 09. 15. 20:06 -kor

Next stop, Wonderland.

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »