Tsa Fenyo es mindenki
En is javaslom a kabelt megnezni/cserelni (ha jol emlekszem az valami buheralt megdugozott kabel igaz. Persze ettol meg lehet jo de azert csekk.
Ha ez nem segit akkor keress valami olyan sebesseg tesztelo progit ami nem winfos alatt fut , hogy elkeruld az esetleges softwares lassitast (tuzfal ilyesmi) (Vagy pl Linux alatt teszteld)
Ha ez sem oldja meg akkor elkepzelheto hogy hardware szinten van valami baj (inkompatibilitas)
Mas tema:
A Topic elejen valaki megjegyezte hogy problemaja volt sebesseggel 100Mbit-es rendszerben de csak egyik iranybol (kozel fele a sebesseg mintha nem full duplex lenne nalam ez a letoltes irany tehat amikor fogadom a csomagokat)
Nos nekem is hasonlo a problemam ,bar nekem nem kozvetlen kapcsolatom van ket gep kozott ,hanem router(switch) en keresztul. Egyik oldalrol egyenes masik (sajat) oldalrol cross kabellel (a router lekezeli)
Ha en kuldok adatokat 3com Gigabites vezerlorol (alaplapi) akkor 9-10 esetenkent 11Mbyte/s el masol a celgepre.
Viszont forditott esetben 6 - max (de ritkan) 8Mb/s el masol En a crosslink kabelre is gyanakodtam ,de sztem ez minimalis lassulas lehet (amig a router helyrepakolja a csomagokat, meg ahogy irtatok gep kozott direktben is letrejon az effekt ) A celgepen sima PCI ethernet kartya van 100-as . Szoval max a benabb vezerlesrol lehet szot
(ahogy valaki korabban irta) a PCI karesz oldalarol.
Azert nagyon orulnek , ha tenyfeltarnank ezt a kerdest? Hogy miert nem full duplex a full duplex ill mi befolyasolja a bizonyos iranyu adatatvitelt. Ez gigabitnel kulonosen erdekes ha ott csak full duplex van.
Mar sok helyen kutakodtam es egy dologra rajottem amit biztos sokan ismertek de azert leirom. Mert jot tehet nemcsak 100Mbit eseten
Ha tunning progival (pl ashampoo, system mechanic ,regisrty editor

) megvaltoztatjatok a "csomag fogado abalk meretet" TCP window receive size asszem , szoval ha ezt novelitek akkor a LAN-on torteno file masolas javulhat nehany %-ot a Net-et nem tudom mennyire befolyasolja-e , valamennyire biztos. (Ez gyak azt csinalja hogy ritkabba/nagyobba teszi a csomagokat ezaltal lecsokken a packet headerek altal okozott savszukules, termeszetesen bizonyos helyzetekben ronthat a dolgon ,de amig a tcp/ip van addig ezt kell szeretni)
Tovabba a kovetkezok befolyasoljak sztem:
- A hardwer gyartoja/minosege, elhelyezkedese integralt,nem integralt)
- Driver kepessegei (alkalmazott technikak, szabvanyok, protokollok, optimalizaltsag stb)
- Kabel osztalya!!!! A kabel nagyon fontos tud lenni sebesseg szempontbol) (lasd ME egyik eloadasa )
Na ha tud valaki valamit (akar az is hogy neki megy "lefele" is az adat uannyira mint "felfele") az irjon thx