HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabit LAN 2 gép között ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabit LAN 2 gép között ! Crosslink bekötés ?

#101 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 17. 00:52

Idézet: szaki - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 19:48

nezd meg a chipszet pontos tipusat, szed le a win altal felrakotakat vagy frisisd a tipus szerinti driverre. Nekem igy sikerult egy alaplapi intel chipszettes lan kartyanal stabil es Gbit atvitelt elerni.

Az ABIT az Intel 875P + ICH5R chipsetű, az ASUS pedig Intel 865PE + ICH5R chipsetű.
És mindkét gépen az alaplapgyártó legújabb chipset driver-e van fölrakva, valamint a hálókhoz is a legújabb driver.
Amúgy a chipset driver mennyiben befolyásolja a beépített LAN-t?

#102 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 17. 01:00

Idézet: Fenyő - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 18:08

Van itt egy notebook, aminek van egy Realtek alapú gigabites hálókártyája, és kipróbáltam, hogy ezt bekötöttem

Pedig beállítottam a negotiation-t a driverben 1000-re a notebook-on is.

Szerintem igazi gigabit kapcsolat két gép között NEM lehetséges!! :mad:

Notebook? Ember, annak a HDDje nemtom mennyit bír, de nekem valahol 12 megabyte/sec fölé nem nagyon ment, Rtl kártyával meg pláne. Ott a lap és chipset miatt ne is álmodjál ekkora adatátvitelekről, 64 bit PCI, desktop, SCSI diszk, csókolom. Az majd zúzza, ja.
Make love not Wor.

#103 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 12:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 1:00

Notebook? Ember, annak a HDDje nemtom mennyit bír, de nekem valahol 12 megabyte/sec fölé nem nagyon ment, Rtl kártyával meg pláne. Ott a lap és chipset miatt ne is álmodjál ekkora adatátvitelekről, 64 bit PCI, desktop, SCSI diszk, csókolom. Az majd zúzza, ja.

Hát ez a notebook bizony tud 20 MegaByte/s felett is.
Amúgy kipróbáltam programmal is, memóriából egy buffert küldözgetve, szal winyotol függetlenül, úgy is csak 7-8 MegaByte/s-et tudott.
Realtek-kel mér pláne? Lehet, hogy sok szart csinált a realtek, de én nekem még egyikkel se volt bajom, mind hozta amit kellett neki, egyedül a gigabit nem megy, viszont az Intel és 3Com -okkal sem. Egyik se megy egyikkel se gigabiten.

Valakinek valami 5lete?

#104 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 19:17

Idézet: Fenyő - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 0:52

Az ABIT az Intel 875P + ICH5R chipsetű, az ASUS pedig Intel 865PE + ICH5R chipsetű.
És mindkét gépen az alaplapgyártó legújabb chipset driver-e van fölrakva, valamint a hálókhoz is a legújabb driver.
Amúgy a chipset driver mennyiben befolyásolja a beépített LAN-t?

Ne az alaplap gyarto hanem Intel veboldalarol szed le az ethernet vezerlo driverjet.
Az informatika atok de jo hogy van.

#105 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 23:31

Idézet: szaki - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 19:17

Ne az alaplap gyarto hanem Intel veboldalarol szed le az ethernet vezerlo driverjet.

Megtettem, azzal is próbáltam.
Ugyan az.
Sőt! Ott még az advanced fül el is tűnt a driverből!

Egyébként az alaplapgyártó LAN drivere is Intel, csak 7.x verzioju, amit az Intel honlapról szedtem le az meg már 8.x verzióju.
De egyikkel se megy rendesen gigabiten.

Szerkesztette: Fenyő 2005. 01. 17. 23:37 -kor

#106 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 01:11

Mi befolyásolhatja még ezt?
Valami beállítás windowsban?
Mert én winstall után mindig elég sok dolgot beállítok, finomhangolok.
Pld XPantiSpy, meg pár registry-állítás, és a szolgáltatások(services) részben is jópár dolgot kikapcsolok/átállítok.
Minek lehet hatása erre?

#107 Felhasználó inaktív   foalie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 19:27

Te Fenyő!

Eddig egyedül a kábelt nem cserélted, miért nem próbálod meg azt is?

Feljebb már volt 2 link is, mindkettőben leírják mit/hogy vagy szerezz
egy másikat, hátha... (én legalábbis ezt tenném)

Üdv

#108 Felhasználó inaktív   NeBa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 13:57

Idézet: Fenyő - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 2:11

Mi befolyásolhatja még ezt?
Valami beállítás windowsban?
Mert én winstall után mindig elég sok dolgot beállítok, finomhangolok.
Pld XPantiSpy, meg pár registry-állítás, és a szolgáltatások(services) részben is jópár dolgot kikapcsolok/átállítok.
Minek lehet hatása erre?

Hali Fenyő,

tűzfalat milyet használsz? Régen a winroute pro packet filtere nálam is ennyira lassította be a gigabites hálót.

#109 Felhasználó inaktív   Madison 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:37

Tsa Fenyo es mindenki
En is javaslom a kabelt megnezni/cserelni (ha jol emlekszem az valami buheralt megdugozott kabel igaz. Persze ettol meg lehet jo de azert csekk.
Ha ez nem segit akkor keress valami olyan sebesseg tesztelo progit ami nem winfos alatt fut , hogy elkeruld az esetleges softwares lassitast (tuzfal ilyesmi) (Vagy pl Linux alatt teszteld)
Ha ez sem oldja meg akkor elkepzelheto hogy hardware szinten van valami baj (inkompatibilitas)

Mas tema:
A Topic elejen valaki megjegyezte hogy problemaja volt sebesseggel 100Mbit-es rendszerben de csak egyik iranybol (kozel fele a sebesseg mintha nem full duplex lenne nalam ez a letoltes irany tehat amikor fogadom a csomagokat)
Nos nekem is hasonlo a problemam ,bar nekem nem kozvetlen kapcsolatom van ket gep kozott ,hanem router(switch) en keresztul. Egyik oldalrol egyenes masik (sajat) oldalrol cross kabellel (a router lekezeli)
Ha en kuldok adatokat 3com Gigabites vezerlorol (alaplapi) akkor 9-10 esetenkent 11Mbyte/s el masol a celgepre.
Viszont forditott esetben 6 - max (de ritkan) 8Mb/s el masol En a crosslink kabelre is gyanakodtam ,de sztem ez minimalis lassulas lehet (amig a router helyrepakolja a csomagokat, meg ahogy irtatok gep kozott direktben is letrejon az  effekt ) A celgepen sima PCI ethernet kartya van 100-as . Szoval max a benabb vezerlesrol lehet szot
(ahogy valaki korabban irta) a PCI karesz oldalarol.
Azert nagyon orulnek , ha tenyfeltarnank ezt a kerdest? Hogy miert nem full duplex a full duplex ill mi befolyasolja a bizonyos iranyu adatatvitelt. Ez gigabitnel kulonosen erdekes ha ott csak full duplex van.
Mar sok helyen kutakodtam es egy dologra rajottem amit biztos sokan ismertek de azert leirom. Mert jot tehet nemcsak 100Mbit eseten
Ha tunning progival (pl ashampoo, system mechanic ,regisrty editor :)) megvaltoztatjatok a "csomag fogado abalk meretet" TCP window receive size asszem , szoval ha ezt novelitek akkor a LAN-on torteno file masolas javulhat nehany  %-ot a Net-et nem tudom mennyire befolyasolja-e , valamennyire biztos. (Ez gyak azt csinalja hogy ritkabba/nagyobba teszi a csomagokat ezaltal lecsokken a packet headerek altal okozott savszukules, termeszetesen bizonyos helyzetekben ronthat a dolgon ,de amig a tcp/ip van addig ezt kell szeretni)
Tovabba a kovetkezok befolyasoljak sztem:
- A hardwer gyartoja/minosege, elhelyezkedese integralt,nem integralt)
- Driver kepessegei  (alkalmazott technikak, szabvanyok, protokollok, optimalizaltsag stb)
- Kabel osztalya!!!! A kabel nagyon fontos tud lenni sebesseg szempontbol) (lasd ME egyik eloadasa )

Na ha tud valaki valamit (akar az is hogy neki megy "lefele" is az adat uannyira mint "felfele") az irjon thx

#110 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 08:56

Mivel a két gépem közül az egyikben már van két alaplapi gigabites hálókártya, ezért úgy döntöttem, hogy vennék a "szerver"-be is valami gigabites kártyát.
Milyet érdemes venni, ami nem gagyi, de nem is túl drága. Ami fontos lenne:

-Megbízható
-linux alatt tökéletes működés
-nem túl drága

Később persze vennék egy 8 portos gigás switchet is, ebből mit ajánlotok?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#111 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 09:32

Idézet: PeC - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 9:56

Mivel a két gépem közül az egyikben már van két alaplapi gigabites hálókártya, ezért úgy döntöttem, hogy vennék a "szerver"-be is valami gigabites kártyát.
Milyet érdemes venni, ami nem gagyi, de nem is túl drága. Ami fontos lenne:

-Megbízható
-linux alatt tökéletes működés
-nem túl drága

Később persze vennék egy 8 portos gigás switchet is, ebből mit ajánlotok?

Az itt felsorolt igényekből egyszerre max kettő teljesülhet... :) Talán kezdésnek Intel/3Com alapokon kellene szétnézni (bár a 3Com nem tudom mostanra mennyire barátkozott meg a linux supporttal NIC szinten), de ha tényleg számít az ár kis kompromisszumokkal a D-Link is szóba jöhet.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#112 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:19

Sehol nem találtam inteles gigás kártyát árlistában, nem tudsz ajánlani valamit?

D-linkből ezt néztem ki: D-Link DGE-530T
Ha jól látom, bár elég kicsi a kép, akkor ezen marwell csip van? Ez jó?

#113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:34

Idézet: PeC - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 20:19

Sehol nem találtam inteles gigás kártyát árlistában, nem tudsz ajánlani valamit?

Pffff, wlanból sajna már nem gyárt külön asztali gépbe az Intel. Evvan :-(
Make love not Wor.

#114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:35

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 9:32

Talán kezdésnek Intel/3Com alapokon kellene szétnézni (bár a 3Com nem tudom mostanra mennyire barátkozott meg a linux supporttal NIC szinten),

3Comnak mi baja van a Linuxos supportjával? Mindig is jó volt...
Make love not Wor.

#115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:34

Pffff, wlanból sajna már nem gyárt külön asztali gépbe az Intel. Evvan :-(

Baaaaaz, láma vagyok, eccerre több topikot olvasok :-) Háthogyafenébe ne lenne Inteles gigás kártya, csak minden birka titkolja, hogy tud szerezni... De 3Com Workstation lényegesen occsóbb, ha hajt valaki a GigaBitre, akkor egyéb márkával nem mernék foglalkozni, mert úgyis parasztvakítás...
Make love not Wor.

#116 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 05:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:46

Baaaaaz, láma vagyok, eccerre több topikot olvasok :-) Háthogyafenébe ne lenne Inteles gigás kártya, csak minden birka titkolja, hogy tud szerezni... De 3Com Workstation lényegesen occsóbb, ha hajt valaki a GigaBitre, akkor egyéb márkával nem mernék foglalkozni, mert úgyis parasztvakítás...

Na, egyre közelebb kerülök a titokhoz!  :D
Tehááát, pontosan melyik 3Com kártyára gondoltál? Esetleg beszerzési helyet is tudsz rá adni, ahol jó áron adják? Külön örülnék egy 3Com kainak, itt a hálózatban csak azt használunk, nagyon jó kártyák.

#117 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 09:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 22:35

3Comnak mi baja van a Linuxos supportjával? Mindig is jó volt...

Aha, driver még van, de elég kiábrándító tobb tízezer forintos szerver adapterek diriverei mellett ezt a szöveget olvasni:  UNSUPPORTED. 3Com does not provide Technical Support for UNSUPPORTED drivers. RedHat Linux, United Linux and similar distributions for i386, ia64, and x86_64 CPU architectures using 2.4.x kernels.
Amúgy itt a desktopokban 3C2000-T van.

Szerkesztette: Szabcsi 2005. 05. 27. 09:32 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#118 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:45

Sikerült kölcsönkérnem pár napra egy 3Com 3c2000-t és egy intel PRO/1000 MT hálókarit.
Kipróbálom mindkettőt, ha közel egy árban vannak, melyiket javasoljátok megvételre?

#119 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 11:35

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:31

Aha, driver még van, de elég kiábrándító tobb tízezer forintos szerver adapterek diriverei mellett ezt a szöveget olvasni:  UNSUPPORTED. 3Com does not provide Technical Support for UNSUPPORTED drivers. RedHat Linux, United Linux and similar distributions for i386, ia64, and x86_64 CPU architectures using 2.4.x kernels.
Amúgy itt a desktopokban 3C2000-T van.

Na és? Ezt ki nem szarja le, de komolyan? Megy? Megy. Nemmegy van fejlesztő aki kijavítja a hibákat? Van. Gyorsabban reagál mint valami nagy cég? Általában igen. Akkor meg? Meg egyébként is, milyen softweres technical supportot szeretnél egy hálókártyához?

Gyak az összes linuxos driver ilyen egyébként.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#120 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 11:46

Egyébként meg:

Idézet

Drivers: Microsoft Windows 2000/2000 Professional, XP Home/Professional, Win-64 XP, Me, 98/98SE, Windows NT 4.0 Workstation; Novell NetWare 5.x/ 6.0; Linux 2.4 (Red Hat 9, SuSE tested and supported)

Megnézve őket, nem nagyon látok különbséget. Intel sheetjén van valami kábel diag feature, amit nem látok a 3comon, de ez inkább csak parasztvakítás,  meg explict ki van írva hogy tud snmpt (bár utalás arra van a 3comon is), viszont én jobb szeretem a 3comokat :) Sóval igazából mind1, valószínű mind a kettő bőven jó.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó