HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabit LAN 2 gép között ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabit LAN 2 gép között ! Crosslink bekötés ?

#61 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:40

Idézet: Gaab - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 12:20

A CPU terheles 12-15% kozt maszkalt (a gep kozben kulonosebben mast nem csinalt), a sebesseg atlagban 9.5-10MB/sec volt.

hmm.

akkor egyelőre ezzel mintha úgy tűnne nekem, hogy Gigabites vezérlő nemcsakhogy gyorsabb a legprofibb 100Mbites-eknél is (100 Mbiten), de még a CPU-t sem terheli le olyan nagy mértékben (sőt...)

WOW! :)

:respect:

ezer hála.

Bizonyíték kellene még másoktól is: ez vajon csak egyedi eset, vagy megtaláltam a "low CPU usage" módszert 100Mbit lanra?  :think:
Om mani peme hung.

#62 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:44

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 10:27

Szerintem korrektebb lenne olyan mérést végezni gigabit hálón, ahol nem a vinyók korlátozzák le az átvitel sebességét. Pl. az AIDA32-ben van olyan plugin, ami a network sebességét méri és ehhez nem file-másolást használ. Kliens-szerver módban kell mérni, mindkét gépre fel kell rakni és értelemszerűen egyik lesz a kliens másik a szerver. Realtime lehet nézni grafikonon a sebességet.

Erre a célra létezik egy tesztprogi a Windows 2000 DDK-ban, amit mi is fogunk használni a tesztelésre, a neve NTttcp, ugyanezt lehet vele csinálni, amit mondasz, csak nincs grafikon, hanem DOS-ablak van, ott írja ki az áteresztősebességet és a prociterhelést, meg csomagszám/stb. infókat is, de az első 2 a lényeges.

Szerkesztette: fLeSs 2004. 09. 08. 14:39 -kor

#63 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:46

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:38

Srácok!

Ezeknél a 30-50 Mb/sec sebességeknél...

szóval mi a CPU usage ?

Érdekelne, milyen proci mellett hány %-ot zabál a fullon éppen terhelt hálókapcsolat.

Várok minden véleményt, de különösen azokét, akik vinyó nélkül le tudják tesztelni az átvitelt (pl. ahogy ricsip mondja), és így tisztán megkapjuk, mennyire terheli le egy Gigabit NIC a CPU-t.

Az is érdekelne még mellékesen, hogy 100 Mbit-en mennyire fogja a CPU-t egy Gigabit vezérlő.

Ugyanis 100 Mbiten is képesek a vezérlők nagytöbbsége 40-50% CPU időt elfogyasztani... vajon egy Gigabit NIC 100-on menve mit teljesít ilyen téren ? "Izmosabb" ???

Ez nagyban függ a hálózati vezérlőktől. Intel/Broadcom/3COM/VIA/NVIDIA/stb., 500 és 1000 MBit-et tudnak általánosságban, és ezt 20-70%-os prociterheltségen érik el (persze ez meg a procitól is függ).

#64 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 16:45

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 12:46

Ez nagyban függ a hálózati vezérlőktől. Intel/Broadcom/3COM/VIA/NVIDIA/stb., 500 és 1000 MBit-et tudnak általánosságban, és ezt 20-70%-os prociterheltségen érik el (persze ez meg a procitól is függ).

Igazából egy szervert helyeznék el 100 Mbiten szolgáltatónál januártól ha minden jól alakul, és örülnék neki, ha nem nagyon fogná a CPU-t a dolog maximális terhelés esetén sem. (Eléggé a plafon közelében fog mozogni a forgalom sztem).

Egyelőre viszont úgy tűnik, jobban járok egy CPU-t alig terhelő Gigabites kártyával e 100 Mbites kapcsolathoz, mint egy sima 100-as kártyával ami aztán felzabálja a CPU erőforrások felét.

Nem lesz egy erőmű, 2500+ -os mobil Barton lesz benne, de lehet még a végén 3G P4 lesz, ha elbírja az 1 Unit-os rack ház hűteni majd a procit

:think:
Om mani peme hung.

#65 Felhasználó inaktív   k3l3r0n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 08. 20:56

Mikor üres volt még a raid5 tömböm, és még nem futott a dnet kliens a gépen, megnéztem a terhelést anno. Gigabit-nél 23% volt a max, amit láttam. Ha majd lesz időm, újra megnézem, Gyorsnak viszont gyorsabb a gigabit 100mbit-en, mint a sima 100-as kártya. Retek8139-nél eddig a tapasztalt legmagasabb ráta 8,5-9MB/s körül volt, míg amikor a két gigabites kártya ment 100-on, akkor 11MB/s-ig pörgött ki a total commander sebességmérője. Érdekes, hogy a Retek8169 kártyám még mindig fagy, pedig próbáltam XP-s driver-rel, 2.4.25 és 2.4.27 kernel-ekkel is...

ui: Kéne már valami cikket/tesztet írni erről vhova... Fless: esetleg ebben töröd a fejed?

#66 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 23:13

Idézet: k3l3r0n - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 21:56

ui: Kéne már valami cikket/tesztet írni erről vhova... Fless: esetleg ebben töröd a fejed?

Nem, csak az alaplaptesztekben az integrált hálókártyák lesznek lecsekkolva (egyre több alaplapon van gigabites, ezért kellett nekem innen a segítség).

Szerkesztette: fLeSs 2004. 09. 08. 23:14 -kor

#67 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 09:45

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:44

Erre a célra létezik egy tesztprogi a Windows 2000 DDK-ban, amit mi is fogunk használni a tesztelésre, a neve NTttcp, ugyanezt lehet vele csinálni, amit mondasz, csak nincs grafikon, hanem DOS-ablak van, ott írja ki az áteresztősebességet és a prociterhelést, meg csomagszám/stb. infókat is, de az első 2 a lényeges.

Kössz az infót, ezzel is megnézem a hálót. Már csináltam AIDA-val pár tesztet, de nem tudom h. maga az adatok generálása mennyi cpu időt használ fel?? Ugyanis az aida csak annyit mutat a grafikon mellett, h. a teszt során mennyi a cpu kihasználtsága. Ez azonban sok részből tevődik össze, ebben van pl. az adatok elkészítése amit majd átküld, meg maga a tcp/ip kapcsolat kezelése/adatküldés. (Más programot lelőttem arra az időre, mert így azok is beleszólnának a végeredménybe.)

A "gigabites hálókártya 100-on járatva" témában nem vagyok teljesen biztos. A munka a proci részéröl itt is ugyanaz, mintha sima 100 kártya lenne a gépben. Gyorsulás abban az esetben állhat elö szerintem, ha a kártya tud valamit hardverböl segíteni a cpu-nak.

Ebbe a topicba: https://forum.hwsw.h...showtopic=68973 majd küldök pár doksit amit találtam erröl.

Az a baj, h. igazán tapasztalt emberek nem tudom írnak-e ilyen fórumokba ezügyben. A másik pedig h. a tudás hatalom, és aki ilyenekkel foglalkozik hivatás-szerűen, az lehet h. félti ezt a nehezen összeszedett tudását (eléggé hanyagolt téma a hálózatok tuningolása ahogy én látom)

Szerkesztette: ricsip 2004. 09. 09. 09:51 -kor

#68 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 12:45

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 16:45

Igazából egy szervert helyeznék el 100 Mbiten szolgáltatónál januártól ha minden jól alakul, és örülnék neki, ha nem nagyon fogná a CPU-t a dolog maximális terhelés esetén sem. (Eléggé a plafon közelében fog mozogni a forgalom sztem).

Egyelőre viszont úgy tűnik, jobban járok egy CPU-t alig terhelő Gigabites kártyával e 100 Mbites kapcsolathoz, mint egy sima 100-as kártyával ami aztán felzabálja a CPU erőforrások felét.

Nem lesz egy erőmű, 2500+ -os mobil Barton lesz benne, de lehet még a végén 3G P4 lesz, ha elbírja az 1 Unit-os rack ház hűteni majd a procit

:think:

Neked egy szerver kartya kell PCI buszos de az ara borsos. Minden mas estben a CPU is foglakozik a temaval a LAN kartyakon csak a fizikai interfesz kap helyet + boot bios vezerloje.

A kartyat egy modon lehet jobb sebessegre keszetni, fikszen beallitott ertekekkel
- 10 vagy 100 esetleg 1000
- duplex vagy fullduplex

Egyeb szinten fiksz IP cim segithet meg.
Az informatika atok de jo hogy van.

#69 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 15:02

Idézet: szaki - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 13:45

Neked egy szerver kartya kell PCI buszos de az ara borsos. Minden mas estben a CPU is foglakozik a temaval a LAN kartyakon csak a fizikai interfesz kap helyet + boot bios vezerloje.

A kartyat egy modon lehet jobb sebessegre keszetni, fikszen beallitott ertekekkel
- 10 vagy 100 esetleg 1000
- duplex vagy fullduplex

Egyeb szinten fiksz IP cim segithet meg.

Konkrétan(!) milyen kártyát ismersz, ami jól teljesít ezen a téren?

Engem 100 mbites érdekel inkább, de ha csak gigabitesröl tudsz, a többieknek az is segítség.

#70 Felhasználó inaktív   k3l3r0n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 18:38

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 14:02

Engem 100 mbites érdekel inkább, de ha csak gigabitesröl tudsz, a többieknek az is segítség.

100mbitre sztem jó az intel etherexpress pro is. Esetleg ha találsz még vmi intel alapú 32bites kártyát, ami gbit-es.... 3com-nak viszont van több desktop adaptere is, ami megbízhatóan megy 0-24-ig. Eddig a Retek alapú kártyák bizonyultak a leginkább CPU igényes kártyáknak.

#71 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 19:49

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 15:02

Planet ENW-9606 hálózati kártya Marvell chip, 10/100/1000Base-T PCI kártya 32bit, Copper Gigabit

Micronet SP2612R : 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet Adapter, 32-bit PCI, RJ-45
Micronet SP2610T : 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet Adapter, 32/64-bit PCI

Ezeket a tipusokat hasznalom. A planet egy fokkal joban teljesit ha Planet eszkozvan a masik vegen. A szoftverek egyszeruek de profik.

Arak:
A Micronet SP2612M (SP2612R egyenrangu) netto 9131.- megveheto
A Planet ENW-9606 8700,- szinten megveheto

Az ar huzos de nem egy sima mezei lan kartya egyiksem :)
Az informatika atok de jo hogy van.

#72 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 21:46

Idézet: k3l3r0n - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 8:12

Hali!

Úgy gondoltam, leírom a tapasznyalataim ezen a téren. Van 2db Intel D875PBZ lapom, rajta PRO1000CT hálókarik (CSA). Ha sima "patch" kábellel kötöm össze őket, akkor csak 1.0 GBPS-en mennek a hálókarik. Ha "crosslink" kábelt használok, akkor mennek 10 és 100 MBit-en, de gigán nem. Érdekes módon gigabit-re csak full-duplex mód érhető el. Gondolom ez azért van, mert nem otthonra készült és minél gyorsabbra "szerették" volna készíteni. Van még egy rtl8169-s32 chip-es kártyám is, ezzel azonban nagy méretű fájloknál úgy beáll a rendszer, mint a szög. (HW-es hiba, mert Win, UHU, Redhat és Debian is ugyanez.) Ha csak 1 vinyó van a kiszolgáló gépben, akkor 30-40MB/s-cel megy. Próbálgattam raid0-ban és ott 50-60 volt a max. RAID5-ben viszont meg már a hálózat a szűk keresztmetszet. Igaz olyankor már 80-90 MB/s körül kúszik az adat. Mindvégig saját készítésű cat5e kábellel és utp dugókkal "kínlódtam". Most fogom kipróbálni du. a fentebb írt "1-2-3-4-5-6-7-8 x 3-6-1-7-8-2-4-5" féle kábelt. Vszinű, hogy a realtek kártya is, de az intel tutira tudja az auto-mdix-et. Ezt lehet tapasztalni, mikor 3-4mp-enként villan fel csak a hálózati kapcsolat. Viszont switch-ből gigabitest még nem fogtam ki egyet sem. Szívesen tesztelnék olyat is. Nem ragaszkodom kifejezetten márkanevekhez, mint egyesek, mert tapasztalat után azt mondom, hogy vállalati szinten is megáll(hat)ja a helyét még egy realtek kártya is. Na de nem ontom a szót, majd egyszer vkinek/vkivel írunk erről egy cikket. :)

BR!

Kérdésem is van: elképzelhető, hogy bizonyos távolság felett egy hálókártya(i82562) nem megy 100MBit-en csak 10-en csatlakozik ? A switch "allied", 10-20 m kábellel nincs gond, de 60 m körül már vannak...

A távolsággal kapcsolatban: a 85 méter, amit áthidaltam, közelít az elvi határhoz. Először azt hittem a bekötésem miatt 22-24 MB/sec a tempó, akkor megcsavartam a 4,5,7,8-as párokat. Keveselltem. Most az említetteket egyenesbe kötöttem: 21 MB/sec.  Tehát ugyanolyan "lassú" vagy még lassabb....  Nemtom mennyire lehet zavaró: a 85 méterből kb 15 nem vízszintesen halad, hanem függöben. Nagyon gyűjtheti a zavaró jeleket? Valaki valami építő ötlet-vélemény? Előre is köszönet érette! Ja! Majdelfeledtem: Cat5E, persze árnyékolatlan kábellel.

#73 Felhasználó inaktív   schuberth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 09:48

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 14:02

Hali!

A CPU kihasznaltsag tobb dologtol fugg. A fo, az hogy hany interrupt/sec-et general a halokari. Masodik, hogy milyen puffereles van a kartyan. Es az elsohez hozzakapcsolodik, hogy a halokari mit tud csinalni a csomagokkal CPU hasznalata nelkul (pl. CRC ellenorzes).
  • Az ujabb (szerverszintu) kartyak tudnak egy interrupthoz tobb csomagot kotni. Ehhez szukseges megfelelo OS tamogatas driver szinten
  • Szinte minden giga halokari tobb puffert tartalmaz, mint egy sima 100mpbs-es
  • CPU offloading-hoz is kell OS/driver tamogatas
  • Es vegul, hogyha nagyon sok csomagot kell feldolgozni, erdemes polling modban hasznalni a kartyat. Ez szinten OS/driver es halokari fuggo. Ilyenkor a a halokari nem general interruptokat, hanem az OS rendszeresen lekerdezi, hogy jott-e uj csomag.
Ezek alapjan, ha nincs penzed egy 100mpbs-es szerver kartyahoz ajanlom valamilyen gigas kartyat. Ha ez sem, akkor Intel, 3Com, SMC, DEC (ebben a sorrendben). SMC-nel vigyazz, hogy ne vedd realtek alapu kartyat.

Szerkesztette: schuberth 2004. 09. 13. 09:49 -kor

#74 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 12:48

Idézet: schuberth - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 10:48

Hali!

A CPU kihasznaltsag tobb dologtol fugg. A fo, az hogy hany interrupt/sec-et general a halokari. Masodik, hogy milyen puffereles van a kartyan. Es az elsohez hozzakapcsolodik, hogy a halokari mit tud csinalni a csomagokkal CPU hasznalata nelkul (pl. CRC ellenorzes).
  • Az ujabb (szerverszintu) kartyak tudnak egy interrupthoz tobb csomagot kotni. Ehhez szukseges megfelelo OS tamogatas driver szinten
  • Szinte minden giga halokari tobb puffert tartalmaz, mint egy sima 100mpbs-es
  • CPU offloading-hoz is kell OS/driver tamogatas
  • Es vegul, hogyha nagyon sok csomagot kell feldolgozni, erdemes polling modban hasznalni a kartyat. Ez szinten OS/driver es halokari fuggo. Ilyenkor a a halokari nem general interruptokat, hanem az OS rendszeresen lekerdezi, hogy jott-e uj csomag.
Ezek alapjan, ha nincs penzed egy 100mpbs-es szerver kartyahoz ajanlom valamilyen gigas kartyat. Ha ez sem, akkor Intel, 3Com, SMC, DEC (ebben a sorrendben). SMC-nel vigyazz, hogy ne vedd realtek alapu kartyat.

Kössz az összefoglalót, de ezekkel tisztában vagyok :)

A konkrétat úgy írtam, h. pontos típus megnevezéssel, az h. Intel vagy SMC az nem mond semmit, gyártanak ők 10+ féle/fajta hálókártyát.

#75 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 21:44

Idézet: Rufi - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 9:15

Hali

Adott 2 gigabites hálókártya, 2 gépet szeretnénk velük összekötni, sima crossinkel nem működik.
Lehet egyáltalán gigabites LAN-t csinálni crosslinkes kábellel ? Ha igen hogyan?

Köszi !

Nézd meg a kártyád leírását, tudja-e a MDIX-et. Ha igen, tegyél begy síma kábelt. Ha nem, kösd keresztbe a TX+ és TX-, RX+ és RX- pontokat. ITT http://grouper.ieee.org/groups/802/3/tutor...mick_170398.pdf  találsz infót a szabványról...

#76 Felhasználó inaktív   Rufi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 12:44

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 19:46

Ofkorsz sima single meghajtóra gondoltam, nem hinném, hogy rufinak SCSI RAID-je van otthon. :)
A PCI busz egy korszerűbb alaplapon nem probléma, mert pl. a 865/875-ös lapokon dedikált buszt (266 MB/s) kapott az Intel LAN. Persze ha a RAID-tömb "telíti be" a PCI-buszt, akkor igazad van. :D

Namá mér ne lenne "rufinak SCSI RAID-je" !!! de persze nem az van :-) mostmár minden müxik jól.
Köszönöm mindenkinek !
AMD Xp 2500+@3200+ Glacialtech SilenBreaze III , HIS 9800 pro , Abit NF7-S , HIS 9800 Pro 128 MB 256 bit, Audigy 2 , 2x80 GB SATA Seagate , 360W Cheaftec , Antec Pluswiev 1000 AMG.

#77 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 21:45

Ismét problémám van. :)
A múltkor ugye egy egyszerű kábelcsere megoldotta a két gigabites LANos gép összekötésének problematikáját, ma viszont az egyik gépen nem gigabites LAN-vezérlő volt, hanem sima 10/100-as, és így nem látták egymást a gépek. Próbálgattam mindkét gépen állítgatni a sebességet (10/100 full meg half duplex), de nem ért semmit. Mi lehet a gond? Lehet, hogy egy ilyen kapcsolathoz már túl jó a Cat6-os kábel? :)
bocs az értelmetlen mondatokért, de már fáradt vagyok. :)

Szerkesztette: fLeSs 2004. 09. 27. 21:46 -kor

#78 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 03:33

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 22:45

Ismét problémám van. :)
A múltkor ugye egy egyszerű kábelcsere megoldotta a két gigabites LANos gép összekötésének problematikáját, ma viszont az egyik gépen nem gigabites LAN-vezérlő volt, hanem sima 10/100-as, és így nem látták egymást a gépek. Próbálgattam mindkét gépen állítgatni a sebességet (10/100 full meg half duplex), de nem ért semmit. Mi lehet a gond? Lehet, hogy egy ilyen kapcsolathoz már túl jó a Cat6-os kábel? :)
bocs az értelmetlen mondatokért, de már fáradt vagyok. :)

Szerintem a problémád egyszerű: Te írtad fentebb, hogy az a CAT6-osod az Patch, nem Crosslink.

A 2. oldalon írta valaki, hogy GBit csak Patch-csel ment, 10/100 meg csak Crosslink-kel.
Itt e:

Idézet: k3l3r0n - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:12

Ha sima "patch" kábellel kötöm össze őket, akkor csak 1.0 GBPS-en mennek a hálókarik. Ha "crosslink" kábelt használok, akkor mennek 10 és 100 MBit-en, de gigán nem.

Szerkesztette: Fenyő 2004. 09. 30. 03:38 -kor

#79 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 06:07

Idézet: Fenyő - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 4:33

Szerintem a problémád egyszerű: Te írtad fentebb, hogy az a CAT6-osod az Patch, nem Crosslink.

A 2. oldalon írta valaki, hogy GBit csak Patch-csel ment, 10/100 meg csak Crosslink-kel.
Itt e:

Hmm, bakker. :omg:

#80 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 11:45

Hali fórumozók! :)

Gondoltam felesleges új topicot nyitnom, szeretnék kérdezni valamit:

384/64-es ADSL netünk van és két gép közt van néha megosztva. Van, mikor az én gépembe van dugva a modem, de van mikor a másikba, mert tesóm netezik, de attól én még fórumozni tudok nyugodtan. A másik gépben alaplapi hálókártya, a sajátomban PCI-os van, Realtek mindegyik, még a számuk is tök egyforma, LAN kábellal vannak összekötve.
Most az az eset a lényeges, mikor a másik gépről kapom a netet. A probléma az lenne, hogy sok oldal nem nyílik meg nálam, görcsöl egy kicsit és kidobja, hogy nem jeleníthető meg, természetesen a másik gépen megnyílik egy pillanat alatt. :confused:  De amit megnyit, arról a net maximális sebességével tudok tölteni, és jönnek is rendesen a további oldalak. Pl. itt a fórumban sem tölt le egy csomó képet, és ez sokszor elég idegesítő, a múltkor a saját belinkelt képemet sem töltötte le. :(
A gépek amúgy egy pillanat alatt felismerik egymást, és másolgatni is tudok oda-vissza, ezért is nem tudom mi lehet a baj. :(
Az otthoni hálózat beállítása varázsló rendesen végigfuttatva, de anélkül is működni szokott a kapcsolat.

Végülis így is elvagyok, de ha tudna valaki segíteni, hogy teljes értékű netelérésem legyen hálóban is, azt megköszönném. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.