Emberek, valaki segítsen nekem pls!
Helyzet a következő:
Gigabitet akarok két gép között, de nem sikerül.
Vettem 12 méter CAT6-os patch kábelt az Agendában(www.agenda.hu), nagyon príma kis cucc, kijött 4000 Forintból(áfástul). Ráadásul azaz érdekes benne, hogy nem volt nekik CAT6 kábel, így a srác egy CAT7-es S-STP -ből CAT6-hoz való dugókkal szerelt egyet, így végülis CAT6, de a kábel az 7.

(Tudom, hogy elég volna CAT5E is, de most ebbe ne menjünk bele)
Szépen csatlakoztattam is, eddig minden OK.
Gépeket indítom, frankón kiírja mind2 gépen a LAN status-ban, hogy 1 Gbps. (azt olvastam errefelé, h ez lehet hamis is)
Namost fogom szépen az egyik gépet, FTP-n belépek a másikra, másolok oda, másolok vissza, de a sebesség a büdös életben nem ment egyik irányba se 9 MegaByte/s fölé.

Csináltam egy külön kis mérőprogramot delphi-ben, amivel random karaktereket küldözgetek át az egyikről a másikra, és méri a speed-et, de azzal is csak 8-9 MegaByte/s-et mérek.
Az egyik gép:
ABIT IC7-MAX3 alaplap; beépített Intel 1Gbps LAN;
3.0 Ghz Northwood (800FSB) proci
A másik:
ASUS P4P800 alaplap; beépített 3Com 1Gbps LAN;
2.4 Ghz Northwood (800FSB) proci
Ennek a két gépnek a beépített LAN-jait kötöttem össze a CAT6(/7)-es kábelemmel, erről van szó.
Az IC7-MAX3 -os gépen a két szál/cpu (hyperthreading miatt ugye) kihasználtsága 80-90% körül ugrál akár oda-, akár vissza- átvitelnél (és ebből 50-t a küldő/fogadó progi eszi el, 30-at pedig a SYSTEM process, a driver gondolom), az ASUS P4P800 -os gépen pedig 20% a teljes CPU használtság.
Ez elég különös, hogy ekkora terhelés különbség van, pedig a jobban terhelt az erősebb gép. (ezt is meg kéne fejteni, miért)
Tuningolva nincs egyikse(most épp:) ).
A driverben a speciális/advanced fülnél mind2 gépen elég sok mindent lehet állítani, leírom miket, és hogy most mire vannak állítva.
ABIT IC7-MAX3 gép:
Adaptive Inter-frame Spacing Disabled
Enable PME No Action
Flow Control Generate & Respond
Gigabit Master Slave Mode Hardware Default
Interrupt Moderation Rate Hardware Default
Jumbo Frames Disabled
Link Speed & Duplex Auto-negotiate 1000Mbps
Locally Administered Address Not Present
Log Link State Event Enabled
Offload Receive IP Checksum On
Offload Receive TCP Checksum On
Offload TCP Segmentation On
Offload Transmit IP Checksum On
Offload Transmit TCP Checksum On
Qos Packet Tagging Disabled
Receive Descriptors 256
Smart Power Down Hardware Default
Transmit Descriptors 256
Wake On Link Settings Disabled
Wake On Settings OS Controlled
ASUS P4P800 gép:
802.1p Support Disabled
FlowControl Asymmetrical and Symmetrical Flow Control
Hardware Checksumming On
Interrupt Moderation On
Log Status Messages Status Messages
Max IRQ per Sec 5000
Maximum Frame Size 1514
Media Type 1000 Mb, Full Duplex
Network Address Nincs
Number of Receive Buffers 50
Number of Transmit Buffers 50
Wake Up Capabilities None
Ezen beállítások közül elég soknak köze sincs a dologhoz, de azért leírtam mindent, hátha segít.
A "Link Speed & Duplex" és "Media Type"-okat én tettem 1000-re direkt, hátha úgy jó, először auto-n volt mind a kettő, és nem ment úgy a gigabit, ezért feltettem 1000-re ezeket.
Kérlek segítsetek megfejteni nekem, hogy miért nem megy gigabiten a két gép!