HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabit LAN 2 gép között ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabit LAN 2 gép között ! Crosslink bekötés ?

#81 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 03. 13:33

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 12:45

Hali fórumozók! :)

Gondoltam felesleges új topicot nyitnom, szeretnék kérdezni valamit:

384/64-es ADSL netünk van és két gép közt van néha megosztva. Van, mikor az én gépembe van dugva a modem, de van mikor a másikba, mert tesóm netezik, de attól én még fórumozni tudok nyugodtan. A másik gépben alaplapi hálókártya, a sajátomban PCI-os van, Realtek mindegyik, még a számuk is tök egyforma, LAN kábellal vannak összekötve.
Most az az eset a lényeges, mikor a másik gépről kapom a netet. A probléma az lenne, hogy sok oldal nem nyílik meg nálam, görcsöl egy kicsit és kidobja, hogy nem jeleníthető meg, természetesen a másik gépen megnyílik egy pillanat alatt. :confused:  De amit megnyit, arról a net maximális sebességével tudok tölteni, és jönnek is rendesen a további oldalak. Pl. itt a fórumban sem tölt le egy csomó képet, és ez sokszor elég idegesítő, a múltkor a saját belinkelt képemet sem töltötte le. :(
A gépek amúgy egy pillanat alatt felismerik egymást, és másolgatni is tudok oda-vissza, ezért is nem tudom mi lehet a baj. :(
Az otthoni hálózat beállítása varázsló rendesen végigfuttatva, de anélkül is működni szokott a kapcsolat.

Végülis így is elvagyok, de ha tudna valaki segíteni, hogy teljes értékű netelérésem legyen hálóban is, azt megköszönném. :)

Rövid leírás az ADSL MTU gondjairól
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#82 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 15:29

Idézet: charlie - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 14:33

Köszi charlie! :up:

De végülis mi ez Freesco? Csak feltelepítem és kész? Ez megoldja? :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#83 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 08:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 16:29

Köszi charlie! :up:

De végülis mi ez Freesco? Csak feltelepítem és kész? Ez megoldja? :)

olvasd el a belinkelt ciket vaze..

#84 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 19:29

Idézet: charlie - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 9:18

olvasd el a belinkelt ciket vaze..

Olvastam én, de.......
Na akkor majd átrágom magam rajt még1szer.

Köszi ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#85 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 08:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 20:29

Olvastam én, de.......
Na akkor majd átrágom magam rajt még1szer.

Köszi ;)

tcpoptimizer ;)

#86 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 14:15

Idézet: charlie - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 9:36

tcpoptimizer ;)

:respect:  ;)

#87 Felhasználó inaktív   JZO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 10. 10:07

Sziasztok!

Nekem is sikerült Gigabites hálózatot létrehozni switch nélkül. Az ehhez használt hálózati kártyák az ASUS P4C800 Deluxe és P4P800 SE alaplapjaira voltak integrálva. Mindkettőn Intel hálókártyák vannak, de a P4P800 SE-n lévőt a Marvell cég szállítja, de a chipje ennek is Intel.

Azt nem állítom, hogy valóban hozta a Gigabites adatátviteli teljesítményt, de azt igen, hogy sokkal gyorsabb volt az adatátvitel sebessége, mint 100 MBiten. Szerintem megfelelően jó minőségű alapanyagokkal létre lehet hozni egy ilyen kapcsolatot.

#88 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:58

Emberek, valaki segítsen nekem pls!

Helyzet a következő:

Gigabitet akarok két gép között, de nem sikerül.

Vettem 12 méter CAT6-os patch kábelt az Agendában(www.agenda.hu), nagyon príma kis cucc, kijött 4000 Forintból(áfástul). Ráadásul azaz érdekes benne, hogy nem volt nekik CAT6 kábel, így a srác egy CAT7-es S-STP -ből CAT6-hoz való dugókkal szerelt egyet, így végülis CAT6, de a kábel az 7. :)
(Tudom, hogy elég volna CAT5E is, de most ebbe ne menjünk bele)

Szépen csatlakoztattam is, eddig minden OK.

Gépeket indítom, frankón kiírja mind2 gépen a LAN status-ban, hogy 1 Gbps. (azt olvastam errefelé, h ez lehet hamis is)
Namost fogom szépen az egyik gépet, FTP-n belépek a másikra, másolok oda, másolok vissza, de a sebesség a büdös életben nem ment egyik irányba se 9 MegaByte/s fölé. :( :( :(
Csináltam egy külön kis mérőprogramot delphi-ben, amivel random karaktereket küldözgetek át az egyikről a másikra, és méri a speed-et, de azzal is csak 8-9 MegaByte/s-et mérek. :(

Az egyik gép:
  ABIT IC7-MAX3 alaplap; beépített Intel 1Gbps LAN;
  3.0 Ghz Northwood (800FSB) proci

A másik:
  ASUS P4P800 alaplap; beépített 3Com 1Gbps LAN;
  2.4 Ghz Northwood (800FSB) proci

Ennek a két gépnek a beépített LAN-jait kötöttem össze a CAT6(/7)-es kábelemmel, erről van szó.

Az IC7-MAX3 -os gépen a két szál/cpu (hyperthreading miatt ugye) kihasználtsága 80-90% körül ugrál akár oda-, akár vissza- átvitelnél (és ebből 50-t a küldő/fogadó progi eszi el, 30-at pedig a SYSTEM process, a driver gondolom), az ASUS P4P800 -os gépen pedig 20% a teljes CPU használtság.
Ez elég különös, hogy ekkora terhelés különbség van, pedig a jobban terhelt az erősebb gép. (ezt is meg kéne fejteni, miért)
Tuningolva nincs egyikse(most épp:) ).

A driverben a speciális/advanced fülnél mind2 gépen elég sok mindent lehet állítani, leírom miket, és hogy most mire vannak állítva.

ABIT IC7-MAX3 gép:

Adaptive Inter-frame Spacing Disabled
Enable PME No Action
Flow Control Generate & Respond
Gigabit Master Slave Mode Hardware Default
Interrupt Moderation Rate Hardware Default
Jumbo Frames Disabled
Link Speed & Duplex Auto-negotiate 1000Mbps
Locally Administered Address Not Present
Log Link State Event Enabled
Offload Receive IP Checksum On
Offload Receive TCP Checksum On
Offload TCP Segmentation On
Offload Transmit IP Checksum On
Offload Transmit TCP Checksum On
Qos Packet Tagging Disabled
Receive Descriptors 256
Smart Power Down Hardware Default
Transmit Descriptors 256
Wake On Link Settings Disabled
Wake On Settings OS Controlled

ASUS P4P800 gép:

802.1p Support Disabled
FlowControl Asymmetrical and Symmetrical Flow Control
Hardware Checksumming On
Interrupt Moderation On
Log Status Messages Status Messages
Max IRQ per Sec 5000
Maximum Frame Size 1514
Media Type 1000 Mb, Full Duplex
Network Address Nincs
Number of Receive Buffers 50
Number of Transmit Buffers 50
Wake Up Capabilities None

Ezen beállítások közül elég soknak köze sincs a dologhoz, de azért leírtam mindent, hátha segít.
A "Link Speed & Duplex" és "Media Type"-okat én tettem 1000-re direkt, hátha úgy jó, először auto-n volt mind a kettő, és nem ment úgy a gigabit, ezért feltettem 1000-re ezeket.

Kérlek segítsetek megfejteni nekem, hogy miért nem megy gigabiten a két gép!

#89 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 11:16

Valaki segítsen nekem plííz.

#90 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 22:12

Idézet: Fenyő - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:58

Emberek, valaki segítsen nekem pls!

Helyzet a következő:

Gigabitet akarok két gép között, de nem sikerül.

Vettem 12 méter CAT6-os patch kábelt az Agendában(www.agenda.hu), nagyon príma kis cucc, kijött 4000 Forintból(áfástul). Ráadásul azaz érdekes benne, hogy nem volt nekik CAT6 kábel, így a srác egy CAT7-es S-STP -ből CAT6-hoz való dugókkal szerelt egyet, így végülis CAT6, de a kábel az 7. :)
(Tudom, hogy elég volna CAT5E is, de most ebbe ne menjünk bele)

Szépen csatlakoztattam is, eddig minden OK.

Gépeket indítom, frankón kiírja mind2 gépen a LAN status-ban, hogy 1 Gbps. (azt olvastam errefelé, h ez lehet hamis is)
Namost fogom szépen az egyik gépet, FTP-n belépek a másikra, másolok oda, másolok vissza, de a sebesség a büdös életben nem ment egyik irányba se 9 MegaByte/s fölé. :( :( :(
Csináltam egy külön kis mérőprogramot delphi-ben, amivel random karaktereket küldözgetek át az egyikről a másikra, és méri a speed-et, de azzal is csak 8-9 MegaByte/s-et mérek. :(

Az egyik gép:
  ABIT IC7-MAX3 alaplap; beépített Intel 1Gbps LAN;
  3.0 Ghz Northwood (800FSB) proci

A másik:
  ASUS P4P800 alaplap; beépített 3Com 1Gbps LAN;
  2.4 Ghz Northwood (800FSB) proci

Ennek a két gépnek a beépített LAN-jait kötöttem össze a CAT6(/7)-es kábelemmel, erről van szó.

Az IC7-MAX3 -os gépen a két szál/cpu (hyperthreading miatt ugye) kihasználtsága 80-90% körül ugrál akár oda-, akár vissza- átvitelnél (és ebből 50-t a küldő/fogadó progi eszi el, 30-at pedig a SYSTEM process, a driver gondolom), az ASUS P4P800 -os gépen pedig 20% a teljes CPU használtság.
Ez elég különös, hogy ekkora terhelés különbség van, pedig a jobban terhelt az erősebb gép. (ezt is meg kéne fejteni, miért)
Tuningolva nincs egyikse(most épp:) ).

A driverben a speciális/advanced fülnél mind2 gépen elég sok mindent lehet állítani, leírom miket, és hogy most mire vannak állítva.

ABIT IC7-MAX3 gép:

Adaptive Inter-frame Spacing    Disabled
Enable PME            No Action
Flow Control            Generate & Respond
Gigabit Master Slave Mode    Hardware Default
Interrupt Moderation Rate    Hardware Default
Jumbo Frames            Disabled
Link Speed & Duplex        Auto-negotiate 1000Mbps
Locally Administered Address    Not Present
Log Link State Event        Enabled
Offload Receive IP Checksum    On
Offload Receive TCP Checksum    On
Offload TCP Segmentation    On
Offload Transmit IP Checksum    On
Offload Transmit TCP Checksum    On
Qos Packet Tagging        Disabled
Receive Descriptors        256
Smart Power Down        Hardware Default
Transmit Descriptors        256
Wake On Link Settings        Disabled
Wake On Settings        OS Controlled

ASUS P4P800 gép:

802.1p Support            Disabled
FlowControl            Asymmetrical and Symmetrical Flow Control
Hardware Checksumming        On
Interrupt Moderation        On
Log Status Messages        Status Messages
Max IRQ per Sec            5000
Maximum Frame Size        1514
Media Type            1000 Mb, Full Duplex
Network Address            Nincs
Number of Receive Buffers    50
Number of Transmit Buffers    50
Wake Up Capabilities        None

Ezen beállítások közül elég soknak köze sincs a dologhoz, de azért leírtam mindent, hátha segít.
A "Link Speed & Duplex" és "Media Type"-okat én tettem 1000-re direkt, hátha úgy jó, először auto-n volt mind a kettő, és nem ment úgy a gigabit, ezért feltettem 1000-re ezeket.

Kérlek segítsetek megfejteni nekem, hogy miért nem megy gigabiten a két gép!

nem megy a két eszköz közt a gigabit...
ledecske gondolom nincs ami megmutatná a valós átviteli sebessgéet..

#91 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 22:14

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 22:12

nem megy a két eszköz közt a gigabit...
ledecske gondolom nincs ami megmutatná a valós átviteli sebessgéet..

Nem??
Miért nem?
Mindenkinek megy a gigabit két beépített hk-val, akkor miért pont ez a kettő ne menne?

Milyen led-re gondolsz? Olyan, ami számot ír ki? Hol kéne olyannak lennie?

#92 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 09:34

Idézet: Fenyő - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 22:14

Nem??
Miért nem?
Mindenkinek megy a gigabit két beépített hk-val, akkor miért pont ez a kettő ne menne?

Milyen led-re gondolsz? Olyan, ami számot ír ki? Hol kéne olyannak lennie?

sok minden miat nem mehet.. inkompatibilitás, rosz kábel, stb...
olyan led ami megmutatja, hogy mekkora a kapcsolat valós sebessége.. (bár, alaplapin nem szokot lenni..)

#93 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:47

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 9:34

sok minden miat nem mehet.. inkompatibilitás, rosz kábel, stb...
olyan led ami megmutatja, hogy mekkora a kapcsolat valós sebessége.. (bár, alaplapin nem szokot lenni..)

Milyen inkompatibilitás léphet föl a kettő között?
A kábel az tuti nem rossz, egy SSTP CAT7-es kábelen nehogy man ne menjen gigabit.
Amúgy a win miért irja, h gigabit?
És miért ilyen nagy a terhelés a 3Ghz-es gépen?
És egyeltalán egy patch kábelen hogyhogy megy 100Mbit, mikor korábban valaki azt írta, hogy patch-en csak gigabit megy, crosslinken meg csak 10/100 ?

#94 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 12:12

Idézet: Fenyő - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 10:47

Milyen inkompatibilitás léphet föl a kettő között?
A kábel az tuti nem rossz, egy SSTP CAT7-es kábelen nehogy man ne menjen gigabit.
Amúgy a win miért irja, h gigabit?
És miért ilyen nagy a terhelés a 3Ghz-es gépen?
És egyeltalán egy patch kábelen hogyhogy megy 100Mbit, mikor korábban valaki azt írta, hogy patch-en csak gigabit megy, crosslinken meg csak 10/100 ?

Az alaplapi vezerlok sok esetben a CPU-nak adnak at bizonyos funkciokat, ezert a CPU terhelese no.

Az alaplapi vezerlok nagy resze a chipszetbe beepitett lan vezerlesen alapulnak ehez egy sima illeszto aramkor kerul csak fel. Az illeszto aramkorok es az alaplapi csipszet megvalositasok szabvanyosak de elteroek is egyben. Idealis esetben kepesek egymassal GBit re is de nem idealis esetben (cipszet kulonbseg, driver kezelesi kulonbseg) a kapcsolat 100Mbit lehet maximum.
Nem veletlen hogy a szerver kategoriaban az alaplapok nagy reszen nincs lan csatlakozo ahhoz lan kartyakat alkalmaznak amik sok esetben sajat cpu-val is rendelkeznek.

A win verzioi a drivertol veszik a lan kartya ertekeit ha a driver Gbit es atvitelt is vezerel a win ezt az erteket adja vissza sok esetben. A masik problema a driverek alapertelmezesben automata seb detektalasra vannak bealitva. Sok esetben idoszaki problemak miatt a driver valtoztatja a sebeseget amit viszont a win nem mindig kovet. Elofordult, hogy muszeres vizsgalat alatt egy alaplapi vezerlo 10/100/1000 Mbit kozott ugraltatta a sebesseget. Ez ellen azzal lehet vedekezni ha nem automatikan hadjuk, hanem fikszre allitjuk.

A kabelezes mas 10 es 100 on es mas 1000 esen, ugyan ugy mas a croszlink bekotes is. Mig a 10/100 as csak 2 erparat hasznal addig a Gbit mind a negyet.
Az informatika atok de jo hogy van.

#95 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 13:09

Idézet: szaki - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 12:12

Az alaplapi vezerlok sok esetben a CPU-nak adnak at bizonyos funkciokat, ezert a CPU terhelese no.

Igen ám, csakhogy a terhelt gépen a driverben ezek vannak beállítva:

Offload Receive IP Checksum On
Offload Receive TCP Checksum On
Offload TCP Segmentation On
Offload Transmit IP Checksum On
Offload Transmit TCP Checksum On

Idézet

Nem veletlen hogy a szerver kategoriaban az alaplapok nagy reszen nincs lan csatlakozo ahhoz lan kartyakat alkalmaznak amik sok esetben sajat cpu-val is rendelkeznek.

Hát ez marhajó. Most akkor tök feleslegesen vettem egy jó kábelt, mert az átkozott beépítettek képtelenek egymással gigabitre?
Komolyan mondom nem hiszem el, hogy mindenkinek megy a gigabit két beépített vacakkal még egy CAT5E-vel is, nekem meg egy frankó kábel mellett se megy ez a nyavajás...  :mad: :reklamacio: :mad: :reklamacio: :mad: :reklamacio: :( :(

Idézet

A masik problema a driverek alapertelmezesben automata seb detektalasra vannak bealitva.

Írtam, hogy kézzel átírtam 1000-re.

Idézet

Sok esetben idoszaki problemak miatt a driver valtoztatja a sebeseget amit viszont a win nem mindig kovet.

Miféle időszaki probléma? Ilyen "vételi zavar" féleségre gondolsz? Aligha volna ilyen az én esetemben, ezzel az SSTP CAT7-essel.

Idézet

A kabelezes mas 10 es 100 on es mas 1000 esen, ugyan ugy mas a croszlink bekotes is. Mig a 10/100 as csak 2 erparat hasznal addig a Gbit mind a negyet.

Tudom, hogy más. Azt is tudom, hogy a GBit az 4 párat használ. De azt mondd meg nekem, hogy hogyan képes menni 100-on a patch kábellel, mikor 100-on a 2 pár használata miatt(?) crosslink kéne, a patch-en nem megy. (eddig igy volt, ha nem, akkor meg mi a turonak a crosslink?)

#96 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 13:14

Idézet: Fenyő - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 13:09

Igen ám, csakhogy a terhelt gépen a driverben ezek vannak beállítva:

Offload Receive IP Checksum    On
Offload Receive TCP Checksum    On
Offload TCP Segmentation    On
Offload Transmit IP Checksum    On
Offload Transmit TCP Checksum    On

Hát ez marhajó. Most akkor tök feleslegesen vettem egy jó kábelt, mert az átkozott beépítettek képtelenek egymással gigabitre?
Komolyan mondom nem hiszem el, hogy mindenkinek megy a gigabit két beépített vacakkal még egy CAT5E-vel is, nekem meg egy frankó kábel mellett se megy ez a nyavajás...  :mad: :reklamacio: :mad: :reklamacio: :mad: :reklamacio: :( :(

Írtam, hogy kézzel átírtam 1000-re.

Miféle időszaki probléma? Ilyen "vételi zavar" féleségre gondolsz? Aligha volna ilyen az én esetemben, ezzel az SSTP CAT7-essel.

Tudom, hogy más. Azt is tudom, hogy a GBit az 4 párat használ. De azt mondd meg nekem, hogy hogyan képes menni 100-on a patch kábellel, mikor 100-on a 2 pár használata miatt(?) crosslink kéne, a patch-en nem megy. (eddig igy volt, ha nem, akkor meg mi a turonak a crosslink?)

a mai hiper szuper "szoftveres" hálákórtyák tudnak auto mdi-i/x-et.. (pl.  Broadcom 440x) igy lehet vele használni mind patch, mind crosslink kábelt.. maga dönti el a kárty,a hogy melyik a jo...

Vegyél 3com/intel esetleg smc gigabites kártyát és biztos menni fog...

#97 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 14:37

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 13:14

Vegyél 3com/intel esetleg smc gigabites kártyát és biztos menni fog...

Dehát az egyik beépített az 3com, a másik meg intel.

Most akkor még vehetek 10ezerért egy rohadt gigabites kártyát is, k.jo....

Már ha elég az egyik oldalon a külön gigabit kártya. Vagy mind2 gépbe vegyek inkább kártyát?

Direkt azt akartam, hogy ha már a két alaplap tud gigabitet, el akartam kerülni a gigabites kártya vételét, mert sok pénz, + nincs elég PCI slot....

#98 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 15:33

No most kipróbáltam, hogy állítgattam a driverben(az ABIT gépen), és azt vettem észre, hogy a Interrupt Moderation Rate az változtat egy pár dolgon. Ha Extreme -re teszem, akkor kicsit még lassul az átvitel, viszont a CPU használtság minimalizálódik, ha lejjebb veszem, sőt ha kikapcsolom, akkor pedig a CPU használtság szépen megnő, viszont az átvitel is megnő, legalábbis az ABIT gép felé, eléri a 14-15 MByte/s-et!! Ez már TCP Overhead nélkül is több, mint 100MBit/s!
Viszont ez még messze kevés, mert mind2 gépen a winyok írni és olvasni is messze 20MByte/s felett tudnak, és file-fragmentácio az minimális, szal még mindig nem a winyo a szük keresztmetszet.

A másik gép felé viszont 4-5 MegaByte/s között mozog csak állandóan az átvitel, akármit állítok.
Mindezt úgy, hogy az ABIT-ról megyek a FTP-klienssel a másikra.
Ha viszont a másik az FTP kliens, akkor a ABIT-> ASUS adatáramlás az említett 4-5 Mega/s helyett 7-8 Mega. Már ez is elég furcsa.

Szal nemtom mitévő legyek.

#99 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 18:08

Van itt egy notebook, aminek van egy Realtek alapú gigabites hálókártyája, és kipróbáltam, hogy ezt bekötöttem az egyik, majd a másik gép helyére, hogy megy e a másikkal.
Beraktam először az ASUS gép helyére.
FTP fel, letöltök, feltöltök, az átvitel 7-8 MegaByte/s -et sose haladta meg.
Beraktam az ABIT helyére, ott ugyanigy FTP, oda-vissza 7-8 MegaByte/s -et szintén sose haladta meg.
Pedig beállítottam a negotiation-t a driverben 1000-re a notebook-on is.
...És hát hiába így az S-STP CAT7-es kábel.

Szerintem igazi gigabit kapcsolat két gép között NEM lehetséges!! :mad:
Aki azt állítja, hogy csinált ilyet, az hazudik! Félrevezeti az embereket! :reklamacio:
Majd akkor hiszek neki, ha bebizonyítja nekem!

Ez a helyzet. :(

#100 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 19:48

nezd meg a chipszet pontos tipusat, szed le a win altal felrakotakat vagy frisisd a tipus szerinti driverre. Nekem igy sikerult egy alaplapi intel chipszettes lan kartyanal stabil es Gbit atvitelt elerni.
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.