HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabit LAN 2 gép között ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabit LAN 2 gép között ! Crosslink bekötés ?

#41 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 28. 14:59

Amúgy épp tegnap néztem gigabites switch-eket gondolva arra hogy milyen jó is lenne ha lanpartykon felgyorsulna a másolás kissé, hisz már elég sok alaplapon van gigás hálókari! De elnézve a cirka 150 ezres árakat rájöttem még várni kell ezzel kissé  :D  :D

#42 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 15:00

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 15:55

És ha kutya sincs akkor jó a szamár is nem?  :nevet:
Sztem ott van a kutya  :D  elásva hogy nem egyformák az integrált hálókarik, és lehet hogy ilyenkor már nem ártana egy switch!

Na, akkor elárulom, hogy nem kell switch, csak egy CAT6-os crosslink kábel.
Látogassatok el pl. a www.techreport.com -ra, és nézzetek meg egy alaplaptesztet, ott szokták tesztelni az integrált hálókártyákat is.

Idézet

We used our Abit IC7-G-based system as the server for these tests. It has an Intel NIC in it that's attached to the north bridge via Intel's CSA connection, and it's proven very fast in prior testing. The server and client talked to each other over a Cat 6 crossover cable.

vagy itt egy másik cikkből való részlet

Idézet

Our server was a Windows XP Pro system based on Chaintech's Zenith 9CJS motherboard with a Pentium 4 2.4GHz (800MHz front-side bus, Hyper-Threading enabled) and CSA-attached Gigabit Ethernet. A crossover CAT6 cable was used to connect the server to each system.

A szerver nálunk is megvan már, egy MSI 875P lap van benne, ennek is Intel CSA-s gigabites hálója van. A két gépet összekötöm, és tudnom kéne tesztelni, de mégsem jó.
Várok további ötleteket.

Szerkesztette: fLeSs 2004. 08. 28. 15:02 -kor

#43 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 15:29

Hehe.

Még1x: 100Mb-en működik rendesen?  Vagy próbáld meg átrakni 1Gb full duplexre, ha auto-n van, vagy fordítva
WoT nick: Atti77

#44 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 15:38

Idézet: Atti - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 16:29

Hehe.

Még1x: 100Mb-en működik rendesen?  Vagy próbáld meg átrakni 1Gb full duplexre, ha auto-n van, vagy fordítva

Sajna hétfőn tudom csak kipróbálni, melóhelyen van a szisztem. Más ötlet?

#45 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 07:01

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 20:56

A mai napn megpróbáltam összekötni két gépet a téma címében kérdésként szereplő módon.
CAT6-os crosslink kábel, az egyik gépen integrált gigabites Intel vezérlő (CSA buszos), a másikon VIA, szintén integrált gigabites vezérlő, az egyik legjobb most a piacon. A cucc azt csinálja, hogy 3-4 mp-enként bontja a kapcsolatot, nem látják egymást, majd újra látják egymást, és ez megy folyamatosan. Amíg van kapcsolat, meg tudtam nézni, hogy tényleg van-e gigabit, és van, dehát így sz@rt sem érek vele.

Kizárásos alapon elkezdtem keresni a hibát.
1. az Intel vezérlő tökéletes
2. a VIA vezérlő is tökéletes, nincs baja
3. a kábel is jó...

Akkor mi lehet a gond?  :confused:  :think:

100-on stabilan megy?

ZooLee

#46 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:18

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 8:01

100-on stabilan megy?

ZooLee

Ha igen, akkor? :)

#47 Felhasználó inaktív    Ø  

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 15:57

itt mindenki milyen okos :smoker:

#48 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 18:44

Na, a helyzet a következő: vettünk egy igazi CAT6-os kábelt igazi CAT6-os csatlakozókkal (nem 90 Ft+ÁFA volt métere ;) ), és müxik. :)
Összekötöm a két gépet, és kész, megy, mint a karikacsapás.

#49 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 20:19

Idézet:  Ø  - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 16:57

itt mindenki milyen okos :smoker:

:D  Üdv a fórumon  ;)

#50 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 20:19

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 19:44

Na, a helyzet a következő: vettünk egy igazi CAT6-os kábelt igazi CAT6-os csatlakozókkal (nem 90 Ft+ÁFA volt métere ;) ), és müxik. :)
Összekötöm a két gépet, és kész, megy, mint a karikacsapás.

Kiráááááály  ;)  Mi kábel neve ? Nekem Roline

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 09. 01. 20:20 -kor

#51 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 21:35

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 21:19

Nemtom, csepelen van az üzlet, ahol vettük.

#52 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 22:10

Nem tudom, közönséges avagy mezei CAT5+ kábel és dugók, megfelelően bekötve, két CSA vezérlő. drbd sync: 50 megabyte/s -- azt hittem, rosszul látok, hasít, mint állat.

#53 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 22:18

Tudom, hogy a CAT5E is elviszi a gigabitet, de PH!-s tesztben CAT6-nak kell szerepelnie, hogy még véletlenül se lehessen ebbe belekötni. :D

#54 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 09:21

Hali!

Mivel a gbit ethernet (a 100mbittel ellentetben) mind a 4 erparat hasznalja az adatatvitelhez, ezert (ha jol tajekozodtam felre) lehet crossover kabelt csinalni hozza, csak masmilyet, mint a szokvanyos fast ethernethez.. a kartyak egy reszenel meg folosleges, ezekben van auto-mdix feature.

Szoval en itt olvastam errol nemi konkret infot:

http://logout.sh/com...rs/net/gigabit/

=G=

#55 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 11:16

Ja igen, az új CAT6-os kábelünk NEM crosslink.

Szerkesztette: fLeSs 2004. 09. 02. 11:16 -kor

#56 Felhasználó inaktív   k3l3r0n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:12

Hali!

Úgy gondoltam, leírom a tapasznyalataim ezen a téren. Van 2db Intel D875PBZ lapom, rajta PRO1000CT hálókarik (CSA). Ha sima "patch" kábellel kötöm össze őket, akkor csak 1.0 GBPS-en mennek a hálókarik. Ha "crosslink" kábelt használok, akkor mennek 10 és 100 MBit-en, de gigán nem. Érdekes módon gigabit-re csak full-duplex mód érhető el. Gondolom ez azért van, mert nem otthonra készült és minél gyorsabbra "szerették" volna készíteni. Van még egy rtl8169-s32 chip-es kártyám is, ezzel azonban nagy méretű fájloknál úgy beáll a rendszer, mint a szög. (HW-es hiba, mert Win, UHU, Redhat és Debian is ugyanez.) Ha csak 1 vinyó van a kiszolgáló gépben, akkor 30-40MB/s-cel megy. Próbálgattam raid0-ban és ott 50-60 volt a max. RAID5-ben viszont meg már a hálózat a szűk keresztmetszet. Igaz olyankor már 80-90 MB/s körül kúszik az adat. Mindvégig saját készítésű cat5e kábellel és utp dugókkal "kínlódtam". Most fogom kipróbálni du. a fentebb írt "1-2-3-4-5-6-7-8 x 3-6-1-7-8-2-4-5" féle kábelt. Vszinű, hogy a realtek kártya is, de az intel tutira tudja az auto-mdix-et. Ezt lehet tapasztalni, mikor 3-4mp-enként villan fel csak a hálózati kapcsolat. Viszont switch-ből gigabitest még nem fogtam ki egyet sem. Szívesen tesztelnék olyat is. Nem ragaszkodom kifejezetten márkanevekhez, mint egyesek, mert tapasztalat után azt mondom, hogy vállalati szinten is megáll(hat)ja a helyét még egy realtek kártya is. Na de nem ontom a szót, majd egyszer vkinek/vkivel írunk erről egy cikket. :)

BR!

Kérdésem is van: elképzelhető, hogy bizonyos távolság felett egy hálókártya(i82562) nem megy 100MBit-en csak 10-en csatlakozik ? A switch "allied", 10-20 m kábellel nincs gond, de 60 m körül már vannak...

#57 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:12

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 21:19

Megnéztem, és KRONE.

#58 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 09:27

Szerintem korrektebb lenne olyan mérést végezni gigabit hálón, ahol nem a vinyók korlátozzák le az átvitel sebességét. Pl. az AIDA32-ben van olyan plugin, ami a network sebességét méri és ehhez nem file-másolást használ. Kliens-szerver módban kell mérni, mindkét gépre fel kell rakni és értelemszerűen egyik lesz a kliens másik a szerver. Realtime lehet nézni grafikonon a sebességet.

#59 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 12:38

Srácok!

Ezeknél a 30-50 Mb/sec sebességeknél...

szóval mi a CPU usage ?

Érdekelne, milyen proci mellett hány %-ot zabál a fullon éppen terhelt hálókapcsolat.

Várok minden véleményt, de különösen azokét, akik vinyó nélkül le tudják tesztelni az átvitelt (pl. ahogy ricsip mondja), és így tisztán megkapjuk, mennyire terheli le egy Gigabit NIC a CPU-t.

Az is érdekelne még mellékesen, hogy 100 Mbit-en mennyire fogja a CPU-t egy Gigabit vezérlő.

Ugyanis 100 Mbiten is képesek a vezérlők nagytöbbsége 40-50% CPU időt elfogyasztani... vajon egy Gigabit NIC 100-on menve mit teljesít ilyen téren ? "Izmosabb" ???
Om mani peme hung.

#60 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:20

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:38

Az is érdekelne még mellékesen, hogy 100 Mbit-en mennyire fogja a CPU-t egy Gigabit vezérlő.

Ugyanis 100 Mbiten is képesek a vezérlők nagytöbbsége 40-50% CPU időt elfogyasztani... vajon egy Gigabit NIC 100-on menve mit teljesít ilyen téren ? "Izmosabb" ???

Hali!

No ezt az elobb megneztem. Meglehetosen pongyola a modszer, mert egy 1GB-os file-t huztam at a /dev/null-ba. Nem tudom mennyire jo tesztmodszer, mindenesetre a diszkmozgast a lokalis gepen ezzel kikerultem. Tehat:

Gep: Intel P4 2.4GHz
Vezerlo:  Broadcom Corporation NetXtreme BCM5782 Gigabit Ethernet (rev 03) (Compaq gep alaplapi ethernetje)
eth0: negotiated 100baseTx-FD, link ok

A CPU terheles 12-15% kozt maszkalt (a gep kozben kulonosebben mast nem csinalt), a sebesseg atlagban 9.5-10MB/sec volt.

=G=

Szerkesztette: Gaab 2004. 09. 08. 13:22 -kor

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.