Alaplapok 10e alatt. Tapasztalatok, és kérdések.
Elküldve: 2004. 08. 12. 12:07
Elküldve: 2004. 08. 12. 12:12
Idézet: KennyMcCormick - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 10:00
En karacsonyra vettem aposomneknak egy ilyet: >>> ASRock K7S8X R3.0 <<<
10XXX ft brutto volt. 5.1-es hang es LAN is van rajta. Az en regi 1700+-om 1900 Mhz-en gyonyoruen megy benne egy sima Falkonrokk2-essel. Semmifele rossz tapasztalat nem volt eddig.
Ha jol emlekszem akkor szorzot tud allitani, FSB-t talan nem (vagy csak 133, 166, 200 valaszthato? Mar nem emlexem
szerk: Jah es 2 ev garival adtak.
csatlakozom... tesomeknak hasonlo konfigot sulinetben. felaron meg jobb.
egy gondom volt vele - egy kabelra dugtam a vinyot es a cdt, es a win installkor kihalt. befontam a szemoldokom, mire megtalaltam a hiba okat.
Elküldve: 2004. 08. 12. 12:23
Idézet: Hani - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 13:07
pontosan... bár elég jó megoldás a K7VTA3 KT333-as lap 7.5e-ért, de nem hülyeség 14e-et beleinvesztálni egy NF7-be... az ECS nForce2-es lap nagyon xar, az egyetlen ok, amiért nF2-t érdemes venni, az az oc, abban meg teljesen a béka alatt van... akkor már egy KT333-as mobó oc nélkül...
Elküldve: 2004. 08. 12. 13:03
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 8:42
Szóval ez így kevés lesz, ettől nem hatódom meg, ha konkrétan leírnád, hogy ezt mire alapozod, akkor talán meg tudnál győzni. De ha 1 elromlott alaplapra, akkor jobb ha nem is szólsz, mert Supermicro között is lehet rossz.
Az Asrock-ra csak rá kel nézni. Hihetetlenül vékony nyák (beszerelésnél komolyan attól paráztam hoy át ne szakadjon a csavartól
Eddig 5 darabbóül 2 szemmel láthatólag +volt görbülve (mind p4-es lapok)
Laza memo foglalaltok (a ramok majdnem kiesnek belőle)
A sebessége sincs ott a toppon.
Ezek a személyes tapaszatalataim, mondom nem akarok vitát nyitni.
Aki ilyen lapot vesz egészségére, én biztos nem tenném.
Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2004. 08. 12. 13:03 -kor
Elküldve: 2004. 08. 12. 13:13
Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 14:03
Eddig 5 darabbóül 2 szemmel láthatólag +volt görbülve (mind p4-es lapok)
Laza memo foglalaltok (a ramok majdnem kiesnek belőle)
A sebessége sincs ott a toppon.
Ezek a személyes tapaszatalataim, mondom nem akarok vitát nyitni.
Aki ilyen lapot vesz egészségére, én biztos nem tenném.
Nemtom, a K7S8XE+-om nem tűnik vékonyabbnak, mint más alaplapok. A ramok sem akarnak kiesni belőle. A P4-es lapok mindegyike (nem Asrock is) meghajlik, kidudorodik a gyári Intel hűtőktől.
Tény, hogy lehetne gyorsabb is, de egyéb gondom nincs vele.
Elküldve: 2004. 08. 12. 13:15
Idézet: Hani - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 13:07
Hidd el, drága lappal is lehet szenvedni! Mindenből ki lehet fogni jót is, rosszat is. Pl: adott egy P4 3 GHz Prescott proci és egy Abit IC7 Max alaplap. Nem lehetett olyan hűtőt találni, amelyik normálisan lehűtötte volna, nem ment föl rá egy oprendszer sem. Ugyanaz a proci hiba nélkül megy egy Asrock P4VT8X+-ban. Ebben sem hideg
Elküldve: 2004. 08. 12. 17:01
Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 13:12
Szerintem semmilyen gépben nem célszerű egy kábelre tenni vinyót és optikai meghajtót. Persze ettől még működnie kéne.
K7S5A-nál nekem meg el sem indult a windows telepítő, végül rájöttem, hogy csak akkor indul, ha legalább az egyik soros port engedélyezve van.
Elküldve: 2004. 08. 12. 17:23
Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).
Elküldve: 2004. 08. 12. 18:19
az ASUS téma sem arról szól, hogy vegyél 10 alatti Biostar alaplapot, akkor ez se szóljon arról, hogy vegyél 50e-ért akármit.
Éppen azért nyitottam a témát, hogy megtudjam melyik megbízható ezek közül, nem pedig azért, hogy
arra akarjon mindenki rávenni, hogy vegyek sokkal többért NFos2-t, vagy akármit. A gépben egyébként 1600+ Palomino van, és marad is előreláthatólag még jó sokáig.
Egyébként a gép legfontosabb része a táp, nem pedig az alaplap.
Idézet
Így jártál, én több mint 2 éve vettem 18-ért ECS K7S5A-t, és nem kellett hozzá drága DDR memória
Idézet
Neked lehet, én biztos tökön szúrtam volna magam, ha 40-ért vettem volna 2.5 éve alaplapot, és belegondolni sem merek mennyibe kerülhetett akkor a DDr memória, ami ha jól sejtem max 266-os lehet, vagy még az se. Tehát ma max függődísznek tudod használni.
Idézet
ezt el lehet mondani a K7S5A-ról is.
Elküldve: 2004. 08. 12. 18:30
Biostar. Pozitiv tapasztalatok eddig, stabil, megeszik eleg valtozatos fajtaju memokat, tuningot birta, ara nem rossz, normalis szoftvert adnak hozzajuk.
ECS. K7S5A jo volt, L7S7 felejtos, ujabb durcikat csak BIOS flash utan kezeli korrektul, sebessege ratyi, de legalabb CPU teren bovitheto (bar ebbe a lapba bun 2000+-nal nagyobb procit tenni sztem). KT600-as deszka olcso, chipnek koszonhetoen eleg sokat tud, bar sebessegre lehetne jobb is. KT333-as se rossz, bar egy kicsit talan idejetmult darab.
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2004. 08. 12. 18:33
Két éve azt mondtam volna: K7S6A
Egy éve azt montam volna és most is azt mondom: K7S8XE+
Nekem nagyon sokáig volt ECS K7S6A-m és életem legstabilabb lapja volt! Nagyon szerettem.
(Természetesen a SiS chipset miatt írtam ezeket. Lehet, hogy nem a leggyorsabb, de atomstabil.)
Szerkesztette: FakeJack 2004. 08. 12. 18:34 -kor
Elküldve: 2004. 08. 12. 18:49
Elküldve: 2004. 08. 12. 18:52
Idézet: zotyesz - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 14:13
És ez így van jó, valahol olvastam, hogy ez nem baj, csak meg kell szokni...
Elküldve: 2004. 08. 12. 19:05
Idézet: Nigel - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 19:49
Mi is főleg ezt a márkát áruljuk, de nem hoznak vissza belőle sokat.
Elküldve: 2004. 08. 12. 19:21
Elküldve: 2004. 08. 12. 19:59
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 17:19
az ASUS téma sem arról szól, hogy vegyél 10 alatti Biostar alaplapot, akkor ez se szóljon arról, hogy vegyél 50e-ért akármit.
Éppen azért nyitottam a témát, hogy megtudjam melyik megbízható ezek közül, nem pedig azért, hogy
arra akarjon mindenki rávenni, hogy vegyek sokkal többért NFos2-t, vagy akármit. A gépben egyébként 1600+ Palomino van, és marad is előreláthatólag még jó sokáig.
Egyébként a gép legfontosabb része a táp, nem pedig az alaplap.
Így jártál, én több mint 2 éve vettem 18-ért ECS K7S5A-t, és nem kellett hozzá drága DDR memória
Neked lehet, én biztos tökön szúrtam volna magam, ha 40-ért vettem volna 2.5 éve alaplapot, és belegondolni sem merek mennyibe kerülhetett akkor a DDr memória, ami ha jól sejtem max 266-os lehet, vagy még az se. Tehát ma max függődísznek tudod használni.
ezt el lehet mondani a K7S5A-ról is.
Mondjuk a K7S5A jó lap volt, de messze szarabb, mint az AMD saját chipjével szerelt alaplap... semmilyen drivert nem kellett soha installálni ahoz, hogy a lap tökéletesen, és gyorsan működjön... igénytelen volt, míg a SIS-hez kellett egy rahedli hülye alaplapi driver... meg sok ökörség... és nem a táp a legesleg fontosabb... mármint olyan értelemben, ha a működési szisztémát nézzük... jó! valóban, áram nélkül nincsen működés, de utána az alaplap ami tovább formázza az áramot...
Szóval a lényeg az, hogy vehetsz Suzukit, amiben egy qrva jó motor csücsül...(Pörgős, jól húz, és igénytelen...) ha a karosszéria nem nyújtja azt a minőséget, amit egy drgább, mondjuk Honda, vagy Volkswagen által gyártott autó... Egy agyontuningolt Suzuki sem olyan jó, mint egy biztonságos, és kényelmes Glf, vagy Astra... Persze! Utazni olcsón lehet a Suzukival is, de nem mindíg az a jó, ha azért veszünk autót, hogy utazzunk... meg is kell, hogy védje az utasokat!!! Innentől már tényleg lehet azon rágódni, hogy megéri-e az olcsóbb kategóriát venni, vagy inkább valamivel drágábban extrákkal felszerelt minőségi darabot vegyünk... Mert azért van különbség egy fullextrás lap tudása, és egy olcsó lap közt... nézd a kidolgozási minőségét... nyáklap... forrasztások... átvezetések... vezeték hálózat... Példul mind szilárdság terén (lap szilárdsága!), mind sebesség terén számít, hogy hány helyen vezeték át a szálakat a túloldalra... néhány gyártó képes szitát csinálni az alaplapjából... könnyebben törik, mert agyon fúrták, ráadásul lassul is... memória a jó példa erre! Ugyan az a chip gyengébb nyákon rosszabb minősget fog produkálni... és mindenhol ez lehet látni... Asus Geforce2=InnoGeforce2TI-vel, holott gyorsabb az Innon lévő chip, és memória... de jobb az ASUS!!! Ez tapasztalat... nem 3DMarkban, hanem kevésbé akadt vele jópár progi...
szerintem azért érdemesebb kicsit áldozni rá... bár néha kifog az ember jó darabokat, de azért van még olyan dolog is a márkás lapoknál, hogy jobban hangzik egy ABIT, mint egy TOMATO, és ha elakarod adni a gépet, vagy csak a lapot, akkor nem drágábban, de biztosabban tudod eladni... mint az autóknál!
Jah! És a 266-os mem ellenére bővíthető! 400-as ddrel van felszerelve, és 3GB-ig megy... Windowsban gyorsabb mint egy NF7-s, és stabilabb... progiknál meg nem a rendszermemória sebessége számít, hanem a mennyisége, és a vinyó sebessége... No meg a videókárty, és a proci... de mivel agp 8x-nek semmi értelme, és a prociból is beletehető 2.4 ghz proci, így még elég jónak számít a kora ellenére...És AMD North bridge van rajta!!! Olyan, mint az a duma, hogy INTEl procit csak Intel chippes lapba... és ez nem hülyeség... mert a saját cuccukat csak letudják gyártani megfelelően... Az AMD761 egy qrva jó chip volt, és még ma is megálja a helyét! Az ECS is... de nem jött be az a sok hiba, amit anno sorra vittek javítani... Ha jólemlékszem sorban vitték vissza, mert nem bírta vinni az 1100 MHz feletti Athlonokat... És sokan panaszkodtak, hogy roszz a mekezelés DDr-el... Ami vonzó volt, hogy SD-DDr kompatibilis...
Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).
Elküldve: 2004. 08. 12. 20:23
Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 11:03
Pedig letezik...
Egy hibas BIOS verzio (vagy elfakkolt beallitasok) is gyonyoru tud lenni (mondjuk a SiS-t nem a sebessege miatt szeretjuk:)
BTW:
ASRock: a NYAK es az alaktreszek minosege is vagy kivannivalot maga utan, a BIOS-a is erdekes tud lenni, nehanyan kompatibilitas problemakrol is irtak (de ha egyszer normalisan mukodik, es utana nincs buzeralva, akkor nincs vele gond; nem szemelyes tapasztalat)
Biostar: regi marka, allitolag az MSI-vel rokon (volt egykor), Magyarorszagon nem tul regota kapni ujra (tudtommal). Egyelore K7VIT-Grand-del van szemelyes tapasztalatom (ugy 10 oranyi), egyelore sokkal jobbnak tunik, mint az az Abit, amit levaltott; 2 ev garival 16k (szoval offtopic:) BTW valaki feljebb irta, hogy nem biztos, hogy jo a nagyon olcso lapokat eroltetni: tokeletesen egyetertek, imho az 'idealis' artartomany 15-25k korul van).
Abit: na, ebbol flame lesz;) Bullet Proof. BX6 rev2 ota szar. Nyilvan neha sikerul legyartaniuk egy-egy normalisan mukodo lapot is, de ezt sajnos evek ota nem tapasztaltam. Ez ugyben anyazas privatban johet, ide ne.
PCChips: szar.
Idézet: Jazzos
setupcor.exe?
Elküldve: 2004. 08. 12. 20:38
Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 20:59
Rahedli driver?
A többire inkább nem reagálok, mert amilyen vehemenciával írkáltál úgysem hinnél el semmit amit írnék, a meddő munkának meg nem vagyok a híve.
Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 12. 20:41 -kor
Elküldve: 2004. 08. 12. 21:17
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 19:38
A többire inkább nem reagálok, mert amilyen vehemenciával írkáltál úgysem hinnél el semmit amit írnék, a meddő munkának meg nem vagyok a híve.
Elég az... AGP-t sem kell installálni, és mégis megy rendesen...
Elküldve: 2004. 08. 12. 23:24
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 21:23
Egy hibas BIOS verzio (vagy elfakkolt beallitasok) is gyonyoru tud lenni (mondjuk a SiS-t nem a sebessege miatt szeretjuk:)
és egy rossz BIOS verzió vagy beállítás mióta hw hiba?
egyébként végigzongoráztam vele minden BIOS verziót, beállítást, stb... sok sok éve foglalkozok ilyesmivel, mint már írtam, és talán értek is annyira hozzá, hogy gatyába tudtam volna rázni, ha lehet...
W98 + SiS mobó : egészen addig problémamentes, amíg nem próbálja az ember telepíteni az 1.09 (vagy ilyesmi ősöreg) AGP driver-nél frissebb verziót... ha mégis, akkor garantált a protection error a következő bútnál... (SiS 735/745/746 lapnál találkoztam vele) - persze valószínűleg semmi gyorsulást nem hoz a frissebb driver, akkor meg jó az is...

Súgó
A téma zárva.