HWSW Informatikai Kerekasztal: Alaplapok 10e alatt. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alaplapok 10e alatt. Tapasztalatok, és kérdések. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 13. 00:16

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 0:24

W98 + SiS mobó : egészen addig problémamentes, amíg nem próbálja az ember telepíteni az 1.09 (vagy ilyesmi ősöreg) AGP driver-nél frissebb verziót... ha mégis, akkor garantált a protection error a következő bútnál... (SiS 735/745/746 lapnál találkoztam vele) - persze valószínűleg semmi gyorsulást nem hoz a frissebb driver, akkor meg jó az is...

de ennekem utana is problemamentes volt a k7s5a :o :confused: :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#42 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 13. 00:19

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 1:16

de ennekem utana is problemamentes volt a k7s5a :o :confused: :think:

milyen 98-al? én mindegyikre első kiadású angolt raktam... 2000 és XP-vel semmi ilyen gondom nem volt...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#43 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 00:31

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 1:19

milyen 98-al? én mindegyikre első kiadású angolt raktam... 2000 és XP-vel semmi ilyen gondom nem volt...

hm. egy ido utan biztos SE.

nemtom mikor raktam ujabb drivert, kerdes, mi az uj, mert mikor tobb mint 2 eve megvettem a lapot, mindenki ovott a cd-n talalhato drivertol, es frissen letoltottet javasolt - hat azt tettem ra. es jo is volt. igaz, az akkori, tehat 1.09 helyett 1.15 vagy effele.

akkoriban me'g tuti a regi angol FE win98am volt.
az SE csak aztan kerult szoba, talan az sblive kx drivert akartam kiprobalni, azert :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#44 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 00:47

én nemrég raktam fel az új AGP drivert k7s5a + win98se mellé, semmi rendellenességet nem tapasztaltam egy kis gyorsuláson kívül ;)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#45 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 08:44

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 22:17

Elég az... AGP-t sem kell installálni, és mégis megy rendesen...  :D  :D Csak azért írtam ilyen vehemnciával, mert drága barátom... ha megnézed a hozzászólásodat, akkor láthatod, hogy lefikázol mindent... oda írtam, hogy szerintem miért az a jó, ha igényesebb az ember, erre Te meg lefikáztad, az egészet... Mintha csak Te értenél a számítógpekhez... lenéző, lekezelő vagy, és ráadásul nem beszélgetsz, véleményt mondasz, hanem lerohansz... ennyit rólad...

Már mondtam, hogy nem azért indítottam a témát, hogy egyesek arról papoljanak, hogy igénytelenség ilyet venni, és vegyek drágát (ami egyáltalán nem biztos, hogy jobb) Ha ezt te nem vagy képes tiszteletben tartani, akkor jobb ha valóban nem nézel be ide, én nem fikáztam semmit, éppen te voltál aki elkezdte fikázni, az ECS-t meg a SIS-t, és azt hirdetgetted, hogy 40-ért kell alaplapot venni, mert akkor hűdejóljárok. Nem csődbe akarok menni, alaplapot akarok 10e alatt aki ezt nem tudja tiszteletben tartani, és csak azért ír, hogy fikázzon, hogy vegyél drágát dehülyevagyhogyilyenszarokatveszel, meg olcsó=nem jó AZ MEGKÉREM NE NÉZZEN BE IDE, NE OLVASSON, DE LEGFŐKÉPPEN NE ÍRJON  :down:

Nem gondoltam volna, hogy már egy ilyen téma is csak flém lehet.

Elsősorban azok miatt, akik önnön sznobságuk és hiúságuk miatt nem hajlandóak elismerni, hogy egy olcsó alaplap is működhet rendesen.

#46 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 08:55

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 21:23

...
setupcor.exe?
....

:lol: Ha itt tartanék, akkor nem tanácsokat adnék, hanem inkább kérnék ;). Előkaparom, mi volt a baj 98 alatt a k7s8x-szel:

Idézet

Asrock tulajdonosok klubja 2004. ápr. 2., péntek - 13:10
Már a második K7S8X R3.0-val járok úgy, hogy w98 alá (egy sima, egy SE) nem tudom feltenni a hangot. XP alatt ilyen probléma nincs. Tudja valaki a megoldást?

Szerkesztette: Jazzos 2004. 08. 13. 08:56 -kor

"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#47 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 09:44

Próbálkozhatsz a PCChips M848ALU-val is, ez a legolcsóbb, és ez tulajdonképpen egy még jobban kiherélt L7S7A2 SiS 748-as chipsettel. Engem zavart benne, hogy még egy normális hardware monitor sincs benne (csak a proci hőfokot méri, meg a ventit és a vcore-t, semmi mást) és az is zavart, hogy alacsony volt a vcore, azt hittem, hogy a tápom hülyéskedik. Ja, és nem lehet billentyűzetről indítani (a gép az asztal alatt van). Ezek miatt váltottam Asrock K7S8XE+-ra, de különben tette a dolgát, nem volt vele gond.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#48 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 13. 10:41

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 9:44

Már mondtam, hogy nem azért indítottam a témát, hogy egyesek arról papoljanak, hogy igénytelenség ilyet venni, és vegyek drágát (ami egyáltalán nem biztos, hogy jobb) Ha ezt te nem vagy képes tiszteletben tartani, akkor jobb ha valóban nem nézel be ide, én nem fikáztam semmit, éppen te voltál aki elkezdte fikázni, az ECS-t meg a SIS-t, és azt hirdetgetted, hogy 40-ért kell alaplapot venni, mert akkor hűdejóljárok. Nem csődbe akarok menni, alaplapot akarok 10e alatt aki ezt nem tudja tiszteletben tartani, és csak azért ír, hogy fikázzon, hogy vegyél drágát dehülyevagyhogyilyenszarokatveszel, meg olcsó=nem jó AZ MEGKÉREM NE NÉZZEN BE IDE, NE OLVASSON, DE LEGFŐKÉPPEN NE ÍRJON  :down:

Elsősorban azok miatt, akik önnön sznobságuk és hiúságuk miatt nem hajlandóak elismerni, hogy egy olcsó alaplap is működhet rendesen.

pontyosan...

az L7S7A2 negatív tapasztalataim után én sem általánosítottam, hogy xar az ECS, hanem megvettem a K7VTA3-at, amivel tejesen meg vagyok elégedve azóta is (a hangot leszámítva)... és valószínűnek tartom, hogyha átraktam volna az NF7-ből ideiglenesen egy tesztre az 1800+@2.2GHz procimat, 512 mega ramomat ls 9600XT-met a K7VTA3-ba, és hajtottam volna hasonló órajeleken, akkor jelentős eltérést nem tapasztaltam volna (max a 440 vs. 370 MHz-es FSB hozott volna ki egy kis eltérést)... azt továbbra is tartom, hogy nem sznobság kiadni az NF7-ért a 14e-et, de a 10e alatti is lehet közel ojan jó, vagy akár bizonyos dolgokban jobb is (pl. a K7S5A Pro 10 USB portja)...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#49 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 10:51

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 18:23

Őszintén szólva szerintem nem a gép legfontosabb részén kellene spórolni... a rosszul kezelt memóriák, vagy vga-k esetleg merevlemezk mind az alaplap miatt lassúak...inkább gyengébb proci, de jobb alaplap, és sok memória...na meg gyors vinyó... ezeken múlik egy JÓ gép... Aztán sebességet a játékok terén már a vidókártyával lehet növelni... szóval akkor inkább költsél kicsivel többet rá, de legyen nnormális... ráadásul lassan pár dolog, ami a drágábbon rajt van, később is jó lehet... én anno 40k-ért vettem az ABIT KG7 lapomat... Drága ddr memóriát kellett hozzá venni, mikor SD-korszak volt... de ez kb 2! éve... és most "cseréltem" le egy NF7-S-re... pontosabban anyámé lett a régi konfigom... Szerintem inkább vegyél 20-ért lapot, és kisebbprocit, mint nagyprocit, és szar lapot...Hidd el, jobban jársz! KG7-nél SOHA nem volt kékhalálom még 98-as windows alatt sem... szóval megérte azt a lapot... lassan 3 éves lesz, de még mindíg lehet bővíteni...

Ez tényleg nagyon igaz.  :up:
Az alaplap a legfontosabb rész, ezen nem szabad spórolni. Aki mégis megteszi, az vessen magára.  :omg:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#50 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 11:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 19:19

Egyébként a gép legfontosabb része a táp, nem pedig az alaplap.

Ez az állítás ma halmozottan igaz a bitang nagy áramzabáló rendszereknél, de "ki törődött" a tápokkal évekkel ezelőtt (márpedig ezek az alaplapok több éves konstrukciók).
Szóval nem hiszem, hogy akkoriban a táp fontosabb volt, mint az alaplap (és ha ma veszel hasonló alaplapot és köré gépet, akkor sincs másként).

#51 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 11:23

Vagy a ház, monitor, beviteli perifériák. Az ember ezekkel van közvetlen kapcsolatban, és a teljesítményelemekkel ellentétben ritkábban is cseréli őket.

#52 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 12:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 18:01

Szerintem semmilyen gépben nem célszerű egy kábelre tenni vinyót és optikai meghajtót. Persze ettől még működnie kéne.

K7S5A-nál nekem meg el sem indult a windows telepítő, végül rájöttem, hogy csak akkor indul, ha legalább az egyik soros port engedélyezve van.

nem elonyos... de ettol fuggetlenul ilyen hulye hibat meg nem tapasztaltam. amugy mukodne - kiveve a win installt. a devicek detektalaskor kek ablak (mintha memhiba vagy hasonlo lenne)... es megall. de addig semmi crc vagy ilyesmi. dogoljon meg a lovuk.

#53 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 12:48

Hi! Nemrég vettem egy Biostar (lásd: aláírás) alaplapot irodai/internetes célokra. Nekem bejött 256 rammal is meglepően gyors, pedig a Savage levesz belőle 32-őt! Kis hátrány: csak  2 db USB, gyenge minőségű hang. Ajánlom mindenkinek!

#54 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 13:11

Nekem 1 fentebb nevezett K7S8X rev3.0 lapom van már lassan fél éve (2 év gar :up: ), egy Duron 1,6 CPU-val, 512 MB RAM-mal. W2K alatt tökéletesen működik. Az is igaz, hogy ez már a második, mivel az első az sajnos nagyon gyakran lefagyott, visszavittem, mire kicserélték. Azt mondták, hogy az ilyen költséghatékony lapoknál a minőség ellenőrzésen spórolnak igazán, ezért tud olyan olcsó lenni :D .

Ettől függetlenül a csere óta semmi bajom nincs vele, a sebességeszámomra elfogadható (sw fejlesztés, kevés játék, internet), és ami a legfőbb nagyon stabil :up:  :cool: , úgyhogy tudom ajánlani
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#55 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 15:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 7:44

errre  mondtam, hogy nekem több elvárásom van annál, hogy beindul, és döcög...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#56 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 16:32

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 16:25

Mondjuk például az ECS KT600-A-ra, vagy az ECS N2U400A-ra nem lehet azt mondani, hogy csak arra képesek, hogy beindulnak és döcögnek...
Tudomásul kell venni, hogy az olcsóbb lapok, ha nincs velük probléma (márpedig az az idő elmúlt, amikor olcsó lapként csak Amptron, meg Tomato nevezetű hulladékokat lehetett kapni...), akkor maximum az extra szolgáltatásaik nem érik el a drágább lapok színvonalát...  :)
A másik, pedig, hogy drágább lappal is lehet szívni, nem is akárhogy... Van itt a forumon is példa rá nem is egy...  :p  :rolleyes:
Szvsz akinek nincs sok pénze gépre, vagy egyszerűen csak második, vagy harmadik gépnek akar összerakni valamit, akkor ahhoz ezek a lapok tökéletesen megfelelnek...  :smoker:

Szerkesztette: PAraNoIA21 2004. 08. 13. 16:33 -kor

#57 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 16:47

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 16:25

Erre mondom én azt, hogy hülyeséget írsz itt össze-vissza.  :down:

A SiS chipsettel SEMMI BAJ sincsen! Nem kell neki millió driver (mint ahogy te állítod), az igazság az, hogy EGY SEM kell. Atomstabil. Nem egy sebességbajnok, de bőven az elogadható kategória még. Sőt, a vinyókezelése fényévekkel jobb volt a K7S6A lapomnak, mint most az NF7emnek.

Szerkesztette: FakeJack 2004. 08. 13. 16:48 -kor

#58 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 13. 21:03

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 17:47

A SiS chipsettel SEMMI BAJ sincsen! Nem kell neki millió driver (mint ahogy te állítod), az igazság az, hogy EGY SEM kell. Atomstabil. Nem egy sebességbajnok, de bőven az elogadható kategória még. Sőt, a vinyókezelése fényévekkel jobb volt a K7S6A lapomnak, mint most az NF7emnek.

:)

kissé idegesítő volt az NF7-el, hogy ahányszor leállt/felpörgött a vinyó, annyiszor leszakadt és újra kapcsolódott az USB-s egér...

#59 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 22:03

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 15:47

Akkor járjál Suzukival, mert olcsó, és megbízhatóan megy... nekem mégis jobban bejön egy valódi minőségi alkatrészekkel, és letesztelt alaplap, mint egy valami olcsó ketyere... nem vennék eleve úgy lapot, hogy tudom, hogy 2 hónap múlva már cserélhetem le, mert nincsen rajta mondjuk Serial ATA... 10k alatt pedig nincsen olyan lap... gyébként megértem, ha valaki nem rendelkezik megfelelő anyagi háttérrel, de ha van rá lehetőség, miért vegyek olcsót??? inkább pár ezrest dobni hozzá, és egy jobbat...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#60 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:04

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 23:03

Akkor járjál Suzukival, mert olcsó, és megbízhatóan megy... nekem mégis jobban bejön egy valódi minőségi alkatrészekkel, és letesztelt alaplap, mint egy valami olcsó ketyere... nem vennék eleve úgy lapot, hogy tudom, hogy 2 hónap múlva már cserélhetem le, mert nincsen rajta mondjuk Serial ATA... 10k alatt pedig nincsen olyan lap... gyébként megértem, ha valaki nem rendelkezik megfelelő anyagi háttérrel, de ha van rá lehetőség, miért vegyek olcsót??? inkább pár ezrest dobni hozzá, és egy jobbat...

Már megint elbeszélsz az érvek mellett ilyen hülye Suzukis hasonlatokkal...  :(  :p
Használati érték szempontjából nem feltétlenül jobb a drágább. A drágább lapokon olyan extrák is vannak, amik nem feltétlenül szükségesek egy mezei juzernek (IEE 1394, RAID stb). És a drágább deszkák általában ezért az extrák és a gyártó neve miatt kerülnek többe, nem pedig azért, mert sz@rok. Miből gondolod, hogy pl. az Asus által az olcsó szegmensbe gyártott alaplapok (AsRock) kevésbé jó alkatrészekből készülnek? Ugyanaz a gyártósor, ugyanaz a minőségellenőrzés stb, csak a chipkészlet (néha még az sem) más, valamint kevesebb extra szolgáltatása van a lapnak... És az így "megspórolt pénzen tudsz több ramot, vagy nagyobb procit rakni az adott gépbe..."
De ha már állandóan ezzel az autós hasonlattal jössz, megkockáztatom én is:
Drágább cucc: Volkswagen Passat, minden földi extrával (= drága alaplap) vs Skoda Oktavia RS 1.8-as turbófeltöltős motorral (=olcsóbb alaplap+több ram+nagyobb proci). Árban kb ugyanott vannak...  :p  :D

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.