HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel probléma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel probléma

#61 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 11. 19:48

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 10:43

Koszi!
Haladunk a cel fele:)
Most mar csak azt kene kitalalni hogy hogy tudom kapcsolni hogy ha exceltablara kattintva nyitom meg az excelt akkor ne egy excelben nyiljanak meg hanem mindig kulon excel nyiljon meg.

Ez is megoldható, mindössze az xls társítását át kell írni.
Nyiss meg egy Windows mappát (pl. Sajátgép), aztán a menüsorból válaszd ki az Eszközök -> Mappa beállításai menüpontot. A Fájltípusok fülön belül keresd meg az XLS kiterjesztést, jelöld ki, majd lent nyomj rá a speciális gombra. Dupla klikk az Open soron. A DDE használata jelölést töröld, ettől össze is ugrik az ablak. A művelet végrehajtásához használt alkalmazás sorban az EXCEL.EXE után a /e paramétert írd át "%1"-re (macskakörömmel).
Tehát valahogy így nézzen ki:
"C:\Program Files\Microsoft Office\Office\EXCEL.EXE" "%1"
Ezután okézz mindent.
Célszerű esetleg felírni valahová a régi beállításokat, ha mégis vissza akarnál térni a régi xls megnyitás formához.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#62 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 21:44

Nekem van egy egyszű táblázat excelben ami összead, szoroz, stb. Ha ezt átmásolom egy word dokumentumba, akkor az aktuális táblázat ugyan megjelenik, de ha javítok a táblázatban lévő adatokon, akkor a számítások már nem működnek. Tehát simán szöveget tudok javítani, de számítási műveletekt már nem hajt végre a táblázat. Hogyan lehetne teljesértékű, műveleteket is végrehajtó táblázatot beszúrnom?
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#63 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:11

Sziasztok ismét akadt egy kis feladat amit nem tudok megoldani, szeretnék segítséget kérni. A problémám a következő:
- olyan VB script-et írtam az egyik munkalaphoz amit szeretném ha lefutna amikor megnyitom az adott excel fájlt, egy combobox-ot raktam ki amiben ki lehet választani hogy melyik évre történjen az összesítés

Ezt így oldottam meg:

Private Sub ComboBox1_Change()
Dim MyArray(0, 4) As String

MyArray(0, 0) = "*****"
MyArray(0, 1) = "2003"
MyArray(0, 2) = "2004"
MyArray(0, 3) = "2005"
MyArray(0, 4) = "2006"

ComboBox1.Column() = MyArray

End Sub

Azt szeretném ha ez lefutna és feltöltené értékekkel a combobox-ot minden indításkor, vagy ezt meglehet oldani valahogy máshogyan? Nem tudom arra van-e lehetőség, hogy a combobox-ot úgy állítsam be hogy ne legyen szerkezthető az értéke, nézegettem a beállításokat de nem találtam ilyet.
Előre is köszi szépen.

Szolti

#64 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:36

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 18:48

Ez is megoldható, mindössze az xls társítását át kell írni.
Nyiss meg egy Windows mappát (pl. Sajátgép), aztán a menüsorból válaszd ki az Eszközök -> Mappa beállításai menüpontot. A Fájltípusok fülön belül keresd meg az XLS kiterjesztést, jelöld ki, majd lent nyomj rá a speciális gombra. Dupla klikk az Open soron. A DDE használata jelölést töröld, ettől össze is ugrik az ablak. A művelet végrehajtásához használt alkalmazás sorban az EXCEL.EXE után a /e paramétert írd át "%1"-re (macskakörömmel).
Tehát valahogy így nézzen ki:
"C:\Program Files\Microsoft Office\Office\EXCEL.EXE" "%1"
Ezután okézz mindent.
Célszerű esetleg felírni valahová a régi beállításokat, ha mégis vissza akarnál térni a régi xls megnyitás formához.

Koszi.
Mostmar megkozelebb vagyunk a megoldashoz,:) ugyaniha filekezeloben kattintok excel filera mukodik a dolog de ha excel file shortcutjara kattintok akkor nem:(

#65 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 12:45

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 11:11

Sziasztok ismét akadt egy kis feladat amit nem tudok megoldani, szeretnék segítséget kérni. A problémám a következő:
- olyan VB script-et írtam az egyik munkalaphoz amit szeretném ha lefutna amikor megnyitom az adott excel fájlt, egy combobox-ot raktam ki amiben ki lehet választani hogy melyik évre történjen az összesítés

Ezt így oldottam meg:

Private Sub ComboBox1_Change()
Dim MyArray(0, 4) As String

MyArray(0, 0) = "*****"
MyArray(0, 1) = "2003"
MyArray(0, 2) = "2004"
MyArray(0, 3) = "2005"
MyArray(0, 4) = "2006"

ComboBox1.Column() = MyArray

End Sub

Azt szeretném ha ez lefutna és feltöltené értékekkel a combobox-ot minden indításkor, vagy ezt meglehet oldani valahogy máshogyan? Nem tudom arra van-e lehetőség, hogy a combobox-ot úgy állítsam be hogy ne legyen szerkezthető az értéke, nézegettem a beállításokat de nem találtam ilyet.
Előre is köszi szépen.

Szolti

Találtam egy megoldást az auto startra:

Sub Auto_open
    ' Code I want to run when this workbook opens
End Sub

Ez jó így? Van ennél álltalánosabb is? THX

#66 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:08

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 12:45

Találtam egy megoldást az auto startra:

Sub Auto_open
    ' Code I want to run when this workbook opens
End Sub

Ez jó így? Van ennél álltalánosabb is? THX

Ez mégsem jó így ha csak egy sima kis pl cella értékadást végzek így akkor ok, da ha a fenn említett feltöltést akarom megoldani így akkor nem megy, továbbra is várom a segítségeteket, köszi.

Szolti

#67 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:00

Nya sikerült :) hátha érdekel valakit...

ThisWorkbook-hoz kellett így megadni:

Private Sub Workbook_Open()
Dim Array_box1(0, 4) As String
Array_box1(0, 0) = "*****"
Array_box1(0, 1) = "2003"
Array_box1(0, 2) = "2004"
Array_box1(0, 3) = "2005"
Array_box1(0, 4) = "2006"
Munka3.ComboBox1.Column() = Array_box1
End Sub

#68 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:11

Viszont azt nem tudtam még megoldani hogy a combobox-ot hogyan állítom úgy be hogy ne lehessen szerkeszteni csak kiválasztani a tetszőleges értéket, (remélem érthető mit akarok mondani :) kicsit furon fogalmaztam tom).

Szolti

#69 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 22:05

Idézet: WolfSK - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 21:44

Nekem van egy egyszű táblázat excelben ami összead, szoroz, stb. Ha ezt átmásolom egy word dokumentumba, akkor az aktuális táblázat ugyan megjelenik, de ha javítok a táblázatban lévő adatokon, akkor a számítások már nem működnek. Tehát simán szöveget tudok javítani, de számítási műveletekt már nem hajt végre a táblázat. Hogyan lehetne teljesértékű, műveleteket is végrehajtó táblázatot beszúrnom?

Objektumként csatold be az Excel táblázatot és akkor mennie kéne.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#70 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 22:26

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 14:11

Viszont azt nem tudtam még megoldani hogy a combobox-ot hogyan állítom úgy be hogy ne lehessen szerkeszteni csak kiválasztani a tetszőleges értéket, (remélem érthető mit akarok mondani :) kicsit furon fogalmaztam tom).

Szolti

No most erre a ComboBox1.MatchRequired tulajdonság True-ra állítása lenne hivatott, ami sajnos abban az esetben nem működik, ha a comboboxot munkalapon helyezed el és nem VB formon.
Két alternatívát tudok javasolni:
1. Feltalálod a spanyolviaszt, azaz írsz egy olyan eljárást, ami a ComboBox1.LostFocus eseményre fut le és ellenőrzi, hogy valóban értelmes érték van e a mezőben. A LostFocus akkor hívódik meg, amikor a felhasználó ki akar lépni a ComboBoxból.
2. Hagyod a VB-t a fenébe és Excel-stílusú comboboxot raksz ki a munkalapodra. Ilyet az Adatok/Érvényesítés... alatt találhatsz. Csatoltam egy mintát is, ebből le tudod puskázni, hogy hogyan kell beállítani.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2006. 07. 13. 22:27 -kor

#71 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 09:38

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 22:26

No most erre a ComboBox1.MatchRequired tulajdonság True-ra állítása lenne hivatott, ami sajnos abban az esetben nem működik, ha a comboboxot munkalapon helyezed el és nem VB formon.
Két alternatívát tudok javasolni:
1. Feltalálod a spanyolviaszt, azaz írsz egy olyan eljárást, ami a ComboBox1.LostFocus eseményre fut le és ellenőrzi, hogy valóban értelmes érték van e a mezőben. A LostFocus akkor hívódik meg, amikor a felhasználó ki akar lépni a ComboBoxból.
2. Hagyod a VB-t a fenébe és Excel-stílusú comboboxot raksz ki a munkalapodra. Ilyet az Adatok/Érvényesítés... alatt találhatsz. Csatoltam egy mintát is, ebből le tudod puskázni, hogy hogyan kell beállítani.

Köszönöm a segítséget, excel stílusú combobox-ot nem akarok használni már, mert már teljesen kész az egész és nincs kedvem átírogatni majdnem az egész programot, ezért kénytelen lezsek vagy beletörődni abba hogy a át lehet írni az értéket, vagy játszok kicsit ezzel a lostfocus dologgal, de az is elképzehető hogy rádobom az egészet egy formra... hmmm, nem tudom még. mindenesetre, köszönöm szépen a segítséget.
:respect:

Zsolt

#72 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 12:00

Segítségre lenne szükségem egy makro elkészítéséhez. Előre bocsátom, hogy abszolút nem értek hozzá, csak a makro rögzítésig jutottam el. Egy ponton viszont elakadtam:
Van egy táblázatom, egy oszlop szerint sorba rendezve. Értéke "N" illetve "Y" lehet. Hogyan lehet megoldani, hogy egy sort szúrjon be oda, ahonnan az oszlop értéke már "Y" lesz.
Vizujálisan: :)

N
N
N
    <----- Ide szeretnék egy üres sort. 
Y
Y

Kérdés 2:
Hogyan kérhetem le az első üres sornak a sorszámát? Egész pontosan egy szummát szeretnék az adatok utáni első üres sorba, természetesen a sorok száma mindig változik...

Köszi!
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#73 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 12:58

:confused:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#74 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:00

Idézet: Picur - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 12:00

Segítségre lenne szükségem egy makro elkészítéséhez. Előre bocsátom, hogy abszolút nem értek hozzá, csak a makro rögzítésig jutottam el. Egy ponton viszont elakadtam:
Van egy táblázatom, egy oszlop szerint sorba rendezve. Értéke "N" illetve "Y" lehet. Hogyan lehet megoldani, hogy egy sort szúrjon be oda, ahonnan az oszlop értéke már "Y" lesz.
Vizujálisan: :)

N
N
N
    <----- Ide szeretnék egy üres sort. 
Y
Y

Kérdés 2:
Hogyan kérhetem le az első üres sornak a sorszámát? Egész pontosan egy szummát szeretnék az adatok utáni első üres sorba, természetesen a sorok száma mindig változik...

Köszi!

Első kérdésre:
Columns(1).Find("Y").Insert xlDown

Ha az N-ből és Y-ból álló oszlop nem az első oszlop lenne, hanem pl. a második, akkor Coulumns(2)-re módosítsd a fenti kódot. Más oszlopszámnál értelemszerűen.

Második kérdésre:
Cells(1, 1).End(xlDown).Offset(1, 0).Row

Ez visszaadja neked az első szabad sor számát. Ha rögtön ki is akarod jelölni a sort, akkor a Row helyett Selectet írj. Ez igazából csak az első oszlopban keresi meg az első szabad cellát, de jelenleg a célra ez is megfelel. Egyetlen hibája, hogy ha az első sor (ill. cella) üres, akkor hülyeséget ad vissza. Célszerű erre az esetre egy feltételt írni.

#75 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 18:37

Hálásan köszönöm, kipróbálom!  :respect:

#76 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 11:25

Sziasztok! A következő a gondom: egy oszlopban lévő cellákban számok vannak, 2 tizedesjeggyel. A cellaformátum szöveg. A tuóizedeselválasztó vesszőt szeretném pontra cserélni. A CTRL+H ,->. + összes cseréje után azonban a cellák felének tartalma nem megfelelően változik meg. Pl. A 31,07-ből nem 31.07 lesz, hanem 38929.
Próbáltam az egyebek fülön beállítani, hogy a kimeneti formátum is szöveg, de nem javított a helyzeten.
:(
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

#77 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 19:58

Idézet: Zotyó - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 11:25

Sziasztok! A következő a gondom: egy oszlopban lévő cellákban számok vannak, 2 tizedesjeggyel. A cellaformátum szöveg. A tuóizedeselválasztó vesszőt szeretném pontra cserélni. A CTRL+H ,->. + összes cseréje után azonban a cellák felének tartalma nem megfelelően változik meg. Pl. A 31,07-ből nem 31.07 lesz, hanem 38929.
Próbáltam az egyebek fülön beállítani, hogy a kimeneti formátum is szöveg, de nem javított a helyzeten.
:(

Kis technikai leírás, hogy mivel is ez a hibajelenség: a 38929 az gyakorlatilag egy dátum, hosszú egészként kiírva. Van ez azért, mert az Excel a 31.07-et július 31-nek értelmezte, a szövegformátum miatt azonban átkonvertálta hosszú egészre.
Sajnos ez egy nagyon idegesítő feature az Excelben, de bizonyos környezetben éppen, hogy előnyös. Nem tudom, hogy neked éppen miért kell átalakítanod a vesszőt pontra, de ha ez egy angolszász szabványú dolog miatt kell, akkor inkább célszerűbb a Windows számábrázolását átkapcsolni erre az időre, ezt az Excel is tiszteletben tartja. Vezérlőpult -> Területi és nyelvi beállítások -> Legördülőmenüben a "Magyar"-t állítsd át "Angol (Egyesült Államokbeli)"-re. Excelt nem kell bezárnod, az átállítás pillanatában azonnal átírja az összes vesszőt pontra, még a képleteket is újraszámolja.

#78 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 11:09

Kar hogy nem ertunk a problema vegere, de nem baj mar igy is sokkal jobb. koszi (18830)

Most megint van egy problemam. Hogy tudok ket excel tabla kozt relativ kepletet masolni. Az iranyitott beilesztes csak tablan belul mukodik. Ket tabla kozt csak az adat megy at.
surgos lenne.Koszi.

#79 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 11:13

Mar meg is van a megoldas(?)
az altalad emlitett modon kulongombos exceltabla megnyitaskor van az ami a problemam:) ha egy excelben van a ket tabla (egy desktop gombbal) akkor relativ keplet masolodik.

#80 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 11:18

na tessek csak van problema:(
a masolt kepletek kozt van egy masik munkalapra hivatkozas. na ez nem marad relativ mert a masik excel tabla munkalapjara hivatkozik:(

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.