Idézet: Sylvanus - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 8:29
Munkahelyemen a következő gépen dolgozom:
PIV-2.8, 2 GB dual ddr, intel 865 alaplap, zalman hűtő, chieftec táp etc. (tuning persze nincs)
Az elmúlt fél évben kb 4-5x előfordult a kék-fagyi: felhasználóváltásnál, de volt hogy magára hagytam a gépet letölteni és mire visszaértem az irodába szépen szét volt fagyva.
Az otthoni gépemmel ilyen soha nem fordult elő!
Ezek szerint az Intel sz@r?
A bit nem szőke nő, nincs talán állapota, csak egyes, vagy nulla lehet. Ezek az egyesek, nullák átmennek a procin, a chipkészleten, RAM-okon, meg még tucatnyi máson. Pl.
Hősünk egyik nap elindítja a számítógépét, majd a Winamp-ot, meghallgatja 3 kedvenc számát, ír egy cd-t, majd elégedetten lekapcsolja gépét. Másnap ugyanezeket szeretné végrehajtani, de cd-írási szándékával gépe heves kékhalállal válaszol, kedvenc Jimmi száma abbamarad.
Ha a gép egyszer már lefuttatott egy bizonyos kódot, az azt jelenti, hogy nincs kirívó tervezési hiba sem a chipkészletben, sem a processzorban, stb. ami a rendszer halált eredményezné. Ha legközelebb ugyanilyenkor kékhalált kap, akkor a gépe nem nevezhető stabilnak. De mivel egyszer már sikeresen végrehajtotta ugyanazt a folyamatot, kizárhatod a tervezési hibát, vagyis azt, hogy adott gyártó terméke (bármelyiké, legyen az Intel, AMD, nVidia) szar, ezt felelőtlenség kijelenteni. Sem Intel, sem AMD nem tehet arról, hogy szar az alaplap tápellátása, hibás memóriát használ, vagy éppen aznap letöltötte a legfrisebb Spyware-k garnadáját.
Ezzel csak arra akartam célozni, hogy mielőtt bármelyik gyártó termékét leszarozzuk, inkább gondolkodjunk. Természetesen ezzel nem az általam idézett hozzászóló mondataira utaltam, hanem nayáltolánosságban, manapság divat lett mindent leszarozni, anélkül hogy a gondoknak utánajárnánk. mindkét gyártó szervereit alkalmazzák komoly végenél, nem kell messzire menni, pl. Intelt használ a Dell saját gépeinek fejlesztésére, nemrégiben vásárolt AMD-s kiszolgálót a CIA, NASA. Egyiknek sincs vele gondja, mert nem próbálják meg néha a legdzsunkább alaplapokkal, memóriákkal, tápokkal összepárosítani.

Súgó
A téma zárva.