HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 13:51

Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 1:25

A PFC-vel tisztában is vagyok, a problémám más. Az alaplaphoz 24+4 tűs tápot szeretnék. Az ASUS kifejezetten nem is ajánlja a 20+4 tűs tápok használatát a 915-925 chipset-ű alaplapjaihoz.

A dtkcomputer.hu helyen található tápok közül csak a DTK PTP-4007P,S,PR felel meg ennek, ellenben egyik ház sincsen ilyen táppal a lapon. A ház nagyon tetszene, a táp is megfelelne, ha 24 tűs lenne.

Érdekes téma lehet. Anno a p4 miatt jelent meg a +4 tű, azaz 20+4. Az AMD-s lapok tudtommal csak a 20-at használják. Az enyém legalábbis. Bár a tápon van még 1 az AT lapokon használtra emlékeztető csatlakozó is. De mint írtad a P5AD2 Deluxe lapon viszont nem 20+4, hanem 24+4-es csati van. Sztem a +4, vagyis a 2x12 volt, be van kötve a 24-esbe is, így elvileg lehetne használni mindkét tipusú csatlakozást, de azért nem ajánlott a 20+4-es, mert ha a 20-as mellé szúrod a 4-est, akkor nem lesznek lerögzítve, mert mint a képen is látható, kőzépen 1 db retesz van, és mivel a 20-as csatin is középen van, nem fognak egybe esni. Persze nem kizárt, h. ez a feltevés hibás, és valójában mindkét szélétől el kell hagyni 1-1 csatlakozási pontot, így középre kerül a 20-as csati is, és érthető lenne miért van a párhuzamos port alatt a 4-es foglalat, hisz ebben a feltevésben nem lehet a 20-as mellé dugni. Így viszont nem értem miért nem ajánlott, mert ha így is be lehet kötni, akkor valszeg az árramkör úgy van tervezve, h. a 24-es csati ugyanazon pontjai rövidre vannak zárva a +4-es lábaival, ellenkező esetben bizonyos árramkörök nem működnének. hacsak nem az lehet mindennek az oka, h. az ASUS szeretné ha az ő tápjaiból válogatnál:) Sztem mindenképp járj utánna személyesen, és kérdezz ki több eladót, h. kiderűljön jogos e az ASUS aggodalma.

#1922 Felhasználó inaktív   BleemZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:21

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,kb 120am lenne egy gépre winyó nélkül (alaplap,videokaresz,proci,memo,ventillátor,dvd iro)Tudnátok nekem mondani egy jó konfigot?
Előre is köszi!

#1923 Felhasználó inaktív   galyika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 23:17

Sziasztok!

Én NEM játszok, nem is arra kell az új gép, hanem dvdt nézni, írni, zenét hallgatni, netezni, meg egy két matematikai programot használok, és azoknak kell sok számolás. Tehát erősebb proci, de közepes alaplap, és vmi alsókategóriás, de megbízható vgara gondoltam. Tényleg csak annyira kell hogy afilmekne mosódjonak el. És majd akarok hozzá egy 17 vagy 19 colos tft-t is, de azt csak később, lehet csak jövőre.  kell a tfthez vmi jobb vga, vagy ugyanolyanok mint a crtvel? (ugyanazzal a felbontással)

Mit ajánlotok? (alaplap+proci+vga+memória=100-110ezerft)

#1924 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 03. 08:39

Hali!
Egy haver kérdezte, milyen alap gépet lehetne összerakni bruttó 60 ezer-ből, amiben azért video ne legyen integrálva, és hát sajna ahogy én nézegetem nekem 80 alatt nem jön ki nagyon, ha van 5letetek mondjátok légyszi, vagy vegyen használt gépet ? (de az meg főleg a vinyó miatt nekem túl rizikósnak tűnik)

#1925 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 03. 09:53

Nah. Akkor.  :think:
Először is köszöntök mindenkit.
A gondom a tudatlanság!!!! :confused:
Szal az a gond hogy akarok egy elég BIKA gépet csinálni. És ebben szeretném kikérni a véleményeteket, tapasztalataitokat.  :cool:
Nah szal azzal nem vok tisztában hogy melyik az az alaplap, proci, memória, amelyikek a legjobban összeférnek és legjobban tuningolhatók. :think:
Megköszönném ha írnátok tippeket vagy egyéb tudnivalókat.
:respect: -=G@TSH@=- :respect:

#1926 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 14:11

Idézet: Shifty - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 10:53

Nah. Akkor.  :think:
Először is köszöntök mindenkit.
A gondom a tudatlanság!!!! :confused:
Szal az a gond hogy akarok egy elég BIKA gépet csinálni. És ebben szeretném kikérni a véleményeteket, tapasztalataitokat.  :cool:
Nah szal azzal nem vok tisztában hogy melyik az az alaplap, proci, memória, amelyikek a legjobban összeférnek és legjobban tuningolhatók. :think:
Megköszönném ha írnátok tippeket vagy egyéb tudnivalókat.
:respect: -=G@TSH@=- :respect:

Nah. Akkor. :think: Üdv a fórumon! :)

Elsősorban: BIKA gép ám a traktor is, meg a Ferrari GT40-es is. Csak épp másra valók. Tehát: TE mire is szeretnéd használni a gépedet? De pontosan fogalmazz ám, különben nem olyan lovat kapsz, amilyet szeretnél! :)

Másodsorban: kb. mennyit szánnál rá? Vagy nincs árhatár, álmodozhatunk nyugodtan?

Harmadszor: akarod-e a közeljövőben bővíteni, fejleszteni a gépet, vagy 2-3 évig változatlan marad?
... a trip back in time is all I need ...

#1927 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 14:16

Idézet: agabe - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 9:39

Hali!
Egy haver kérdezte, milyen alap gépet lehetne összerakni bruttó 60 ezer-ből, amiben azért video ne legyen integrálva, és hát sajna ahogy én nézegetem nekem 80 alatt nem jön ki nagyon, ha van 5letetek mondjátok légyszi, vagy vegyen használt gépet ? (de az meg főleg a vinyó miatt nekem túl rizikósnak tűnik)

Alap gépek kb. br. 50 eFt körül már kihozhatóak (ld. T**co-s xarokat): Celeron proci, olcsó integrált alaplap, kevés memória, "kicsi" HDD, csak CD-ROM, esetleg CD-RW. Kérdés, hogy mire jók ezek a masinák.

Használt gépet lehet kérni HDD nélkül is, aztán vehet bele új HDD-t. Megjegyzem: ugyanúgy megmakkanhat az új merevlemez is. De garanciális lesz, az tény.

#1928 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 14:20

Idézet: galyika - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 0:17

Sziasztok!

Én NEM játszok, nem is arra kell az új gép, hanem dvdt nézni, írni, zenét hallgatni, netezni, meg egy két matematikai programot használok, és azoknak kell sok számolás. Tehát erősebb proci, de közepes alaplap, és vmi alsókategóriás, de megbízható vgara gondoltam. Tényleg csak annyira kell hogy afilmekne mosódjonak el. És majd akarok hozzá egy 17 vagy 19 colos tft-t is, de azt csak később, lehet csak jövőre.  kell a tfthez vmi jobb vga, vagy ugyanolyanok mint a crtvel? (ugyanazzal a felbontással)

Mit ajánlotok? (alaplap+proci+vga+memória=100-110ezerft)

A DVD-hez, nethez elég bármilyen Pentium III vagy Celeron 2 processzor, illetve bármilyen AMD Athlon vagy Duron processzor. A matematikai programok már fogósabbak: kérdés az, hogy most mit használsz, és mekkora gyorsulást szeretnél elérni?

#1929 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 03. 16:43

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 15:11

Nah. Akkor. :think: Üdv a fórumon! :)

Elsősorban: BIKA gép ám a traktor is, meg a Ferrari GT40-es is. Csak épp másra valók. Tehát: TE mire is szeretnéd használni a gépedet? De pontosan fogalmazz ám, különben nem olyan lovat kapsz, amilyet szeretnél! :)

Másodsorban: kb. mennyit szánnál rá? Vagy nincs árhatár, álmodozhatunk nyugodtan?

Harmadszor: akarod-e a közeljövőben bővíteni, fejleszteni a gépet, vagy 2-3 évig változatlan marad?

Nah.
Akkor.
Most van ez: :grrr:
Kb 1 oldalt gépeltem és azt mondta hogy sok a smiley, én erre ok akkor kiszedek párat és már mehet is. Nyomban kikkelek a visszára és eltűnt a szöveg. És felsikítottam.
Na mind1.
Szal nem traktorra gondoltam :D.
Én ikább vmi gamer Bikkancsra gondoltam amin minden elfut .
Az ár nem lényeg. Csak: Ne olyan dolgokról álmodozzunk amiknek csak a híre + a hamva található a boltokban hanem amiket meg lehet vásárolni Debrecenben vagy vmi.
Lényeg a lényeg, a lényeg a proci a mem + az alaplap aminek jól összeférhetőnek és tuningolhatónak kell lennie. Jah mellesleg a hűtést illetően vízhűtés lesz rajta úgyhogy amiatt nem kell aggódni. Bár nem hinném hogy itt bárki is aggódna miattam. :D
A fejlesztésről és bővítésről: Elképzelhető hogy megteszem.
-=G@TSH@=-

#1930 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 19:10

Az én javaslatom:

Processzor: AMD Athlon64 3500+ (68.125 Ft - Gépbolt)
Alaplap: ASUS A8N-SLI Deluxe (44.875 Ft - Gépbolt)
Memória: Kingston HyperX 1 GB DDR Kit 400 MHz CL2 Gold (55.250 Ft - Gépbolt)
Video: Abit Geforce 6800 256 MB SLI (79.990 Ft - Aqua). Játékhoz mindjárt mehet kettő is, hogy kihasználjuk az SLI-s alaplapot. ;)
Merevlemez: Seagate 740X 160 GB SATA (25.712 Ft - Gépbolt)
Optikai meghajtó: NEC ND-3520 DVD-RW OEM fekete (Double Layer) (15.950 Ft - Gépbolt)
Ház + táp: Chieftec DA01BD4 + Chieftec CT420-as tápegység, de ízlés szerint lehet 400W-os Enermax,FSP,Vantec,Zalman.

A többit (bill., egér, monitor, FDD stb.) Rád bízom. :) Te fogod használni, neked kell eldöntened, hogy kézre esik-e, nem fogsz-e megvakulni tőle stb.

Jó kis konfig lett: a végösszeg eddig 289.902 Ft, amiben még nincs benne a ház (mivel a gyári 360W-os táp ugye lecserélésre kerül), a táp, a monitor, a billentyűzet+egér és a második VGA (ha kell) ára. Második VGA nélkül a végösszeg valahol 400.000 Ft környékén fog megállni, TFT monitort feltételezve.

#1931 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 03. 19:34

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 20:10

A többit (bill., egér, monitor, FDD stb.) Rád bízom. :) Te fogod használni, neked kell eldöntened, hogy kézre esik-e, nem fogsz-e megvakulni tőle stb.

Jó kis konfig lett: a végösszeg eddig 289.902 Ft, amiben még nincs benne a ház (mivel a gyári 360W-os táp ugye lecserélésre kerül), a táp, a monitor, a billentyűzet+egér és a második VGA (ha kell) ára. Második VGA nélkül a végösszeg valahol 400.000 Ft környékén fog megállni, TFT monitort feltételezve.

Nah.
:D
Nem rossz amit itt összelőttél nekem.
Nos a monitorral nem lesz gáz én úgy érzem. Az az egy amit tuti megtartok. TFT 17".És ingyen volt  :smoker:  Meg amúgy is már félig vak vok  :hemuveg:  :bolond:
A házzal se lesz gond mert egyedi lesz.
És te tapasztaltad már eme alaplap és proci összeférhetőségét???
Mert én csak olyat akarok venni ami nem fogja azt csinálni mint a mostani 3000+XP-m.
Ha kiváncsi vagy a töténetre akkor majd elmondom. Csak írj.
-=G@TSH@=-

#1932 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 19:40

Idézet: Shifty - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 20:34

Nah.
:D
Nem rossz amit itt összelőttél nekem.
Nos a monitorral nem lesz gáz én úgy érzem. Az az egy amit tuti megtartok. TFT 17".És ingyen volt  :smoker:  Meg amúgy is már félig vak vok  :hemuveg:  :bolond:
A házzal se lesz gond mert egyedi lesz.
És te tapasztaltad már eme alaplap és proci összeférhetőségét???
Mert én csak olyat akarok venni ami nem fogja azt csinálni mint a mostani 3000+XP-m.
Ha kiváncsi vagy a töténetre akkor majd elmondom. Csak írj.
-=G@TSH@=-

Írd meg ide nyugodtan, hadd tanuljon mindenki az esetedből. :)

A proci és az alaplap biztosan össze fog férni. Több gond lehet a memória és a proci között - nem árt, ha van kéznél egy DDR333-as modul, amit egy esetleg szükséges BIOS-frissítés idejére be tudsz tenni. Az ASUS A8N SLI Deluxe-nek saját topikja is van amúgy, javaslom az olvasgatását, mielőtt döntenél. És persze várj még, hátha jön még valaki, és javasol valami finom cuccost. :) :lollypop:

#1933 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 03. 20:56

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 20:40

Írd meg ide nyugodtan, hadd tanuljon mindenki az esetedből. :)

A proci és az alaplap biztosan össze fog férni. Több gond lehet a memória és a proci között - nem árt, ha van kéznél egy DDR333-as modul, amit egy esetleg szükséges BIOS-frissítés idejére be tudsz tenni. Az ASUS A8N SLI Deluxe-nek saját topikja is van amúgy, javaslom az olvasgatását, mielőtt döntenél. És persze várj még, hátha jön még valaki, és javasol valami finom cuccost. :) :lollypop:

Nah.
Akkor. :D
Ez non nevetséges lesz. És tudatlan.
Na szal úgy kezdődött hogy eldöntöttem most veszek egy gépet. Ez volt Aug.-ban. Novemberre össze is szedtem 150.000HUF ot. Nagy vigyorral a képemen neki is indultam megvenni. Aztán eszembe jutott hogy nem is tom milyet vegyek.  :bolond: Na jó mondtam, és elkezdtem érdeklődni hogy milyet vegyek. Végül az AMD64 3000+ mellett döntöttem, de mint később kiderült nem futotta rá. Pedig igen csekély összeg hiányzott volna. Végül az AMD Athlon 3000+ mellett döntöttem. Amellé vettem egy K7N2 Delta2 alaplapot. Persze én kis tudatlan akkor még nem tudtam a hűtők rendszerezéséről és vettem rá egy Zalman hűtőt. Persze mostmár tudom hogy az nem megy az MSI alaplapra. Majd kitéptem a hajam mikor össze akartam rakni. Minden szépen szét volt pakolva az ágyamon és nem tudtam mi tévő legyek. Már nagyon fel voltam ajzva ha érted. Új gép meg minden. Akkor eszembejutott hogy van egy hűtőm de non öreg volt. A régi PII 366 gépemen volt. Háhhh. Most biztos kacagtok.  :Đ  Na szal fogtam oszt rábasztam azt a kis icipici hűtőt. Felrakom az asztalra és klikk power. Gyönyörűen indul. El is jutott az XP betöltéséig. Ott auto kikapcs. Én meg  :confused: .
Na jó mondtam és ismét bekapcs. A monitoron kriksz kraksz volt látható. Megint Auto kikapcs. NA JÓ. Ismét bekapcs. Semmi. Áhh mondom ilyen nincs. Fogom szétszedem. Mikor hozzáértem a hűtőbordához akkor majdhogynem izzott. Ohhh mondtam. Vártam egy picit és levettem. Azt hittem hogy hazavágtam a procit. Kivettem azt is. Kissé belilult a mag. Hívom haverom hogy megkérdezzem hogy is néz az ki ha leég egy proci. Miközben dumcsizok hallottam egy pattanást. Persze én hülye nem vártam meg míg lehül a mag. Na szal pattanás és odanézek a procira és a mag sarkából az 1mm kb 1/10-ed része kipattant. szal egy pici letört a magból a hirtelen hőváltozás miatt. Na mondom remek. Visszavittem a procit a bótba. Mondtam hogy nem megy, (nem mondtam mit csináltam vele). Aszonngya megnézi. Én meg kb 300 imát mondtam magamban hogy kicseréljék. De non vizslatta a törést. Na mondom remek elbasztam 30000 rugót. Berakta és elindult. Hálátadtam az égnek. Na szal hazamentem és vettem rá normális hűtőt. Vagyis gyárit hogy legalább elinduljon. De akkor már tudtam hogy ezis kevés ahhoz hogy ezt a procit normálisan hűtsem. Lényeg hogy elindult.
Hát kb ennyi röviden.  :)
Akkor most mindenki nagy röhögés.
Szal a procival még mindíg van 1 kis gondon, és ez lehet amiatt a hűtős téma miatt van. Amikor beraktam akkor alapból 1300 MHz en indult el. Ohh mondom az a pompás. és csak 1780 ig engedi magát húzni. ez 13*138MHz körül van. a magfesz 1.650-1.68 közt mozog.
De gondolom már a végét járja az olvasottak alapján.
Nah ennyi. Jó olvasgatást.
-=G@TSH@=-

#1934 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:05

sziasztok!

Mostani konfigom lecserélését tervezem,és az lenne a kérdésem, mi a véleményetek a következő konfigról:

Proci:
AMD Athlon 64 3200+ processzor (512Kb/400MHZ) OEM Socket 939 - 43000
AMD Athlon 64 3000+ processzor OEM -Socket 939 - 32500
Az lenne a kérdésem, hogy megéri-e 10K-val többért a 3200+?

Memo:
1 GB 400MHz DDR RAM Infineon - 33500

VGA:
InnoVision GeForce 6600 GT 128 MB DDR3 TV DVI 8x PCIExpress - 41250
Ha tudtok olcsóbb, vagy jobb VGA-t 45-50K körül, azt szívesen venném.

Alaplapot azért nem írtam, mert ebben szeretném segítségeteket kérni. SLI bitos nem kell, S939, Raid, SATA nm érdekel, ami kell: USB :D  , fireware, gigabit LAN, tehát semmi extra, 25K-nál többet nem ngyon akarok kiadni érte. Tehát milyen lapot ajánlotok?
Ja, és nem tudom hogy chipkészlettel, a legtöbbet az Nforce4-Ultráról hallni, de igazából nem tudom mi a különbség úgy hogy nem muszáj Nforce-nak lennie, kivéve ha ez a jobb. Na ez jó bonyolult lett  :D 

#1935 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:32

Hát, én nem cserélném a konfigot, de Te tudod. :) :respect: Max. a VGA-t egy R9800Pro-ra vagy AGP-s GeForce 6600GT-re.

Amúgy jó cuccokat néztél ki. A 90 nm-es technológiával gyártott A64 3000+-eseket jópáran 2500 MHz-es valós órajelen járatják, szóval van bennük tuninglehetőség.

Az Infineon RAM-mal nekem inkompatibilitási gondjaim voltak/vannak, de az én procim Socket 754-es, CG steppinges. Röviden: a procim memóriavezérlője utálja a DDR400-as Infineont. Úgy tudom, hogy a 90 nm-es A64 memóriavezérlőjén javított az AMD.

A VGA most a Legjobb Vétel, esetleg egy 6800-ast érdemes még kinézni.

Alaplapból nyugodtan válassz nForce4-et, és akkor lesz bővítési lehetőséged (dual-core procik stb.). Ne feledd: az alaplapod szabja meg, hogy mik a bővítési lehetőségeid.

#1936 Felhasználó inaktív   galyika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 22:23

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 15:20

A DVD-hez, nethez elég bármilyen Pentium III vagy Celeron 2 processzor, illetve bármilyen AMD Athlon vagy Duron processzor. A matematikai programok már fogósabbak: kérdés az, hogy most mit használsz, és mekkora gyorsulást szeretnél elérni?

Jelenleg 1,6ghzes p4 van, 256 sd rammal, meg 32 mbos videokártyával. Még külön-külön el is megy, de azért egy dvd elindulásához sokat kell várni, és ha közben esetleg más is fut, akkor már rettenetesen lassú. Én athlon64-re gondoltam, de nem tudom, az lehet h túl erős és annyi nem kell. És abból is 754es vagy 939es, azt se tudom. Vagy ha az nem, akkor sempron, vagy celeron? ami lényegesen olcsóbb is. Az lenne a cél, hogy ha megy a winamp, közben dvd-t írok, és esetleg még mást is csinálok(például a matlab fut), akkor is menjen rendesen az egész. Meg a későbbiekben egy 19 colos tftvel is.
hát kb ennyi

#1937 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 22:32

Idézet: galyika - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 23:23

Jelenleg 1,6ghzes p4 van, 256 sd rammal, meg 32 mbos videokártyával. Még külön-külön el is megy, de azért egy dvd elindulásához sokat kell várni, és ha közben esetleg más is fut, akkor már rettenetesen lassú. Én athlon64-re gondoltam, de nem tudom, az lehet h túl erős és annyi nem kell. És abból is 754es vagy 939es, azt se tudom. Vagy ha az nem, akkor sempron, vagy celeron? ami lényegesen olcsóbb is. Az lenne a cél, hogy ha megy a winamp, közben dvd-t írok, és esetleg még mást is csinálok(például a matlab fut), akkor is menjen rendesen az egész. Meg a későbbiekben egy 19 colos tftvel is.
hát kb ennyi

Amennyiben több programot akarsz egyszerre futtatni, és számításigényeseket (márpedig a MatLab és a DVD-nézés is számítási kapacitást kér), akkor csak a HT-s P4-ekben gondolkodhatsz. AMD vonalat és Celeronokat nem javaslom.

A jelenlegi konfigodból sem a proci, sem a RAM nem lesz megtartható. A videokártya esetleg, de kérdéses az is - feltéve persze, hogy AGP porttal rendelkező alaplapot vásárolsz. PCI-E-s alaplap esetén a verdikt egyértelmű - csere!

Ha tudsz venni egy HT-s Northwood magos P4-est, és hozzá egy alaplapot (pl. Abit IC7-est), akkor ne habozz. Akár használtan is. Prescott is szóba jöhet, de annak erőteljes hűtés és jól szellőző ház is kell.

#1938 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:35

egy ismeros szolt, hogy venni akar gepet, ossze kellene allitani egyet, ami :

- a64
- jo minosegu alkatreszek vannak benne
- halk
- megbizhato
- nem kell eros vga bele, nem fognak vele jatszani
- max brutto 200 korul van az ara (monitor NELKUL)

tippek?

#1939 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 17:55

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék én is így gépbővítés előtt.
A jelenlegi konfig egy 2.1-es celeron, Abit IS-7 alaplap, ATI Radeon 7200 DVI, 2x512 Kingston RAM, Ati 200GB & 250GB & 80GB Maxtor, Sony DVD-RW, asszem codegen ház, mercury táp

A követelmények, lévén hangvágás és -keverés lenne a feladat, hogy legyen halk és betonstabil. Grafikus teljesítményre nincs szükség, de mind a DVI, mind a VGA, mind a kompozit kimenet kell.
Ha egy mód van rá, szeretnék intelnél maradni, valamint az anyagiak is számítanak, lévén költségvetési intézménybe lesz.

Nézegettem a 775-ös tokozású cuccokat, csak akkor meg kellene válnom a videokártyától, és venni valami drágábbat, pedig ez nekem untig elég.
A 865-ös és 875-ös chipsetek között van még valami különbség azon kívül, hogy a 865-ös elbohóckodik 400 MHz-en is?

Előre is köszi!
Jah és igen. A kiindulási pont a Demand Kft. árlistája. Nyugodt szívvel tudom egyébként ajánlani bárkinek őket.

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#1940 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 18:29

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 21:32

Hát, én nem cserélném a konfigot, de Te tudod. :) :respect: Max. a VGA-t egy R9800Pro-ra vagy AGP-s GeForce 6600GT-re.

Amúgy jó cuccokat néztél ki. A 90 nm-es technológiával gyártott A64 3000+-eseket jópáran 2500 MHz-es valós órajelen járatják, szóval van bennük tuninglehetőség.

Az Infineon RAM-mal nekem inkompatibilitási gondjaim voltak/vannak, de az én procim Socket 754-es, CG steppinges. Röviden: a procim memóriavezérlője utálja a DDR400-as Infineont. Úgy tudom, hogy a 90 nm-es A64 memóriavezérlőjén javított az AMD.

A VGA most a Legjobb Vétel, esetleg egy 6800-ast érdemes még kinézni.

Alaplapból nyugodtan válassz nForce4-et, és akkor lesz bővítési lehetőséged (dual-core procik stb.). Ne feledd: az alaplapod szabja meg, hogy mik a bővítési lehetőségeid.

Úgy tudom, h A64-et csak FSB-vel lehet húzni.
A kérdésem, hogy bírni fogják ezt a Infineon RAMok?

Lapnál én is úgy vagyok h inkább Nforce 4, de nem tudom, hogy konkrétan milyen lapot.
Tényleg nem kell valami túlzás, sem SLI, se semmi.
És olyan 25-ből jó lenne ha kijönne

Szerkesztette: petyus_ 2005. 04. 04. 18:35 -kor

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »