Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 1:25
A dtkcomputer.hu helyen található tápok közül csak a DTK PTP-4007P,S,PR felel meg ennek, ellenben egyik ház sincsen ilyen táppal a lapon. A ház nagyon tetszene, a táp is megfelelne, ha 24 tűs lenne.
Érdekes téma lehet. Anno a p4 miatt jelent meg a +4 tű, azaz 20+4. Az AMD-s lapok tudtommal csak a 20-at használják. Az enyém legalábbis. Bár a tápon van még 1 az AT lapokon használtra emlékeztető csatlakozó is. De mint írtad a P5AD2 Deluxe lapon viszont nem 20+4, hanem 24+4-es csati van. Sztem a +4, vagyis a 2x12 volt, be van kötve a 24-esbe is, így elvileg lehetne használni mindkét tipusú csatlakozást, de azért nem ajánlott a 20+4-es, mert ha a 20-as mellé szúrod a 4-est, akkor nem lesznek lerögzítve, mert mint a képen is látható, kőzépen 1 db retesz van, és mivel a 20-as csatin is középen van, nem fognak egybe esni. Persze nem kizárt, h. ez a feltevés hibás, és valójában mindkét szélétől el kell hagyni 1-1 csatlakozási pontot, így középre kerül a 20-as csati is, és érthető lenne miért van a párhuzamos port alatt a 4-es foglalat, hisz ebben a feltevésben nem lehet a 20-as mellé dugni. Így viszont nem értem miért nem ajánlott, mert ha így is be lehet kötni, akkor valszeg az árramkör úgy van tervezve, h. a 24-es csati ugyanazon pontjai rövidre vannak zárva a +4-es lábaival, ellenkező esetben bizonyos árramkörök nem működnének. hacsak nem az lehet mindennek az oka, h. az ASUS szeretné ha az ő tápjaiból válogatnál:) Sztem mindenképp járj utánna személyesen, és kérdezz ki több eladót, h. kiderűljön jogos e az ASUS aggodalma.

Súgó
A téma zárva.