Akkor következzék egy újabb kis történet a hazai szolgáltatás (pontosabban NEM szolgáltatás berkeiből):
A történet ott kezdődik, hogy a rokonok ismervén számítógépes beállítottságomat (első számú elkövetett hiba) megbíztak azzal, hogy vegyek nekik egy jóóóó kis sulinetes nyomtatót - amolyan olcsó is, jó is kategóriába tartozót. Az RTL Klub szája íze szerint fényképeket szépen nyomtatós, pénzt visszaigénylős, tehát minden szempontból jól járós, nyomtatóhoz nem értős, de mégis látványos elemeket produkálós, tehát vele felvágós és közben a nyomtatóhoz nem értős. Szerintük.
A sulinetes nyomtatókat nagy nehezen összebogarászva hozzábiggyesztettem még a listához egy-két sulineten kívüli nyomtatót is, így került a listára a Canon PIXMA IP4000-es nyomtatója is. Némi hathatós rábeszélés révén a rokonok nagy nehezen a Canon mellett tették le a voksot. Az egyszerűség kedvéért a nyomtatót a Metro-ban akartam megvenni. Mivel egy nyomtatót nem nagyon lehet rosszul összerakni (T*S*O gazdaságos számítógépekkel ellentétben), ezért az általánosan bevett gyakorlat alapján jó döntésnek tűnt, hogy a Metro-ban vegyem meg a nyomtatót (ráadásul az otthoni saját nyomtatómat is a Metro-ban vettem)
Szombati nap, nyomtató megvesz, másnap kipróbál. Dobozból hiányzik a telepítő cd. Metro vevőszolgálat telefonon felhív, ott ígéret, hogy másnap felhívnak. Másnap nem hívtak, legalábbis 14 óriáig. Melóból ki, autóba be, Metroba el, vevőszolgálat elmondása szerint, ők nem azt mondták, hogy másnap hívnak, hanem hogy maaaaaajd hívnak, ha megvan a cd. (Hát, én nem erre emlékeztem)
Kérdésünkre válaszolva annyit mondanak, hogy majd megkérik a beszállítót, hogy küldjék el a driver cd-t. Közben le is teremtettek, hogy miért nem néztük meg a pénztár után, hogy megvan-e minden. Hát, öööö és ha a tintapatron van beszáradva, akkor miért nem nyomtattunk rögtön a pénztárnál? Pfff, röhej. Erre kértük őket, hogy szedjék ki egy másik nyomtató dobozából a drivert, aztán majd ők megkérik és belerakják. Erre ők azt mondták, hogy nem lehet. Belegondolva persze a miértre elég könnyű választ találni, ez úgy általában a magyarországi szemléletre jellemző is:
Te, mint Vevő, vedd meg a termékét, fizesd ki, húzz el onnét. Ha valami problémád van, ne merj vissza menni, hiszen csak addig voltál Vevő, amíg ki nem fizetted a nyomtatót. Utána már csak egy szerencsétlen balek, aki fut a pénze után.
Kérdésünkre válaszolva elárulták, hogy a beszállító teljesen véletlenül a CHS. Akinek ez a név esetleg nem mond semmit, az olvassa el 1-2 oldallal feljebb a Vipower mobil rackes esetemet, így talán már érthető lesz, hogy miért kezdtem el gyanakodni. Ilyen előzmények után már láttam, hogy ebből a cd-ből az idei évben nem lesz semmi, sőt a Smartkábel példáján olulva: A CHS SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM FOGJA ELINTÉZNI A GARANCIÁLIS PROBLÉMÁMAT!
Ezek után írtam egy emailt a Canon Hungária Kft-nek (Canon hivatalos márkaképviselet), másnap kaptam egy választ, hogy számla és garipapír fax ellenében elküldik a drivert. Másnap fax és telefon.
A cd-t harmadnap már a kezemben tartottam, a nyomtatót beüzemeltem, a problémát megoldottam.
A konklúzió: a kereskedők addig tekintenek vevőnek, AMÍG ki nem fizettem a terméket. Ilyen hozzáállással nem tudom hogyan lehet...
Még utolsó gondolat az előbbiekkel kapcsolatban: mielőtt még valaki hitelrontással vállalna a CHS-sel szemben, erre azt tudom válaszolni: a Smartkábelemet TÖBB, MINT FÉL ÉV ALATT SEM VOLTAK KÉPESEK KICSERÉLNI, a nyomtató driver problámámat pedig az én megoldásomat tekintve megoldhatták volna 3 NAP ALATT.
Ezúton is külön köszönet a Canon Hungária Kft-nek a rugalmas hozzáállásért és a gyors segítségért. (ez itt a reklám helye)
A CHS-nek pedig a hozzáállásáért:
Szerkesztette: kukola2 2004. 12. 19. 14:00 -kor