HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 25. 07:18

Te tudod g@by. De neked, mint boltosnak kell tudnod kezelni az ügyfeleket. Még a problémásakat is, akiknek össze-vissza folyik a nyála, visszapofáznak, stb.

Meg képzeld magad a helyükbe. Megveszel valami cuccost nehezen összespórolt pénzen (mondjuk nem PC-t, hanem más műszaki vagy nem műszaki dolgot) és viszed vissza garba (dühösen, szabadnapodon, pihenőidődben, néha sokadszorra). A múltbéli rossz tapasztalok miatt (mert pofátlan a boltos vagy más hasonló boltban pofátlankodtak már veled) nehezebb higgadtnak maradni, szépen kérni. Az ember ilyenkor a legrosszabbra készül fel eleve. Nem azt modom, hogy ez mentesíti a bunkóság alól, de az ő szemszögéből némileg érthető. Az esetleges dühe nem a te személyed ellen irányul. Ha olyan finnyás vagy, hogy magadra veszed, akkor menj el papnak vagy virágkötözőnek, ott nem beszélnek durván az "ügyfelek".

Ha te ezt a tárgyalási hibát nem nézed el az járatlan ügyfélnek, akkor milyen alapon várod el, hogy ő tekintettel legyen arra, kaptál-e sört/pinát? A kellemetlen ügyfeleket pont a higgadt, korrekt magatartással lehet lerázni. Ha annyira kavarja a szart, akkor felveszel néhány soros jegyzőkönyvet (jogi passzusokat tartalmazó iratmintából kiindulva) és gépiesen tájékoztatod benne a jogairól. Aztán rögzíted a jegyzőkönyvben melyik jog lett választva, mi lesz a cuccossal. Ha tovább hőbörög, akkor elküldöd a fogyasztóvédelemhez, bíróságra, stb. Ha korrekt voltál, jogszerű a jegyzőkönyv, akkor nincs mitől tartanod, ott is fogják látni, hogy lúzer az illető és nem fog menni ott se semmire. Így még a hangod sem kell megemelned. Nincs idegeskedés, konfliktus. Rutinnal el lehet kerülni, nem szabad hagyni támadási felületet.

Ha meg beüt a legdurvább eset, mondjuk egy 20 tagú brazil família fog közre, akkor az első nekik nem tetsző mozzanatnál poszter vékonyságúra vernek, még mielőtt a 112-őt tárcsázni tudnád. Akármit is csinálsz, napi sör/pina leveltől függetlenül.

Annyira ne legyél biztos, hogy 1000-ből csak 1-et nyernek meg...

Szerkesztette: N0zer0 2008. 07. 25. 07:46 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#962 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 07:44

g@by 5 pontos megint :D
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#963 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 25. 08:04

Idézet: g@by - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 1:41

Most akkor leirom nektek poriasan, amit tumor csako probal magyarazni mar egy ideje.
A lenyeg, a kulturalt hozzaallas.
Ezen mulik minden.
Ha hozzam bejon egy ilyen goodspeed tipusu csako, akkor ha eppen jo napom volt, kaptam sort, meg pinat is, akkor csak naturban elkuldom a joedes anyjaba.
Ha a fentebbi kitetelek nem teljesultek, akkor az elso kezem ugyebe kerulo targyat huzom a fejebe.

egy baj van, tumor nem erről írt. és ha bejön egy GS típusú csávó, és kősuttyó is, viszket a kezed, ahogy bárkié, érthető, mégis kutya kötelességed NEKED udvariasan viselkedni. még ha csak egy droid vagy a pult mögött, akinek megmondják mit is csinálhat, vagy sem. ha az alapelveket nem ismerik a kedves kereskedelemben dolgozók, mi a halál kócos nemi szervét keresnek ott? úgyis szarul fizetnek, ehelyett várnak a kukoricaföldek, krumplivetemény, a serclivég abból is megvan.
ha hazamész, otthon elmondhatod, vagy a kollegáknak, h megint bejött egy kövér nő a cipőboltba... vagy nekem sörözéskor... egyet fogok érteni. de egy nyilvános fórumon azért kijár az alaptisztelet a számlás Vevőnek (most nem személy szerint GS-re gondolok).
az éjjel egy pinceomlásos eset 3 áldozatával álmodtam, megvolt az oka, nem publikus. az egyik cég, akiknek melózunk végezte a műszaki elhárítást, mert a katasztrófavédelemnek nem volt meg a technikája. mondták, h inkább ne nézzük, oszt mikor előszedték az egyik srácot, aki szó szerint állva maradt földdel teli szemgödörrel meg szájjal, igazat adtam nekik és a munkagép kezelővel csendben elvonultunk hányni.
eztán a vétkes cégvezető megkeresett bennünket is szaktanácsadásért (aka tisztára mosdatás). nem köptem le, nem vertem pofán, pedig... udvariasan elhárítottuk.

Idézet

Lehet perelni, kb 1000 esetbol egyet meg is nyer a luzer.

én amennyiről hallottam és perig fajult, mindet az eladó vesztette el. de sebaj.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 25. 08:05 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#964 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 08:10

Érdekes. Az alaptisztelet a számlás vevő mellett a szervizesnek, aki a napi 10 órában, évak alatt megszerzett tapasztalatát a nagyérdeműnek nyújtja egy nyilvános fórumon, nem jár ki? Hmm. Fura.

#965 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 08:24

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 9:10

Érdekes. Az alaptisztelet a számlás vevő mellett a szervizesnek, aki a napi 10 órában, évak alatt megszerzett tapasztalatát a nagyérdeműnek nyújtja egy nyilvános fórumon, nem jár ki? Hmm. Fura.

a tisztelet alapból kijár mindekinek első körben. aztán lehetsz pökhendi, oszt lekezelhetsz és leugathatsz a magas lóról, háttértudás nélkül, célozgatva arra is, nem jámbor béketűrésből voltam rendes, mert beláttam, h nem lenne fair kukacoskodni, hanem mert csak egy önző disznó vagyok- és seggfejkedhetsz h aki samut vesz, az megérdemli. megoszthatod a tapasztalatot, h a vevők csak seggfejek. szóval nem én voltam elsőnek kabbefaszom.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#966 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 08:45

Érdekes....és ha a másik kabbeafaszom, akkor neked is logikusan kell, csak a boltosnak nem szabad? Mindenki egyenlő, de van aki egyenlőbb?
Mellesleg, ha már ilyen szépen besértődtél a samus megszólalásomra, érdekes, évek óta olvasható, milyenek a samu hddi? Szarok. Pont. Lehet jobban venni? Lehet. Le van irva? Le. Mégis veszik? Veszik. Én vagyok a seggfej? Igen. Érdekes, a kukacoskodást és a seggfejkedést, fenyegetődzést nem én javasoltam GSnek, vagy az önző disznóskodást. Nem elmlékszem rá, hogy a vevőket leseggfejeztem volna globálisan, de biztos igazad van, hogy ezt tettem. Te pedig globálisan lenyáladzóidiótáztad az eladókat.
Az a mák, hogy a többiek, akik itt a fórumon eladóként próbálnak megélni, nem érnek rá itt tépni a szájukat feleslegesen, maximum egy-két szó erejéig, és annak "rendje" szerint  ki is oktatják őket hogy miért seggfejek és végzik szarul a munkájukat, olyanok, akiknek közük sincs az egészhez.
Sajnos, jogi kérdésekben messze sem vagyok elég felkészült ahhoz, hogy érdemben vitába szállhassak veled, amit pedig eddig felsorakoztattam, az pökhendi és lekezelő volt eszerint, emiatt elnézést kérek, és részemről a vitát veled, és a többiekkel is, befejeztem. Ha további garanciális kérdésben felmerül valami probléma, mit hogyan lehet nem jogi úton elintézni, abban tudok segiteni, de a többi részéből én kiszállok. De arra készüljetek fel, és ez nem fenyegetés, csak egy jótanács, hogy ezzel az orraaládugom a paragrafust hozzáállással lehetnek kellemetlenségeitek, ellenben egy csepp odafigyeléssel, és a problémákkal való szembenállás helyett inkább azok kiváltó okát megszüntetni próbáló magatartással rengeteg időt, kellemetlenséget, pénzt lehet megspórolni.

#967 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 09:09

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 9:10

dehogynem! a szakertelmeert mindenkeppen tisztelet es megbecsules jar. a szamitastechnikai szakertelmeert (barki vonta itt ketsegbe?). a jogi szakertelmeert viszont nem igazan, hiszne nem jogasz ugye..

a paragrafus dugdosas igenis sokat er, de termeszetesen nem ugy, hogy az az elso. tokeletesen igazad van, hogy a vevo se verje az asztalt (es viszont, az elado/szervizes is legyen tisztesseges!), es mindketto BECSULJE MEG a masikat emberileg. megis, sajnos vannak esetek, amikor a vevo kenytelen elokapni a jogi ismereteit. szomoru, de van ilyen.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#968 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 09:19

Akkor ez a topik most tovabbi intezkedesig bezar. Paran magukba nezhetnenek egy cseppet.

Update: a topik ujra megnyilik. avman es 2-More kollegat szeretnem nyomatekosan megkerni, hogy terjenek at a szemelyeskedesrol az ertelmes, konstruktiv vitara, valamint fejezzek be ezt az utszeli stilusban valo kommunikalast. Ellenkezo esetben - gondolom - mindenki tudja mi kovetkezik. GoodSpeedet szeretnem megkerni, hogy ne tegye fel 28szor ugyanazt a kerdest. Kapott valaszt bosegesen, ugorgyunk inkabb.
Amennyiben tovabb folytatodik a topikban az alpari stilusu szemelyeskedes, a topikot orokre bezarom, a resztevok hozzaszolasi jogat pedig felfuggesztem. Eszreveteleket szivesen varok a Visszabeszelo megfelelo topikjaban (itt NEM).

#969 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 12:28

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 9:45

Érdekes....és ha a másik kabbeafaszom, akkor neked is logikusan kell, csak a boltosnak nem szabad? Mindenki egyenlő, de van aki egyenlőbb?

így van. az egyik fizet, a másik kussol. az alapszabály, a vevőnek igaza van. az üvölthet, a másiknak udvariasnak kell maradnia.

Idézet

Érdekes, a kukacoskodást és a seggfejkedést, fenyegetődzést nem én javasoltam GSnek, vagy az önző disznóskodást. Nem elmlékszem rá, hogy a vevőket leseggfejeztem volna globálisan, de biztos igazad van, hogy ezt tettem. Te pedig globálisan lenyáladzóidiótáztad az eladókat.

én nem javasoltam semmit. csak annyit mondtam az nagy szent szervizgyakorlatotok pöppet megkérdőjelezhető. illetve az asztalcsapkodós hülyevevő vonulatot sem én szedtem elő.

Idézet

Az a mák, hogy a többiek, akik itt a fórumon eladóként próbálnak megélni, nem érnek rá itt tépni a szájukat feleslegesen, maximum egy-két szó erejéig, és annak "rendje" szerint  ki is oktatják őket hogy miért seggfejek és végzik szarul a munkájukat, olyanok, akiknek közük sincs az egészhez.

itt a fórumon eladóként megélni? a seftes kis izé az már kereskedő? asztamindenit. elárulom én néha még ma is beugrom a anyám helyett a pult túloldalára. az kereskedelem.

Idézet

Ha további garanciális kérdésben felmerül valami probléma, mit hogyan lehet nem jogi úton elintézni, abban tudok segiteni, de a többi részéből én kiszállok.

ha esetleg valaki samut vesz, javaslod majd köpje szembe magát, mert tudhatná, h az szar? megírta a hwsw fórum is. vagy hogyan kell megoldani valamit számla nélkül okosban? az is biztos felettébb konstruktív lesz.

Idézet

De arra készüljetek fel, és ez nem fenyegetés, csak egy jótanács, hogy ezzel az orraaládugom a paragrafust hozzáállással lehetnek kellemetlenségeitek, ellenben egy csepp odafigyeléssel, és a problémákkal való szembenállás helyett inkább azok kiváltó okát megszüntetni próbáló magatartással rengeteg időt, kellemetlenséget, pénzt lehet megspórolni.

olvass vissza már egy kicsit. többször is elhangzott itt, én is propagálom, h pereskedni, csak ha nyílegyenesen igazad van, és kimerítettél minden ésszerű más lehetőséget- de már bocsánat, azért orálozni nem fogok egy eladónak. az élet nem habostorta elvtársak, a nemzetközi helyzet meg fokozódik.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 25. 12:43 -kor

#970 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 12:52

Az utolsó előtti tételre akartam még valamit reagálni, de nem látom értelmét a veled való kommunikációnak. Szevasz.

#971 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 13:03

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 13:52

Az utolsó előtti tételre akartam még valamit reagálni, de nem látom értelmét a veled való kommunikációnak. Szevasz.

az egész kommunikációnk értelmetlen volt. de remélhetőleg annyi megmarad a zutókornak, h egy letört műanyag bigyó miatt, aminek egyértelműen semmi köze sincs a meghibásodáshoz s amely a rendeltetésszerű használatot nem gátolja, nem biztos, h hagynia kell elhajtani magát vevőként, még ha az nagy feneséges szervizlapon, melyet az eladó szerv lobogtat, az szerepel is, h fizikai hiba miatt nem is vették át tőle, vagy azért dobta vissza az magasságos nagyker.
én értem, h ezt a kereskedő nyeli majd be, de ez itten fogyasztóvédelem vagy mifene, nem kiskereskedelmi érdekvédelem. akik prostituáltnak állnak, nem háborodjanak fel, ha nemi kapcsolat éri őket. ahol fát vágnak, ott forgács is van. meg ilyenek.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 25. 13:11 -kor

#972 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 13:11

Nem! Itt nem a tiszteletről és a vevő felé történő feltétlen nyalásról volt szó. Egy képzett, rutinos boltos, kereskedő (nem hirtelen odarittyentett, minimálbérért görcölő szerecsétlen) tudja kezelni a vevők problémáit. Nem szabad hagynia, hogy egy idióta legyőzze a rutinjával és magával rántsa az primitivitás, agresszió örvényébe. Rövid tájékoztatás, rövid jegyzőkönyv, korrektség. Ha jogos, teljesíteni kell az igényt. Ha nem, írásba adni a nemleges választ.

Úgy tapasztaltam, hogy a vita eldurvulásába legtöbbször a boltos magatartása is belejászik.

2-More: nem kell hozzá jogásznak lenni. A Ptk. vonatkozó részei kinyomtatva 2 A4-es oldalra, azaz 1 lapra ráférnek. A 151/2003. kormányrendelet szintén ennyi. A 49/2003. GKM rendelet szintén. Ez összesen 6 oldal. Ehhez hozzájöhet még 1 pár soros tájékoztató, hogy további problémáival fordulhat a vevő a fogyasztóvédelemhez, jegyzőhöz, békéltető testülethez, bírósághoz. Mindez belefér egy 7 oldalas (4 lapos) kis füzetkébe, amit ki lehet akasztani a vásárlók könyve mellé. A fontosabb mondatokat alá lehet benne húzni. Ezzel a jogi tájékoztatás letudva, ennyit még a legtürelmetlenebb ember is el tud olvasni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#973 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 13:22

így van. ha valakinek problémája van és az álláspontok nem közelednek, a legegyszerűbb és a legkorrektebb tájékoztatni a vevőt, h van egy úgynevezett békéltető testület ahova fordulhat, melyet a helyi iparkamara működtet, ahol ingyen és bérmentve, nem kötelező érvénnyel eldöntik a vitás felek közt a kérdést fogyasztóvédelmi és kereskedelmi oldalról egyaránt, függetlenül képviseltetve, mint vica versa anyázni.
a fagyasztóvédelem semmit nem ér. ők is átálltak a bírságolós oldalra, ergo, ha olyan problémája van vkinek, ami ptk. felé hajlik, csekket meg nem lehet érte adni, magasról letojják a fejét és adnak vmi lagymatag, semmiérő választ.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 25. 13:26 -kor

#974 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 14:33

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 14:11

belefér egy 7 oldalas (4 lapos) kis füzetkébe
...
ennyit még a legtürelmetlenebb ember is el tud olvasni.

ajaj, dehogy tud. nagyon el vagy tevedve. :)
funkcionalis diszlexya (akarom mondani analfabetizmus) mindenhol es mindenkinel.
(ha ugy tetszik a pult mindket oldalan.  :Đ)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#975 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 25. 16:38

g@by, ilyen postokat a Visszabeszelobe, ha kerhetem. Ha meg egyszer moderalnom kell miattad a topikot, bizisten felfuggesztem a hozzaszolasi jogodat.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó