HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 14. 12:07

Ha nem nagy gond, akkor pelenkáznék egy pöttyet :D :
1., alkatrészcsere esetén az adott alkatrészre újraindul a garancia, a főalkatrész fogalma megszűnt
2., ha a hazavitt termék gyárilag hibás, és 72 órán belül visszaviszed, azonnal cseréni kell, de ez már nem vonatkozik a jó, csak nem tetsző termékekre
3., minden, még a használt termékekre is van szavatosság, ami a vásárlástól indul, és garancia esetén párhuzamosan fut vele, ezalatt vita esetén a kiskernek, ezután, de garanciális időn belül továbbra is a kereskedőnek kell független céggel bevizsgáltatni a hiba okát, és neki is kell fizetnie, egyébként a vásárlónak
4., 15 napos határidő, mint törekvés maradt meg, de 3 napon belül meg kell modják, hogy mi a hiba, hogyan, mikorra javítják, és ésszerű tűréssel, kell kezelni, de 1 hónap után már nyugodtan panaszt tehetsz, bünti lesz
5., nem javíthatóság esetén, ha cserélik ugyanolyanra, az jó, ha nem ,akkor vissza kell adniuk a számlán szereplő összeget, vagy bármi egyéb, amibe belemész, tehát értékbeszámítással más termék, stb.
6., vita esetén be kell írni a vásárlók könyvébe, ki kell tölteni egy jegyzőkönyvet, amiknek megvannak a tartalmi előírásai, ezt a kereskedőnek kell tudnia, de FVFtől letölthető formanyomtatvány, ha valami hiányzik, az a kereskedő hibája. Ezekkel kell FVFhez menni, és intézkedik. Ha tesznek rá, lehet menni bíróságra, gyorsított eljárást kell kérni, max 1 hónap, de FVF szakvéleményét fogják támogatni, és az illetéket is visszafizettetik a céggel neked. Ha kérsz/kérnek szakvéleményt, az a döntő, ha nem értesz vele egyet, intézhetsz másik függetlent, ha ellentétes a vélemény, és mindkettő független volt, akkor szintén lehet kérni egy harmadikat, érdemes FVF-et, és az dönt.

Lehet valamit kifelejtettem, de az úgyis kiderül. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#162 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:51

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 13:07

...
...
Lehet valamit kifelejtettem, de az úgyis kiderül. :think:

Ezeket támaszd alá valamivel, én tudásom szerint eléggé sántít.
..
Pl. kifelejteted, hogy az FVF határozata nem kötelező érvényű. Így azt is mondhatnánk, feleslegesen mész oda.

#163 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 14:34

Felmész az FVF valamely oldalára, amiket belinkeltek korábban, mindkét helyen fenn vannak a megfelelő törvények/határozatok. :D
Nem felejtettem ki, sőt utaltam rá, és azt is leírtam, hogyha nem fogadják, akkor miket lehet tenni, és hogy a bíróság csont nélkül a független (pl. FVF) vizsgálócég véleménye alapján dönt, ezért megy gyorsítot eljárásban, 1 hónapon belül.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#164 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 14. 15:55

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 12:07

...

:respect:

Szép összefoglalás. :up:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#165 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 17:13

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 7:46

A garanciát a vásárló részére forgalombahozó adja, semmi köze hozzá a Trustnak.

Az asztalt nyugodtan lehet verni, a fűrészpor jó fűtésre is. A garanciát meg a jelenleg érvényes szabályok szerint fogják adni.

Tehát akkor tök mindegy, hogy milyen feltételek állnak a lepecsételt, hitelesített garijegyemen? :think:

Persze, hogy nem a Trust adja a garanciát, hanem egy itthoni szerződött partner. :)

#166 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 17:35

Többletjogokat vállalhat, de a szabályozást be kell tartania, így vállalhat 15-30 stb. határidőket, amik még az EU konform szabályozás elött voltak, de akkor be is kell tartania őket.
Üdvözlettel:
Gabi

#167 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 14. 18:05

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 17:13

Tehát akkor tök mindegy, hogy milyen feltételek állnak a lepecsételt, hitelesített garijegyemen? :think:

Persze, hogy nem a Trust adja a garanciát, hanem egy itthoni szerződött partner. :)

Nem. Nem egészen. A törvényben előírtnál kevesebb biztosan nem lehet.

A több.... nos az már sánta kicsit. Mert lenni lehet, sőt üdvös is volna, de érzésem szerint az ott nem egy szándékos, hanem egy véletlen. Annak behajtása meg valószínűleg az itt fentebb vázolt ügymenettel, legfőképpen bíróságon keresztül oldható meg. Ha szerencséd van, akkor ÍJ.... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#168 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 00:20

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 18:05

Nem. Nem egészen. A törvényben előírtnál kevesebb biztosan nem lehet.

A több.... nos az már sánta kicsit. Mert lenni lehet, sőt üdvös is volna, de érzésem szerint az ott nem egy szándékos, hanem egy véletlen. Annak behajtása meg valószínűleg az itt fentebb vázolt ügymenettel, legfőképpen bíróságon keresztül oldható meg. Ha szerencséd van, akkor ÍJ.... :)

Aham.

Logikus amit mondasz, valószínűleg ez a helyzet, csak valahogyan visszatetsző számomra az, hogy leírnak bizonyos garanciális feltételeket az érvényes, lepecsételt garilevelemen, de betartani már nem kötelesek, mert hogy "véletlen volt". De hát láttunk már ennél is visszatetszőbbet kis hazánkban. :(

#169 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 09:34

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 0:20

de betartani már nem kötelesek, mert hogy "véletlen volt".

Kötelesek betartani, max utána kell járnod, hogy betartassák.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#170 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:04

Sziasztok!

Idézet

5., nem javíthatóság esetén, ha cserélik ugyanolyanra, az jó, ha nem ,akkor vissza kell adniuk a számlán szereplő összeget, vagy bármi egyéb, amibe belemész, tehát értékbeszámítással más termék, stb.

Én tavaly ilyenkor vettem egy Samsung Combo meghajtót /52x24x52x16/ 20000 FT-ért.
Valamiért nem törli az újraírhatókat, most bevittem, azt mondták tényleg nem /azért előtte nagyképűsködtek kicsit "és ha nekünk törli?"/
Tehát most mondhatom azt nekik, hogy hozzáadok 6000Ft-ot és kérek egy Plextor DVD-írót 26000Ft-ért?És valamibe beletudnak kötni?

Szerkesztette: petyus_ 2004. 12. 16. 19:07 -kor

#171 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 20:16

Idézet: petyus_ - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:04

Sziasztok!

Én tavaly ilyenkor vettem egy Samsung Combo meghajtót /52x24x52x16/ 20000 FT-ért.
Valamiért nem törli az újraírhatókat, most bevittem, azt mondták tényleg nem /azért előtte nagyképűsködtek kicsit "és ha nekünk törli?"/
Tehát most mondhatom azt nekik, hogy hozzáadok 6000Ft-ot és kérek egy Plextor DVD-írót 26000Ft-ért?És valamibe beletudnak kötni?

Egyedül az lehet a gomd, hogy ha tudnak ugyanolyan típust adni. Akkor azt kell elfogadnod, kül9nben vagy visszakéred a lóvét, vagy levásárlod a számlán szereplő teljes összeget.

#172 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 20:55

Néztem, már nem forgalmaznak ilyet, de más gyártótól van combo az ugye nem számít?
Egyébként a gyerek nem tudom milyen számításokkal azt mondta 6000+ÁFA-ért beszámítja :p

#173 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 20:59

Idézet: petyus_ - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 20:55

Néztem, már nem forgalmaznak ilyet, de más gyártótól van combo az ugye nem számít?
Egyébként a gyerek nem tudom milyen számításokkal azt mondta 6000+ÁFA-ért beszámítja :p

Nézz szét a FVF honlapján, nyomtasd ki, ami érdekeset találsz, és dörgöld az orra alá. Semmilyen más típust nem vagy köteles elfogadni.

#174 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 21:08

Ami téged nagyon érdekelhet: >> klikk <<

Kiemelném, hogy nem vagy köteles levásárolni, visszakérheted a pénzt. Bármi legyen, a termék eredeti ára a mérvadó. Ha nagyon kötekszik, légy határozott, és firkálj bele a vásárlók könyvébe. Erről is olvashatsz az FVF honlapján. :)

#175 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:59

2-2 bolt, 2-2 termék:

1., Aqua:
- 1,8as Tbred-A Nem működött, az első szervizes elkezdte, hogy megégett,a mit sérelmeztem, erre kijött a szervízvezető, és mondta, hogy nincs, így mivel nem volt ilyen jük, pénz vissza.
- 9600os Radeon, nem mükszik a lapban, vissza, szervízes gyerek szól, hogy nézzem meg, nála tuti, mire visszasétálunk a kép meghalt, csere.
:up:

2., 3T
- 2x256 RAM, már nem emlékszem milyen, nem megy az NF7-Sben, egyébként jó, visszaviszem, szó nélkül csere
- 9600Pro Radeon IceQ, venti csapágyas lett 2 héttel a gar vége előtt, vissza, 1 hét múlva venticserével javítva
:up:
Üdvözlettel:
Gabi

#176 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 14:08

Pozitív példák is kellenek:
Carrera, a mai dél-budai Mistral helyén: vettem valami 128-as SD ramot, de a lapom csak 64-esnek ismerte fel: csere szó nélkül más típusra, készségesen elmondták, mi a jelenség oka. Nagyon korrektek voltak. :up:

#177 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 16:45

Létezik az, hogy nincs garancia a vidkari propellelre?
Mert aztat mondta a bótba a csávó ahol vettem. :reklamacio:

#178 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 16:51

Minden alkatrészre van. Ha kézzel töreted le, akkor elvesztetted. ha lejárt, akkor már csak szavatosság van. Ha magától fáradt el, és még nem járt le, akkor van.
Asszem nincs több lehetőség, gondolom nincs még 3 éves.  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#179 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 18:59

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 16:51

Minden alkatrészre van. Ha kézzel töreted le, akkor elvesztetted. ha lejárt, akkor már csak szavatosság van. Ha magától fáradt el, és még nem járt le, akkor van.
Asszem nincs több lehetőség, gondolom nincs még 3 éves.  :think:

Pont 1 éves és 3 év a gari rá.
Megált a venti, kipucolták állítólag mert megy, de most elkezdett cincogni.
Én sem hinném, hogy nincs garancia rá. De akkor miért monták?

Szerkesztette: Killer 2004. 12. 17. 18:59 -kor

#180 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 01:19

Idézet: Killer - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 19:59

Pont 1 éves és 3 év a gari rá.
Megált a venti, kipucolták állítólag mert megy, de most elkezdett cincogni.
Én sem hinném, hogy nincs garancia rá. De akkor miért monták?

Azért mondták, mert hátha megijedsz, nem mész oda, nekik meg nem kell vele foglalkozni...különben is kivagy te, hogy zavarni merészeld magasságos köreiket...

Esetleg erre tudok még gondolni. :blink:

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.