HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 19:42

Amúgy csak nem LG monitor, vagy szabad típusokat/cégneveket is hallanunk?

Sztem nyugodtan.

#242 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 20:42

Ügyvéd érdekes lesz, valóban ott a garipapír, az szentírás, keresse a jogutódot a service. Amúgy csak nem LG monitor, vagy szabad típusokat/cégneveket is hallanunk?

A Monitor MAG, a szervíz a profi service center kft Aminek a honlapján mai napig szerepel, hogy ők a mag monitorok hivatalos szervizelői. www.psc.hu

A Forgalmazó fingomsincski, nincs rajta sem a garanciapapíron, sem a számlán, a szervíz mondta, hogy megszűnt a cég, én meg akkor idegességemben meg sem kérdeztem a cég nevét.

#243 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:00

FVF fórumán volt már hasonló esetről szó. A garpapíron feltüntetett szervíznek vállalnia kell a javítást, hiába mondták fel a szerződést, mert a vásárláskor a te monitorod után is megkapták a részüket a kereskedőtől, a szerződés létre jött közted, és a szervíz között.
Esetleg próbáld megkeersni a moi forgalmazót.
Üdvözlettel:
Gabi

#244 Felhasználó inaktív   zera 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 11:36

Hello mindenkinek! Véleményetek érdekelne a következő ügyben: elégett egy IC a 9800SE kártyámon, vissza is vittem hogy cseréljék. Feltételes gariba át is vették. 1 hónap után szóltak, hogy mehetek érte. Elugrottam hát, és 30 percvárakozás után hozzám vágták a régi kártyát, mondván hogy "nem rendeltetésszerűen" hasznátam. Megkérdeztem, mi a továbbiakban a teendő ha nem értek velük egyet. Erre a válasz az volt hogy vizsgáltassam be a KERMI-ben. Nosza felhívtam a KERMI-t, hát ők nem is hallotak ilyesmiről, és egyébként sem akreditáltak erre... NEXT: Fogyaszóvédelem. Megnyugtattak hogy esélyem sincs kicseréltetni a terméket ha bevizsgáltatom egy céggel, mert az még nem kötelezi a boltot, hogy cseréljen, csak a perelés marad. Ehh.... Ezek után szöget ütött a fejemben, mit jelent az pontosan, hogy "nem rendeltetésszerűen"? Palacsintasütőnek használom? A garancia levélben ennyi áll: "A jótállás megszűnik szakszerűtlen használat, elemi kár, javítási kísérlet, vagy azonosító matrica sérülése esetén iletve nem vonatkozik: kábel, festékpatron,..." A kártyán volt egy nem gyári hűtő, de az "szakszerűen" ehhez a kártyához gyártva, továbbá nem volt húzva. Ez már "nem redeltetés szerű" használat? Természetesen a szervízbe az eredeti hűtővel adtam vissza. A leégett IC nek semmi köze nem volt a bordához, konzultáltam a kártya gyártójával(SAPPHIRE) is, akik nagyon készségesen még a leégett IC típusát is megadták. Cserére gondoltam, hátha menni fog, de magyarországon nem találtam ilyet. :(
Üdv

#245 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 11:52

Nekem kollégámnak a 6600gt kariját 3x cserélték már hasonló IC-s problémával, jó Ő ismerős a nagykerben és hát kicserélték neki mind a 3x! Szar gyári hibás a gyártó is megerősítette, hogy melyik azt sajnos nem tudom megmondani! Azért röhej, hogy az ember megveszi drága pénzért a cuccot és utána meg nem foglalkoznak vele! Menjenek a pics*ba!  :reklamacio:

#246 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:37

Juventus-Team-ben vásárolt Codegen házban tönkrement a csoda 420W-os codegen táp.
szerencsére nem vitt magával semmit. Visszavitettem a beszerző kollégával, hogy cseréltesse ki, ha már garos. Ma meghozta a cseredarabot, ami egy használt összevissza karcolt táp, belül tiszta por és ami a legjobb kétoldalon egy "vargáné szervíz 2005 ápr" cimkével van leragasztva.
most hívjam fel őket kedvesen, hogy mia f@sz, vagy egyszerüen csak ha arra járok akor a kábelnél fogva b@sszam be az ablakukon
:think:  :reklamacio:  :reklamacio:
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#247 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:55

Idézet: sityak - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 9:37

beszerző kollégával, hogy cseréltesse ki, ha már garos. Ma meghozta a cseredarabot, ami egy használt összevissza karcolt táp, belül tiszta por és ami a legjobb kétoldalon egy "vargáné szervíz 2005 ápr" cimkével van leragasztva.

Most mondjam azt, hogy hülye aki Codegent vesz? Occsó. Ilyen árban nem tud rendes supportot sem beépíteni. Én alapban nem adok el Codegent egy ideje, ha mégis úgy alakul, akkor kivágom az ablakon, és T. Vevő meg kap újat. Vergődik is a cégem, mert ilyen üzletpolitikával csak magamnak fogok ártani.

Kismer nem midnig tud javítani, nagyker sem, sorban visszaküldik, és ezt kapja vissza. Vargáné klónok meg pláne ilyenek, mindig példálózom a Yamaha CDírókkal, hogy visszaküldtük szépen külföldre, vevő kapott újat, mi külföldről vagy fél év múlva visszakaptuk őke megjavítva. Kukán kívül szerinted mit lehetett velük csinálni? Ha pedig beépítem az árrásekbe ezeket a garanciális bizonytalanságokat, akkor 20 forinttal drágábban tudom csak adni, így a kutya sem veszi meg. Jelenleg ezt csinálom, minimum DTK ház, csak Intel lap, márkásabb VGA, aztán ha véletlenül zörögni kezd a venti a VGA-n, akkor ingyé kapja rá a Zalman passzívot. Havi 1-2 gépet azért el lehet így is adni, de azok mennek majd 5 évig.
Make love not Wor.

#248 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 9:55

Most mondjam azt, hogy hülye aki Codegent vesz?

modnhatod, de ha valakinek 80k-ból kell összerakni gépet, monitorral, nyomtatóval akkor mégsem vehetk nekik 20k-s chieftek házat 20k-s zalmann táppal? tudom én hogy szar a codegen, de ha már ilyen 1forintos táp van benna akkor illene szó nélkül cserélni, minimum egy ugyanolyn sz@rra, ahelyett hogy a másik felettébb neves gyártó szervízében javítatja meg.
Panorámák

#249 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:02

Idézet: sityak - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:37

Juventus-Team-ben vásárolt Codegen házban tönkrement a csoda 420W-os codegen táp.
szerencsére nem vitt magával semmit. Visszavitettem a beszerző kollégával, hogy cseréltesse ki, ha már garos. Ma meghozta a cseredarabot, ami egy használt összevissza karcolt táp, belül tiszta por és ami a legjobb kétoldalon egy "vargáné szervíz 2005 ápr" cimkével van leragasztva.
most hívjam fel őket kedvesen, hogy mia f@sz, vagy egyszerüen csak ha arra járok akor a kábelnél fogva b@sszam be az ablakukon

Inkább menj be a táppal a hónod allatt hozzájuk, és ha bunkóznak, akkor a kábelnél fogva lengesd a fejükbe! ;)
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#250 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:23

Idézet: sityak - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:01

modnhatod, de ha valakinek 80k-ból kell összerakni gépet,
monitorral, nyomtatóval akkor mégsem vehetk nekik 20k-s

illene szó nélkül cserélni, minimum egy ugyanolyn sz@rra, ahelyett hogy a másik felettébb neves gyártó szervízében

Az ilyen tolem altalaban rabeszelest nyer egy normalisabb kivitelu hasznalt gepre, vagy megérti, hogy ez igaz hogy kevésbé lesz korszerű, de működni fog és érje be vele, garancia ugyanúgy áll rá, vagy tőlem nem vesz gépet és szívjon vele más. Általában megértik, sokat meg nem vitatkozom, öreg vagyok én már ezekhez, aztán ha elmakkan a Codegen akkor én szopok vele, meg lehet magyarázkodni.

Ebbe az árba belefér egy Dell GX-150-es gép, P3-1G/256/20G, 17-es monitor, határeset módon talán egy XP is, legflejebb melóval megint nem kerestünk, de nyugodtan alszunk.

Valamint garanciális javítás esete is fennáll, tehát igen, javíthatja. Külön jó egy javított darab után aggódni, hogy mikor makkan szét :-p
Make love not Wor.

#251 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 21:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:23

Az ilyen tolem altalaban rabeszelest nyer egy normalisabb kivitelu hasznalt gepre, vagy megérti, hogy ez igaz hogy kevésbé lesz korszerű, de működni fog és érje be vele, garancia ugyanúgy áll rá, vagy tőlem nem vesz gépet és szívjon vele más. Általában megértik, sokat meg nem vitatkozom, öreg vagyok én már ezekhez, aztán ha elmakkan a Codegen akkor én szopok vele, meg lehet magyarázkodni.

Ebbe az árba belefér egy Dell GX-150-es gép, P3-1G/256/20G, 17-es monitor, határeset módon talán egy XP is, legflejebb melóval megint nem kerestünk, de nyugodtan alszunk.

Valamint garanciális javítás esete is fennáll, tehát igen, javíthatja. Külön jó egy javított darab után aggódni, hogy mikor makkan szét :-p

Én is inkább ezt preferálom, de vannak nagyon különleges esetek :) és az én birkatürelmem is véges.
Panorámák

#252 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 21:39

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:02

Inkább menj be a táppal a hónod allatt hozzájuk, és ha bunkóznak, akkor a kábelnél fogva lengesd a fejükbe! ;)

ha kiskerről lenne szó már túl is lennék rajta, de sajna nem járok annyit nagykerbe, hogy vágjam, hogy mit lehet és mit nem, legalább is eddig soha nem volt ilyen nagykeres gari problémám, mindíg bevittem, aztán cserélték az adott cumót, zsír újjra.
Panorámák

#253 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 21:41

Idézet: sityak - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 21:39

nem, legalább is eddig soha nem volt ilyen nagykeres gari problémám, mindíg bevittem, aztán cserélték az adott cumót, zsír újjra.

Aztán ha zsír újra cserélik, akkor pár év után rájönnek, hogy baromira nem gazdaságos :-) Nagyker többet megengedhet magának, mint egy kisker, ott nincs FVF, hanem pereskedjetek, különben sem kötelező idejárni, aztán szétteszik a kezüket.
Make love not Wor.

#254 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 06:26

Idézet: sityak - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:37

Véletlenül nem Ultra Power tápot kaptál? Mert akkor tedd össze a kezed :) . A Vargané forgalmazza őket (és vállal szervízt), de ez ne zavarjon. Ezek jó táok! A sorozatnak van eg ytíőushibája: El kezd ciceregni egy idő után, ezzel szokták visszacipelni gariba, kicserélik a delikvens alkatrészt (ez nyilván nem működési hiba, hanem ergonómiai) és megy vissza. garival, olcsón adják, a listaár majdnem feléért. ha a kodegenny helyett ilyet kaptál, örülj neki! Vissza ne vidd, csak szarabbat kaphatsz helyette.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#255 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 07:18

Idézet: sityak - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 11:01

modnhatod, de ha valakinek 80k-ból kell összerakni gépet, monitorral, nyomtatóval akkor mégsem vehetk nekik 20k-s chieftek házat 20k-s zalmann táppal?

ott vannak pl. a FoxConn házak! - majdnem Codegeen árban!  (7-8e nettó nagyker)

#256 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 08:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 8:18

Amiben ha jól emlékszem, FSP belű a táp. :up:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#257 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 7:18

nem én vettem a házat a konfighoz.
Én ha ilyen minimum gépet rakok össze akkor DTK házba rakom.

Üdv.

Szerkesztette: sityak 2005. 05. 26. 13:39 -kor

Panorámák

#258 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 15:43

Nekem is volna kérdésem:

Vettem egy számtech boltban egy monitort (2002-ben), ami elromlott (3 év garos). A számlán az van, hogy a bolt 72 órán belül vállalja a garanciát, 72 óra utan a jótállási jegyen szereplő szervíz foglalkozik vele. A kérdésem az, hogy a bolt köteles átvenni tőlem a monitort? Tehát kötelesek elszállítani a szervízbe? A gond az, hogy egy pécsi boltban vettem a monitort, de a szervíz budapesti, tehát én nemtudom oda sehogysem eljuttatni.

Mi a helyzet ilyenkor?

Illetve azt hallottam, vagyis olvastam, hogy új jogszabály van, aminek értelmében nemvagyok köteles elfogadni javított terméket, tehát kérhetem a cserét, ha javítani akarják. Igaz ez?

Remélem van itt valaki, aki ért ezekhez a dolgokhoz :

#259 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:43

Hiaba van uj szabaly, rad meg a vasarlaskori ervenyes. Ezen kivul ettol fuggetlenul az is, hogy amennyiben a termek sulya meghaladja a 10 kg-t, akkor a szerviz vagy helyben javit, vagy elszallit, megjavit es visszaszallit. Amugy milyen csodamonitor ez, amit csak es kizarolag pesten javitanak? Sztem probald megdumalni a kiskerrel, ok ugyis jarnak pestre, vigyek, meg hozzak ok. /A regi szabaly alapjan azt hiszem erre nem kotelesek, csak 2003. nov. 21. utan vasarolt termekeknel/.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#260 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:06

Idézet: asdf - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:43

Hiaba van uj szabaly, rad meg a vasarlaskori ervenyes. Ezen kivul ettol fuggetlenul az is, hogy amennyiben a termek sulya meghaladja a 10 kg-t, akkor a szerviz vagy helyben javit, vagy elszallit, megjavit es visszaszallit. Amugy milyen csodamonitor ez, amit csak es kizarolag pesten javitanak? Sztem probald megdumalni a kiskerrel, ok ugyis jarnak pestre, vigyek, meg hozzak ok. /A regi szabaly alapjan azt hiszem erre nem kotelesek, csak 2003. nov. 21. utan vasarolt termekeknel/.

Nem csodamonitor, csak már volt egy hasonló ügyem ugyanezzel a boltal (most mondjam, hogy melyik? Úgyis tudja mindenki :D), és akkor sem vették át a meghibásodott alkatrészt, mondván, hogy nekem kell eljuttatnom a pesti szervíznek! Arra a cuccra is ugyanaz a szervíz adta a garanciát. Akkor ezt meg is tettem, baromira nemvolt kedvem szórakozni velük, és az egy kisebb alkatrész volt.. de egy monitort nyílván nemtudok csak úgy eljuttatni pestre. Szerintem már a múltkori eset se volt jogszerű.

De akkor ahogy mondod, a szervíznek kell elvinnie, lehet az akár pesten is :) Én is ilyesmit olvastam egyébként, úgyhogy érdekes dolog lesz ez, kiváncsi vagyok, mit mondanak majd a boltban.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.