HWSW Informatikai Kerekasztal: Best of 754 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Best of 754 Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 15:07

Idézet: Oli35 - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 10:20

Már nálam se műkszik a 3DM03-as módszer(pedig először jó volt), az Asus progi is se olvassa ki mindig a jó értéket, lehet, hogy fel kéne telepíteni újra. Az Everest is mindig mást ír ki,  csak akkor írja ki jó ha újraindítom a progit.

A ventilátor el nem indítás pedig normális, beállíthatod, hogy mennyi legyen az a hőmérséklet amin elindul ill maxon megy. A visitást pedig ki lehet kapcsolni. Kéne valami frankó hűtő és C'n'Q-val passzívan nyomni pl filmet v. zenét :)

Ezzel próbáltátok már monitoroznia speed-et?

http://www.stargaz0r...iles/cpumon.zip

de ez is tetszik:
http://www.cpuid.com...ad/cpuclock.zip

meg ez is:
http://www.ayxz.com/soft/3527.htm

Szerkesztette: Vagany 2004. 12. 18. 15:16 -kor

COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#1922 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 15:27

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 14:54

azért az abitok is híresek a fölémérésükről.  :rolleyes:

Mármint alá, nem? :think:

#1923 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 15:41

Nálam fölémért 20fokkal, az új bios meg alámér. Szóval mindegy :Đ
JóSebesség

#1924 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 15:58

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 14:23

Ijjj... Tenyleg ilyen harmatos a sempron hutoje? :(

Beállítottam Quiet-re, és most próbaképpen visszakapcsoltam a Cool N Quietet a Biosban. 60 fok absz. max volt Queit FAN beállítás mellett.

Egyelőre nincs gondom.

#1925 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 16:06

Idézet: Kory - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 9:23

De elvileg automatán szabályozná "Auto Drive" állásban.

Nem... Az AutoDrive funkcióval csak profilt rendelhetsz programokhoz.

Pl mediaplayer alatt a Quiet profil menjen... stb

Ha jól emléxem.

A másik amit nem értek miért keveritek az C&Q-t és a ventillátor fordulatszám állítást egy szolgáltatás alá.

A C&Q nem szabályozza a ventillátor fordulatszámát. Az a processzor sebességét állítja terheléstől függően. (szorzó maximális vagy 5x -ös).

A ventillátort a FanEQ szolgáltatás állítja ami teljesen független a C&Q tól. Itt a hőmérséklet függvényében tudjátok a ventillátor sebességét szabályozni.

A kettő ott "jön össze", hogy ha a C&Q visszaveszi a processzor sebességet az hűvősebb lesz, a FanEQ pedig ez alapján ha lehet visszaveszi a ventillátor fordulatát.

Ja és ez igaz a többi alaplap márkára is szerintem, szóval K8N tulajok ne a C&Q-t szídják ha nem indul a venti és hasonló problémák vannak.

#1926 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 16:11

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 15:41

Nálam fölémért 20fokkal, az új bios meg alámér. Szóval mindegy :Đ

Maradjunk akkor az "összevissza"-ban. :D

#1927 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 16:13

Idézet: Kory - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 9:23

Akkor nem tudom mi történik a hálózattal, igazad van, nem egy pillanatra bontódik a háló, hanem tovább 20-30 mp-re. Egy ilyen után tallózni se tudtam a hálózaton.

Aztán lehet hogy tök véletlen-Murphy szerű probléma, hogy valami lehetett a helyi LAN-ommal pont akkor....De kikapcsoltam a BiOSba, és utána meg már jó volt a hálózatról az írás....

Igen, az Abit EQ programban a Cool N Quiet kikapcsolt állapotában is lehet szabályozni a venti fordulatszámát (is).

Nálam a 3100+ Sempron 1-2 óra 100% terhelés után 60 fok volt Quiet állásban, Coolban rögtön lement 51-53 fokra. De elvileg automatán szabályozná "Auto Drive" állásban.

Érdekes probléma...

Én igaz ugyan csak internetezek, meg letöltök hálón, de C&Q miatt még sose szakadt meg semmi.

Igaz ez nem CD-írás lan-ról. Egyébként miért hálóról írsz CD-t ?
Szerintem ez már magában sem egy megbízható dolog. Persze működik, csak hát... te tudod. :)

#1928 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 17:26

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 16:06

Nem... Az AutoDrive funkcióval csak profilt rendelhetsz programokhoz.

Pl mediaplayer alatt a Quiet profil menjen... stb

Ha jól emléxem.

A másik amit nem értek miért keveritek az C&Q-t és a ventillátor fordulatszám állítást egy szolgáltatás alá.

A C&Q nem szabályozza a ventillátor fordulatszámát. Az a processzor sebességét állítja terheléstől függően. (szorzó maximális vagy 5x -ös).

A ventillátort a FanEQ szolgáltatás állítja ami teljesen független a C&Q tól. Itt a hőmérséklet függvényében tudjátok a ventillátor sebességét szabályozni.

A kettő ott "jön össze", hogy ha a C&Q visszaveszi a processzor sebességet az hűvősebb lesz, a FanEQ pedig ez alapján ha lehet visszaveszi a ventillátor fordulatát.

Ja és ez igaz a többi alaplap márkára is szerintem, szóval K8N tulajok ne a C&Q-t szídják ha nem indul a venti és hasonló problémák vannak.

Igazad van mindenben, zavarosan írtam a válaszokat, de a kérdések se voltak egyértelműek :)

:respect:

#1929 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 17:28

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 16:13

Érdekes probléma...

Én igaz ugyan csak internetezek, meg letöltök hálón, de C&Q miatt még sose szakadt meg semmi.

Igaz ez nem CD-írás lan-ról. Egyébként miért hálóról írsz CD-t ?
Szerintem ez már magában sem egy megbízható dolog. Persze működik, csak hát... te tudod. :)

Hát az.

Egyébként azért írtam LAN-ról csatlakoztatott meghajtóról, mert nem volt kedvem (inkább időm) átmásolni a 3 cd-nyi anyagot először local-ba.

Persze 2 rontott cd után megérte volna, időben is. De évek óta írok hálóról, nem volt gond sose, csak 1-2 napja hogy beraktam ezt az alaplapot és pont be volt kapcsolva a CNQ, így hülyéskedett, a legérdekesebb hogy fél percig a tallózás se ment, és a csatlakoztatott driveot is eldobta, pedig a másik gép itt volt tőlem 10 méterre és láttam hogy semmi baja sincs.

(Egyelőre azóta nem tapasztaltam ilyet, mióta ismét visszakapcsoltam a CNQ-t, lehet helyi zavar volt).

Szerkesztette: Kory 2004. 12. 18. 17:30 -kor

#1930 Felhasználó inaktív   medium84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 18:13

Sziasztok!

Hozzáértő segítségét kérném. Egy igen régi gépem van, de jelenleg nincs keretem teljesen újra beruházni, csak gyorsabb procit, meg több memóriát akarok rakni bele. Az alaplap típusa: Gigabyte GA-6BXE ( http://tw.giga-byte....cts_GA-6BXE.htm ). Akkoriban a legjobbak közé tartozott.
Az a kérdésem, hogy milyen a legjobb proci, amit belerakhatok és hol találok még ilyet? Ja, Slot 1 Socket-ról már van egy átalakítóm, nemtom milyenre, de most egy 700 MHz-es PIII Celeron van benne.

Előre is kösz! Kérlek e-mailben válaszolj! medium84@freemail.hu

-medium....

#1931 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 20:19

Haver nemreg vett egy Asus K8N-E Deluxe-ot.

Eg es fold a kulonbseg a fateromnak osszerakott MSI K8N Neo Platinum-hoz kepest.

Asus BIOSa nagysagrendekkel atlathatobb, es mukodik is a tuning rajta, nem ugy, mint az MSI-n, amihez kiprobaltam vagy 8 BIOS-t, de mindegyikkel fagyott, ha 10x230-ra raktam a 3000+-os procit.

Asusban erdekes modon elsore ment...

Ja, meg nem olyan idiota a processzor+ramok elrendezese, mint az MSI-n.

#1932 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 20:33

Idézet: medium84 - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 19:13

Sziasztok!

Hozzáértő segítségét kérném. Egy igen régi gépem van, de jelenleg nincs keretem teljesen újra beruházni, csak gyorsabb procit, meg több memóriát akarok rakni bele. Az alaplap típusa: Gigabyte GA-6BXE ( http://tw.giga-byte....cts_GA-6BXE.htm ). Akkoriban a legjobbak közé tartozott.
Az a kérdésem, hogy milyen a legjobb proci, amit belerakhatok és hol találok még ilyet? Ja, Slot 1 Socket-ról már van egy átalakítóm, nemtom milyenre, de most egy 700 MHz-es PIII Celeron van benne.

Előre is kösz! Kérlek e-mailben válaszolj! medium84@freemail.hu

-medium....

Uhh...

#1933 Felhasználó inaktív   XPA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 12:52

Idézet: XPA - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 14:09

Sziasztok!

megvan az új konfig és lenne pár dolog amire egyrész véleményt várnék, másrészt csak megosztanám az eddig tapasztaltakat, tehát

DFI Lanparty NF3 250gb + A64 3000+zalman 7000cu+ 512 Corsair CL2
chieftec 360táp, 2*80 hdd, dvdrw

lenne pár kérdésem, észrevételem:
- Észrevettem, hogy ha a ''thermal Throttling''-ot kikapcsolom (disable) akkor nem hajlandó elindulni a lap, cmos clear kell, hogy elinduljon. ez mitől van?

- ha nincs full screen logo, akkor kiírja a lap a memó időzítéseket.
Ilyenkor nálam ez ilyen sorrenben van: 2-3-6-3
Everesteben pedig a szokásos 2-3-3-6 a sorrend, tehát valamelyik beállítás nem a ''megszokott'' helyén van.

- eddig egyetlen problémám van a konfoggal: előfordul néha, hogy XP elindul és ott választanom kell 2 profil közül, belépek a profilomba és néha, dob egy resetet a gép. Ugyanakkor elég sokat játszottam HL2-vel és az alatt nem találkoztam stabilitási problémákkal. Illetve ez a resetelés azóta van, hogy átállítottam cl2-re a memó időzítést. cl3-nál nem volt ilyen gond (vagy csak nem jött elő). Ami nem lenne gond, de ez a ram (corsair xms) cl2-es, tehát elvileg a gyári 2-3-3-6 oson megy. mi lehet szerintetek?

ja és minden alapon megy most tehát nem tuningolok semmit.

Hi!

Na mostanra sikerült végigolvasni az egész topicot  :D

így mostmár tudok magmanak válaszolni, és azóta további tapasztalatokkal gazdagodtam  :smoker:

Tehát:

- olvastam, hogy a termal throttling kikapcs esetén nem egyedi hogy a gép nem indul, erről ennyit tök mind1  :D

- memóidőzítések sorrendej szintén mind1, ez is ok.

- Ami pedig a resetet illeti, arra is megtaláltam a választ/megoldást. kikapcsoltam a windowsban a auto restartot és így szembenézhettem a kékhalállal :D.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ez volt a lényeg.
És a mi a gondot okozta: van nekem egy Asus v9999gt-m, ennek van egy gyári programja a smart doctor vagy mi a rák. Ezzel lehet állítani a ventifordulatot hőmérséklet függvényében, meg órajelet meg ilyesmit. amugy nagyon hasznos program lenne, DE ez okozta a kékhalált. uninstall óta semmi gebasz. tehát nem a memó volt a gáz, vissza is tettem cl2-be, tökéletes...
:offtopic: tököm televan az Asussal, (bocs, ha valakit megsértettem), nem beszélve arról, hogy ez a kártya valami elbaszott hangos, uh rövidesen NV silencer 5 lesz a dologból...

Viszont van 1-2 kérdésem a DFI tulajokhoz:
- nekem az everest a hőmérsékleteket így irja ki:

Alaplap 30°
CPU      33°
Aux      39°

Samsung SP0802N    31°
Seagate St...            33°

Namostan, amit az everest CPU-nak ír az tutira nem a cpu hője, mivel ez terhelés hatására nem változik, max 1°ot szokott, annál inkább az Aux ami CnQ-ban 38°-40° terhelésre felmegy 3-4-5°-ot. Tehát nálam valamiért az Aux a CPU. Nálatok ez hogy van?

---

Másik kérdésem, hogy az eszközkezelőben van egy USB vezérlő amit nem ismer fel. gondolom az USB 2.0, de win xp sp2 fentvan.  :think:  :confused:
[szerk] megvan sikerült megoldani. eszközkezelő -> USB vezérlő -> illesztőprogram frissítése -> a windows update oldalról keresse meg a vezérlőprogramot. megtalálta és kész, eltünt a sárga kérdőjel :cool:

---

amugy nagyon szuper ez a lap+cpu CnQ is teljesen zsírúl működik csak ajánlani tudom mindenkinek, ráadásul olcsó is  :up: :)

Szerkesztette: XPA 2004. 12. 19. 12:55 -kor

Csak hibák léteznek. Ha valami működik, akkor hibás a hiba!

#1934 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 18:24

Idézet: XPA - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 12:52

...

amugy nagyon szuper ez a lap+cpu CnQ is teljesen zsírúl működik csak ajánlani tudom mindenkinek, ráadásul olcsó is  :up: :)

Mennyi ram modullal?
Semper Fi

#1935 Felhasználó inaktív   XPA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 00:38

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 17:24

Mennyi ram modullal?

1*512mb Corsair xms

hőmérős kérdésre valami?  :)

Szerkesztette: XPA 2004. 12. 20. 00:40 -kor

Csak hibák léteznek. Ha valami működik, akkor hibás a hiba!

#1936 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 00:49

"Hulye" az Everest.. Nalam pl. a CPU ventit es a haz ventijet keveri ossze.. :)

majd ki lesz javitva.. :)

#1937 Felhasználó inaktív   gagyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 02:12

Sziasztok!
Mint aláirásomban látszik Intel konfiggal birok de most van lehetőségem kiszállni az alaplapból meg a prociból és szeretnék ismét beállni a Az Amd-sek táborába Intel Suxxx (siccc) :D
Kevés időm van mivel egy napom van a döntésre igy nincs nagyon időm átolvasni a topicot.
1 kérdés van e olyan 939 lap ami AGP foglalattal bir és normál DDr memórát kezel az Abit AV8 3 rdeye kívűl illetve mi a különbség a 754 és 939 között.
A hétvégi lázas Mb keresgéléssel telt és a kaphatók közűl az MSI K8N NEO Platinum és ASUS K8n deluxe  754 lap lenne de vajon melyik MSI még sohase volt ASUS-ról meg itt a topic vége felé olvastam hogy tök jó.
A gépemet videó szerkesztésre játékra DVD shrinkelésre photoshopra és Cd DVD irásra használom
Szükségem van 4 SATA 150 port RAID 0-1 és FireWire és LAn csatira is
3 kérdés van e értelme "upgradelnem"? azon kivűl hogy nyáron 90 Fok körül izzadt a Prescott.
Felsorolnám hogy mit vesztek HT    PAT    Dual DDR
mit kapok  64 Bit Hyper Transzport alacsonyabb hőmérséklet
Várom hozzászólásaitokat.
És előre is köszi :)

gagyi :respect:
Fractal Design Define R5 Titanium Window-Be Quiet Pure Modular 530W-Asus ROG Maximus VIII RANGER Z170-Intel i5 6600K 3,9@4,8GHz-Cooler Master TPC-800 Noctua NF-F12 PWM fan-Thermal grizzly Kryonaut hűtőzsír-2x8Gb G.Skill Ripjaws DDR4 3000 MHz-ZOTAC Geforce GTX 1070-2x WD Red SATA3 1Tb 64 Mb Raid 0-EAGATE Barracuda 2 Tb-Plextor M8Pe M2 PCIe 250 Gb SSD-Sound Blaster Z ASUS Xonar DX-LG BLU-RAY-LG 34" 21:9 monitor-Mionix Castor egér-Razer Goliathus Large Speed egérpad-Gigabyte Aivia Osmium

#1938 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 03:51

Idézet: gagyi - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 3:12

Sziasztok!
Mint aláirásomban látszik Intel konfiggal birok de most van lehetőségem kiszállni az alaplapból meg a prociból és szeretnék ismét beállni a Az Amd-sek táborába Intel Suxxx (siccc) :D
Kevés időm van mivel egy napom van a döntésre igy nincs nagyon időm átolvasni a topicot.
1 kérdés van e olyan 939 lap ami AGP foglalattal bir és normál DDr memórát kezel az Abit AV8 3 rdeye kívűl illetve mi a különbség a 754 és 939 között.
A hétvégi lázas Mb keresgéléssel telt és a kaphatók közűl az MSI K8N NEO Platinum és ASUS K8n deluxe  754 lap lenne de vajon melyik MSI még sohase volt ASUS-ról meg itt a topic vége felé olvastam hogy tök jó.
A gépemet videó szerkesztésre játékra DVD shrinkelésre photoshopra és Cd DVD irásra használom
Szükségem van 4 SATA 150 port RAID 0-1 és FireWire és LAn csatira is
3 kérdés van e értelme "upgradelnem"? azon kivűl hogy nyáron 90 Fok körül izzadt a Prescott.
Felsorolnám hogy mit vesztek HT    PAT    Dual DDR
mit kapok  64 Bit Hyper Transzport alacsonyabb hőmérséklet
Várom hozzászólásaitokat.
És előre is köszi :)

gagyi :respect:

Nem ertem igazan, hogy minek akarod lecserelni a jelenlegi geped... Ugyanis csak buksz rajta, semmit sem nyersz...  :confused:
Egyebkent:
gyakorlatilag az osszes mai 939-es lap AGP-s
Mi a kulonbseg? Ahh... Dual channel, hosszabb elettartam...
Akkor inkabb ASUS K8N-E deluxe.
Hidegebb lesz, es? Fagy a geped, vagy mivan? 90 fok? Talan jobb hutes kene ra, es meg van oldva a dolog... :confused: Bah... Nekem is volt P4-em, es nem kellett szarazjeggel huteni...
Amire hasznalod, nagy altalanossagban amugy is a P4 a jobb (kivetel jatekok).

Szoval, inkabb tartalekolj a penzzel, es majd tavasszal vasarolj, akkor majd lesz mit, most csak penzkidobas lenne.. :)

#1939 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 07:50

Szerintem nem igazán kellene sokat ráfizetned, csere. 939dual, azt nem veszted. (754 nem dual, és meg is van a különbség.)
Mit kapok+kúl end kvájet +érzésre iy gyorsabb rendszer+a tuningot is kitolhatod. :Đ ;) :up:
Gondolom az X800Pro sem vletlen van a gépedben, és ha videóban nem is gyorsabb a zsuga, másban mindenben igen.

Szerkesztette: MC Pite 2004. 12. 20. 07:53 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1940 Felhasználó inaktív   gagyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 09:33

Sziasztok!!
Legyetek szivesek mondjatok 939 lapot AGP busszal az Abit-on kivűl hogy tudjak választani ha lehet és hogy még utána is nézhessek és a fa alatt szerelhessek ;)
A mostani szettemet kb 60 rúgóért adnám át és kb számításaim szerint egy husasért kapnám meg az AMD MB-CPU párost ha 754 választom 939-nél meg majd negyven rugó a ráfizetés.
CPU AMD Box Athlon 64 3400 S754 Br. 58 562,50
CPU AMD Box Athlon 64 3500 S939 Br. 72 500,00 
A cuccomat meg most tudom eladni jövőre meg nem biztos hogy ennyiért elmegy igaz az AMD is olcsósodik talán.
Fractal Design Define R5 Titanium Window-Be Quiet Pure Modular 530W-Asus ROG Maximus VIII RANGER Z170-Intel i5 6600K 3,9@4,8GHz-Cooler Master TPC-800 Noctua NF-F12 PWM fan-Thermal grizzly Kryonaut hűtőzsír-2x8Gb G.Skill Ripjaws DDR4 3000 MHz-ZOTAC Geforce GTX 1070-2x WD Red SATA3 1Tb 64 Mb Raid 0-EAGATE Barracuda 2 Tb-Plextor M8Pe M2 PCIe 250 Gb SSD-Sound Blaster Z ASUS Xonar DX-LG BLU-RAY-LG 34" 21:9 monitor-Mionix Castor egér-Razer Goliathus Large Speed egérpad-Gigabyte Aivia Osmium

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.