Idézet: XPA - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 14:09
Sziasztok!
megvan az új konfig és lenne pár dolog amire egyrész véleményt várnék, másrészt csak megosztanám az eddig tapasztaltakat, tehát
DFI Lanparty NF3 250gb + A64 3000+zalman 7000cu+ 512 Corsair CL2
chieftec 360táp, 2*80 hdd, dvdrw
lenne pár kérdésem, észrevételem:
- Észrevettem, hogy ha a ''thermal Throttling''-ot kikapcsolom (disable) akkor nem hajlandó elindulni a lap, cmos clear kell, hogy elinduljon. ez mitől van?
- ha nincs full screen logo, akkor kiírja a lap a memó időzítéseket.
Ilyenkor nálam ez ilyen sorrenben van: 2-3-6-3
Everesteben pedig a szokásos 2-3-3-6 a sorrend, tehát valamelyik beállítás nem a ''megszokott'' helyén van.
- eddig egyetlen problémám van a konfoggal: előfordul néha, hogy XP elindul és ott választanom kell 2 profil közül, belépek a profilomba és néha, dob egy resetet a gép. Ugyanakkor elég sokat játszottam HL2-vel és az alatt nem találkoztam stabilitási problémákkal. Illetve ez a resetelés azóta van, hogy átállítottam cl2-re a memó időzítést. cl3-nál nem volt ilyen gond (vagy csak nem jött elő). Ami nem lenne gond, de ez a ram (corsair xms) cl2-es, tehát elvileg a gyári 2-3-3-6 oson megy. mi lehet szerintetek?
ja és minden alapon megy most tehát nem tuningolok semmit.
Hi!
Na mostanra sikerült végigolvasni az egész topicot
így mostmár tudok magmanak válaszolni, és azóta további tapasztalatokkal gazdagodtam
Tehát:
- olvastam, hogy a termal throttling kikapcs esetén nem egyedi hogy a gép nem indul, erről ennyit tök mind1
- memóidőzítések sorrendej szintén mind1, ez is ok.
- Ami pedig a resetet illeti, arra is megtaláltam a választ/megoldást. kikapcsoltam a windowsban a auto restartot és így szembenézhettem a kékhalállal

.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ez volt a lényeg.
És a mi a gondot okozta: van nekem egy Asus v9999gt-m, ennek van egy gyári programja a smart doctor vagy mi a rák. Ezzel lehet állítani a ventifordulatot hőmérséklet függvényében, meg órajelet meg ilyesmit. amugy nagyon hasznos program lenne, DE ez okozta a kékhalált. uninstall óta semmi gebasz. tehát nem a memó volt a gáz, vissza is tettem cl2-be, tökéletes...

tököm televan az Asussal, (bocs, ha valakit megsértettem), nem beszélve arról, hogy ez a kártya valami elbaszott hangos, uh rövidesen NV silencer 5 lesz a dologból...
Viszont van 1-2 kérdésem a DFI tulajokhoz:
- nekem az everest a hőmérsékleteket így irja ki:
Alaplap 30°
CPU 33°
Aux 39°
Samsung SP0802N 31°
Seagate St... 33°
Namostan, amit az everest CPU-nak ír az tutira nem a cpu hője, mivel ez terhelés hatására nem változik, max 1°ot szokott, annál inkább az Aux ami CnQ-ban 38°-40° terhelésre felmegy 3-4-5°-ot. Tehát nálam valamiért az Aux a CPU. Nálatok ez hogy van?
---
Másik kérdésem, hogy az eszközkezelőben van egy USB vezérlő amit nem ismer fel. gondolom az USB 2.0, de win xp sp2 fentvan.

:confused:
[szerk] megvan sikerült megoldani. eszközkezelő -> USB vezérlő -> illesztőprogram frissítése -> a windows update oldalról keresse meg a vezérlőprogramot. megtalálta és kész, eltünt a sárga kérdőjel
---
amugy nagyon szuper ez a lap+cpu CnQ is teljesen zsírúl működik csak ajánlani tudom mindenkinek, ráadásul olcsó is
Szerkesztette: XPA 2004. 12. 19. 12:55 -kor
Csak hibák léteznek. Ha valami működik, akkor hibás a hiba!