HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#1121 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 22:15

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 23:10

Vajon ha egy embert bezárnának a Tescoba, mennyi ideig bírná? Szerintem fél évig.

Ha nem láttam volna a nickedet, rád gondoltam volna a kérdést olvasva. :)
No de támadó szándék nélkül: mire alapozod ezt a fél évet? Vagy ugyanez a kérdés másképp: miért éppen fél év?
Nekem havonta egy-két óra jut eme csodálatos helyből, és ez az agyamra káros adag határán van. Persze ha csupán a testi igényeket nézzük, akkor el lehet ott tölteni egy életet.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1122 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 22:33

Vajon ha egy embert bezárnának a Tescoba, mennyi ideig bírná? Szerintem fél évig.

Egyéntől függ. Szerintem sok ember kinyírná magát néhány hét/hónap után, ha nem lenne semmi reménye arra, hogy kijut.
Wherever you go, go with all your heart.

#1123 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 11:34

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 23:15

Ha nem láttam volna a nickedet, rád gondoltam volna a kérdést olvasva. :)
No de támadó szándék nélkül: mire alapozod ezt a fél évet? Vagy ugyanez a kérdés másképp: miért éppen fél év?
Nekem havonta egy-két óra jut eme csodálatos helyből, és ez az agyamra káros adag határán van. Persze ha csupán a testi igényeket nézzük, akkor el lehet ott tölteni egy életet.

:)

Valamelyik nap ezt a kérdést vitattuk, amint mentünk ki a Tescobol. :)

Először is: rengeteg kaja van. Millió konzerv, felvágott, tejtermék. Ezek mugyan romlandóak, de sok felvágott kibírja több hónapig, fagyasztva mégtovább. A tejtermékek egy része kibírná egy  vagy két hónapig. Péktermékek százai fekszenek a polcokon. Azzal a feltétellel zárhatnak be, ha az egész Tescoba szabadon mozoghatnál, tehát mehetsz a pék sütőkonyhajara is. Liszt van a polcokon, süthetsz kenyeret.
Igaz, tojás van, de az romlandó, erre más megoldást kell találni :)Elmehetsz a sportrészlegre hogy kondícioban tartsd magad. Innivaló. Tonnaszámra fekszenek a polcokon az üdítők, rengeteg kóla, ásványvíz, meg miegymás van. Ez egy embernek szerintem 20 évig s elég lenne. Gyógyszer az nincs, de Centrum meg Actival van :). Minden nap szedhetjük.

Ha a ruhád elhasználodik, a ruha részlegen kedvedre válogathatsz!

Ha unatkozol, csak látogasd meg az elektronikai részleget. Tele van DVD lejátszóval, egy csomó filmet megnézhetsz, zenét hallgathatsz, vannak TV-k is. Szerintem a bőség zavarában szenvednék, egy ideig. :) De ha ez nem lenne elég, meglátogathatjuk az italrészleget is. Akár minden nap 10 ezer forintig berughatunk legalább 3 éven át :). Meg ott a rengeteg ujság, 3 hónap alatt talán kiolvbasod mindet. Ne is beszéljünk a könyvekről. Jah, igen! És az áruház tele van számítógéppel! Windows? Nem probléma, ott a polcon! Játék? Szintén egy rakás a polcon!

Ha koszos vagy, minden nap fürödhetsz, csak el kell menni a samponokhoz, szappanakhoz, borotválkozhatsz, van kozmetikai részleg. Zuhanyzó az nincs, háát... :think: A WC-ben van csap, vagy öntsd le magad ásványvízzel :D

Mindent összevetve, szerintem 5 évig is elélne egyedül egy ember a Tescoban. De lehet szó akár Metrorol, Corarol is. Bár nő nélkül nehezebb lenne :D

Szerkesztette: Dextrose 2005. 10. 01. 11:39 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1124 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 12:00

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 12:34

Mindent összevetve, szerintem 5 évig is elélne egyedül egy ember a Tescoban. De lehet szó akár Metrorol, Corarol is. Bár nő nélkül nehezebb lenne :D

Én azért fogadnék rá, hogy a szocializáció hiánya miatt gyorsan felvágná az ereit.

Mennyi volt a leghosszabb idő, amit teljesen egyedül egy épületbe bezárva töltöttél, Dextrose?
Se telefon, se internet, semmi egyéb társas kommunikáció.
Vagy ezek is lennének biztosítva?

Szerkesztette: Dorien 2005. 10. 01. 12:02 -kor

#1125 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 12:04

Ajánlott film: Számkivetett (Cast Away)

#1126 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 01. 12:11

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 13:00

Én azért fogadnék rá, hogy a szocializáció hiánya miatt gyorsan felvágná az ereit.

Mennyi volt a leghosszabb idő, amit teljesen egyedül egy épületbe bezárva töltöttél, Dextrose?

Voltál már Tescoban? Minden tele van emberrel, társas kommunikációból inkább a túladagolás jöhet szóba.

#1127 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 16:20

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 13:11

Voltál már Tescoban? Minden tele van emberrel, társas kommunikációból inkább a túladagolás jöhet szóba.

A kérdés úgy szólt, hogy mennyi ideig bírná egy ember, ha bezárnák a Tescóba.
Amúgy kb. 1 óra múlva indulok venni pár dolgot. :)

#1128 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 01. 16:59

A kérdés úgy szólt, meddig bírná egy ember. Ja, hogy nem csak számnév, hanem határozatlan névelő is van a világon?  :think:

#1129 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 17:04

Megismerné a törzsvevőket. Egy idő után románc szövődne mondjuk valamelyik pénztárossal (esetleg törzsvevővel). Az ember társas lény és borzasztó szívós.

#1130 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 19:43

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 13:00

Nem, semmi se lenne biztosítva, csak fognának és egyszerűen belöknének egyedül az áruházba.

A kérdésedre válaszolva: Ott a Vodafone bolt a Tescoban vagy egy adott mobilrészleg. Telefon bekapcs., kártya be, és már beszélhetünk is  :p

Szerkesztette: Dextrose 2005. 10. 01. 19:44 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1131 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 05:41

a hely auraja akkoris kiragna az idegeimet. kulonben is: a tesco a hely, ahol nincsen sotetseg :Đ

hanem, nekem kerdesem lenne:
mi a feneert van, hogy a galamb nem kepes ugy jarni, hogy kozben nem bologat? mas leny (a harkany kivetelevel) szetrazna igy az agyat. neki mar ugyis mindegy?
eddig egy megoldas merult fol bennem:
az a szetrazasra sem erzekeny visszafejlett (tenyesztett) agya annyira lassan dolgozza fol a bejovo kepeket, hogy ha nem tartja egy helyben a fejet elorehaladas kozben is legalabb egy negyed masodpercig, fol se fogja, mit lat, mert valtozna a kep :Đ :Đ :Đ

szerk.: vigyorigazitas :D

Szerkesztette: alvaro 2005. 10. 04. 05:43 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1132 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:31

Mi a célja a Gellért téri kerékpárnak? Milyen tábla van rajta?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1133 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:08

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 6:41

mi a feneert van, hogy a galamb nem kepes ugy jarni, hogy kozben nem bologat?

Nagy valószinuséggel ilyen a galamb csontvázszerkezete. A medencecsonttól egészen a galamb nyaki csigolyái ugy alakulhattak ki az evolucio során, hogy járásnál kényszermozgás lép fel a fej és a fejet tartó nyaki csigolyák között.

paranormal.hu

#1134 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:23

Köztudott, hogy a macska mindig talpra, a vajaskenyér meg mindig pofára (értsd vajas felére) érkezik.

És mi van akkor ha a macska hátára vajas felével felfelé felerősített vajaskenyér van és úgy dobjuk le őket valahonnan?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1135 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:35

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 15:23

Köztudott, hogy a macska mindig talpra, a vajaskenyér meg mindig pofára (értsd vajas felére) érkezik.

És mi van akkor ha a macska hátára vajas felével felfelé felerősített vajaskenyér van és úgy dobjuk le őket valahonnan?

A macska nyerne. És hogy miért?

1. Mert erősebb, mint a kenyér. :D

2. Amúgy is a vajaskenyér csak egy asztal magasságáról esik pofára, 2 vagy több méterről ejtve már lutri. :)

Kettőésfél. Tudom, hogy költői kérdésekre nem szoktunk válaszolni.

#1136 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:29

Lesz egy igen hülye kérdésem, de értelmes választ várnék.  :)

Miért használ az angol nyelv (meg a német is, meg nem tudom még, hogy milyen egyéb nyelvek) különböző szavakat a 11-re és a 12-re?
Kifejtem, mire gondolok. tizenegy/eleven/elf, tizenkettő/twelve/zwölf. És nem oneteen/einzehn vagy valami ehhez hasonló. Van ennek valami oka?

Nézhetném mondjuk fordítva is, hogy mi miért nem használunk eltérő szót a tizenegy helyett. :)
És azt hiszem ugyanide sorolhatnám a mi húszunkat, mert zéró köze van a kettő szóhoz, ellentétben a 10 bármilyen egész számú többszörösével.

#1137 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:52

regen a 12-es szent szam volt, es hasznaltak kvazi 12-es szamrendszert vagy mi. majd muvelt torteneszek elmondjak :o
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1138 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 11:11

Lelki szemeimmel már látom is a közeli jövőt, ahol a kereskedelmi tévékben ilyen műsorokat fognak adni. :D
...

#1139 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 11:26

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. Oct. 7., Friday - 12:11

Lelki szemeimmel már látom is a közeli jövőt, ahol a kereskedelmi tévékben ilyen műsorokat fognak adni. :D

errol az jutott eszembe, amikor al bundy es csaladja bekoltoztek egy bevasarlo kozpontba, mert tul meleg volt naluk a nyaron. (nem volt legkondijuk)  :D  :cool:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1140 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 01:12

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 12:11

Bakker, ezt az ötletet írd meg a RetekKlubnak. Teszkó szponzorálja, sok birka nézi, dől a lé. Az a csatorna már úgyis nehezen süllyedhetne mélyebbre...

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.