HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#3801 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 01. 19:24

Idézet: carcass - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 8:22

Ja és van egy rakat tűzvédelmi előírás, amit szintén figyelembe kell venni.Menekülési útvonal stb.

Az új OTSZnek megfelelően még el is túloztuk, mert minden helyiségben van 24 órás világítás is, valamint külön akkus kivitel, ami csak akkor kapcsol fel, ha elmegy a villany a szinti elosztóból. Többek közt ezekkel is szopolok, mert ott a minimál fényerő elég lenne, erre pont jó a keveset zabáló, külön áramköri LED-es világítás, így meg be kellett fognom a 2x42 watt kompakt csöveseket, aminek már a fogyasztása sem mindegy.
Make love not Wor.

#3802 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 19:30

Idézet: carcass - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 8:20

Nem az építésznek mondod meg, hanem az elektromos tervezőnek. ;) Az építésznek sok köze nincs az elektromos tervekhez.Olyan lámpát teszel be amilyet akarsz.

Ja, én is ezt basztam el, mert elektromost tervet összekalapáltuk, aztán építész beszólt.

Így lehetett újra reszelni, ami idő, terv módosításának is ára van, no meg mondom a szerelvény is drágább, meg többet zabál, karbantartás is jobban igényli. Úgyhogy lófasz az egészbe.
Make love not Wor.

#3803 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 19:37

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 7:07

Ha meg szemberohog es meg a dragabbat sozna rad, akkor meg kirugod.  :think:

Azért ez nem ilyen egyszerű, jogvédős topikban is mondtak hasonlókat, aztán mondtam ide lehet jönni, meg lehet oldani a problémát :-) Ennél kicsit melegebbe nyúltam, Dr. molnár János Magyarország meg elég soványka ahhoz, hogy egyik legnagyobb nemzetközileg elismert építésszel csak úgy rugdalózzon, meg vitatkozzon. Didyman már hallott egy ilyen tárgyalás után kisebb kivitelben kurvanyázni, legfeljebb elmeséli :-)

Vita nincs, olyan lámpa van, mert csak. Ezt 5milliós számlától felfelé meg is bírja indokolni, esetleg 2 hónap alatt pár sorban írásba adja, amúgy csak beszélgessünk elvi síkon, mert arra szól a megbízása.
Make love not Wor.

#3804 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 01. 21:36

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 20:48

Visszaolvasva talán kevesebb lenne a kérdés...

A termékek korai életciklusában a technológia "kiforratlansága" miatt drágák, erről beszélek. A kiforratlanság alatt itt elsősorban a forrástalanságot kell érteni. Azaz, a gyártás és terítés felfuttatásához pénzre van szükség. Ezt többféleképpen el lehet érni, de az egyik legbiztosabb módszer a technikai termékek esetében az, ha státusz szimbólumot csinálnak belőle. Lásd Rádió története (1920-30-as évek), a TV, a mobiltelefon, az LCD panel, stb. esetét. A rádió esetében anno még kemény kormányzati támogatásra is szükség volt, aztán ez a feladat teljes mértékben áthárult a gazdasági szférára. Az olyan technológiai újítások esetében, mint a tranzisztor külön praktikákat agyaltak ki azok keresletének a generálására.

Azon agyaltam éppen, miképpen lehetne státusz-szimbólummá avanzsáltatni a szuper LED-et.
És íme, lassan kezd kibontakozni. Drága ám, mert zafírból készül, naná (nem arról beszélek, hogy nem ezt alkalmazzák, hanem, hogy ezért drága... érted. Mai gyerekek nem tudják, hogy a lemezjátszók hegye meg gyémántból volt, és nem volt drága)

Na, csak lesz ebből valami...

Nos így már sejtem mit akartál mondani... :)

Ebben az esetben én nem igazán beszélnék státuszszimbólumról ugyanis ez nem valami világmegváltó újdonság. Eddig is világított a lámpa, ha felkapcsoltad és ezután is fog. A többi tényleg "világmegváltó" dolog volt. Bár ott sem értek egyet a szimbólum kifejezéssel.
Csak azt nem értettem, miért jössz a zafirral. A zafir drága és az is marad mert ritka. A gyémánt meg akkora méretben bármikor előállítható volt ipari úton.

Én akkor is látok jövőt ebben, ha másért nem is akkor azért mert 2012-től megszűnik létezni a hagyományos villanykörte.

Jahno:

A Philips oldalán azt írják akár egy év alatt is megtérülhet az ára!! Most miért nem hiszel nekik??? :D:D

#3805 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 21:50

Idézet: Capri - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 22:36

A Philips oldalán azt írják akár egy év alatt is megtérülhet az ára!! Most miért nem hiszel nekik??? :D:D

2 darab 20 wattos spot 24 órásban a liftben kb. 4 hónapig bírja. Izzó nemtom mennyi, most kuglizik a fene, de 115kw fogyasztás.

2 darab erőteljes 1-1 wattos LED-es lehet elég is lenne, az 5kw fogyi.

Azt sem tudom mennyi a kwh, de kb. 100 kontra 2ezer pénz a különbözet. Aztán lehet új izzót is venni, míg a LED-es kb. "örökké megy". Ha egy házban sok ilyen van, meg nincs értelmesen kitalálva, akkor biza egy idő után random kiégnek, napi órákat el lehet baszni csak a spot cserékkel.

Nappalimban már más téma lenne a megtérülés, meg lehet a budiban is.

ami irodaházat most szögelek, ott meg nem érdemes előre rengeteg sok pénzt beletenni, hogy majd lehet megtérül, avagy sem, vagy ha államcsőd, tornádó, ránk szakad az emelet, vagy eladjuk a céget külföldre, akkor szintén nem érdemes. Olyan, mint panelben a nyílászáró csere, ha pár éven belül le akarunk lépni, akkor értéket nem növel, számla nem lesz olcsóbb, csórók vagyunk, inkább elszórakozzuk, oszt kész, amjd szopik a következő vevő.
Make love not Wor.

#3806 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 22:09

Idézet: Capri - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 21:36

Nos így már sejtem mit akartál mondani... :)

Ebben az esetben én nem igazán beszélnék státuszszimbólumról ugyanis ez nem valami világmegváltó újdonság. Eddig is világított a lámpa, ha felkapcsoltad és ezután is fog. A többi tényleg "világmegváltó" dolog volt. Bár ott sem értek egyet a szimbólum kifejezéssel.
Csak azt nem értettem, miért jössz a zafirral. A zafir drága és az is marad mert ritka. A gyémánt meg akkora méretben bármikor előállítható volt ipari úton.

Én akkor is látok jövőt ebben, ha másért nem is akkor azért mert 2012-től megszűnik létezni a hagyományos villanykörte.

Jahno:

Világmegváltó lehet, mert nekem van 1 csupasz LED-em, kinézetre semmiben sem tér el a már 30 éve létező LED-ektől, azon felül, hogy átlátszó tokozású. Még ez sem lenne csodálatos, hanem ami az: már írtam, 3 V terhelés mellett 0,1 mA a fogyasztása. Ez, aki nem járatos LED-ek tájékán, annak írom, ez valami ménkű pirinyó teljesítmény felvétel, miközben túlragyog minden más LED-emet, majdnem annyira erős, mint a halogén zseblámpám.
A szokványos fényes LED-ek k9zött is jónak mondható a 20 mA fogyasztású, ezeknél 200x kevesebbet fogyaszt ez a nanotechnológiával készült LED. Tehát mindenképpen megilleti a forradalmi jelző, márcsak a paramétereit tekintve is (fogyasztás, fényerő). A nanotechnológia viszont a XXI-k század technikai jellemzője lehet, ha csak nem cseszi el az ember.

Ami a zafírt illeti, szégyenlem, hogy nem vagyok tisztába a jelenlegi ipari helyzetével, mert eredetileg valahol régi szakmámba vág (ércfeldolgozó), de még a '80as években is a német reklámújságokban a "tucatékszerek" bőséges kiegészítője volt, a leveleket ebből készítették, és nem volt (mármint az volt, de nem kiemelkedően) drága, és úgy tűnt, több van belőle minden ékszerben, mint aranyból.

A hagyományos villanykörte legnagyobb alternatívája ma a kompakt fénycső.
A Philipsnek a honlapján nem találtam árakat, nem tudom ellenőrizni, hogyan térül meg az ára egy év alatt. A régebbi Philips kompakt fénycsöveknek soha nem térült meg az áruk, sőt. Igaz, mindig az akciósakat vettem. Jelenleg a leginkább bevélt, legtovább élő kompakt fénycső nálam a Tungsram.

Az 5 mm-s super flux LED-ből kellene min. egy tucat, hogy egy 100 W-os izzót helyettesítsen, ha nem kettő. És mivel min. 250 Ft egy ilyen LED...

#3807 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 06:36

a Magyar Köztársaság területén, ha külföldről töltök le audio-vizuális művet, az is legális? Vagy csak Magyarországi forrásból lehet legálisan letölteni?

Tehát, az, hogy pl. letöltök valami filmet a piratebayról, és küldik a levelet, hogy ne töltsem, akkor azt ignorálhatom, mivel nálunk magáncélú másolásba belefér ez?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3808 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 07:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 22:50

2 darab 20 wattos spot 24 órásban a liftben kb. 4 hónapig bírja. Izzó nemtom mennyi, most kuglizik a fene, de 115kw fogyasztás.

2 darab erőteljes 1-1 wattos LED-es lehet elég is lenne, az 5kw fogyi.

Azt sem tudom mennyi a kwh, de kb. 100 kontra 2ezer pénz a különbözet. Aztán lehet új izzót is venni, míg a LED-es kb. "örökké megy". Ha egy házban sok ilyen van, meg nincs értelmesen kitalálva, akkor biza egy idő után random kiégnek, napi órákat el lehet baszni csak a spot cserékkel.

Nappalimban már más téma lenne a megtérülés, meg lehet a budiban is.

ami irodaházat most szögelek, ott meg nem érdemes előre rengeteg sok pénzt beletenni, hogy majd lehet megtérül, avagy sem, vagy ha államcsőd, tornádó, ránk szakad az emelet, vagy eladjuk a céget külföldre, akkor szintén nem érdemes. Olyan, mint panelben a nyílászáró csere, ha pár éven belül le akarunk lépni, akkor értéket nem növel, számla nem lesz olcsóbb, csórók vagyunk, inkább elszórakozzuk, oszt kész, amjd szopik a következő vevő.

Spot: 25.228,8 Ft/év
Led: 25.228/4 = 6.307,2

Különbözet: 18.920,8 Ft

Ez 24/7-re vonatkozik.
(persze kizárt, hogy ezek egész nap menjenek..)

#3809 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 07:43

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 7:36

a Magyar Köztársaság területén, ha külföldről töltök le audio-vizuális művet, az is legális? Vagy csak Magyarországi forrásból lehet legálisan letölteni?

Tehát, az, hogy pl. letöltök valami filmet a piratebayról, és küldik a levelet, hogy ne töltsem, akkor azt ignorálhatom, mivel nálunk magáncélú másolásba belefér ez?

Igen, szerintem lényegtelen honnét töltöd le, Rád a magyar törvények érvényesek.

#3810 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 07:52

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 7:36

Igen. Bar van olyan ertelmezes (ASVA iranyabol) ahol belekotnek a torrentezes kozben feltoltott adatmennyisegbe... de magyarorszagon az a biroi gyakorlat hogy amig nem kersz vagy kapsz penzt erte addig a feltoltes se buntetendo.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3811 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 08:08

Idézet: Samott - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 8:52

Igen. Bar van olyan ertelmezes (ASVA iranyabol) ahol belekotnek a torrentezes kozben feltoltott adatmennyisegbe... de magyarorszagon az a biroi gyakorlat hogy amig nem kersz vagy kapsz penzt erte addig a feltoltes se buntetendo.

Samott

És ezt hiszem ez csak filmekre és zenére vonatkozik, szoftverekre nem.

#3812 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 08:11

Idézet: Samott - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 7:52

Samott

igen, ezt tudom. (bár, elég sokszor előfordul, hogy az ember nem tölt fel, főleg ha már sokan seedelik, tölteni meg alig).

csak a napokban kaptam egy levelet a szolgáltatómtól, hogy valami a warner felszólított, hogy hagyjam abba a letöltést, stb.

de akkor mivel ez Mo-n legális, ignorálhatom a levelet.

Idézet: H.Niki - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 8:08

az audió-vizuális művekbe nem tartozik bele a szoftver ;) (amúgy audió-vizuális műveken kívül semmi mást nem lehet így letölteni)

#3813 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 08:16

Idézet: H.Niki - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 9:08

Termeszetesen a szoftverekre mindez nem vonatkozik.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3814 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 10:11

Idézet: Samott - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 8:16

Termeszetesen a szoftverekre mindez nem vonatkozik.

Samott

Én azelőtt állok tanácstalanul, hogy pl. IDE, a HWSW-re nem lehet saját képeket feltölteni, illusztráci céljából, csak már meglévő oldalakról lehet átlinkelni a fotókat. És ebbe aztán van mindenféle, a távoli oldal jogi nyilatkozata sehol nincs figyelembe véve.

#3815 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 10:15

Lehet, 100 KB méretlimittel, sőt, galéria is van, amit linkelhetsz.

#3816 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 10:50

Idézet: debaj - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 10:15

Lehet, 100 KB méretlimittel, sőt, galéria is van, amit linkelhetsz.

Megpróbáltam, nekem nem akart működni.
De lehet, hogy valami a besorolási rangommal van összefüggésben, nem küldtem még elegendő üzenetet...

#3817 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 12:10

A galériádat 100 hozzászólás után már tudod használni.

#3818 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 13:55

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 9:11

...
de akkor mivel ez Mo-n legális, ...

Legálisnak nem nevezhető, csak a szankcionálásra nincs kifejlett gyakorlat, gépezet, stb. Elviekben nem legális. Csak nem tudják rajtad egyértelműen bevasalni. Vigyázni kell, bonyolult a dolog.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3819 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 18:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 13:55

Legálisnak nem nevezhető, csak a szankcionálásra nincs kifejlett gyakorlat, gépezet, stb. Elviekben nem legális. Csak nem tudják rajtad egyértelműen bevasalni. Vigyázni kell, bonyolult a dolog.

magáncélú másolást, így ahogy van megengedi, akkor ebbe mi a banyolult? maximum az, hogy hogy kezelik a pl. torrentes feltöltést.

#3820 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 18:19

Ezt szerintem folytassátok a jogvédelmis topicban. Kicsit unalmas, hogy random topicok havi egyszer átalakulnak szerzői jogos flametopiccá, hogy mi legális, mi nem az... :rolleyes:

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.