Idézet: Capri - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 21:36
Nos így már sejtem mit akartál mondani...
Ebben az esetben én nem igazán beszélnék státuszszimbólumról ugyanis ez nem valami világmegváltó újdonság. Eddig is világított a lámpa, ha felkapcsoltad és ezután is fog. A többi tényleg "világmegváltó" dolog volt. Bár ott sem értek egyet a szimbólum kifejezéssel.
Csak azt nem értettem, miért jössz a zafirral. A zafir drága és az is marad mert ritka. A gyémánt meg akkora méretben bármikor előállítható volt ipari úton.
Én akkor is látok jövőt ebben, ha másért nem is akkor azért mert 2012-től megszűnik létezni a hagyományos villanykörte.
Jahno:
A Philips oldalán azt írják akár egy év alatt is megtérülhet az ára!! Most miért nem hiszel nekik???

:D
Világmegváltó lehet, mert nekem van 1 csupasz LED-em, kinézetre semmiben sem tér el a már 30 éve létező LED-ektől, azon felül, hogy átlátszó tokozású. Még ez sem lenne csodálatos, hanem ami az: már írtam, 3 V terhelés mellett 0,1 mA a fogyasztása. Ez, aki nem járatos LED-ek tájékán, annak írom, ez valami ménkű pirinyó teljesítmény felvétel, miközben túlragyog minden más LED-emet, majdnem annyira erős, mint a halogén zseblámpám.
A szokványos fényes LED-ek k9zött is jónak mondható a 20 mA fogyasztású, ezeknél 200x kevesebbet fogyaszt ez a nanotechnológiával készült LED. Tehát mindenképpen megilleti a forradalmi jelző, márcsak a paramétereit tekintve is (fogyasztás, fényerő). A nanotechnológia viszont a XXI-k század technikai jellemzője lehet, ha csak nem cseszi el az ember.
Ami a zafírt illeti, szégyenlem, hogy nem vagyok tisztába a jelenlegi ipari helyzetével, mert eredetileg valahol régi szakmámba vág (ércfeldolgozó), de még a '80as években is a német reklámújságokban a "tucatékszerek" bőséges kiegészítője volt, a leveleket ebből készítették, és nem volt (mármint az volt, de nem kiemelkedően) drága, és úgy tűnt, több van belőle minden ékszerben, mint aranyból.
A hagyományos villanykörte legnagyobb alternatívája ma a kompakt fénycső.
A Philipsnek a honlapján nem találtam árakat, nem tudom ellenőrizni, hogyan térül meg az ára egy év alatt. A régebbi Philips kompakt fénycsöveknek soha nem térült meg az áruk, sőt. Igaz, mindig az akciósakat vettem. Jelenleg a leginkább bevélt, legtovább élő kompakt fénycső nálam a Tungsram.
Az 5 mm-s super flux LED-ből kellene min. egy tucat, hogy egy 100 W-os izzót helyettesítsen, ha nem kettő. És mivel min. 250 Ft egy ilyen LED...