HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 09. 21:51

Én csak egy egyszerű dolgot szeretnék kérdezni, amit nem értek. Miért van az, hogy mindig az olyan emberek szívnak, akik nem érdemlik meg, és olyanoknak sikerül minden, akik nem szolgálnak rá?
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#102 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 05:45

Idézet: phan_tom - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 22:51

Én csak egy egyszerű dolgot szeretnék kérdezni, amit nem értek. Miért van az, hogy mindig az olyan emberek szívnak, akik nem érdemlik meg, és olyanoknak sikerül minden, akik nem szolgálnak rá?

Azért, mert általában akik nem szolgálnak rá, azok többek közt azért is nem szolgálnak rá, mert hajlandóak olyan aljas, kétszínű, hazug, kizsákmányoló, durva, szemét, stbstb módon intézni a dolgokat, hogy sikerüljön nekik valami, bármi áron. A normális értékrenddel, lojalitással, szívvel és lélekkel rendelkező emberek meg azok, akik szívnak, hisz aki a mai világban nem olyan, mint az előbbiek, azok úgy járnak, mint az utóbbiak.

#103 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 05:46

Idézet: Sniper - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 22:24

Ha nem irtjuk ki magunkat, akkor idovel talalunk intelligens idegen eletformat, vagy ok talanak rank? Vagy ez volt mar itt kerdes?

Már elkezdtük kiírtani magunkat és semmiféle okot/reményt nem látok arra, hogy ne fejezzük be, amit elkezdtünk.

#104 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 06:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 6:46

Már elkezdtük kiírtani magunkat és semmiféle okot/reményt nem látok arra, hogy ne fejezzük be, amit elkezdtünk.

szerintem nem fogunk egyhamar teljes munkat vegezni, de eleg jo arany eselyes :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#105 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 08:41

Igazabol nem az a kerdes szerintem, hogy a foldet lakhatatlanna teszi-e az emberiseg (ez mar szerintem is visszafordithatalan :( ) inkabb az, hogy ha eljon ez az idopont, akkor vajon lesz-e olyan fejlett a technika, hogy masik bolygot terraformaljunk magunknak?! (illetve annak a nehany embernek, akik a legkozelebb ulnek a tuzhoz)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#106 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 09:01

Idézet: Sniper - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 9:41

Igazabol nem az a kerdes szerintem, hogy a foldet lakhatatlanna teszi-e az emberiseg (ez mar szerintem is visszafordithatalan :( ) inkabb az, hogy ha eljon ez az idopont, akkor vajon lesz-e olyan fejlett a technika, hogy masik bolygot terraformaljunk magunknak?! (illetve annak a nehany embernek, akik a legkozelebb ulnek a tuzhoz)

Úgy vélem, hogy igen csekély az esély erre. Annyira rohamosan vágjuk a fát magunk alatt, hogy adok legfeljebb 100-150 esetleg 200 évet, és hagyományos értelemben vett emberi civilizáció el fog tűnni a föld színéről. A tudomány és a technika még rettentő messze van attól, hogy planetáris méretű terraformálást lehessen végrehajtani viszonylag rövid idő alatt (50-60 év), és attól is, hogy a föld lakosságának akár csak a tizedét, sőt századát, vagy ezredét elszállítsa egy másik planétára. Ha esetleg mégiscsak megoldódna mind a terraformálás, mind a szállítás, abban az esetben akkor lenne vége az emberiségnek, ugyanis mindenki menni akarna, mindenki túlélni akarna és simán lejön az emberi faj mentalitásából, hogy az itthagyandó többség simán meg fogja gátolni a "kiválasztottak" elutazását. Igen, erőszakkal.

#107 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 10:04

ha a "nagyok" folytatták volna a kenneddy által anno olyan lelkesen folytatott űr-versengést, akkor talán. de manapság inkább el vannak foglalva azzal hogy ujjal mutogassanak a másikra. meg géppuskával. a nasa meg nyögdécsel. amikor fellapozgatok régi, űrkutatással foglalkozó könyveket (korai 80-as évek beli ismeretterjesztő sorozat, gondolat könyvek, vagymi), ottani "előrejelzések" szerint úgy gondolták hogy 2020-ban már javában holdbázisunk lesz, és a naprendszer majd minden bolygóján lesz már mintavevő szondánk. ehhez képest.....
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#108 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 10:51

Idézet: obersmith - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 11:04

...úgy gondolták hogy 2020-ban már javában holdbázisunk lesz, és a naprendszer majd minden bolygóján lesz már mintavevő szondánk. ehhez képest.....

Az még több, mint 15 év :cool:. Nézd végig az elmúlt 15 évet, és óvatos becslésül szorozd be kettővel a fejlődés ütemét :). Más téma, hogy szerencsés faj leszünk, ha azt megérjük...

#109 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 11:24

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 11:51

Az még több, mint 15 év :cool:. Nézd végig az elmúlt 15 évet, és óvatos becslésül szorozd be kettővel a fejlődés ütemét :). Más téma, hogy szerencsés faj leszünk, ha azt megérjük...

hát, a nasa költségvetését egyre jobban nyirbálja bokor bácsi, miközben folytatja politikáját, melynek szlogenjét a doom3-ból vette (vagy azok tőle?)  "we provide peace through serious firepower!"

én örülnék a legjobban ha végre már bővítgetnék tovább az ISS-t, és végre valamit alkotnának már a holdon.

nade ez nem csillagász topik, annakis megvan a helye :)
Idézet (*Iguana*)

#110 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 12:52

Meg én azt se értem, hogy hogy okozhat globális klímaváltozást egy 12 km átmérőjű mondjuk úgy...KŐ.

Hallani lehet sokszor, hogy majdnem becsapódott egy 12 km átmérűjű aszteroida a földbe. Ha ez megtörténik, véégünk!!

Miért? A Föld alapjában véve kurva nagy (persze minden relatív). És 12 km pedig egyáltalán nem sok! Biciklivel megteszem 1 félóra alatt! Képzeljétek csak el...tényleg nem sok. És ha veszünk egy ilyen átmérőjű kőtömböt, az megintcsak nem sok. Ha egy ilyen belecsapódik ebbe a hatalmas bolygóba, akkor nem értem hogy az az egész Földön hogy okozhatna viharokat, sötétséget, pusztulást...akármilyen nagy sebességgel is jön, nem létezik, hogy egy ekkora bolygón ez a kis kavics  :)  ilyen pusztulást okozzon.

Jó, helyileg ott lehet hogy tényleg minden elpusztul, nade az egész Földön?!  :think:

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 09. 10. 12:55 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#111 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 12:55

Idézet: Sniper - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 7:41

lehet h hülyeséget kérdezek, de:
annyi pénzből és energiából amiből terraformálnál egy másik bolygót, nem lenne egyszerűbb rendbehozni az adottat??? :rolleyes:
a Nasa költségvetésének emelése helyett meg betartani a kyotói egyezményt... Kép
. . .

#112 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 12:57

:omg:

Mar miert ne lehetne... Eleve az erkezese hatassal van a legnyomasra... ha vizbe esik, akkor oriasi szokoar-t indit utjara, a szokoar megintcsak hatassal lesz a legnyomasra, a legnyomas a viharokra, es mar el is ndult a lavina. Ha szarazfoldet eri, akkor valoszinuleg a felvert por lenne akkora, hogy elsotetulne az eg, es szepkis jegorszak lenne a vegeredmeny megintcsak...

#113 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 12:58

Idézet: solide - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 13:55

annyi pénzből és energiából amiből terraformálnál egy másik bolygót, nem lenne egyszerűbb rendbehozni az adottat??? :rolleyes:
a Nasa költségvetésének emelése helyett meg betartani a kyotói egyezményt... Kép

Minek.....?

Jöjjön az a "kavics",az majd rendet teremt! :up:

#114 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 13:00

Terraformálni? Előbb ezt a már szinte teljesen elpusztított Föld nevű bolygót kéne, nem egy másikat.
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#115 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 13:00

Idézet: solide - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 13:55

Abban az esetben, ha mar az osszes energiat kiszivtuk belole, akkor nincs ertelme... masresz a terraformalas meg a sci-fikben sem 2 percig tart, es foleg  nem csettintesre indul be :)  A foldon mar annyi mergezo anyag kerult a felszinre (a bolygo belsejebol, nemi atalakitassal), hogy ezt mar ha megkotned is kisebb hold merete lenne :(

#116 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 13:05

Idézet: Sniper - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 12:00

Abban az esetben, ha mar az osszes energiat kiszivtuk belole, akkor nincs ertelme... masresz a terraformalas meg a sci-fikben sem 2 percig tart, es foleg  nem csettintesre indul be :)  A foldon mar annyi mergezo anyag kerult a felszinre (a bolygo belsejebol, nemi atalakitassal), hogy ezt mar ha megkotned is kisebb hold merete lenne :(

:confused:
nem értem miről beszélsz.
fosszilis energia ott, ahol nincs növényzet - nincs: tehát egy lakatlan bolygón sem lesz több.
egyébként sem ebben kell gondolkodni hosszú távon.
minden ami a földön van, az itt is volt. ez egy viszonylag zárt rendszer. - minden ide való, csak bánni kell vele tudni.
. . .

#117 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 13:06

Idézet: solide - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 14:05

:confused:
nem értem miről beszélsz.
fosszilis energia ott, ahol nincs növényzet - nincs: tehát egy lakatlan bolygón sem lesz több.
egyébként sem ebben kell gondolkodni hosszú távon.
minden ami a földön van, az itt is volt. ez egy viszonylag zárt rendszer. - minden ide való, csak bánni kell vele tudni.

Csakhat azok a franya irreverzibilis folyamatok ne lennenek mi?! :D

#118 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 13:08

Idézet: Sniper - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 14:06

Csakhat azok a franya irreverzibilis folyamatok ne lennenek mi?! :D

Vagy csak a tudomány mai állása szerint irreverzibilis...
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#119 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 13:10

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 13:52

Meg én azt se értem, hogy hogy okozhat globális klímaváltozást egy 12 km átmérőjű mondjuk úgy...KŐ.

Hallani lehet sokszor, hogy majdnem becsapódott egy 12 km átmérűjű aszteroida a földbe. Ha ez megtörténik, véégünk!!

Miért? A Föld alapjában véve kurva nagy (persze minden relatív). És 12 km pedig egyáltalán nem sok! Biciklivel megteszem 1 félóra alatt! Képzeljétek csak el...tényleg nem sok. És ha veszünk egy ilyen átmérőjű kőtömböt, az megintcsak nem sok. Ha egy ilyen belecsapódik ebbe a hatalmas bolygóba, akkor nem értem hogy az az egész Földön hogy okozhatna viharokat, sötétséget, pusztulást...akármilyen nagy sebességgel is jön, nem létezik, hogy egy ekkora bolygón ez a kis kavics  :)  ilyen pusztulást okozzon.

Jó, helyileg ott lehet hogy tényleg minden elpusztul, nade az egész Földön?!  :think:

régen egy "szimpla" vulkánkitörés elég volt ahhoz hogy a környékre féléves sötétséget (ergo hideget, stb) hozzon. asszem pont a vezúv volt ilyen. meg akkor jött a pestis is, mert miért ne, meg hasonlók. hiába kis kavicsdarab, nagy port képes felkavarni.
Idézet (*Iguana*)

#120 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 13:12

Ehhez kapcsolódva, szerintem az USA annyi pénzt már rég meg tudott volna spórolni, hogy a Holdon állandó bázist építsenek ki!!! Főleg ha összefog a Szovje...Oroszországgal, Japánnal.

Eddig is gondolkodtam rajta, hogy mért nem csinálnak ott egy fasza bázist, mint a filmekben! Biztos hogy tudnának építeni ilyet. Nem is kicsit. Persze figyelembe véve az energia, kaja, folyadék utánpótlást is.

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 09. 10. 13:16 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.