HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#641 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 13:57

Idézet: r2r - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 10:44

Hasonló Kérdés: A rázás létrejötte körül.
Miért van az, hogy szinte nem csinálok semmit. És mégis mikor megfogom a kilincset például, ráz!?

Szerintem a sok manapság "divatos" egyre több műszálat tartalmazó ruha (pulóverek, stb.) miatt van.

Plusz még a kocsi ülésének anyaga is műszálas lehet, dörzsölődik, s már van is egy kis elektromosság.

#642 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:39

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 13:29

Batman miért nem vámpír?  :confused:

Mert az EU-val megszűnt a vám.
Wherever you go, go with all your heart.

#643 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:53

Előre bocsi, ha hülye a kérdés.
Arra lennék kíváncsi,hogy a gombák miből fejlődtek ki?
Vagyis értem ez alatt,hogy egy félig növény, félig állat, az eddig megismert életformáktól nagyban különböző valamik és gondolom valamikori „ősük” még hasonlított a többi életformára, vagy egyszerűen a zűrből jöttek?  :) 
Esetleg én tudom rosszul? :bolond:

Szerkesztette: lamalion 2005. 01. 27. 10:56 -kor

A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#644 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 11:25

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#645 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 22:46

miért villan egyet, egyet a telefonon egy led, a régebiekben is meg néhány mostanin is, valahol az aksival van kapcsolatban de régebben csak ni-mh aksi volt most meg már li-ion ami teljesen más technológia, mégis maradt a 4-5mp felvillanó led, miért? tényleg van köze az aksihoz? mi a funkciója?

#646 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 22:47

Kép

Egyszerűen az üzemkészségét jelöli?  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#647 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:15

Idézet: gbr - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:46

miért villan egyet, egyet a telefonon egy led, a régebiekben is meg néhány mostanin is, valahol az aksival van kapcsolatban de régebben csak ni-mh aksi volt most meg már li-ion ami teljesen más technológia, mégis maradt a 4-5mp felvillanó led, miért? tényleg van köze az aksihoz? mi a funkciója?

Azért, hogy tudd, hol van sötétben. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#648 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:27

Idézet: gbr - Dátum: 2005. Jan. 27., Thursday - 22:46

Mikor villan?

#649 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:30

Az adó 2*1%-át hova lehet felajánlani? Egyik ismerősöm állítása szerint az egyik 1%-ot egyháznak, a másik 1%-ot meg "szinte bárkinek". Igaz, hogy az egyiket egyháznak kell adni, különben az államnál marad? Mert szerintem nem :)

#650 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 01:06

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:30

Az adó 2*1%-át hova lehet felajánlani? Egyik ismerősöm állítása szerint az egyik 1%-ot egyháznak, a másik 1%-ot meg "szinte bárkinek". Igaz, hogy az egyiket egyháznak kell adni, különben az államnál marad? Mert szerintem nem :)

Bakker, hogy én erre eddig nem gondoltam...  :omg:
Hát azonnal egyházat alapítok. :)

#651 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 01:15

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 1:06

Bakker, hogy én erre eddig nem gondoltam...  :omg:
Hát azonnal egyházat alapítok. :)

Ne mondd, hogy nem tudtad, jó biznisz? Mindig is az volt. :) Te pedig - magadhoz híven - megalapíthatod az ateisták egyházát.  ;)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#652 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 06:28

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:30

2.3.1. A felajánlásokat tevő magánszemélyek (1996. évi CXXVI. törvény a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról, bevezető rendelkezések, 1.§, 5.§ (3) bek.)
¤

#653 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 09:51

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:47

Egyszerűen az üzemkészségét jelöli?  :think:

milyen egyszerű, és pont ez nem jutott eszembe :)

#654 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 17:14

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 1:15

Ne mondd, hogy nem tudtad, jó biznisz? Mindig is az volt. :) Te pedig - magadhoz híven - megalapíthatod az ateisták egyházát.  ;)

Az ateizmusnak nincs szüksége egyházra. Valaminek a tagadása maga után vonja a tagadott dolog további meglétét.

#655 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 00:18

Van az ebola, a pestis, a kolera, és még egy rakás halálos betegség. Hogy a példál maradjunk, az ebola hordozója egy bizonyos majomfajta. A pestisé meg patkányok, ha jól tudom.

A betegséghordozó állatok általában nem halnak meg a vírustól, hanem csak terjesztik. Miért nem vonják ki, és izolálják azt az anyagot, amelyik meggátolja, hogy megölje a vírus a gazdát??

/Ezesetben patkányokban meg kellene találni az antigént, amely miatt nem múlnak ki ezek a rágcsálók, hanem csak terjesztőként élnek/ Ez tényleg ilyen bonyolult, vagy ennyire naív vagyok?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#656 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 01:13

Én arra lennék kíváncsi, hogy minek fújják fel ezt a madárinfluenza veszélyt ennyire?  :confused:
Olvastam valahol, hogy x hónap alatt 40-en haltak bele. Jó persze én sem szeretnék abban a 40-ben lenni, de szerintem egy nyamvadt "közönséges" influenzába 50x ennyien halnak bele. Ha ezt nézzük, max. értetlenkedni tudok...
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#657 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 01:20

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 1:13

max. értetlenkedni tudok...

Ja. De azért megpróbálhatsz utánaolvasni is.  ;)

#658 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 01:21

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 17:14

Az ateizmusnak nincs szüksége egyházra. Valaminek a tagadása maga után vonja a tagadott dolog további meglétét.

Tudom. Csak próbáltalak húzni egy kicsit.  :p

#659 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 14:20

Mitől van az, hogy ha szénsavas üdítőt (pl. kólát, vagy más ízesített fajtát) öntök egy üres, tiszta pohárba, akkor kétszer annyira habzik fel első öntéskor, mint mikor már nedves, üres pohárba öntök?

A jelenség csak alapvetően olyan esetben figyelhető meg, mikor a folyadék eleve jó habzóképességgel rendelkezik így pl. ásványvíznél nem jelentkezik. :)

#660 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:32

A részvények árfolyamait KIK írják? NEM azt kérdem, miért ennyi az árfolyam, hanemhogy KIK AZOK, akik nyilvánosságra hozzák?

Nem, nem a brókerek.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.