HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#7841 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 25. 23:31

Mivel különböztetnétek meg az álmot a valóságtól? Ha benne lennétek egy helyzetben, milyen módon tudnátok egyértelműen eldönteni, hogy az adott helyzetet álmodjátok vagy megélitek?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#7842 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 26. 00:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2013. 08. 26. 00:31

Mivel különböztetnétek meg az álmot a valóságtól? Ha benne lennétek egy helyzetben, milyen módon tudnátok egyértelműen eldönteni, hogy az adott helyzetet álmodjátok vagy megélitek?

Ne légy Dext. Bár én most koncertről jövök, még nem tudom mi történt és egyáltalán vége lett-e. 10 évente ilyen is van, igen jól tolták a látványt. Csak lestem, mint egy 5 éves.
Make love not Wor.

#7843 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 26. 01:52

Ne légy Dext. Bár én most koncertről jövök, még nem tudom mi történt és egyáltalán vége lett-e. 10 évente ilyen is van, igen jól tolták a látványt. Csak lestem, mint egy 5 éves.

Nem vagyok az, amúgy én nem voltam semmilyen koncerten. :) Egyszerűen csak pár hete eszembe jutott és azóta nem hagy nyugodni az a kérdés, hogy egy adott helyzetben, ha minden érzékszervem rendelkezésre áll, akkor milyen módon tudnám eldönteni a fenti kérdést. Szándékosan nem tippeletek, mert nem szeretném, hogy „elvaduljon” a kérdés, egyszerűen csak érdekelne a véleményetek. :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#7844 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2013. 08. 26. 09:52

Nem vagyok az, amúgy én nem voltam semmilyen koncerten. :) Egyszerűen csak pár hete eszembe jutott és azóta nem hagy nyugodni az a kérdés, hogy egy adott helyzetben, ha minden érzékszervem rendelkezésre áll, akkor milyen módon tudnám eldönteni a fenti kérdést. Szándékosan nem tippeletek, mert nem szeretném, hogy „elvaduljon" a kérdés, egyszerűen csak érdekelne a véleményetek. :)

Ha az adott pillanatban az "átéléskor" nem sikerül, utólag egy drogteszt talán segíthet eldönteni. Vagy mielőtt egy filmet megnézel, vedd komolyan a korhatárt.
A korhatáron a mentális érettséget értem.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#7845 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 08. 26. 12:05

Ha az adott pillanatban az "átéléskor" nem sikerül, utólag egy drogteszt talán segíthet eldönteni. Vagy mielőtt egy filmet megnézel, vedd komolyan a korhatárt.

Oké, hagyjuk a témát, szerintem nem ment át nektek a kérdésem.

Idézet

[link]

#7846 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 08. 26. 12:05

Eltekintve attól, hogy a kérdés egy filózófiai gumicsont, nem értem a reakciódat. Mi rosszat kérdezett? :think:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#7847 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2013. 08. 26. 14:50

Eltekintve attól, hogy a kérdés egy filózófiai gumicsont, nem értem a reakciódat. Mi rosszat kérdezett? :think:

Ok, bocs!

Szerintem nem nagyon lehet az adott pillanatban megkülönböztetni az álmot a valóságtól. Fordítva talán igen.

#7848 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 08. 26. 17:58

Fordítva talán igen.

Hogy mikor mit?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#7849 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 08. 26. 17:58

Szerintem nem nagyon lehet az adott pillanatban megkülönböztetni az álmot a valóságtól. Fordítva talán igen.

Szerintem a filozófiai vonalat hagyjuk, ameddig lehetséges. Vajon álomban lehetséges az idő érzékelése, vagy az álom csak események egymás után helyezése anélkül, hogy érzékelhető lenne a köztük eltelt idő?

Amúgy simán lehet, hogy a kérdésnek nincs értelme, főleg azért, mert az álmokról és azok tulajdonságairól csak töredék-információink vannak.

Idézet

[link]

#7850 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2013. 08. 26. 18:08

Hogy mikor mit?

Ha ébren vagyok és olyasmi történik amit álomnak hiszek. Ilyenkor szerintem könnyen meggyőződhetünk arról, hogy mi van. Minden érzékünk működik, az összeset egyszerre nehéz becsapni.

#7851 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 26. 18:02

Érdekes kérdés amúgy..

Szerintem olyan van, hogy egy álomban azt hiszed ébren vagy, de amikor végül felébredsz, akkor egyértelművé válik, hogy az az 'ébrenlét' csak álom volt..
Viszont fordítva, tehát mikor igazán ébren vagy, sosem gondolod azt, hogy az csak egy álom.

(persze lehet, hogy a drogok képesek ilyenre is, de erről hálistennek fogalmam sincs)

#7852 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 27. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2013. 08. 26. 00:31

Az életszerűség és a gondolatok segítségével. Az álomban tipikusan a történések egészben vagy részben életszerűtlenek, ha pedig kivételesen életszerűek, akkor az azzal kapcsolatos gondolatok, tudatállapot irracionálisan beszűkült, életszerűtlenül egyoldalú, pl. túlzott koncentrálás egyetlen félelem irányába.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7853 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 28. 06:08

Vajon miből alakulhatott ki a Wien városnévből a magyar Bécs elnevezés?

#7854 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 28. 07:52

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 08. 28. 07:08

Vajon miből alakulhatott ki a Wien városnévből a magyar Bécs elnevezés?

Bécs

#7855 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 29. 06:21

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 08. 28. 08:52

No nem épp ilyen 'magyarázkodásra' gondoltam..
Rájöttem, hogy utálom a nyelvészeket is.. Olyanok, mint a meterológusok.
Kedvenc szavaik a talán, a lehetséges és az elképzelhető..

#7856 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 08. 29. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 08. 29. 07:21

No nem épp ilyen 'magyarázkodásra' gondoltam..
Rájöttem, hogy utálom a nyelvészeket is.. Olyanok, mint a meterológusok.
Kedvenc szavaik a talán, a lehetséges és az elképzelhető..

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 08. 28. 07:08

...alakulhatott...

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#7857 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 29. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2013. 08. 29. 10:42

[size="2"]
[size="2"]

Jogos. Módosítsam a kérdést? ;)

#7858 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 08. 30. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 08. 29. 19:16

Jogos. Módosítsam a kérdést? ;)

Modosithatod, vagy magyarazkodhatok en is.
Vannak nem egzakt tudomanyok, mint a meteorologia vagy a nyelveszet, amik nem tudnak pontosak lenni, ezert "magyarazkodnak", valoszinusegekrol es/vagy lehetosegekrol beszelnek. Az ember ezzel vagy tisztaban van es elfogadja, vagy nincs tisztaban es nem erdekli, amikor a "magyarazkodast" olvassa.

Spoiler

Szerkesztette: gazdi 2013. 08. 30. 10:41 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#7859 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 30. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2013. 08. 30. 11:40

KCS-t neked! :)

Idézet

[link]

#7860 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 30. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2013. 08. 30. 11:40

Modosithatod, vagy magyarazkodhatok en is.
Vannak nem egzakt tudomanyok, mint a meteorologia vagy a nyelveszet, amik nem tudnak pontosak lenni, ezert "magyarazkodnak", valoszinusegekrol es/vagy lehetosegekrol beszelnek. Az ember ezzel vagy tisztaban van es elfogadja, vagy nincs tisztaban es nem erdekli, amikor a "magyarazkodast" olvassa.

Spoiler

Így van. Én ezeket a "tudományokat" nem is tekintem tudománynak. A nyelvészet is csak valami találgatás, nyomozgatás, véleményezés, statisztikázás, meg szabálykeresési kísérlet. Vagy összejön, de inkább nem, sok a kivétel, a bizonytalan, és a megmagyarázhatatlan, sokszor csak nézőpont kérdése.

Mondjuk ez a Bécs nem ilyen, mert a linkelt cikk szakszerű, onnan ered, ahonnan írják, legalábbis ebben a nyelvészek egyetértenek. Persze biztosra nem lehet tudni, mert ahhoz vissza kéne utazni időgéppel, és végigkísérni a folyamatát a szó meggyökeresedésének. Egyébként meg ha nem elégíti ki a kérdezőt a Bécsről szóló cikk, akkor van egy egyszerűbb magyarázatom: mert csak, és kész. Így lett a magyar nyelv része, felesleges az okait keresni, attól senki nem lesz előrébb. Magyarul az már mindig Bécs marad.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.