HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1721 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 17. 17:09

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 12:11

A Belvárosban ~90%-os a jelerősség, és ~95% a minőség, mégis állandóan szétesik a kép. Ez mitől lehet?

Hibás driver vagy szoftver? Nekem itt Pécelen botantennával nem szaggat, ha van közvetlen rálátás a toronyra. DVBViewer szerint asszem 55% volt a jel.

#1722 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 13:44

Idézet: Takeshi - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 17:09

Hibás driver vagy szoftver? Nekem itt Pécelen botantennával nem szaggat, ha van közvetlen rálátás a toronyra. DVBViewer szerint asszem 55% volt a jel.

Na, megvan a hiba, úgy néz ki. Van bent egy antenna erősítő, és túl erősre volt csavarintva, úgy látszik. Levettem úgy 20%-ra, és most jobbnak néz ki a dolog.

#1723 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 10:44

Az m1 és m2 teszt alatt Nektek is csak hang van, kép nélkül?
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#1724 Felhasználó inaktív   andatti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 26. 14:33

Jó hétvégét ebben a szép, zivataros időben... ;)
Nem vagyok egy nagyon aktív fórumozó, kérdésem van.
a neten találtam egy usb-s pc-re való dvb-t-s vevőkészüléket. (ALCOR DTV-1000)
így adódik a kérdés, hogy van ennél jobb is?
1.Úgy gondolom, ha valaki nem akar új tv-t, és nem lepkeantenna van, akkor a pc-s megoldás a legolcsóbb, hisz 10-20 ezerből meg lehet úszni. jól gondolom?
2. usb-pc-s cucchoz lehet lepkeantennát csatlakoztatni? (mivel ugye az csak 3-10 e-t kóstál).
3. mindig elbizonytalanodom, hogy milyen lehetőségek vannak, így (mivel az ide írók eléggé gyakorlottak) ide írom az én laikus tudásom. (amit megértettem).
többféle módszer lehet:
a. mpg4-et tudó tv, ehhez nem kell se dekóder se semmi, hagyományos lepkeantenna jó.
b. hagyományos tv, hagyományos antenna, ide dekóder kell
c. kábel-tv esetén nem változik semmi
d. pc-n is lehet tv-ni, ehhez kell egy usb-s, mpg4-et tudó kütyü, antennával,
      kérdés, hogy van-e lehetőség külföldi tv adók dvb-t jelének a befogására, hogy ne csak a 4 adót nézze a paraszt. (úgy gondolom a 2 kódolt adót szerintem is felesleges előfizetéssel elérni, hisz interneten keresztül szélessávú nettel elérhetőek, igaz ingyen a hírtv csak 1 h késleltetéssel.) + a helyi adók sugárzása is kétséges, mert nem nagyon hiszem, hogy ők is át tudnak állni analógról, mivel sosincs pénzük és az önkormányzatok tartják el őket, bár lehet, h nekik nem kötelező?

A mindigtv honlapján láttam, hogy üzemel a szentesi adó, így nálunk is foghatónak kéne már lennie a digitális adásnak, (Kkfháza).
Még esetleg szóba jöhetne műholdas vétel, (láttam 12 csatornára elő lehet fizetni, amit egyénileg lehet nézni-igaz utálom a havidíjat) volt egy 120 cm-es analóg beltérivel, de arra új fej kéne, és új beltéri, na meg újra fel kéne szerelni... de sztem az túl drága...

És azért írtam, mert a körülményekhez képest a legjobb és legolcsóbb megoldást keresem. És saját kútfőből a pc-s megoldás tűnik a legjobbnak...

#1725 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 14:49

A PC-s megoldást javasolnám utolsóként, mivel macera az egész és jó képed sose lesz. Én már végigjártam ezt az utat, játszani jó, de rendszeres tévénézésre sztem alkalmatlan. Másrészt így a má
jkrofos dönti majd el, hogy mikor nézel tévét és mikor nem.

A legkézenfekvőbb megoldás egy set top box lenne, meg valami rendes állapotban lévő kültéri lepke vagy yagi antenna. Ezzel sok baj nincs, behangolod azt kész. A lényeg, hogy a box tudja az MPEG4-et és az AAC hangot. A Terra+ végett nem árt, ha van benne Conax olvasó. Én ezt az utat választanám.

Alternatívaként valóban ott van az olcsó.tv, azonban az ehhez szükséges műholdvevő készülék + antenna egy nagyobb beruházást igényel. Cserébe viszont jobb a csatornakínálat.

#1726 Felhasználó inaktív   andatti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 16:20

Idézet: Takeshi - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 14:49

A PC-s megoldást javasolnám utolsóként,

Értem az álláspontodat.
Ettől függetlenül én szeretek számítógéppel tv-t nézni, igaz interneten keresztül néztem eddig, hisz legalább 5-6 webcímet tudok ahol több ezer tv adást tudok nézni. De pl. hálózat tv-n, atv-n filmet, fixtv-n egyéb adást szoktam nézni, de bbc, vagy divat műsort is néztem. Igaz sokszor volt úgy, hogy megszakadt, bár 1 percre van állítva a pufferelés... Ezért gondoltam, hogy jobb lesz ha tunerkártyát, vagy usb-s kütyüt alkalmazok, mert jobb lesz az adás.
Az előző beírásom óta pedig tovább nézelődtem és látok lehetőséget, hogy tetőantennát csatlakoztasak a pc-hez, a többit pedig úgyis elvégzi a számítógép. Nem látok különbséget, sőt, ha a tv-hez veszek dekódert, vagy más néven set top box-ot, az nagyságrendileg sokkal többe kerül, ha igényes vagyok és ugyanazt elvárom tőle, mint a pc-s társától. Igaz a szoftver jóval többet tud és könnyebben frissíthető, mint egy set top box.
És azért is írtam, mert szinte csak az idézett típussal találkozom azt pedig nem hiszem, hogy csak ez az 1 lenne ami a célnak megfelelő.
napi 12-14 órát ülök a gép előtt, filmeket is ezen nézek és nem tv-n. Interneten azért is szeretek jobban tv-t nézni, mert sokkal jobb a kép minősége, mint a tv-ben, bár lehet, h azért, mert a monitorom modernebb, mint a tv-m.

vagy még tetőantennával sem lehet versenyképes a pc-s típus egy dekóderrel szemben?

#1727 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 21:28

Idézet: andatti - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 16:20

Értem az álláspontodat.
Ettől függetlenül én szeretek számítógéppel tv-t nézni, igaz interneten keresztül néztem eddig, hisz legalább 5-6 webcímet tudok ahol több ezer tv adást tudok nézni. De pl. hálózat tv-n, atv-n filmet, fixtv-n egyéb adást szoktam nézni, de bbc, vagy divat műsort is néztem. Igaz sokszor volt úgy, hogy megszakadt, bár 1 percre van állítva a pufferelés... Ezért gondoltam, hogy jobb lesz ha tunerkártyát, vagy usb-s kütyüt alkalmazok, mert jobb lesz az adás.
Az előző beírásom óta pedig tovább nézelődtem és látok lehetőséget, hogy tetőantennát csatlakoztasak a pc-hez, a többit pedig úgyis elvégzi a számítógép. Nem látok különbséget, sőt, ha a tv-hez veszek dekódert, vagy más néven set top box-ot, az nagyságrendileg sokkal többe kerül, ha igényes vagyok és ugyanazt elvárom tőle, mint a pc-s társától. Igaz a szoftver jóval többet tud és könnyebben frissíthető, mint egy set top box.
És azért is írtam, mert szinte csak az idézett típussal találkozom azt pedig nem hiszem, hogy csak ez az 1 lenne ami a célnak megfelelő.
napi 12-14 órát ülök a gép előtt, filmeket is ezen nézek és nem tv-n. Interneten azért is szeretek jobban tv-t nézni, mert sokkal jobb a kép minősége, mint a tv-ben, bár lehet, h azért, mert a monitorom modernebb, mint a tv-m.

vagy még tetőantennával sem lehet versenyképes a pc-s típus egy dekóderrel szemben?

Nekem pont egy ilyen DVB-T stick-em van egy HTPC-be dugva, a GPU hardware-esen dekodolja a H.264-es stream-et. 40"-os FullHD Samsung LCD TV van rakotva, hat mit mondjak a MTV1-en volt olyan HD-s ismeretterjeszto film, hogy hatas dobtam tole. Az Internetrol letoltheto 720p-s release-k sehol sincsenek ehhez kepes, szoval nem hiszem hogy tossz valasztas lenne a Alcor.
A nyaraloba egy Maximum T-1300 PVR-t vettem, ott van erositos lepke antenna.

#1728 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 17:06

Idézet: andatti - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 16:20

Szia!

Ha van lehetőséged tetőantennát használni és elég erős a géped az MPEG AVC/H264 1080i HD felbontás lejátszásához, akkor mindenképp egy USB-s tuner a leköltséghatékonyabb megoldás. Ha antennát választasz, akkor lehetőleg ne a "lepke/erősítős lepke" csoportot célozd meg, mivel UHF60-as csatornák fölött "lekonyul" az antennanyereség görbéjük, hanem válasz egy nagyobb nyereségű yagit. A PC USB / STB vevők különbségeihez annyit tennék hozzá, hogy a sok esetben RF tuner chip / COFDM demodulátor chip azonos a két eszköz csoportban. Vételi érzékenység szempontjából tehát nem sok különbség lehet.

#1729 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:35

Idézet: andatti - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 15:20

hisz legalább 5-6 webcímet tudok ahol több ezer tv adást tudok nézni.

Esetleg megosztanád? (sport adók különösen érdekelnének)

#1730 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 23:13

Ha megosztod, kérlek ne ebben a topicban, nem ide való.

Köszi.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1731 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 30. 14:27

Idézet: andatti - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 17:20

Interneten azért is szeretek jobban tv-t nézni, mert sokkal jobb a kép minősége, mint a tv-ben, bár lehet, h azért, mert a monitorom modernebb, mint a tv-m.

Bármi lehet, de azért ez így kicsit erős.
Make love not Wor.

#1732 Felhasználó inaktív   andatti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 18:36

Idézet: VKP - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 23:13

Ha megosztod, kérlek ne ebben a topicban, nem ide való.

Köszi.

értettem! amúgy szerintem erre való a PÜ! szóval ide nem írok..

#1733 Felhasználó inaktív   andatti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 18:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 14:27

MI az erős rajta? és miért...
bár nem akarok vitatkozni, nem érzem magam számítógépfüggőnek, de speciel (erre is) tökéletesen jó.

#1734 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 18:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 13:27

hat ezt ennyire kategorikusan nem jelentenem ki:)

mas:
aki rendeszeresen nezz rtl-t dvb-tn az eszrevette-e esetleg, hogy mas adokhoz kepest hangossabb lenne or torzit a hangja?(es itt most nem a reklamok/promokrol beszelek, hanem altalabban)

koszi

FJ

#1735 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 30. 20:46

Idézet: andatti - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 19:38

MI az erős rajta? és miért...
bár nem akarok vitatkozni, nem érzem magam számítógépfüggőnek, de speciel (erre is) tökéletesen jó.

Az, hogy a netes közvetítések jobbak, mint a TV. Általában az analóg azért, a digit meg másért szebb és jobb, mint a netesek, amit nem hinném, hogy megabites streamekben tolnának és lehetne 32"+ meg felette nézni élvezhető minőségben. Ehhez eleve lefelé nem mindig van jó folyamatos net.
Make love not Wor.

#1736 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 10:32

... és felkerült az m1 és az m2 is a listáta.

http://www.mindigtv....gallapodas.aspx

Azaz 6 hónap alatt sikerült eljutni oda, ahonnan indulni kellett volna. Gratula minden résztvevõnek.  :think:

#1737 Felhasználó inaktív   maximillian 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 12:12

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 11:32

... és felkerült az m1 és az m2 is a listáta.

http://www.mindigtv....gallapodas.aspx

Azaz 6 hónap alatt sikerült eljutni oda, ahonnan indulni kellett volna. Gratula minden résztvevõnek.  :think:

ugyan már, 6 hónap lemaradás nem is rossz teljesítmény.
mindemellett érdeklődve várom a következő 6 hónap eseményeit. :)

#1738 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 16:20

Idézet: maximillian - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 12:12

ugyan már, 6 hónap lemaradás nem is rossz teljesítmény.
mindemellett érdeklődve várom a következő 6 hónap eseményeit. :)

Hat mondjuk egy csatorna (khm Viasat?) nem artana ami miatt lenne is ertelme az egesznek. Vagy ha elfelejtenek a kodolast. Vagy ha elkezdodna az atallas a 16:9-re a kert tv-k eseten, esetleg HD-ra, hogy a bilibe ne logjon a kezem :)

#1739 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 19:53

Idézet: Waldi - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 16:20

Hat mondjuk egy csatorna (khm Viasat?) nem artana ami miatt lenne is ertelme az egesznek. Vagy ha elfelejtenek a kodolast. Vagy ha elkezdodna az atallas a 16:9-re a kert tv-k eseten, esetleg HD-ra, hogy a bilibe ne logjon a kezem :)

Valóban jó lenne. De az m1HD / m2HD csak egyenként 7Mbps bitrate-re szerződött (videó, hang, EPG, közös teletext, formátumvezérlés). Az 1920x1080i-hez úgy ~12 Mbps kellene. No nem nyafogok tovább, legalább ez is van ...  :)

#1740 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 20:59

Áááh, ez az egész DVB-T egy szar. A műsorszórás négyes metrója.

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.