HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1761 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 23. 21:00

Idézet: orkblood - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 17:16

Üdv!

megjött a DVB-C kártya ebay-ről. Viszont a CI modulhoz kéne valami CAM (conditional access module) amibe a smart cardot dughatom. Ezt vajon honnan szerezhetem be? Egyedi és a szolgáltatótól kell kérnem, vagy általános és lehet ilyet külön venni? csak mert a set top boxból csak a smart cardot tudom kihúzni.
--
edit:
Látok a neten CONAX CAM modulokat, gondolom nekem ilyen kell, a set top boxon embedded conax felirat van. Jól gondolom? :) Vazz ez a conax cam maga 18 ezer pénz...

Szia!

Ha "embedded conax" az STB, akkor bizony Conax CAM modul kell. A többi sem olcsóbb. Eddig úgy tűnik a Tarr Kft. esetén nincs összerendelve az STB és az előfizetői kártya (Conax rendszer), a Digi, UPC, T esetén viszont igen. Ha nem vagyok indiszkrét mennyibe "fájt" összesen az ebay ügylet?

#1762 Felhasználó inaktív   orkblood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 21:33

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 21:00

Szia!

Ha "embedded conax" az STB, akkor bizony Conax CAM modul kell. A többi sem olcsóbb. Eddig úgy tűnik a Tarr Kft. esetén nincs összerendelve az STB és az előfizetői kártya (Conax rendszer), a Digi, UPC, T esetén viszont igen. Ha nem vagyok indiszkrét mennyibe "fájt" összesen az ebay ügylet?

36 ezer volt a CI modulos dvb-c kártya, kb. 1 hét alatt jött meg Németországból. Ha össze van rendelve a STB és a kártya, akkor mik a lehetőségek? Azt, hogy össze van-e rendelve, a szolgáltatótól tudhatom meg? Én a Com.Unique nemrég indult digitális szolgáltatását használom, egyelőre tesztüzemben indult, az összes 170 csatorna fogható, elég pöpec.

Szerkesztette: orkblood 2009. 07. 23. 21:34 -kor

#1763 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 07:17

Az összerendelés tényét a szolgáltatótól tudhatod meg, esetleg az ASZF-ben van erre utalás. Így hirtelenjében ezek az esetek jutnak eszembe: Van olyan szolgáltató, aki külön árul előfizetői kártyát és bármilyen eszköz CI / CAM moduljában megy. Igaz ez butított csomag és műholdas, nevezetesen a HelloHD olcsótv szolgáltatása (DVB-S2). A másik eset, amikor kapsz egy STB-t a kábelszolgáltatótól és havonta egyszer van előfizetői kártya aktiváció, amely csak az STB-vel együtt működik. Az aktiváció után használhatod a kártyát egy hónapig bármilyen eszközben. Utána újra aktiválni kell (T, DVB-C). DIGI és TVNetwork esetén nem kell előfizetői kártya, van kódolatlan DVB-C. A Tarr Kft. esetén az STB nélkül is aktiválódik az előfizetői kártya bármilyen eszközben. Az általad említett cég számomra ismeretlen.

#1764 Felhasználó inaktív   orkblood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 08:47

Oké köszi, írtam is nekik mailt.  Ez a cég új építésű lakóparkokban építi ki a saját hálózatát és szolgáltat (monopol helyzetben) mindent, de szerencsére viszonylag jó áron és jó minőségben.

Ha össze van párosítva, akkor ezek szerint megszívtam és kezdhetem hirdetni a még ki se bontott kártyát?  :omg:

Szerkesztette: orkblood 2009. 07. 24. 08:48 -kor

#1765 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:27

Idézet: Waldi - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 22:28

Nekem pont egy ilyen DVB-T stick-em van egy HTPC-be dugva,

Szia,
Pontosan milyen usb-s kütyüd van, amivel fogod az itthoni dvb-t adásokat?

Illetve van valakinek tapasztalata a pár ezerért vehető (ebay) usb-s dvb-t hdtv tunerekkel? Azok jók az itthoni dvb-t adások vételére?

#1766 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:15

Idézet: orkblood - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 8:47

Oké köszi, írtam is nekik mailt.  Ez a cég új építésű lakóparkokban építi ki a saját hálózatát és szolgáltat (monopol helyzetben) mindent, de szerencsére viszonylag jó áron és jó minőségben.

Ha össze van párosítva, akkor ezek szerint megszívtam és kezdhetem hirdetni a még ki se bontott kártyát?  :omg:

Nem feltétlenül kell kidobni, ha összerendelt az STB és az előfizetői kártya. Az előbbeik szerint ki kell tapasztalni melyik módszert alkalmazzák, aztán a szerint használni (T-Home kicsit kényelmetlen) és egy CAM modult is venni kell. Tovább is lehet lépni az "szoftveres CAM" irányába (sat.hu), bár ezzel nem foglalkoztam.

Atko: Mindegyik jó, de ... Mielőtt lecsapsz az ebay-n "occsó" DVB-T USB tunert, keress rá a google-ben 'típus demodulator' kifejezésre. Általában linux-s fórumokon szétszedik és megnézik milyen demodulátor / csatorna dekóder chip van benne, ami a linux-s diver írásához szükséges. Ha ez neves gyártótól származik (NXP, Intel, Micronas / Trident, DIBcom, stb ), driver gondod sem lesz. Ilyen tunerek esetén sokszor alternatív TV / PVR programot szoktak használni. Bár a szállítási költséggel növelt ár már itthon is versenyképes szokott lenni.

Szerkesztette: zhagyma 2009. 07. 26. 10:26 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 11:52

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:15

Atko: Mindegyik jó, de ... Mielőtt lecsapsz az ebay-n "occsó" DVB-T USB tunert, keress rá a google-ben 'típus demodulator' kifejezésre. Általában linux-s fórumokon szétszedik és megnézik milyen demodulátor / csatorna dekóder chip van benne, ami a linux-s diver írásához szükséges. Ha ez neves gyártótól származik (NXP, Intel, Micronas / Trident, DIBcom, stb ), driver gondod sem lesz. Ilyen tunerek esetén sokszor alternatív TV / PVR programot szoktak használni. Bár a szállítási költséggel növelt ár már itthon is versenyképes szokott lenni.

Köszi.

Elvileg valami EC168-as demodulátor van benne, ami az EC100-as USB-s változata (kínai gagyi, már a gyártó cég e3ctech weboldala sem megy). A tuner meg egy Maxliner 5003s típusú chip. Nem tudom, hogy ezek mit jelentenek, viszont nem sok problémát olvastam a kütyüvel kapcsolatban. Mivel MS BDA kompatibilis, ezért állítólag bedugod, Vista felismeri, és onnantól kezdve már használható is.

Ezekkel amúgy a Media Centerben lehet minden további nélkül TV-t nézni?

#1768 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 16:36

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 21:00

..., a Digi, UPC, T esetén viszont igen. Ha ...

A "Digi" alatt mire gondolsz? A digikábel digitális tv szolgáltatásához nem kell box, azt egy mpeg2 tuneres tv-vel nézni lehet.
Azért érdekel, mert a digikábeles tv-hez valami hasonló kártyát akarok én is venni, de az ára miatt nem szeretnék bevásárolni.

#1769 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 20:11

Idézet: Atko - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:52

Elvileg valami EC168-as demodulátor van benne, ami az EC100-as USB-s változata (kínai gagyi, már a gyártó cég e3ctech weboldala sem megy). A tuner meg egy Maxliner 5003s típusú chip.

A Maxline 5003 RF tuner chip, semi gond nincs vele. Az ec168 USB2 controller egy beágyazott DVB-T demodulátor / csatorna dekoderrel. A Microsoft BDA "szabvány"-nak megfelelő drivert a gyártónak kell elkészíteni. Egyáltalán nem biztos, hogy tartalmaz a Vista / Win7 drivert hozzá, főleg ha a gyártó felszívódott.

Pille: Azt értem alatta, hogy egyrészt a DIGI kábeles STB-k össze vannak rendelve az előfizetői kártyával,  viszont másrészt a DIGI kábel DVB-C digitális "sugárzás" kódolatlan, így nézhető PC-s DVB-C kártyával előfizetői kártya nélkül is. Az SD 576i adások MPEG2-sek a HD 1080i adások H.264/AVC MPEG4-sek.

Szerkesztette: zhagyma 2009. 07. 26. 20:12 -kor

#1770 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 21:35

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 15:36

A "Digi" alatt mire gondolsz? A digikábel digitális tv szolgáltatásához nem kell box, azt egy mpeg2 tuneres tv-vel nézni lehet.
Azért érdekel, mert a digikábeles tv-hez valami hasonló kártyát akarok én is venni, de az ára miatt nem szeretnék bevásárolni.

Azt a Digikábeles dolgot kifejtenéd? Véletlenül nem DVB-C tuner kell hozzá?
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1771 Felhasználó inaktív   maximillian 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 22:34

van esetleg vki, aki szívesen kísérletezne az én usb-s vevőmmel (MSI Mega Sky 580) és esetleg pár napra cserébe adna olyat, ami működik, hogy én is megnézhessem, hogy nálam megy-e az övé? nem bírom rávenni az enyémet a működésre, de szerintem én vagyok béna. :)
Budapest II. ker vagy környékéről...

Max

#1772 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 23:03

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 21:11

A Maxline 5003 RF tuner chip, semi gond nincs vele. Az ec168 USB2 controller egy beágyazott DVB-T demodulátor / csatorna dekoderrel. A Microsoft BDA "szabvány"-nak megfelelő drivert a gyártónak kell elkészíteni. Egyáltalán nem biztos, hogy tartalmaz a Vista / Win7 drivert hozzá, főleg ha a gyártó felszívódott.

Ezek az occó tunerek ebayen mind a SinoVideo nevű cég termékei. Annak az oldalán van driver 2k/XP vonalhoz, és azt írják, hogy Vista alatt magától megy.

A SinoVideo 2k/XP driverben gyakorlatilag egy eMPIA Audio és Video Devices em28xx driver van. Ha ez alapján keresek termékekre, akkor a KWrold Computertől a PVR-TV 300U Dongle TV Tuner Box USB 2.0 termékét dobja a gép, amihez viszont az M$ oldalán azt írja a kompatibilitással kapcsolatban (itt), hogy "no action required", azaz gondolom bedugod, oszt csókolom.

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy vajon egy 1.6Ghz-es kétmagos mobil penyó tud dekódolni 264.h streamet? Mivel tudnám letesztelni, hogy menne-e a dekódolás vele? VLC-vel próbáltam 1080p videót lejátszani a gépen, de az keményen dobálta a képkockákat... :(

#1773 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 06:44

Idézet: Atko - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 23:03

Ezek az occó tunerek ebayen mind a SinoVideo nevű cég termékei. Annak az oldalán van driver 2k/XP vonalhoz, és azt írják, hogy Vista alatt magától megy.

A SinoVideo 2k/XP driverben gyakorlatilag egy eMPIA Audio és Video Devices em28xx driver van. Ha ez alapján keresek termékekre, akkor a KWrold Computertől a PVR-TV 300U Dongle TV Tuner Box USB 2.0 termékét dobja a gép, amihez viszont az M$ oldalán azt írja a kompatibilitással kapcsolatban (itt), hogy "no action required", azaz gondolom bedugod, oszt csókolom.

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy vajon egy 1.6Ghz-es kétmagos mobil penyó tud dekódolni 264.h streamet? Mivel tudnám letesztelni, hogy menne-e a dekódolás vele? VLC-vel próbáltam 1080p videót lejátszani a gépen, de az keményen dobálta a képkockákat... :(

Az em28xx és egyéb USB kontrolleren keresztül lehet elérni a "vevőt", mind az occsó mind  a drága esteben. A gyártó oldalon található driver install után tényleg megy. Az XP driver nyilván megy Vista / Win7 RC alatt is. Én a tuneremet egy másik gyártó Windows XP x64 driverével használom Win7 RC1 x64 alatt, mivel nincs már hozzá gyártói támogatás.

A kínaiakról csak annyit: Ebből akartam EzTV618 DVB-T/DVB-C rendelni egy mintapéldányt úgy egy-két hete kínából. Rákéredeztem a demodulátor chipre. Előszőr mondtak egy DVB-T demodolátor chipet. Visszaírtam, hogy na és a DVB-C? Ekkor "kinyögték" hogy "á mégse az", inkább valami Micronas chip lesz, de a típusát nem tudják ( szerintem kizárásos alapon Micronas / Trident DRX 3913K lehet). De különben is szoftver gondjuk van vele, majd szólnak ha minden jó lesz. Ez a vevő kürölbelül 6 hónapja kinnt van a weblapon, francia ebay-n árulják DVB-T és DVB-C/DVB-T vevőként is. Szóval csak óvatosan kínával.

Proci: Remélem nem valami intel Atom-s netbook. Videókari DXVA van?

Szerkesztette: zhagyma 2009. 07. 27. 06:46 -kor

#1774 Felhasználó inaktív   orkblood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 10:25

Válaszolt a szolgáltató, bár jelenleg még nem rendelik össze a kártyát az stb-vel, de később össze fogják. Ráadásul ahogy nézem linux alatt problémás a kártya+ci modul használata, úgyhogy úgy döntöttem eladom.

Szóval eladó egy vadiúj 0 perces Terratec Cinergy C PCI HD DVB-C kártya CI modullal. :(
Mondjuk 35k-ért és akkor csak keveset veszítek rajta.

#1775 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 15:38

Nem, dehogy Atom. Egy T2060-as Intel Pentuim Dual Core, 1Mb L2-vel. Gyakorlatilag egy Yonah magos Intel Core Duo proci (amit az intel valami miatt Pentium Dual Core-ként árul). Videokártya szempontjából meg egy ATI Xpress M200, azaz egy ATI X300 van benne, ami elvileg tud gyorsítani 264.h dekódolást, bár a VLC az nem támogat semmi DXVA-t, lehet hogy azért szaggatott. Majd ennek picit jobban utánanézek.

#1776 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 16:53

Idézet: Atko - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 15:38

Nem, dehogy Atom. Egy T2060-as Intel Pentuim Dual Core, 1Mb L2-vel. Gyakorlatilag egy Yonah magos Intel Core Duo proci (amit az intel valami miatt Pentium Dual Core-ként árul). Videokártya szempontjából meg egy ATI Xpress M200, azaz egy ATI X300 van benne, ami elvileg tud gyorsítani 264.h dekódolást, bár a VLC az nem támogat semmi DXVA-t, lehet hogy azért szaggatott. Majd ennek picit jobban utánanézek.

Na megnyugodtam. Videókarira ezt találtam: Az X300 sepcification szerint DVD lejátszást gyorsít (MPEG2). A H.264/AVC MPEG4 gyorsítás az ATI Radeon HD2400Pro-tól van a desktop platformon, gondolom a vele ekvivalens notebook-s megoldás is innen indul. A "szaggatás" nagy valószínűséggel processzor erőforráskorlát miatt lehet. Mivel DXVA nem valószínű, ezért érdemes megpróbálni a CorerAVC-t.

#1777 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 04:10

Idézet: alexha - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 21:35

Azt a Digikábeles dolgot kifejtenéd? Véletlenül nem DVB-C tuner kell hozzá?

Természetesen DVB-C kártya kell hozzá.
A bevásárlás alatt meg azt értettem, hogy nem szeretnék 30-40 rugót kiadni egy olyan eszközért, ami nem fog tetszeni. Ha 5 ezerbe kerülne, akkor nem nagyon gondolkodnék rajta.

#1778 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 06:44

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 3:10

Természetesen DVB-C kártya kell hozzá.
A bevásárlás alatt meg azt értettem, hogy nem szeretnék 30-40 rugót kiadni egy olyan eszközért, ami nem fog tetszeni. Ha 5 ezerbe kerülne, akkor nem nagyon gondolkodnék rajta.

Nem kötekedésként idézlek:
A digikábel digitális tv szolgáltatásához nem kell box, azt egy mpeg2 tuneres tv-vel nézni lehet.
Ezt hogy érted? :think:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1779 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 07:17

Idézet: alexha - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 6:44

A digikábel digitális tv szolgáltatásához nem kell box, azt egy mpeg2 tuneres tv-vel nézni lehet.

A Digikábel a digitális adást DVB-C rendszerben sugározza, kódolatlanul, kivéve az HBO / Cinemax ( ASZF 96. oldal ). Ezért nem kell hozzá CAM + előfizetői kártya. Nézheted PC-n egy DVB-C kártyával, illetve DVB-C tuneres TV-vel is.

Járatos TV tunerek helyzete a DIGI DVB-C szempontjából.:

DVB-T MPEG2: nem nézhető
DVB-T MPEG4: nem nézhető
DVB-T/DVB-C MPEG2: ilyen nem nagyon van, az SD 576i adások nézhetők.
DVB-T/DVB-C MPEG4: nézhető az SD 576i és HD 1080i adás is.

#1780 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 16:45

Idézet: alexha - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 6:44

Mit nem értesz?  :think:  Azt, hogy nem kell hozzá box? Vagy mit nem?
Az analóg adás mellett mpeg2 DVB-C tuner tartalmazó tv készülékkel nézhető az adás. Ez egy teljesen világos mondat.
Tehát akkor mi a kérdésed?

Szerk.: Értem, hogy mit nem értesz! Arról volt szó, hogy milyen tv-tuner kártya kell a számítógépbe. Így már világos? Tehát nem arról a kártyáról beszéltem, amelyiket a box-ba kell dugni, hanem arról, amit a PC alaplapjának a foglalatába rakunk bele. Remélem ez a kiegészítés megnyugtatással tölt el.  :p

Szerkesztette: Pille 2009. 07. 28. 16:52 -kor

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.