HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1741 Felhasználó inaktív   andatti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 02. 12:59

Idézet: Takeshi - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 20:59

Áááh, ez az egész DVB-T egy szar. A műsorszórás négyes metrója.

Köszi a válaszokat!
Körbejártam a helyi számtech boltokat is, de igazából mindenki lebeszélt az usb-s tuner használatáról...
így még mindig várakozó állásponton vagyok-maradok.
Szerintem még úgyis jelennek meg újabb típusú készülékek is amikkel majd lehet(ne) jó? minőségben fogni pc-n a digitális adást...
ja, és ha jól értettem, akkor már: M1, M2, Duna, Duna autonóm, Rtlklub, TV2 már fogható, + ATv-hírtv, évi 6000 Ft-ért kártyával nézhető...

mind1, én még nem költök semmire, de várom a fejleményeket másoktól... ;)

#1742 Felhasználó inaktív   gask 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 23:16

Halihó!
Nézem ezt a lefedettségi térképet http://www.mindigtv.hu/Hol_mikor.aspx hogy mikor vegyek már egy lcd-t, de 2012-ig sehol sem jelölik kis városom. Pedig tudomásom szerint 1923 óta az. Akkó most mi van? Fokozzam? Rétságot, Pásztót sem találtam pedig lassan 20 éve ezek is városok. Persze győzi city benne van, de az 43 km!!!  :reklamacio:
Ja! Balassagyarmatról lenne szó! :rolleyes:  Nem mintha a kis településekre nem kellene földi digi, csak a lélekszám miatt mondom hogy azé ez nem sivatag.
De Hontot sem látom vagy Bátonyterenyét ez így pedig már  Nógrád megye 70 %-a. http://www.nograd.hu/terkep.html De Baja pl  3x is szerepel 4
csatornán. Valaki homályosítson fel legyen szives, vagy őket kellene? Vagy ha ti sem tudjátok  a választ, hol érdeklődjek?? :think:

#1743 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 09. 09:16

Idézet: gask - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 0:16

Halihó!
Nézem ezt a lefedettségi térképet http://www.mindigtv.hu/Hol_mikor.aspx hogy mikor vegyek már egy lcd-t, de 2012-ig sehol sem jelölik kis városom. Pedig tudomásom szerint 1923 óta az. Akkó most mi van? Fokozzam? Rétságot, Pásztót sem találtam pedig lassan 20 éve ezek is városok. Persze győzi city benne van, de az 43 km!!!  :reklamacio:
Ja! Balassagyarmatról lenne szó! :rolleyes:  Nem mintha a kis településekre nem kellene földi digi, csak a lélekszám miatt mondom hogy azé ez nem sivatag.
De Hontot sem látom vagy Bátonyterenyét ez így pedig már  Nógrád megye 70 %-a. http://www.nograd.hu/terkep.html De Baja pl  3x is szerepel 4
csatornán. Valaki homályosítson fel legyen szives, vagy őket kellene? Vagy ha ti sem tudjátok  a választ, hol érdeklődjek?? :think:

Ti nem Kékest fogjátok? Mert akkor 2010.

#1744 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 09:18

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 10:16

Ti nem Kékest fogjátok? Mert akkor 2010.

Ha jol emlekszem akkor Kekest is bekapcsoljak iden... 2010-re terveztek, de a az egyik belsos az AH-tol azt irta valahol hogy az is kesz lesz iden telre.

Samott 
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1745 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 09. 17:44

Működne-e "lowcost" megoldásként?
~5k forintos divx/dvd lejátszó (+usb csatik)
~usb dvb-t kütyü

#1746 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 18:05

Idézet: KaLeun - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 17:44

Működne-e "lowcost" megoldásként?
~5k forintos divx/dvd lejátszó (+usb csatik)
~usb dvb-t kütyü

1. Nem
2. Igen, de csak megfelelő teljesítményű géppel (a jelenlegi GÉP I.-ed édeskevés HD-hez)

De ezzel a kínálattal sztem még a low-costot sem éri meg. Ez a "vásárolj sávszélességet" üzletpolitika megtette a hatását: az analóg adás tisztább képet és hangot ad. Az m1/m2 meg annyi HD programot ad, hogy ezért megint csak nem éri meg ilyesmire költeni. Személy szerint ezzel a DVB-T-vel még várnék egy pár évet.

Szerkesztette: Takeshi 2009. 07. 09. 18:07 -kor

#1747 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 18:24

Idézet: Takeshi - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 19:05

1. Nem
2. Igen, de csak megfelelő teljesítményű géppel (a jelenlegi GÉP I.-ed édeskevés HD-hez)

De ezzel a kínálattal sztem még a low-costot sem éri meg. Ez a "vásárolj sávszélességet" üzletpolitika megtette a hatását: az analóg adás tisztább képet és hangot ad. Az m1/m2 meg annyi HD programot ad, hogy ezért megint csak nem éri meg ilyesmire költeni. Személy szerint ezzel a DVB-T-vel még várnék egy pár évet.

Úgy gondoltam, hogy az usb-s kütyüt a divx lejátszóba (amin van usb port). GÉP I.-en kmplayerrel tudok HD-s filmet / sorozatot nézni.

#1748 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 19:03

Idézet: KaLeun - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 19:24

Úgy gondoltam, hogy az usb-s kütyüt a divx lejátszóba (amin van usb port). GÉP I.-en kmplayerrel tudok HD-s filmet / sorozatot nézni.

Kizart.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1749 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 09:26

Ha van egy gyengébb gép, abban a DVB-T tuner, és a "divx-es lejátszó" tud hálózatról streaminget ÉS tud HW H.264 kódolást, akkor megoldható, de akkor sem USB-n.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1750 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 09:40

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. júl. 10., péntek - 10:26

Ha van egy gyengébb gép, abban a DVB-T tuner, és a "divx-es lejátszó" tud hálózatról streaminget ÉS tud HW H.264 kódolást, akkor megoldható, de akkor sem USB-n.

Na de az meg nem 5e forintos kategoria... Popcorn Hour tud ilyet, sot a Dvico TVIX modeljei a sajat usb-s tunerjeikkel tudjak azt amit keres, de azok 100e forint korul mennek.

Samott

#1751 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 11:17

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. júl. 10., péntek - 9:26

ÉS tud AAC+ hangot!

#1752 Felhasználó inaktív   r0cket 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 20:21

megnéztem én is ezt az  http://www.mindigtv.hu oldalt. Győrre az van írva, hogy 2009. De hétvégén kipróbáltam a tvmen és még mindig csak az osztrákot fogom. Elindult már? vagy 2009 Dec. lesz?

#1753 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 21:58

Idézet: r0cket - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 20:21

megnéztem én is ezt az  http://www.mindigtv.hu oldalt. Győrre az van írva, hogy 2009. De hétvégén kipróbáltam a tvmen és még mindig csak az osztrákot fogom. Elindult már? vagy 2009 Dec. lesz?

Győrből a kab-hegyi adót kell "meglőnöd". Ha jelenleg tetőantennád van és az osztrákok felé néz, akkor az most pont oldalról kapja a magyar adó jelét, így nem csoda, ha nem vesz semmit. Egy egyszerű forgatás segítene a problémán.

Ha azonban szoba-, vagy botantennával próbálkozol, semmi esélyed. Mivel a Kab-Hegy tőled majdnem 70 km-re van, szükséged lesz egy megfelelő méretű (nagy) yagi antennára. Ide a lepke már nem biztos, hogy jó.

Edit: a győri adó tervezett indítása idén novemberben történik meg, eszerint az oldal szerint.

Szerkesztette: Takeshi 2009. 07. 13. 22:07 -kor

#1754 Felhasználó inaktív   r0cket 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 09:18

Idézet: Takeshi - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 21:58

Győrből a kab-hegyi adót kell "meglőnöd". Ha jelenleg tetőantennád van és az osztrákok felé néz, akkor az most pont oldalról kapja a magyar adó jelét, így nem csoda, ha nem vesz semmit. Egy egyszerű forgatás segítene a problémán.

Ha azonban szoba-, vagy botantennával próbálkozol, semmi esélyed. Mivel a Kab-Hegy tőled majdnem 70 km-re van, szükséged lesz egy megfelelő méretű (nagy) yagi antennára. Ide a lepke már nem biztos, hogy jó.

Edit: a győri adó tervezett indítása idén novemberben történik meg, eszerint az oldal szerint.

Á, köszi.
Tetötérim van. Ezeket nem lehet forgatni, mint a parabolát. Mert az osztrák is kellene.
De mondjuk a györi REVITA televiziót fogom. És a TVm Sony 40W4000 modell, ami tudomásom szerint rendelkezik már mpeg4 codec-kel.

#1755 Felhasználó inaktív   wwenigma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 15. 11:12

Miskolcról jelentem, még semmi. A szentesi adót meg takarja párszáz panel és egy hegy. :) map
ASUS M2N-E , AMD X2 5000+, 2x2048 DDR2, Sapphire HD4670, blablabla..

#1756 Felhasználó inaktív   orkblood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 15. 16:19

Sziasztok.

szeretnék venni egy DVB-C HD-t tudó CI-s, lehetőleg belső tv tuner kártyát, de egyszerűen nem találok a neten.

Pl. tudna segíteni valaki, hogy a Terratec C PCI HD CI kártyát hol tudnám beszerezni? (Budapest) a lejatszo.hu webshopon már megrendeltem, aztán írtak, hogy a beszerzőjük már nem forgalmaz terratecet ezért törölték. :(

Előre is köszi!

#1757 Felhasználó inaktív   wwenigma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 14:47

Nézz körül itt, épp ez a téma. :) Szomszéd ikertopik
ASUS M2N-E , AMD X2 5000+, 2x2048 DDR2, Sapphire HD4670, blablabla..

#1758 Felhasználó inaktív   maximillian 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 22:32

csak kíváncsiságból, milyen az 1-es és 2-es minősége?
nekem még mindig-nem-tv...

#1759 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 23:33

Ideig nem ment, most néztem és most megy.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1760 Felhasználó inaktív   orkblood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 17:16

Idézet: orkblood - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 16:19

Sziasztok.

szeretnék venni egy DVB-C HD-t tudó CI-s, lehetőleg belső tv tuner kártyát, de egyszerűen nem találok a neten.

Pl. tudna segíteni valaki, hogy a Terratec C PCI HD CI kártyát hol tudnám beszerezni? (Budapest) a lejatszo.hu webshopon már megrendeltem, aztán írtak, hogy a beszerzőjük már nem forgalmaz terratecet ezért törölték. :(

Előre is köszi!

Üdv!

megjött a DVB-C kártya ebay-ről. Viszont a CI modulhoz kéne valami CAM (conditional access module) amibe a smart cardot dughatom. Ezt vajon honnan szerezhetem be? Egyedi és a szolgáltatótól kell kérnem, vagy általános és lehet ilyet külön venni? csak mert a set top boxból csak a smart cardot tudom kihúzni.
--
edit:
Látok a neten CONAX CAM modulokat, gondolom nekem ilyen kell, a set top boxon embedded conax felirat van. Jól gondolom? :) Vazz ez a conax cam maga 18 ezer pénz...

Szerkesztette: orkblood 2009. 07. 23. 17:22 -kor

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.