HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1801 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:02

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 7:26

Igen, az ingyenes adókat tudod nézni.

De fontos, hogy tudja az AAC hangkódolást, különben a kereskedelmi csatornák némák lesznek.

#1802 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 19:44

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 0:16

Ha olyan tv-t veszek amiben van mpeg-4 tv-tuner akkor egy sima antennával is tudom nézni a digitális adókat és nem kell set-top-box?

Attól függ mit értesz "sima antenna" alatt. Ha eldobhatós "gazdaságos" kamu erősítős antennát, azzal nem megy. Normális erősített antennával viszont igen. Jó persze ha mázlis helyen vagy, akkor lehet egy sima szál dróttal is megy :)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1803 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 20:33

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 20:44

Attól függ mit értesz "sima antenna" alatt. Ha eldobhatós "gazdaságos" kamu erősítős antennát, azzal nem megy. Normális erősített antennával viszont igen. Jó persze ha mázlis helyen vagy, akkor lehet egy sima szál dróttal is megy :)

Bocs, hogy én válaszolok: Szfváron lakik, ahogy én is.
Pont két adókörzet vételi határán nagyjából, szóval szerintem elég szar helyen, mindkét jel elég gyönge lehet már itt, igaz, csak a lefedettségi térképet néztem. Szar ügy... :mad:
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1804 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 09:51

Beszurom ide is: MinDig TV felvetel .ts -> mkv - hatha valaki mar megoldotta elottem.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1805 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 11:07

Elég erős a géped, hogy lejátssza a videót?
Láttam már olyat, hogy a hang már végetért, de a kép még ment, mert a gép gyenge volt: a hangfeldolgozásra jutott még elég erő, viszont a képre nem egészen. Ezért lehet az, hogy nem "egyforma" hosszú esetleg a kettő. Gyakorlatilag egyforma, csak a lejátszással akadnak gondok.

#1806 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:25

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 12:07

Elég erős a géped, hogy lejátssza a videót?
Láttam már olyat, hogy a hang már végetért, de a kép még ment, mert a gép gyenge volt: a hangfeldolgozásra jutott még elég erő, viszont a képre nem egészen. Ezért lehet az, hogy nem "egyforma" hosszú esetleg a kettő. Gyakorlatilag egyforma, csak a lejátszással akadnak gondok.

Nem ez a gond, a gep bika es a DXVA is be van allitva... elo musor nezesekor, ts felvetelekor es ts viszanezesekor minimalis procihasznalta van. A gond akkor jelentkezik, ha szetszedem a ts-t videora es hangra... hogy attegyem mkv kontenerbe. Normalis hogy szetesik ha hibas a rogzitett stream, de ez speciel hibatlan, ellenoriztem: se a log se a tsdoctor nem talalt benne hibat. Es megis kiesik a szinkronbol.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1807 Felhasználó inaktív   wwenigma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 04. 11:34

ProjectX-szel probalkoztal mar? utolsó b32 , java kell hozza. Miert epp mkv-ba akarod attenni?
ASUS M2N-E , AMD X2 5000+, 2x2048 DDR2, Sapphire HD4670, blablabla..

#1808 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 11:57

Idézet: wwenigma - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 12:34

ProjectX-szel probalkoztal mar? utolsó b32 , java kell hozza. Miert epp mkv-ba akarod attenni?

Mert h264-es videot tartamaz a ts, mi masba tennem? ProjectX nem mpeg2-hoz valo?

Samott

#1809 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 15:44

Egyre jobban érdekel a téma, és gondolkodom egy USB-s DVB-T vevő vételén. A kérdésem, hogy itt is, mint pl. a tévéknél, figyelni kell-e, hogy mpeg4-es az eszköz vagy sem? Vagy ez lényegtelen, mivel úgyis szoftveres alapú dekódolásról beszélünk?

És még egy kis segítséget kérnék: melyik gyártó termékét érdemes megvenni? Nem szeretnék sem hibridet, sem nagyon drágát. Kb. 10-12e-t szánok rá.

#1810 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 18:52

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 21:33

Bocs, hogy én válaszolok: Szfváron lakik, ahogy én is.
Pont két adókörzet vételi határán nagyjából, szóval szerintem elég szar helyen, mindkét jel elég gyönge lehet már itt, igaz, csak a lefedettségi térképet néztem. Szar ügy... :mad:

Na közben javítani szeretném magam, mert a hétvégén a MM-ban láttam élőben a mindigtv adást. A körülményekhez képest nézhető, és ellentétben azzal ahogy képzeltem, itt a két adókörzet peremén is szaggatás nélkül jött a jel, bár nem tudom a tetőn a MM-nak milyen antennája van.
Kár, hogy a két kereskedelmi csak SD-ben sugároz.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1811 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 20:01

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 16:44

Egyre jobban érdekel a téma, és gondolkodom egy USB-s DVB-T vevő vételén. A kérdésem, hogy itt is, mint pl. a tévéknél, figyelni kell-e, hogy mpeg4-es az eszköz vagy sem? Vagy ez lényegtelen, mivel úgyis szoftveres alapú dekódolásról beszélünk?

És még egy kis segítséget kérnék: melyik gyártó termékét érdemes megvenni? Nem szeretnék sem hibridet, sem nagyon drágát. Kb. 10-12e-t szánok rá.

Nekem van egy MSI DigiVox Mini III, ez kb. 8000 péz, Win7 és Media Center kompatibilis és tudja az mpeg4-et.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1812 Felhasználó inaktív   wwenigma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 04. 21:31

Idézet: Samott - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 11:57

ProjectX nem mpeg2-hoz valo?

Bazz, tényleg, elfelejtettem.  :omg:

Ezzel átrakni m2ts-be majd abból már egyszerubben lehet mkv-t csinalni. Remelem nem irtam hujeseget, ezt szedtem össze magamtól. Nincs még nálunk földi digitalis tv, dvb-c karit megmar eladtam. :D Itt irnak meg ilyenrol a 2. hsz-ben. De ehhez pillanatnyilag nem ertek. :D
ASUS M2N-E , AMD X2 5000+, 2x2048 DDR2, Sapphire HD4670, blablabla..

#1813 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 14:13

Idézet: VKP - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 21:01

Nekem van egy MSI DigiVox Mini III, ez kb. 8000 péz, Win7 és Media Center kompatibilis és tudja az mpeg4-et.

Végre valaki, akinek van ilyen tunerje!  :)
Egész jónak, és olcsónak tűnik. Látom, hogy közvetlenül rá lehet kötni a koaxot, nem kell hozzá átalakító, mint pl. az alcorhoz. És emellett a 8e-es ár is baráti. :up:
Már csak az a kérdés, hogy milyen szoftvert adnak hozzá? Értem ezalatt, hogy tudja-e közvetlen a transport streamet rögzíteni 1:1-ben, mindennemű átkódolás nélkül? (sajnos nincs win7-em, sem médiacenterem)
És egy uccsó kérdés: ennek a kis antennának, amit hozzá adnak milyen hosszú a vezetéke?

szerk.: közben megtaláltam a hivatalos oldalát, ahol ezt írják: Frequency:51-585 MHz tuning range
Te Magyarországon használod ezt a tunert? (mert nálunk 800mhz környékén vannak az adások)

Szerkesztette: bris 2009. 10. 05. 14:25 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 14:25

Nem erdemes a gyari progival foglalkozni, DVBViewer, oszt jonapot.

Samott

#1815 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 14:53

Na ja, csak azt meg hol szerezzem be? :confused:
Nem ingyenes, és még csak free trialt sem találtam az oldalán.

Ha tudsz segíteni akkor kérlek dobj egy pü-t.

#1816 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 15:00

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 15:53

Na ja, csak azt meg hol szerezzem be? :confused:

Meg kell venni, 15 eurot boven meger... isohunton talan talalsz "proba verziot", de tenyleg nem draga es tenyleg jo.

Samott

#1817 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 15:58

Mivel még a tuner sincsen meg, így egy program vételén nem is gondolkodom. Ha majd VLC-vel sem sikerül elmenteni a ts-t, akkor újra átgondolom a dolgot.
Bár én ettől a külföldi, meg paypal-os vásárlástól kicsit tartózkodok. (ez utóbbi itt off, úgyhogy nem folytatom)

#1818 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 19:57

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 15:13

[...]Már csak az a kérdés, hogy milyen szoftvert adnak hozzá? Értem ezalatt, hogy tudja-e közvetlen a transport streamet rögzíteni 1:1-ben, mindennemű átkódolás nélkül? (sajnos nincs win7-em, sem médiacenterem)
És egy uccsó kérdés: ennek a kis antennának, amit hozzá adnak milyen hosszú a vezetéke?

szerk.: közben megtaláltam a hivatalos oldalát, ahol ezt írják: Frequency:51-585 MHz tuning range
Te Magyarországon használod ezt a tunert? (mert nálunk 800mhz környékén vannak az adások)

Erre még várom a választ.

#1819 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 20:08

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 20:57

Erre még várom a választ. 

Igen, Magyarországon. Kis antenna kábele kb. 1 méter. ArcSoft Totalmedia nevű progit adják hozzá, de nem tudom mit tud, még sosem volt fent.

Szerkesztette: VKP 2009. 10. 05. 20:09 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1820 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 20:24

Köszönöm a gyors választ.  :respect:
Tehát akkor nem érvényes az a freki, amit megadtak a honlapon, ennek örülök.

Közben rájöttem, hogy az antenna kábele könnyen hosszabbítható, mivel elvileg annak is koax dugó van a végén. Jól gondolom?

Az előző kérdést a programmal kapcsolatban pedig rosszul tettem fel. Helyesen: Az ArcSoft Totalmedia az a teljes progi és nem trial változat?

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.