DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás
Elküldve: 2009. 10. 25. 21:23
Valami segítség jól jönne.
Elküldve: 2009. 10. 26. 22:24
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 12:19
Freecom 25452 kódú USB DVB-T stickem van, amivel tavasz óta egyre nagyobb sikerrel veszem a magyar adásokat. Ez feltehetően nem azonos a tieddel, de az alábbi tapasztalatokat talán tudod majd használni.
* a telepítést a driverekkel kell kezdeni, erről eddig nem esett szó, csak a rend kedvéért jegyzem meg. A driverek a Freecom site-on megtalálhatók, remélhetőleg a te vevődhöz is
* a driverek után én is a HD Pack-ot javaslom (most éppen a 2.2 verziónál tartanak)
* nagyon sok lejátszó programot próbáltam ki, ezek közül a DVBViewer-t javaslom én is. Megy még a Windows Media Center-rel, az Arcsoft TotalMedia-val. Nem volt sikerem a ProgDVB-vel, az Alt-DVB-vel, a MediaPortal-al, a VLC-vel, a BS.Player-rel és másokkal. Természetesen lehet ezekkel is próbálkozni.
* a vétel megy Windows XP, Vista és Win 7 alatt is. Linux-ot próbáltam, de nem jött össze a dolog (bár "majdnem" elindult).
* egyik legfontosabb kérdés az antenna, nagyrészt ezen áll vagy bukik a dolog. A budapesti adóhoz közel vagyok jó rálátással, mégis sok gondom volt. Jelenleg egy lepkeantennával veszem az adást, 98-100 % között van a szintjelző minden csatornán. De csak akkor, ha az antenna az ég felé néz (!). Az adóra állítva egyes adók eltűnnek. Erre kössön valaki csomót !
Elküldve: 2009. 10. 30. 16:47
Elküldve: 2009. 11. 01. 19:05
Idézet: Samott - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 14:43
Valamiféle adáslistát kérnek a linuxos TV-progik. Tudtok adni ilyet?
Elküldve: 2009. 11. 06. 14:00
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 19:05
Biztos van hozzá valami szerkesztő is, bár elég furcsa összeállítás lenne, hogy a program nem tud csatornákat keresni...
Elküldve: 2009. 11. 09. 19:15
Az relé tipusa PMSW-200 DVB-T/CATV
Elküldve: 2009. 11. 11. 13:53
Idézet: applause - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 19:15
Az relé tipusa PMSW-200 DVB-T/CATV
Válaszolok magamnak.
Működik a relé, igaz csak úgy, hogy az antenna és a relé közé beraktam egy szélessávú erősítőt. Ez adja a kapcsoláshoz szükséges feszültséget. Ezzel megoldottam azt, hogy nem kell a kábelt dugdosni a tunerbe az analóg(kábeltv) és digitális váltáskor.
Szerkesztette: applause 2009. 11. 11. 13:54 -kor
Elküldve: 2009. 11. 11. 14:03
Idézet: applause - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 13:53
Működik a relé, igaz csak úgy, hogy az antenna és a relé közé beraktam egy szélessávú erősítőt. Ez adja a kapcsoláshoz szükséges feszültséget. Ezzel megoldottam azt, hogy nem kell a kábelt dugdosni a tunerbe az analóg(kábeltv) és digitális váltáskor.
Ez pontosan milyen kartya, es honnet tudja a rele, hogy mikor melyiket kell kapcsolnia?
Samott
Elküldve: 2009. 11. 11. 14:06
Elküldve: 2009. 11. 11. 19:46
Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 14:03
Samott
A kártya ASUS My Cinema-ES2-750/PT/FM/AV/RC . Amúgy nem asus driverrel használom, hanem az ATI-tól letöltöttel. Azt nem tudom, hogy a relé honnan tudja, de Powercynem 6-tal Totálmedia 3.5-el XP-n és W7-n Média Centerrel próbáltam ki. Mindenütt feismerték az analóg és digitális tunert és megtalálták az adókat.
Elküldve: 2009. 11. 13. 12:14
Elküldve: 2009. 11. 13. 12:33
Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:14
Azt nem, de azt hiszem megtalaltam: a dvb-t vevok es az ilyen tudasu tevek tudnak kiadni 5 voltot az antenna bemenetukon amin egy erositot taplalhatnak... ertelemszeruen ha a foldi csatornara kapcsolsz akkor kiadja az 5 voltot es ez kapcsolja a relet. Kabelteves csatornaknal meg nem. Meg kell nezni hogy a vevod/teved/tunered tudja-e ezt a feature-t...
Samott
Elküldve: 2009. 11. 13. 12:44
Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:33
Samott
Ez így van, az a lényeg, hogy a relé vagy az antenna, vagy a TV felöl kapjon +5V-t és akkor működik.
Elküldve: 2009. 11. 13. 12:51

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:54
Idézet: applause - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:44
Nem, a teve felol kell kapnia mindenkeppen, mert ez egy vezerlojelkent viselkedik. Antenna felol mindig ott lehet az 5 Volt, az fuggetlen attol hogy a tevenek/vevonek eppen melyik forras kell.
Samott
Elküldve: 2009. 11. 17. 13:29
Idézet: andatti - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 16:20
Ettől függetlenül én szeretek számítógéppel tv-t nézni, igaz interneten keresztül néztem eddig, hisz legalább 5-6 webcímet tudok ahol több ezer tv adást tudok nézni. De pl. hálózat tv-n, atv-n filmet, fixtv-n egyéb adást szoktam nézni, de bbc, vagy divat műsort is néztem. Igaz sokszor volt úgy, hogy megszakadt, bár 1 percre van állítva a pufferelés... Ezért gondoltam, hogy jobb lesz ha tunerkártyát, vagy usb-s kütyüt alkalmazok, mert jobb lesz az adás.
Az előző beírásom óta pedig tovább nézelődtem és látok lehetőséget, hogy tetőantennát csatlakoztasak a pc-hez, a többit pedig úgyis elvégzi a számítógép. Nem látok különbséget, sőt, ha a tv-hez veszek dekódert, vagy más néven set top box-ot, az nagyságrendileg sokkal többe kerül, ha igényes vagyok és ugyanazt elvárom tőle, mint a pc-s társától. Igaz a szoftver jóval többet tud és könnyebben frissíthető, mint egy set top box.
És azért is írtam, mert szinte csak az idézett típussal találkozom azt pedig nem hiszem, hogy csak ez az 1 lenne ami a célnak megfelelő.
napi 12-14 órát ülök a gép előtt, filmeket is ezen nézek és nem tv-n. Interneten azért is szeretek jobban tv-t nézni, mert sokkal jobb a kép minősége, mint a tv-ben, bár lehet, h azért, mert a monitorom modernebb, mint a tv-m.
vagy még tetőantennával sem lehet versenyképes a pc-s típus egy dekóderrel szemben?
Bocsi, hogy beleszólok a magasröptü vitába, de csak javasolni tudom neked a DVB-T PC-és változatát! Kipróbáltam, teszteltem az ALCOR-1000 res USB kütyüt és az AVER MEDIA belső PCI-E -es kártyáját is. Csak javasolni tudom az ALCOR-t és nagyon egyszerű és jól kezelhető a szoftvere is. a tunerje érzékenyebb, mint az általam vásárot egyik legjobb belsős AVERMEDIA tuner. Hamarabb hozott jobb képet!
A TV képe "professzionális". Természetesen ezt a HD minőségben sugárzottakra értem. A képpel borotválkozni lehet olyan éles és gyönyörű. Ez mind a kis ALCOR USB, mind az AVERMEDIA kártyára érvényes. Valóban antennára lehet, hogy szükséged lesz, mert jó jelet kell fogni, de ha azt mondom, hogy a munkahelyemen az íróasztalon a laptopba az ALCOR modemje és a kis botantennával 100%-os a jel és szuper jól jön az összes csatorna? Mert így volt. Ugyan mindez Zuglóban. Én közel lakom az adóhoz ehez képest, még is ki kellett antennáznom, mert árnyékoltak nagyon a betonházak, de ezek után szuper a kép! A kütyükre ráírt hardver erőforrásoknál jóval szerényebbel is működnek. ez is tapasztalat. egy gombnyomásra tudod rögzíteni a képet. Tapasztaltam már kisebb hibákat a sugárzásban, de ez elhanyagolható. Még egy kis összehasonlítás UPC digit tévé képét magasan veri a HD-ben sugárzott kép minősége. Szóval.... 9000.-Ft az ALCOR modem és max kell egy antenna, ami kb 7 ezer és megvan a tévéd, ha a PC-d megfelelő hozzás és természetesen a monitorod is tudja azt a felbontást. Ha kérdésed van, szívesen leírom, hogy milyen hardverkörülmények között végeztem a próbákat. Én azóta is ezt használom és minden OK!
Elküldve: 2009. 11. 17. 13:47
A kepe meg nem a tuneren mulik, eleg szar a sugarzott anyag magatol is... Pont nem a digitalis upc kabeltevehez kellene hasonlitani mert az pl. sokkal szebb mint a DVB-t... (m1 HD DVB-T 1440 x 1080, 7Mbit, upc digital kabel 1920 x 1080 12 Mbit), az SD adokat meg inkabb nem is emlitem.
Samott
Elküldve: 2009. 11. 17. 14:12
Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 13:47
A kepe meg nem a tuneren mulik, eleg szar a sugarzott anyag magatol is... Pont nem a digitalis upc kabeltevehez kellene hasonlitani mert az pl. sokkal szebb mint a DVB-t... (m1 HD DVB-T 1440 x 1080, 7Mbit, upc digital kabel 1920 x 1080 12 Mbit), az SD adokat meg inkabb nem is emlitem.
Samott
Nem szállok veled vitába, mert én is tartottam a ALCOR-tól, amíg nem vettem meg és fizikailag nem láttam és nem próbáltam ki. Persze lehet venni a Pinaccle kütyüt is dupla annyiért amiben külső antenna csatlakozó sincs. De Valóban ugyan ennyiért meg lehet kapni az AVERMEDIA USB modemet is. Nekem tetszett az Alcor mini antennás csatlakozója, hiszen pont laptophoz vettem és nem akartam egy nagy bazi csatlakozót beledugni.
Kicsit a UPC-ről

Sajna a beltéri az első rossz volt amit hoztak, majd jött a csere. Megkérdeztem a szakemberüket miért ilyen vacak a képminőség. Majd mondta, mert sima kábeltévé előfizetés van. Kapcsolgatot a sima antenna és az ő jelük között. NEM SOK KÜLÖNBSÉG VOL! Majd erre kértük a digitálist. Sajnos valamit rosszul tudsz, mert ennek a felbontása se éri el az 1440-et

Köszi

Juferkó
ps: SD adatok: azt valóban jobb nem említeni (de egy analóghoz képest jó a kép), de az nem a DVT hibája, hanem akik olyan jelet tesznek rá és kíváncsi lennék mit csinál a UPC a kapott SD jellel??? : )

Elküldve: 2009. 11. 17. 14:36
Alcor meg tovabbra sem ajanlott a bizonytalan hattere miatt. Gyanitom zero support, meg frissites jar hozza. DVB-T jo dolog, de csak olyan eszkozzel, amihez normalis support van es nem egy hazai garazsceg matricazza. Ha mar mindenkeppen balrol a harmadik dzsunkan osszedobott vackot akar venni az ember, akkor ne dobja ki ra egy markas cucc arat.
Samott
Elküldve: 2009. 11. 17. 15:01
Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 14:36
Alcor meg tovabbra sem ajanlott a bizonytalan hattere miatt. Gyanitom zero support, meg frissites jar hozza. DVB-T jo dolog, de csak olyan eszkozzel, amihez normalis support van es nem egy hazai garazsceg matricazza. Ha mar mindenkeppen balrol a harmadik dzsunkan osszedobott vackot akar venni az ember, akkor ne dobja ki ra egy markas cucc arat.
Samott
Na figyi samott!
Egy: nem kóstolgatok senkit és semmit!
Kettő kicsit erős amiket írsz!!!!!! inkább nem kicsit!
Három: csak egy olyan embernek válaszoltam, aki ugyan azzal a gonddal kűzdött mint én!
Négy: nézz utánna a támogatásnak és a garanciának, mert én megtettem!
Az UPC-ről szerintem ne vitázzunk, mert lehet többet tudok mint Te!
Öt: azt hiszem itt aki ilyen szinten minősít bármit és bárkit az te vagy!
Hat: fejezzük be!
Én nem vitatkozni vagyok itt, hanem valakinek segíteni próbáltam, Aki itt vitatkozik az Te vagy!
Szeva imitt amott Samotttttttt!