HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1841 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 25. 21:23

Több napja próbálgatom, de nem sikerül a PowerCinema-val hangot csinálni a kereskedelmi adókra. Feltelepítettem a HDPack2.2 de ígyse lett hanguk. W7-en próbálva a MCE-n van hang, de PC 6-on nincs itt se.
Valami segítség jól jönne.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1842 Felhasználó inaktív   Peterus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 22:24

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 12:19

Sajnos nem jött össze. Megpróbálom majd linux alatt.

Freecom 25452 kódú USB DVB-T stickem van, amivel tavasz óta egyre nagyobb sikerrel veszem a magyar adásokat. Ez feltehetően nem azonos a tieddel, de az alábbi tapasztalatokat talán tudod majd használni.

* a telepítést a driverekkel kell kezdeni, erről eddig nem esett szó, csak a rend kedvéért jegyzem meg.  A driverek a Freecom site-on megtalálhatók, remélhetőleg a te vevődhöz is
* a driverek után én is a HD Pack-ot javaslom (most éppen a 2.2 verziónál tartanak)
* nagyon sok lejátszó programot próbáltam ki, ezek közül a DVBViewer-t javaslom én is. Megy még a Windows Media Center-rel, az Arcsoft TotalMedia-val. Nem volt sikerem a ProgDVB-vel, az Alt-DVB-vel, a MediaPortal-al, a VLC-vel, a BS.Player-rel és másokkal. Természetesen lehet ezekkel is próbálkozni.
* a vétel megy Windows XP, Vista és Win 7 alatt is. Linux-ot próbáltam, de nem jött össze a dolog (bár "majdnem" elindult).
* egyik legfontosabb kérdés az antenna, nagyrészt ezen áll vagy bukik a dolog. A budapesti adóhoz közel vagyok jó rálátással, mégis sok gondom volt. Jelenleg egy lepkeantennával veszem az adást, 98-100 % között van a szintjelző minden csatornán. De csak akkor, ha az antenna az ég felé néz (!). Az adóra állítva egyes adók eltűnnek. Erre kössön valaki csomót !

#1843 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 16:47

Érdeklődöm, hogy létezik-e olyan közösítő szélessávú szűrő amivel a T-kábelt és a tetőantennát egy kábelre lehetne közösíteni.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1844 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 01. 19:05

Idézet: Samott - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 14:43

Valamiféle adáslistát kérnek a linuxos TV-progik. Tudtok adni ilyet?

#1845 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 14:00

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 19:05

Valamiféle adáslistát kérnek a linuxos TV-progik. Tudtok adni ilyet?

Biztos van hozzá valami szerkesztő is, bár elég furcsa összeállítás lenne, hogy a program nem tud csatornákat keresni...

#1846 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 19:15

A tv tunerem közös az analóg és digitális bemenet. Ezért szeretném a DVB-T és CATV jelét közösíteni. Találtam egy relét mely erre a célra készült, de +5V kell ahhoz, hogy kapcsolgasson. Leírás szerint a készülék adja a feszültséget. Szerintetek a tv tuner is kiad 5V-t?
Az relé tipusa PMSW-200 DVB-T/CATV
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1847 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 13:53

Idézet: applause - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 19:15

A tv tunerem közös az analóg és digitális bemenet. Ezért szeretném a DVB-T és CATV jelét közösíteni. Találtam egy relét mely erre a célra készült, de +5V kell ahhoz, hogy kapcsolgasson. Leírás szerint a készülék adja a feszültséget. Szerintetek a tv tuner is kiad 5V-t?
Az relé tipusa PMSW-200 DVB-T/CATV

Válaszolok magamnak.
Működik a relé, igaz csak úgy, hogy az antenna és a relé közé beraktam egy szélessávú erősítőt. Ez adja a kapcsoláshoz szükséges feszültséget. Ezzel megoldottam azt, hogy nem kell a kábelt dugdosni a tunerbe az analóg(kábeltv) és digitális váltáskor.

Szerkesztette: applause 2009. 11. 11. 13:54 -kor

Sony Vaio VPCSE2F1E

#1848 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 14:03

Idézet: applause - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 13:53

Válaszolok magamnak.
Működik a relé, igaz csak úgy, hogy az antenna és a relé közé beraktam egy szélessávú erősítőt. Ez adja a kapcsoláshoz szükséges feszültséget. Ezzel megoldottam azt, hogy nem kell a kábelt dugdosni a tunerbe az analóg(kábeltv) és digitális váltáskor.

Ez pontosan milyen kartya, es honnet tudja a rele, hogy mikor melyiket kell kapcsolnia?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1849 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 14:06

Ez engem is érdekelne.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1850 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 19:46

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 14:03

Ez pontosan milyen kartya, es honnet tudja a rele, hogy mikor melyiket kell kapcsolnia?

Samott

A kártya ASUS My Cinema-ES2-750/PT/FM/AV/RC . Amúgy nem asus driverrel használom, hanem az ATI-tól letöltöttel. Azt nem tudom, hogy a relé honnan tudja, de Powercynem 6-tal Totálmedia 3.5-el XP-n és W7-n Média Centerrel próbáltam ki. Mindenütt feismerték az analóg és digitális tunert és megtalálták az adókat.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1851 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:14

Tv-nél hogy lehet ezt megoldani? Mármint hogy nekem is egy koax bemenet van mindenre. Nem lehet simán összefésülni a kábeltv-s antenna jelét a dvbt-vel?

#1852 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:33

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:14

Tv-nél hogy lehet ezt megoldani? Mármint hogy nekem is egy koax bemenet van mindenre. Nem lehet simán összefésülni a kábeltv-s antenna jelét a dvbt-vel?

Azt nem, de azt hiszem megtalaltam: a dvb-t vevok es az ilyen tudasu tevek tudnak kiadni 5 voltot az antenna bemenetukon amin egy erositot taplalhatnak... ertelemszeruen ha a foldi csatornara kapcsolsz akkor kiadja az 5 voltot es ez kapcsolja a relet. Kabelteves csatornaknal meg nem. Meg kell nezni hogy a vevod/teved/tunered tudja-e ezt a feature-t...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1853 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:44

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:33

Azt nem, de azt hiszem megtalaltam: a dvb-t vevok es az ilyen tudasu tevek tudnak kiadni 5 voltot az antenna bemenetukon amin egy erositot taplalhatnak... ertelemszeruen ha a foldi csatornara kapcsolsz akkor kiadja az 5 voltot es ez kapcsolja a relet. Kabelteves csatornaknal meg nem. Meg kell nezni hogy a vevod/teved/tunered tudja-e ezt a feature-t...

Samott

Ez így van, az a lényeg, hogy a relé vagy az antenna, vagy a TV felöl kapjon +5V-t és akkor működik.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1854 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:51

Utánanézek, hogy az enyém tud e ilyet. köszi. :respect:

#1855 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:54

Idézet: applause - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:44

Ez így van, az a lényeg, hogy a relé vagy az antenna, vagy a TV felöl kapjon +5V-t és akkor működik.

Nem, a teve felol kell kapnia mindenkeppen, mert ez egy vezerlojelkent viselkedik. Antenna felol mindig ott lehet az 5 Volt, az fuggetlen attol hogy a tevenek/vevonek eppen melyik forras kell.

Samott

#1856 Felhasználó inaktív   juferkó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 13:29

Idézet: andatti - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 16:20

Értem az álláspontodat.
Ettől függetlenül én szeretek számítógéppel tv-t nézni, igaz interneten keresztül néztem eddig, hisz legalább 5-6 webcímet tudok ahol több ezer tv adást tudok nézni. De pl. hálózat tv-n, atv-n filmet, fixtv-n egyéb adást szoktam nézni, de bbc, vagy divat műsort is néztem. Igaz sokszor volt úgy, hogy megszakadt, bár 1 percre van állítva a pufferelés... Ezért gondoltam, hogy jobb lesz ha tunerkártyát, vagy usb-s kütyüt alkalmazok, mert jobb lesz az adás.
Az előző beírásom óta pedig tovább nézelődtem és látok lehetőséget, hogy tetőantennát csatlakoztasak a pc-hez, a többit pedig úgyis elvégzi a számítógép. Nem látok különbséget, sőt, ha a tv-hez veszek dekódert, vagy más néven set top box-ot, az nagyságrendileg sokkal többe kerül, ha igényes vagyok és ugyanazt elvárom tőle, mint a pc-s társától. Igaz a szoftver jóval többet tud és könnyebben frissíthető, mint egy set top box.
És azért is írtam, mert szinte csak az idézett típussal találkozom azt pedig nem hiszem, hogy csak ez az 1 lenne ami a célnak megfelelő.
napi 12-14 órát ülök a gép előtt, filmeket is ezen nézek és nem tv-n. Interneten azért is szeretek jobban tv-t nézni, mert sokkal jobb a kép minősége, mint a tv-ben, bár lehet, h azért, mert a monitorom modernebb, mint a tv-m.

vagy még tetőantennával sem lehet versenyképes a pc-s típus egy dekóderrel szemben?

Bocsi, hogy beleszólok a magasröptü vitába, de csak javasolni tudom neked a DVB-T PC-és változatát! Kipróbáltam, teszteltem az ALCOR-1000 res USB kütyüt és az AVER MEDIA belső PCI-E -es kártyáját is. Csak javasolni tudom az ALCOR-t és nagyon egyszerű és jól kezelhető a szoftvere is. a tunerje érzékenyebb, mint az általam vásárot egyik legjobb belsős AVERMEDIA tuner. Hamarabb hozott jobb képet!
A TV képe "professzionális". Természetesen ezt a HD minőségben sugárzottakra értem. A képpel borotválkozni lehet olyan éles és gyönyörű. Ez mind a kis ALCOR USB, mind az AVERMEDIA kártyára érvényes. Valóban antennára lehet, hogy szükséged lesz, mert jó jelet kell fogni, de ha azt mondom, hogy a munkahelyemen az íróasztalon a laptopba az ALCOR modemje és a kis botantennával 100%-os a jel és szuper jól jön az összes csatorna? Mert így volt. Ugyan mindez Zuglóban. Én közel lakom az adóhoz ehez képest, még is ki kellett antennáznom, mert árnyékoltak nagyon a betonházak, de ezek után szuper a kép! A kütyükre ráírt hardver erőforrásoknál jóval szerényebbel is működnek. ez is tapasztalat. egy gombnyomásra tudod rögzíteni a képet. Tapasztaltam már kisebb hibákat a sugárzásban, de ez elhanyagolható. Még egy kis összehasonlítás UPC digit tévé képét magasan veri a HD-ben sugárzott kép minősége. Szóval.... 9000.-Ft az ALCOR modem és max kell egy antenna, ami kb 7 ezer és megvan a tévéd, ha a PC-d megfelelő hozzás és természetesen a monitorod is tudja azt a felbontást. Ha kérdésed van, szívesen leírom, hogy milyen hardverkörülmények között végeztem a próbákat. Én azóta is ezt használom és minden OK!

#1857 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 13:47

A franc se tudja, erre a nevtelen Alcor cuccra csak magyar talalatok vannak, gondolom valami bizonytalan hatteru sufniceg cimkez valami kinai vackot. Ennyi penzert mar markas, megbizhato hatteru cegtol is lehet kiprobalt, bevalt, tamogatott eszkozoket kapni (az emlitett avermedia vagy akar a leadtek illetve egyeb kifejezetten tunert gyarto cegek valasztekabol). Inkabb azt vegyetek, ne ugorjatok be egy ilyen ismeretlen izebe.

A kepe meg nem a tuneren mulik, eleg szar a sugarzott anyag magatol is... Pont nem a digitalis upc kabeltevehez kellene hasonlitani mert az pl. sokkal szebb mint a DVB-t... (m1 HD DVB-T 1440 x 1080, 7Mbit, upc digital kabel 1920 x 1080 12 Mbit), az SD adokat meg inkabb nem is emlitem.

Samott

#1858 Felhasználó inaktív   juferkó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 14:12

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 13:47

A franc se tudja, erre a nevtelen Alcor cuccra csak magyar talalatok vannak, gondolom valami bizonytalan hatteru sufniceg cimkez valami kinai vackot. Ennyi penzert mar markas, megbizhato hatteru cegtol is lehet kiprobalt, bevalt, tamogatott eszkozoket kapni (az emlitett avermedia vagy akar a leadtek illetve egyeb kifejezetten tunert gyarto cegek valasztekabol). Inkabb azt vegyetek, ne ugorjatok be egy ilyen ismeretlen izebe.

A kepe meg nem a tuneren mulik, eleg szar a sugarzott anyag magatol is... Pont nem a digitalis upc kabeltevehez kellene hasonlitani mert az pl. sokkal szebb mint a DVB-t... (m1 HD DVB-T 1440 x 1080, 7Mbit, upc digital kabel 1920 x 1080 12 Mbit), az SD adokat meg inkabb nem is emlitem.

Samott

Nem szállok veled vitába, mert én is tartottam a ALCOR-tól, amíg nem vettem meg és fizikailag nem láttam és nem próbáltam ki. Persze lehet venni a Pinaccle kütyüt is dupla annyiért amiben külső antenna csatlakozó sincs. De Valóban ugyan ennyiért meg lehet kapni az AVERMEDIA USB modemet is. Nekem tetszett az Alcor mini antennás csatlakozója, hiszen pont laptophoz vettem és nem akartam egy nagy bazi csatlakozót beledugni.
Kicsit a UPC-ről :-) egy 106-cm SONY full HD-s tévén nézzük és nem a gagyi kategóriásból való!
Sajna a beltéri az első rossz volt amit hoztak, majd jött a csere. Megkérdeztem a szakemberüket miért ilyen vacak a képminőség. Majd mondta, mert sima kábeltévé előfizetés van. Kapcsolgatot a sima antenna és az ő jelük között. NEM SOK KÜLÖNBSÉG VOL! Majd erre kértük a digitálist. Sajnos valamit rosszul tudsz, mert ennek a felbontása se éri el az 1440-et :-) az a következő csomag :-) viszont én se tudom pontosan, de azt kétleném, hogy fullHD-ban adnak. mert amit írsz az az lenne ugye? De lehet rosszul tudom. De, hogy kicsit provokáljalak a DUNÁN azonban fogtam 1920 pontos sugárzott jelet! Ugyan felkonvertált volt. :-) Egyébként az UPC-t jobban ismerem mint gondolnád  ;)  már csak elvből se őket választanám, ha ebben a kategóriában gondolkodunk és hogy mennyiért havonta??? Ezt is érdemes mérlegelni, ha már választ az ember.  :)  Viszont a tapasztalataimat szívesen megosztom veled, azonban csak normálisan fikázzunk bármit is, főleg ha nem is próbáltad.
Köszi ;)
Juferkó
ps: SD adatok: azt valóban jobb nem említeni (de egy analóghoz képest jó a kép), de az nem a DVT hibája, hanem akik olyan jelet tesznek rá és kíváncsi lennék mit csinál a UPC a kapott SD jellel??? : ) :) :) Ezenfelül, hogy is hasonlítasz össze, egy bevezetésen álló rendszer, ami folyamatos perekkel kűzd még. Akinek viszont elég az a csatorna, ami ott fogható, a hagyományos tévéhez képet szuper és a legolcsóbb választás. remélem ebben egyetértünk és szívesen látlak és megnézheted a saját szemeddel a 24" fullHD-s monitoromon, milyen a HD adás képe. 

#1859 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 14:36

Figyi, frissen regisztralva, igen eros spammer gyanuval, pont rossz embert kostolgatsz. A tevem tudja a DVB-T jelet kezelni es ra van dugva egy HD UPC doboz is. Igaz csak 100 centi, de ez is fullhd... latvanyos a kulonbseg a upc javara. Duna valoban 1920, de csak 8 Mbit ha jol emlekszem. Az meg sovanyka ehhez a felbontashoz.

Alcor meg tovabbra sem ajanlott a bizonytalan hattere miatt. Gyanitom zero support, meg frissites jar hozza. DVB-T jo dolog, de csak olyan eszkozzel, amihez normalis support van es nem egy hazai garazsceg matricazza. Ha mar mindenkeppen balrol a harmadik dzsunkan osszedobott vackot akar venni az ember, akkor ne dobja ki ra egy markas cucc arat.

Samott

#1860 Felhasználó inaktív   juferkó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 15:01

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 14:36

Figyi, frissen regisztralva, igen eros spammer gyanuval, pont rossz embert kostolgatsz. A tevem tudja a DVB-T jelet kezelni es ra van dugva egy HD UPC doboz is. Igaz csak 100 centi, de ez is fullhd... latvanyos a kulonbseg a upc javara. Duna valoban 1920, de csak 8 Mbit ha jol emlekszem. Az meg sovanyka ehhez a felbontashoz.

Alcor meg tovabbra sem ajanlott a bizonytalan hattere miatt. Gyanitom zero support, meg frissites jar hozza. DVB-T jo dolog, de csak olyan eszkozzel, amihez normalis support van es nem egy hazai garazsceg matricazza. Ha mar mindenkeppen balrol a harmadik dzsunkan osszedobott vackot akar venni az ember, akkor ne dobja ki ra egy markas cucc arat.

Samott

Na figyi samott!
Egy: nem kóstolgatok senkit és semmit!
Kettő kicsit erős amiket írsz!!!!!! inkább nem kicsit!
Három: csak egy olyan embernek válaszoltam, aki ugyan azzal a gonddal kűzdött mint én!
Négy: nézz utánna a támogatásnak és a garanciának, mert én megtettem!
Az UPC-ről szerintem ne vitázzunk, mert lehet többet tudok mint Te!
Öt: azt hiszem itt aki ilyen szinten minősít bármit és bárkit az te vagy!
Hat: fejezzük be!
Én nem vitatkozni vagyok itt, hanem valakinek segíteni próbáltam, Aki itt vitatkozik az Te vagy!
Szeva imitt amott Samotttttttt!

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.