HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1861 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 17. 15:06

Na ezt se fogja megdicserni a fonoke, a felresikerult marketingakcioja miatt. :Đ

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1862 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 16:27

Épp tegnap teszteltem az új tv-m DVB-T képességeit.

Sajnos amellett, hogy elég gyönge minőségű képet sugároznak kevés megabiten, én még rossz helyen is lakom (Székesfehérvár, pont a Kab-hegy és BP sugárzási határainak szélén).

Erősítős antennával próbálkoztam, és csak akkor jött valami jel, ha ablakon kívülre raktam az egész cumót (panel rulez). Nem tudom egy kis arasznyi botantennával mennyire lenne fogható nálam itt a határszélen bármi, gondolom semennyire.
Kb fél órás antenna-forgatás után végre bejött a jel, de nagyon irányban kellett tartani. 1-2 fok forgatásnál már szakadozott és elment a kép.

A HD csatornákban egyedül talán a csatornalogó ami HD. A felbontás hiába az, hogyha a zajcsökkentés amibe beküldik előbb a képet olyan szintű, hogy mindenből egy vízfestékkel festett képet csinál. Ezt ezek után persze már a kevés megabiten könnyű kiküldeni és tömöríteni se kell neki egy erőmű.

Jelenleg semmi előnye nincsen még a UPC analóg kábeltvhez képest sem. Nálam az is szebben jön. UPC digital silver dobozom is van, de nem kötöttem még rá, hogy összehasonlítsam, de gyanítom, hogy simán veri a dvbt-t ha már az analóg is jobb nála.

Egy angol fórumra készült videót itt is megosztanék, hátha érdekel valakit:
http://www.youtube.c...h?v=tsB6YwEJykM
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1863 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 16:36

A minoseg nem csak az antennan mulik, nekem szep nagy yagi antennam van a padlasterben, minden tunerem 100/100-as kepet vesz vele... es igy se szep, pont azert amiket irtal. Monitoron, ablakban a HD csatik meg csak-csak... de 40 colon mar gaz. AH gazdasagos teveadas... :)

Estenkent megy egy sorozat az m1-en valami parizsi jobaratok vagy mi, az HD, nezd meg azzal is.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1864 Felhasználó inaktív   juferkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 17. 17:22

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 15:06

Na ezt se fogja megdicserni a fonoke, a felresikerult marketingakcioja miatt. :Đ

Samott

Samott, két nagy  baj is van a válaszoddal.
No1. cinikus és bugyuta
No2. minden alapot nélkülöző
Egyébként a véleményem meg van rólad ezek után, de az itt nem lenne illő leírni.

Juferkó, a jobb ha nem gondolkozol és írod le, mert rosszul áll neked.  :respect:

#1865 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 18:33

Nagyon gyorsan be kellene fejezni a személyeskedést.

Köszönöm.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1866 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 18:33

Inkabb megse. :legyint:

Samott

Szerkesztette: Samott 2009. 11. 17. 18:59 -kor

#1867 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 25. 20:27

Sziasztok!

Még régen olvastam itt valamit az MPEG-2-es dekóderekkel kapcsolatban (asztali tv-hez, nem PC-s), hogy nem jó, csak az MPEG-4es, de talán mégis jó... már nem emlékszem pontosan, a fórum pedig már túl nagy.
Így rákérdeznék. :rolleyes:

Sima tv-hez (katódcsöves) vásárolt MPEG-2es DVB-T dekóderrel foghatóak a digitális adások? Vagy csak MPEG-4es dekóderrel? :think:

Konkrétan erre gondoltam, hogy érthetőbb legyen.

Előre is köszi a segítséget!
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#1868 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 20:32

Magyarországi DVB-T adások vételéhez MPEG-4-es dekóder kell.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#1869 Felhasználó inaktív   zsuzsss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 14:47

Szisztok!

Szeretném megkérdezni, hogy Gyálon mennyire jól foghatók a digitális műsorok? Most szereztem egy LG 32LF2510  tvt, amiben elvileg van MPEG-4. Egyébként csak bekapcsolom és menni fog? Bocsi, totál hülye vagyok ezekhez  :confused:

Köszi  :)

#1870 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 14:49

Idézet: zsuzsss - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 14:47

Szisztok!

Szeretném megkérdezni, hogy Gyálon mennyire jól foghatók a digitális műsorok? Most szereztem egy LG 32LF2510  tvt, amiben elvileg van MPEG-4. Egyébként csak bekapcsolom és menni fog? Bocsi, totál hülye vagyok ezekhez  :confused:

Köszi  :)

nekem is LG van, igaz, más modell, de ha ugyanaz a menüje van, akkor újra kell detektáltatni a csatornákat, amikoris a már beállítottakat elfelejti... eléggé szopó
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1871 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 22:31

Ha valaki használ rajtam kívül Arcsoft TotalMedia-t DVB-T nézésre akkor kérem jelezze - akár pü-ben is.
Olyan gonddal küzdök már hónapok óta, hogy a kereskedelmi adókon nincsen hang.

Más: az rtl-en és a tv2-n emelhetnének a bitrátán, mert a jelenlegivel szörnyűséges nagyobb tv-ken nézve. :down:

#1872 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 19:43

Idézet: bris - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 22:31

Más: az rtl-en és a tv2-n emelhetnének a bitrátán, mert a jelenlegivel szörnyűséges nagyobb tv-ken nézve. :down:

Majd ha nezi is valaki (imho nem fogja), majd emelnek. Tokfoloslegesen amiatt a par darab elofizeto miatt nem fogjak talicskaval hordani a penzt a nagyobb savszelre.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1873 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 21:51

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 19:43

Majd ha nezi is valaki (imho nem fogja), majd emelnek. Tokfoloslegesen amiatt a par darab elofizeto miatt nem fogjak talicskaval hordani a penzt a nagyobb savszelre.

Szvsz most nem is koltenek... gondolom kialkudtak, hogy az Antenna Hungaria pont annyit hirdet naluk mint amit a digitalis sugarzasert fizetnek.

Samott

#1874 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 23:22

Igen, valoszinu tul sokba nem kerulhet nekik es egy jo barter van amogott, hogy orrba-szajba mennek a mindigtv reklamok a kertv-ken...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1875 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 15:52

Jópár codeket próbáltam már, de nem tudtam hangot csalni a kereskedelmi adók alá. Powercinema és totalmedia programot használok.
Valaki karácsony ajándékként segíthetne codeknévvel, letöltési helyel és telepítési ötlettel.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1876 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 16:30

Idézet: applause - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 15:52

Jópár codeket próbáltam már, de nem tudtam hangot csalni a kereskedelmi adók alá. Powercinema és totalmedia programot használok.
Valaki karácsony ajándékként segíthetne codeknévvel, letöltési helyel és telepítési ötlettel.

Boldog karacsonyt: HD Pack 2.2

De ha visszaolvastal volna egy kicsit, kerdezned se kellett volna.

Samott

Szerkesztette: Samott 2009. 12. 24. 16:31 -kor

#1877 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 19:10

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 16:30

Boldog karacsonyt: HD Pack 2.2

De ha visszaolvastal volna egy kicsit, kerdezned se kellett volna.

Samott

Köszi.
Sajnos ezen túl vagyok. Feltelepítettem, de hang nem lett. Lehet, hogy én vagyok béna. Azon túl, hogy feltelepítem kell még valamit állítani.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1878 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 22:16

Én ma találtam egy megoldást: TSReader (--> VLC)
Többet nem mondok, mindenkit - aki hasonló cipőben jár(t) mint én - hagyok kísérletezni.  ;)

(Ez jó mindazoknak, akiknek nincs hang a TotalMedia-ban.)

#1879 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 10:54

Annyira jó, hogy Magyarországon is rengeteg mpeg2 TV tunert árulnak, mpeg4 támogatás nélkül.

#1880 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 12:16

Idézet: HAMMER - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 10:54

Annyira jó, hogy Magyarországon is rengeteg mpeg2 TV tunert árulnak, mpeg4 támogatás nélkül.

Mutass egyet. :) Ahogy nezem ma mar a tevekben is csak olyat arulnak, ami tudja az mpeg4-et... PC-s tuner kozul nem is lattam meg olyat, ami a megfelelo szoftverekkel ne tudta volna kezelni az mpeg4-et.

applause: nem tudok tobbet tenni, se powercinemat se totalmediat nem hasznalok... a progdvbnek es a dvbviewernek van hangja a linkelt codek csomaggal.

Samott

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.