HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1881 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 26. 12:45

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 12:16

Mutass egyet. :) Ahogy nezem ma mar a tevekben is csak olyat arulnak, ami tudja az mpeg4-et... PC-s tuner kozul nem is lattam meg olyat, ami a megfelelo szoftverekkel ne tudta volna kezelni az mpeg4-et.

applause: nem tudok tobbet tenni, se powercinemat se totalmediat nem hasznalok... a progdvbnek es a dvbviewernek van hangja a linkelt codek csomaggal.

Samott

Úgy tűnik, van akinek gyűjteménye van ilyesmiből. A korábban kínált programok elérhetőségét-használhatóságát nem ecsetelném.

Viszont, a DVB-T tuneres LG tv az képes a Digikábelen jövő  műsort lekezelni.

Tegnap óta van egy Alcor HD-1500-am is.
Mivel még mindig nincs igazán ajánlott tetőantenna,így a tuner képességeit ennek sem tudom kipróbálni. Viszont ilyen olcsó mkv-lejátszó médiaboxot nem nagyon találni.
Firmware frissítés kéne neki, vagy másképp feliratozott távirányító.
Van olyan felkínált funkció, amihez találgatni kell, mit nyomjon az ember, és van olyan állapot, ahol pont ez a funkció nem működik a menüben mászkáláshoz.
Az egy külön misét megérne, hogy ha van önálló hangerő, és csatornaváltó gomb, akkor az miért kuka, helyette a kurzorbillentyűk teszik ezt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1882 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 13:42

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 12:45

Úgy tűnik, van akinek gyűjteménye van ilyesmiből. A korábban kínált programok elérhetőségét-használhatóságát nem ecsetelném.

Neha nem a vasat meg a szoftvert, hanem a juzert kellene lecserelni... :) A legalis dvbviewer stabil, konnyen kezelheto es viszonylag olcson elerheto... megvettem, mert annyira jo. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1883 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 14:04

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 13:42

Neha nem a vasat meg a szoftvert, hanem a juzert kellene lecserelni... :) A legalis dvbviewer stabil, konnyen kezelheto es viszonylag olcson elerheto... megvettem, mert annyira jo. :)

Samott

Biztos igazad van. Ha a szoftver nem látja az eszközt sem, akkor akár fizetős, akár ingyenes, valamelyik egy vasat sem ér.
Még az öreg Avermediára azt mondanám, hogy értem, meg nem is kéne vackolni vele.
De egy mpeg4-es pci-expresszes Pinnacle azért csak más műfaj.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1884 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 14:19

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 14:04

Biztos igazad van. Ha a szoftver nem látja az eszközt sem, akkor akár fizetős, akár ingyenes, valamelyik egy vasat sem ér.

Legutobb vegiggugliztam az internetet a tunereid utan kutatva, az egyik tuneredet (MSI DIGI VOX) konkretan a progdvb egyik fejlesztoje boldogan hasznalja a sajat progijaval... es a tobbire is volt talalat, hogy hasznalhato arra amire neked kellene. Nem tudom mi a gond nalad, de nem hiszem hogy a tunerekkel es a programokkal van a problema. Az Avermedia gyari progija is tokeletesen viszi az mpeg4-es adasokat itt a gepemen.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1885 Felhasználó inaktív   jszilard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 27. 14:25

Sziasztok!

Kérdésem a következő. Van egy hagyományos képcsöves TV-m, és ehhez szeretnék dekódert venni.
Nincs szükségem HD felbontásra, mert nem tudom kihasználni.

Találtam egy dekódert ami árban megfelelne, de nem tudom, hogy a HD-ben sugárzott csatornákat látni fogom-e valamilyen szinten, vagy csak hang lesz.

Technikai adatai:
Selektorius ir demoduliatorius:
  - Dažnių juostos:
        VHF-H 174 - 230 MHz
        UHF 470 - 862 MHz
  - Dinaminis diapazonas  30 – 80dBμV
  - Demoduliacija  OFDM
  - Nešlių skaičius  2k, 8k
  - Kodavimo greitis 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8
  - Apsauginis intervalas  1/4, 1/8, 1/16, 1/32
Video dekodavimas:
  - MPEG-2 MP@ML
  - MPEG-4 H264 MP@L4
  - Video rezoliucija  720x576 PAL
  - Video proporcijos  4:3; 16:9
Audio dekodavimas:
- MPEG-1/MusiCAM layer I/II
- MPEG-2 layer 2
- MPEG-4 AAC, AAC-HE

Üdv: Szilárd

#1886 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 15:16

Egyszerubb lenne, ha megadnad a gyartot meg a tipust. A hanghoz MPEG-4 AAC-HE dekodolas kell, de a kephez MPEG-4 H264 HP@L4 illentve as SD csatikhoz MPEG-4 H264 MP@L3 (ha jol tudom).

Samott

#1887 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 22:32

Idézet: Samott - Dátum: 2009. Dec. 26., Saturday - 13:16

Mutass egyet. :) Ahogy nezem ma mar a tevekben is csak olyat arulnak, ami tudja az mpeg4-et... PC-s tuner kozul nem is lattam meg olyat, ami a megfelelo szoftverekkel ne tudta volna kezelni az mpeg4-et.

Nem PC-sre gondoltam, hanem kulon eszkozre, amit az analog TV-re lehet kotni. Kulonbozo magyar webshopokon elofordulnak ilyenek, akar kijelzos, hordozhato kivitelben is.

#1888 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 15:04

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 13:42

Samott

A dvbviewer nem ismeri fel a tuneremet, így nem települ fel. Mellesleg a powercinema 6 alapváltozatával van hang mindenütt, csak a monitoromon nem áll át a kép 16:9-re. Ha feltelepítem a legújjab javító csomagot akkor a kép jó, de a kereskedelmi csatornák hangja elveszik. Tehát nem a user, hanem szoftver a ludas. Valószínüleg a megoldást a W7 lesz, mivel az abban lévő MC tökéletes.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1889 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 15:42

Idézet: applause - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 15:04

...

Milyen tuner ez? Ki a gyartoja ennek a... van hozza BDA driver? Nevetseges hogy a frissitesre funkciot veszit. A hanghoz HE-AAC codec kell. Miert nem kerdeztel, mielott megvetted? ;)

Samott

#1890 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 15:04

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 15:42

Milyen tuner ez? Ki a gyartoja ennek a... van hozza BDA driver? Nevetseges hogy a frissitesre funkciot veszit. A hanghoz HE-AAC codec kell. Miert nem kerdeztel, mielott megvetted? ;)

Samott

My Cinema-ES52-750/PT/FM/AV/RC Asus hybrid TV Card.ATI Theater HD750 chip van benne. A hozzáadott szoftver Totalmedia 3.5. (Sz..r)
Eddig is ATI chip-s tunerem volt Theater550-es és meg voltam vele elégedve.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1891 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:44

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 15:42

Samott

Neked milyen dvbviewered van? mert ezek szerint ami most elérhető, az nem igazán jó mindenkinek.
A win7 alatt a Pinnacle kártyám az tökéletes is lehetne, ha végre kiderülne, hogy milyen tetőantennát érdemes megvenni, ha egyáltalán van értelme foglalkozni a kérdéssel ilyen sugárzási feltételek mellett.

szerk:
Azért az ész megáll. Eddig a "cseh2"-nek kellett ilyen antenna, esetleg a néhai m2-nek, ha nagyon távol voltunk az adótól. 
http://www.mindigtv....s/Antenna1.ashx
http://www.mindigtv....s/Antenna2.ashx

Szerkesztette: csozsi 2009. 12. 29. 21:53 -kor

#1892 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 23:04

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 21:44

Nekem ilyen antennam van, es legalis 4.1.1.1-es dvbviewer-em van (lehet hogy frissiteni kellene mar)... Avermedia es Leadtek tunerekkel hasznalom, egyikkel se volt gond vele (ahogy a progdvb-nek vagy az altdvb-nek se volt gondjuk ezekkel a tunerekkel), de erdemes visszaolvasni a topicban, vagy a programok forumain, kismillio tunerrel mukodnek egyutt ezek a progik. Csak egy szabvanyos BDA driver kell a tuner gyartojatol. Ezert nem ertem miert szoptok veluk... mondjuk applause esete kicsit mas, az o cucca eleg egzotikus, amig meg nem mondta a tipusat, konkretan egyetlen usb-s tunert talaltam, ami erre a chipre epul. :)

Samott

#1893 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 10:06

Idézet: HAMMER - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 11:54

Annyira jó, hogy Magyarországon is rengeteg mpeg2 TV tunert árulnak, mpeg4 támogatás nélkül.

Sajnos, de mióta kötelesek mellé írni, hogy nem fogja az itthoni adásokat, azóta nagyságrenddel kevesebb ilyen van, az is általában akciós áron. Ez persze az elmúlt 2-3 évben jól bevásárló embereket nem vígasztalja.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1894 Felhasználó inaktív   geucsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 15:08

Üdv Mindenkinek!

Vettem egy SRT 15-ös antennát a Samsung plazma tévémhez. A C MUX-on lévő adókat nem találja a TV. Az A multiplexen lévőket simán fogja, gyönyörűen megjeleníti. Mi lehet a probléma? Próbáltam forgatni az antennát, kézi tárolást végezni, országot váltani, de semmi sem vezetett eredményre.
A válaszokat előre is köszönöm!

#1895 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 01:45

Idézet: geucsa - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 16:08

Üdv Mindenkinek!

Vettem egy SRT 15-ös antennát a Samsung plazma tévémhez. A C MUX-on lévő adókat nem találja a TV. Az A multiplexen lévőket simán fogja, gyönyörűen megjeleníti. Mi lehet a probléma? Próbáltam forgatni az antennát, kézi tárolást végezni, országot váltani, de semmi sem vezetett eredményre.
A válaszokat előre is köszönöm!

Ha lehet, szereld fel a tetőre vagy egy adó irányába néző oldalfalra.

#1896 Felhasználó inaktív   jszilard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 17:43

Segítség!

Tudja-e valaki, hogy milyen kódolással sugározzák a csatornákon a hangot.

1 csatornán van hang Duna Autonómia, a többin nincs.

#1897 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 18:56

Idézet: jszilard - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 17:43

Segítség!

Tudja-e valaki, hogy milyen kódolással sugározzák a csatornákon a hangot.

1 csatornán van hang Duna Autonómia, a többin nincs.

Duna, Autonomia, M1, M2 - mpeg
RTL, TV2, Euronews - AAC

DIVX:
http://www.divx.com/...re/windows/divx

HD pack:
http://www.dvbsuppor...act=view&id=162

#1898 Felhasználó inaktív   srejadi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 13:48

Sziasztok,

Van egy DVB-T dekóderrel ellátott tv-m. A mindigtv.hu oldal alapján a lakhelyemen kellene, hogy fogjam a digitális jeleket, azonban semmi nem jön be. Beszéltem egy eladóval a MM-ban, aki azt mondta, hogy valószínű azért, mert a jelek le vannak gyengítve, mert zavarják a kecskeméti(?) katonai reptér radarjait. Vajon meg fogják ezt szüntetni és felnyomják a jelerősséget? Vagy ne bízzak ebben a közeljövőben?

Üdv.

#1899 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 13:58

Idézet: srejadi - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 13:48

Vajon meg fogják ezt szüntetni és felnyomják a jelerősséget? Vagy ne bízzak ebben a közeljövőben?

Jelenleg 6 es 10 kw-al adnak, a HM mar rabolnitott hogy ezt emelhetik 40 kw-ra. Amint az nhh rabolint az AH emelheti a szintet. Ettol fuggetlenul meg utana se art ha van egy normalis kulteri antennad.

Samott

#1900 Felhasználó inaktív   srejadi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 10:07

Idézet: Samott - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 13:58

Jelenleg 6 es 10 kw-al adnak, a HM mar rabolnitott hogy ezt emelhetik 40 kw-ra. Amint az nhh rabolint az AH emelheti a szintet. Ettol fuggetlenul meg utana se art ha van egy normalis kulteri antennad.

Samott

Köszönöm a választ.

És vajon ez mennyi időt emészt fel? Mármint vajon ezt 1-2 hónap alatt lezavarják, vagy évekig kell erre várni? Ki van tűzve valami dátum?

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.