The Elder Scrolls IV
Elküldve: 2004. 11. 02. 07:37
Soha nem gondoltam volna, ennyi hírt kapunk a nyakukba, csaknem kirúgták az eddigi marketingeseket?
Elküldve: 2004. 11. 05. 20:13
bepe, legalább kommenteket fűztél volna a dologhoz pl, hogy 2 új screenshot vagy valami....
Arról nem beszélve hogy marha nagyok...
Illetve a forrást se jelülted meg... figy szvsz lesz még pár "krémes" ebből a játékból mielőtt megjelenik, azoknál mi bőven megelégszünk a az adott oldalon az adott hírre mutató linkkel is (engem pl nem zavar ha az egész hozzászólás egy link, de másokat igen, szóval azokat is mellőzd majd)
Előre is köszi meg minden
Arról nem beszélve hogy marha nagyok...
Illetve a forrást se jelülted meg... figy szvsz lesz még pár "krémes" ebből a játékból mielőtt megjelenik, azoknál mi bőven megelégszünk a az adott oldalon az adott hírre mutató linkkel is (engem pl nem zavar ha az egész hozzászólás egy link, de másokat igen, szóval azokat is mellőzd majd)
Előre is köszi meg minden
In Flames We Trust
Elküldve: 2004. 11. 07. 09:20
Hát tudjátok lehet, kissé más lesz, mint Morrowind, de be is ba***na, ha ugyan olyan lenne. (akkor meg azon nyafogna mindenki, hogy minek kiegészítő, újat akarok.) Szerintem a pacit át fogod tudni alakítani akár a robotzsarura is, hogy azon utazhass (lesznek ilyen élelmes figurák tuti), oszt majd tuning a terepszerkesztővel
Én személy szerint nagyon is örülök ennek a lovagias világnak, a gyönyörűen megformált fegyvereknek és páncéloknak, végre haladunk a realitások felé, s ki tudja, talán a TES VI-ban már Arthur király fog lovagolni a seregeivel, s a cím: The Elder Scrolls: Arthur and Merlin
lesz. Adná az ég!!!
Ilyen téren teljesen egyetértem 2more-ral. Én is addig jáccottam az általa említett gamékkal, amíg el nem jutottam a hiperszupermagickillermordályig, aszt szevasz. Eddig elvont fantasy volt, most végre talán egy csodás mese lesz, amit átélhetünk
. Én az eddigiek alapján nagyon bízom a Bethesdában, remélem igazunk lesz...
Ilyen téren teljesen egyetértem 2more-ral. Én is addig jáccottam az általa említett gamékkal, amíg el nem jutottam a hiperszupermagickillermordályig, aszt szevasz. Eddig elvont fantasy volt, most végre talán egy csodás mese lesz, amit átélhetünk
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!
-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-
ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe
-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-
ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe
Elküldve: 2004. 11. 07. 09:54
Kövezzetek meg, de nekem bejött az Morrowind "elvont fantasy" hangulata. Ha középkori RPG kell ott a Gothic. Szvsz a morrowind még bőven nem esett túlzásba és alig van benne hi-tech kütyü. Az is max egy gőzgép...
Mindenesetre majd kiferül mi lesz.
Mindenesetre majd kiferül mi lesz.
In Flames We Trust
Elküldve: 2004. 11. 16. 17:23
Egy kicsit takarítottam + néhány hozzászólást átmozgattam az eredeti TES III topicba, hiszen azok nem ide valók voltak!
Innentől ez a téma szóljon a TES IV-ről, feltéve ha valaha is megjelenik!
Innentől ez a téma szóljon a TES IV-ről, feltéve ha valaha is megjelenik!
Tyraan - Artum Inferniti
Elküldve: 2004. 11. 16. 18:05
Feltéve, hogy a konzolos butítások miatt érdemes lesz róla egyáltalán beszélni.
Most olvastam, hogy egyesek nem tartották elég ésszerűnek, hogy hiába csápolnak a karddal, nem találják el az ellent (hát igen: átlag amcsi xbox+morrowind)
Szóval a bethesda akciódúsabb játékmenetet ígér, élvezetesebb, kombó és ügyesség alapú harccal (mint a Gothic, ott is legyőzöl bárkit ha jó ütemben védekezel...)
Nemtudom mi fog ebből kisülni de van még minimum 1 évünk. Addigra talán elkészül az a videokártya is amin egyáltalán hajlandó lesz elindulni
Most olvastam, hogy egyesek nem tartották elég ésszerűnek, hogy hiába csápolnak a karddal, nem találják el az ellent (hát igen: átlag amcsi xbox+morrowind)
Szóval a bethesda akciódúsabb játékmenetet ígér, élvezetesebb, kombó és ügyesség alapú harccal (mint a Gothic, ott is legyőzöl bárkit ha jó ütemben védekezel...)
Nemtudom mi fog ebből kisülni de van még minimum 1 évünk. Addigra talán elkészül az a videokártya is amin egyáltalán hajlandó lesz elindulni
In Flames We Trust
Elküldve: 2004. 11. 16. 18:09
Idézet: pascal - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 17:05
Feltéve, hogy a konzolos butítások miatt érdemes lesz róla egyáltalán beszélni.
Ez nagyon nem jó hír....
Elküldve: 2004. 11. 16. 18:19
Hát ja... mindenesetre addig még bármi lehet. Korai ezen sajnálkozni. Fel fejjel, addigis itt a HL2
In Flames We Trust
Elküldve: 2004. 11. 27. 21:06
Hát a képek a hivatalos oldalon elkápráztatóak.
http://www.elderscro...eenshots_01.htm
Ez különösen tetszik:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
(pláne ha ingém kép és nem holmi filmecske mert akkor viszont ... áh még oda is jó
)
2007-2008 körül csak kijön ... 5-6 év fejlesztés elég kéne legyen...
u.i.:
szerintem tuti ki fog jönni mert különben nem tették volna ki a főoldalra
http://www.elderscro...eenshots_01.htm
Ez különösen tetszik:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
(pláne ha ingém kép és nem holmi filmecske mert akkor viszont ... áh még oda is jó
2007-2008 körül csak kijön ... 5-6 év fejlesztés elég kéne legyen...
u.i.:
Idézet
feltéve ha valaha is megjelenik!
Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 11. 27. 21:11 -kor
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy
Elküldve: 2004. 11. 27. 21:30
Hát he nem lesz benne legalább egy csontváz alapú ütközési rendszer, (hogy ne kérjek poligon alapút), röpködo végtagokkal, és egy becsületes real time harcrendszer, akkor bármilyen grafikája lehet tolem.
Ja, meg legalább HL2 (Havok) szintu fizika. Legyenek dobhatóak és környezetérzékenyek a fegyverek.
Pl. ha a fejszét a monsztára dobom, nem talál, de beláll a mögötte levo fába. Meg ilyenek, amit egy osrégi Rune is tudott. Ja hogy az hack&slash ? Mikor jön el az az ido amikor nem kell a háttérben kockadobáló számolgatás (vagy legalábbis nem csak ez lesz), és virtuálisan is meg kell tanulni vívni ?
Legyen helye a szerencsének, a kitartásnak és az ügyességnek (reflexeknek). Persze etto még lehet karakterfejlodés meg varázslat meg minden.
El kellene felejteni már az über fegyvereket is ... semmi alapja nincs egy olyan rendszernek ahol egyik kard 5-öt sebez, másik meg 500-at. Egy életlen konyhakés is lehet halálos egy gyakorlott, és egy katana is lehet tompa egy ügyetlen kezében. Különbség esetleg a tartósságban, illetve a konkrét formában rejlik, de ez sem jelenthet 100-szoros különbséget.
Sokkal több fantáziát látnék a karekter specifikus képességeinek és a nagyon megnövelt interaktivitású fizikának fejlesztésében. Legyen a karakternek egyensúlyérzéke és fizikai uralma a teste felett, de ezkeet veszíthesse is el. Legtöbb mai játékban csak HP-t (életpont) veszthetünk, vagy esetleg leesünk valahonnan. Egy eros, nem védett ütés után essen hanyatt, eközben meg a rongybaba fizika érvényesüljön. Persze lehet hogy egy akrobatikus képességu karakter jobban esik, mint egy behemót óriás, stb.
Egy ilyen nagyon jól fellépített rendszer jóval nagyobb újrajátszhatóságot eredményezhetne.
Ja, meg legalább HL2 (Havok) szintu fizika. Legyenek dobhatóak és környezetérzékenyek a fegyverek.
Pl. ha a fejszét a monsztára dobom, nem talál, de beláll a mögötte levo fába. Meg ilyenek, amit egy osrégi Rune is tudott. Ja hogy az hack&slash ? Mikor jön el az az ido amikor nem kell a háttérben kockadobáló számolgatás (vagy legalábbis nem csak ez lesz), és virtuálisan is meg kell tanulni vívni ?
Legyen helye a szerencsének, a kitartásnak és az ügyességnek (reflexeknek). Persze etto még lehet karakterfejlodés meg varázslat meg minden.
El kellene felejteni már az über fegyvereket is ... semmi alapja nincs egy olyan rendszernek ahol egyik kard 5-öt sebez, másik meg 500-at. Egy életlen konyhakés is lehet halálos egy gyakorlott, és egy katana is lehet tompa egy ügyetlen kezében. Különbség esetleg a tartósságban, illetve a konkrét formában rejlik, de ez sem jelenthet 100-szoros különbséget.
Sokkal több fantáziát látnék a karekter specifikus képességeinek és a nagyon megnövelt interaktivitású fizikának fejlesztésében. Legyen a karakternek egyensúlyérzéke és fizikai uralma a teste felett, de ezkeet veszíthesse is el. Legtöbb mai játékban csak HP-t (életpont) veszthetünk, vagy esetleg leesünk valahonnan. Egy eros, nem védett ütés után essen hanyatt, eközben meg a rongybaba fizika érvényesüljön. Persze lehet hogy egy akrobatikus képességu karakter jobban esik, mint egy behemót óriás, stb.
Egy ilyen nagyon jól fellépített rendszer jóval nagyobb újrajátszhatóságot eredményezhetne.
Szerkesztette: Hubert 2004. 11. 27. 21:37 -kor
Next stop, Wonderland.
Elküldve: 2004. 11. 27. 21:35
Idézet
a Duke Nukem Foreverből még ingame videót is kiadtak
viccet félretéve: tuti kijön, a kérdés csak az, kell e nekünk olyan grafika ami a mai kártyákon alig mocorog, illetve mi ennek az ára, ILLETVE nem-e egy konzolgagyi szart kapunk majd PCre.
Amúgy lásd Vampire:Bloodlines, a source engine nem emeli magasba.
In Flames We Trust
Elküldve: 2004. 11. 27. 21:42
Idézet
Hát he nem lesz benne legalább egy csontváz alapú ütközési rendszer, (hogy ne kérjek poligon alapút), röpködo végtagokkal, és egy becsületes real time harcrendszer, akkor bármilyen grafikája lehet tolem.
Már a több éves AvP1 ben is volt poligon alapú ütközés, ha ebben nem lesz... mondjuk egy hardcore RPGbe minek?
A tobbi is erősen hack&slashhez illő dolog, nem kell mindenek teljesülni, hogy a játékmenet élvezetes legyen. De igazán jöhetne egy rendes akciódús, RPG, amiben végre jól eltalálják az árányokat miből mennyi kell, mi legyen a realisztikus és mi nem. Ismét a Bloodlinest kell felhoznom, ami már egész jó úton halad de még messze nem jó, a topikjában kitárgyaltuk miért...
In Flames We Trust
Elküldve: 2004. 11. 27. 23:52
Ha már csak annyira lesz jó mint a morrowind akkor vevő vagyok rá!
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy
Elküldve: 2004. 11. 27. 23:57
Idézet
a Duke Nukem Foreverből még ingame videót is kiadtak lolshai.gif
Nem is 1et
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H
Elküldve: 2004. 11. 28. 08:53
Idézet: pascal - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 20:42
mondjuk egy hardcore RPGbe minek?
Hogyhogy minek ? Annak, hogy legyen már vége a mufaji korlátok szolgai elfogadásának, legyenek alkotók aki a határmezsgyére kalandoznak vagy valami eredetit találnak ki.
Nem kell az ezredik RPG, vagy RTS ahol csak a grafika más. Foleg hogy a kiadók miatt amúgy is nehéz eredetit alkotni, mert az rizikó ugye.
Egyébként meg azért írom ezeket mert volt arról szó hogy lesz benne real-time harcrendszer is. Persze sokan paráznak hogy konzolos lesz majd. De még többen sírtak a PC-és KOTOR-nál mert sokakat megtévesztett a grafika és a konzolos irányítás, és azt hitték ez is hack&slash. Közben pedig egy RPG volt. Ez most a trend, nem csak egy adott mufaj rajongóit célozzák meg, hanem mindenkit aki játszik.
És azt hiszem hogy amíg az ilyen háttérben számolgatós kialakítású RPG-k jók voltak az elektronikus szórakoztatóipar hoskorában, az egyre valószerubb grafika egyre valószerubb fizikát, interaktivitást és AI-t igényel majd, mert hanem bábjátékhoz válik hasonlatossá. Nyilván nem lehet egyik napról a másikra áttérni erre mert sok fejlesztenivaló van még az utóbb említett területeken, de minden kis lépés számít, mégha kezdetben csalódást is okoz a jól bevált módszerek kedveloinek.
Már az egy nagy lépés lenne ha pl a kritkus találatokat nem véletlenszeruen számolná a progi hanem valós ideju ütközési rendszerrel, sebzési zónák figyelembevételével. Persze ehhez az kell, hogy a támadás is irányítható legyen, bár annyira hogy a különbözo sebzési zónák közt választani lehessen. Erre nagyon jó példa volt a Fallout vagy az Evil Islands és ez kurvára hiányzik legtobb népszeru RPG-bol, mint a Morrowind is pl. Személy szerint a sebzési zónák választását is interaktívra és nem menubol választhatóra csinálnám, nade ez majd eldol, hogy milyen is lesz (ha lesz) a TES IV-ben.
Szerkesztette: Hubert 2004. 11. 28. 09:08 -kor
Next stop, Wonderland.
Elküldve: 2004. 11. 28. 09:34
Ahogy te magad is írod, a legnagyobb probléma a rizikó, ha valami ma működik akkor működni fog holnap is gondolkodásmód miatt van tele a piac 2. világháborús játékokkal például. A kiadók húzzák a szájukat, és nem pénzelnk olyan dolgokat amik még sehol nem szerepeltek, mert mivan ha nem válik be... Egy fék van a rendszerben, a játékipar fejlődése lassú és visszafogott, néha néha ugrik ugyan egy kicsit de nem ez a jellemző.
Az RPGk jövőjét tekintve pedig szerintem nem a valósághűség a lényeg, hanem az, hogy mennyire tudod beleélni magad (elvégre szerepjátszásról van szó) szvsz egy profin kivitelezett kockadobálós harcrenszer is lehet olyan jó mimt egy realtime csonkolós, a lényeg szerintem azon van, hogy mennyire zökkent ki a játék világából, ha nagyon, akkor bukik az egész, ha kevésbé akkor felőlem lehet kocakadobálás is, csak működjön.
Az RPGk jövőjét tekintve pedig szerintem nem a valósághűség a lényeg, hanem az, hogy mennyire tudod beleélni magad (elvégre szerepjátszásról van szó) szvsz egy profin kivitelezett kockadobálós harcrenszer is lehet olyan jó mimt egy realtime csonkolós, a lényeg szerintem azon van, hogy mennyire zökkent ki a játék világából, ha nagyon, akkor bukik az egész, ha kevésbé akkor felőlem lehet kocakadobálás is, csak működjön.
In Flames We Trust
Elküldve: 2004. 11. 28. 18:47
Szerintem úgy volt jó a játék, ahogy volt. Kockadobás, fizika, fegyverek. Hubert neked nem tudok mást mondani: enter the matrix.
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen
Elküldve: 2004. 12. 01. 06:57
Hát nem tudom, mi lesz ezzel a game-val...a fejlesztők nagyon felspanolnak mindenkit, ebből vagy hatalmas bukás, vagy hatalmas játék, és nekik gázsi lesz. Remélem az utóbbi valósul meg. Én továbbra is azt mondom, a JÁTÉK legyen élvezetes, hogy ezt mivel oldják meg, legyen az ő bajuk. Mondjuk mostanában azért már kezdek kiakadni egy-két játékra, mert túl vannak bonyolítva, hozzáteszem én mindig ezt szerettem. De észrevettem ez mostanában már nem igaz, úgy voltam pl a hétvégén, hogy bonyolultnak tartottam a NFSU 2-t, mert ilyen boltba kell, menni, meg amolyan boltba, ezt kell az autóba tenni, meg amazt és hiába tetszik alapvetően a játék, nincs erőm már azon gondolkodni a versenyzésen kívül, hogy a spec cuccokért hova kell elmászkálni.
Szóval alapvetően meghatározza a játékhoz való hozzáállást az is, ki mennyit és meddig dolgozik egy nap. Mert ha minden nap fél 6kor kellsz és este 8-ra érsz haza, nem fogsz belemélyedni a harcrendszer fajtáiba, mert nem lesz türelmed, hanem azt szeretnéd, hogy püff azt feküdjön a ellen, minek ide-oda csápolni fél óráig. Ez egy példa volt és lehet kivételek is vannak.
Szóval remélem a játék optimális lesz minden játékos számára.
Szóval alapvetően meghatározza a játékhoz való hozzáállást az is, ki mennyit és meddig dolgozik egy nap. Mert ha minden nap fél 6kor kellsz és este 8-ra érsz haza, nem fogsz belemélyedni a harcrendszer fajtáiba, mert nem lesz türelmed, hanem azt szeretnéd, hogy püff azt feküdjön a ellen, minek ide-oda csápolni fél óráig. Ez egy példa volt és lehet kivételek is vannak.
Szóval remélem a játék optimális lesz minden játékos számára.
Elküldve: 2004. 12. 01. 10:23
Idézet: Dead6nail - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 17:47
Szerintem úgy volt jó a játék, ahogy volt. Kockadobás, fizika, fegyverek. Hubert neked nem tudok mást mondani: enter the matrix. 
Melyik játék ? A TES III: Morrowind-re gondolsz ?
Uncsi volt. Jó volt a zene meg szép a grfx, de a harc az favágás volt, és a nagy szabdság miatt hamar meg lehetett unni. Szvsz.
Igazi kardvívás szimulátort akarok.
Szerkesztette: Hubert 2004. 12. 01. 10:23 -kor
Next stop, Wonderland.

Súgó
A téma zárva.