HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV

#491 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:19

Hja, az lenne a tiszta sor...

#492 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:29

Persze, neki meg neked meg nekem ez lenne jó, ám akkor viszont a support sorban kapná az alacsony fps-ről szóló fikázó telefonokat és különböző fórumokra írt hozzászólásokat az "elittől", aki bekapcsolja, felhúzza a grafikát maxra mert apuka múlt héten vett neki új gépet. Ennek pedig valódi vásárlóerő-csökkentő szerepe lenne.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#493 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:45

Talán igazad van. Ebben az esetben akkor valszeg a hl2 féle forgatókönyv fog életbelépni, mégpedig hogy a(z) (első) kiegben lesz minden bekapcsolva amit a motor bír. Bár nemtom....
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#494 Felhasználó inaktív   Dead6nail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 14:10

Vagy egyszerűen auto-calibrate, és ha nem tetszik a beállítás, akkor manuálisan állíthatsz rajta. Amúgy kit érdekel, hogy hogy fog kinézni? Nézzen ki úgy mint az előző rész, az már elég.  ;)
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen

#495 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 14:27

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 12:29

Persze, neki meg neked meg nekem ez lenne jó, ám akkor viszont a support sorban kapná az alacsony fps-ről szóló fikázó telefonokat és különböző fórumokra írt hozzászólásokat az "elittől", aki bekapcsolja, felhúzza a grafikát maxra mert apuka múlt héten vett neki új gépet. Ennek pedig valódi vásárlóerő-csökkentő szerepe lenne.

Ez kicsit összessküvés-elmélet szagú. :D

Ennyi erővel a fejlesztők semmiféle grafikai finomhangolásra nem adnának módot a játékokban, mert mi van, ha fikázó leveleket kapnak az FPS-ekkel kapcsolatban, és apuci kisfiacskái lehúzzák a fórumokban a sebességet. :omg:  :D

Ez a dolog nem ilyen egyszerű, meglátjuk mikor kijön a gamma mi a helyzet, mennyire butították le a grafikát... és szépen lassan a valódi okok is ki fognak derülni. Komoly összegben fogadok arra, hogy nem az általad felsorolt okokról van szó (kk-eu.i átlag gépen is jól fusson/support macera/etc.).
Persze a tévedés jogát fenntartom. :D

#496 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 14:42

Emberek!
Nem a grafikát, hanem az árnyékokat butították és vágták ki egy részüket! Az effektekről egy szót nem szóltak. Az tárgyak árnyékait vették ki és egyszerűsítették a többi árnyékot egy kicsit. Tehát, az effektek, a grafika minősége még ugyanaz. Az árnyékok, főleg egy ilyen grafikával rendelkező játéknál, egyszerűen kétvállra fektetik a gépeket. Ha nincs 7800GTX SLI meg 4GHz-es proci meg min. 2GB RAM, akkor nagyon lelassítja a játékot, szaggatni fog, mint a fene.
Engem nem zavar az árnyékok egyszerűsítése, ez nem egy Thief 3, ahol nagyon számítanak az árnyékok. És azon sem lepődnék meg, ha PC-n hagynának egy kiskaput (vagy a konfig fájlban vagy a beállításokban), hogy vissza lehessen kapcsolni.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#497 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 14:46

Idézet: Necros - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:42

Emberek!
Nem a grafikát, hanem az árnyékokat butították és vágták ki egy részüket! Az effektekről egy szót nem szóltak. ...

Most nem azért, de az árnyékok a grafika része. :omg:  :omg:  :omg:

#498 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 15:16

Ahhhaahhhaaaa :D
JóSebesség

#499 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 15:51

Idézet: Etele - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:46

Most nem azért, de az árnyékok a grafika része. :omg:  :omg:  :omg:

Persze, a grafika része. De azért írtam így, mert már itt is azt írta Bepe, hogy a HDR-t meg mindenfélét kivesznek a játékból. Ez nem igaz, csak az árnyékokat egyszerűsítik/kurtítják. A grafika része, igen, de nem ez a lényeg. A grafikát nálam a textúrák élessége, az effektek határozzák meg. A fény-árnyék effektek is, de az árnyék rész akkor számít igazán, ha olyan játékról van szó, amelyben ténylegesen szükség van rá, hogy kiváló legyen. Az Oblivionban a hatalmas terep, a szép grafika sokkal fontosabb, mint az árnyékok. Igaz, itt is lehet majd lopakodni, amiben az árnyékoknak szerepe lesz, de mivel itt elég egyszerű módon van megoldva, nem olyan lényeges az árnyék minősége.

Szerkesztette: Necros 2006. 02. 04. 16:08 -kor

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#500 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:17

Ez már csak "magyarázom a bizonyítványt" effektus, azt te is érzed. :) :) :)

Sebaj, a lényeg, hogy:
1. Normálisan skálázható motorral jöjjön ki
2. Ne butítsák tovább a grafikát
3. Hozza az előző rész hangulatát

:up:

#501 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:39

A grafikát szerintem nem butítotják az árnyékokon kívül. Remélem igazam lesz. :D
A skálázhatóság tényleg fontos lenne. Elég bizakodó vagyok a gépigényt tekintve, de jó lenne, ha benne lenne, mert nem szeretnék kellemetlen meglepetést. :D
Az előző részt sajnos nem ismerem. :( Ahogy olvastam kiváló játék volt, de volt benne pár hiányosság. Remélem ebben a részben mindent sokkal jobban megoldanak.

#502 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:45

Idézet: Necros - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:39

A grafikát szerintem nem butítotják az árnyékokon kívül. Remélem igazam lesz. :D
A skálázhatóság tényleg fontos lenne. Elég bizakodó vagyok a gépigényt tekintve, de jó lenne, ha benne lenne, mert nem szeretnék kellemetlen meglepetést. :D
Az előző részt sajnos nem ismerem. :( Ahogy olvastam kiváló játék volt, de volt benne pár hiányosság. Remélem ebben a részben mindent sokkal jobban megoldanak.

Ha az arnyekokat butitjak, akkor nagy valoszinuseggel a fenyforrasokhoz is hozzanyulnak.
Es meg kitudja, mihez nyultak hozza a teljesitmeny erdekeben.
Majd kiderul.
Amugy nem lepodnek meg, ha a kb ket evvel a jatek megjelenese utan, a kieglemezeken kapnank vissza ezeket a valtoztatasokat.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#503 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:08

Talán benne hagyják a beállításoban vagy egy konfigfájlban. :think:

#504 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:26

Idézet: Necros - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:08

Talán benne hagyják a beállításoban vagy egy konfigfájlban. :think:

Marmint mit ?
Alapvetoen fenyforasok kellenek egy objektum megvilagitasahoz, es azok arnyekainak megvalositasahoz.
No feny, no arnyek. :p
Persze mas modja is van az arnyekok megszuntetesenek, nem csak a fenyforras eltavolitasa.
Egyenlore semmit nem tudni hogy oldottak meg ezt a keszitok.
Azert irtam, hogy kerdes szukseg volt e a jatek folyamatos futasanak eleresehez tobb fenyforras megszuntetese is.
Majd meglatjuk, hogy mi hianyzik meg az elkeszult jatekbol.
My name is penis.

#505 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:31

Az árnyékok beállítására gondoltam.
Én úgy olvastam, a fényforrásokat békénhagyják, csak az árnyékok minőségét és számát csökkentik.
Remélem hamarosan elkezdenek több infót adni.

#506 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:37

Idézet: Necros - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:31

Az árnyékok beállítására gondoltam.
Én úgy olvastam, a fényforrásokat békénhagyják, csak az árnyékok minőségét és számát csökkentik.
Remélem hamarosan elkezdenek több infót adni.

Mint mar leirtam, az objektumok nagy resze nem fog arnyekot vetni, tehat nem lesz mit bekapcsolni.
Ez nem vonatkozik a karakterek es meg egy par objektumra. Mondjuk tobb helyen soft-shadowra irtak at az eredeti arnyekokat, ahogy olvastam.
Valoszinuleg csak ezeknek az arnyekok eltavolitasa, illetve bekapcsolasa lesz a beallithato.
My name is penis.

#507 Felhasználó inaktív   Zen_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 18:15

Azt olvastam a hivatalos fórumon, hogy a régi és az új árnyékképzés technikailag teljesen eltérő. Ez azt jelenti, hogy az árnyékok nem skálázhatóak át a mostani módból a régebbi módba. A régi árnyék enginet teljesen kivették a játékból, és sajnos vissza sem lehet kapcsolni (elvileg). A készítők ezt azzal magyarázzák, hogy nincs idő két teljesen különböző árnyék enginet tesztelni. Tehát csak egy maradhat...
...és az nem a régi lesz, ami megfekteti a boxot és a normál gépeket.

Megjegyztem a Morrowind is hasonó dolgon esett át. Próbáljátok ki ezt:
A morrowind.ini [General] szekciójába tegyétek be a
High Detail Shadows=1
sort.
Ezek után, ha a játékban be van kapcsolva az árnyék, az FPS érték visszaesik úgy 80%-ot, de az árnyékok ezután pontosan úgy fognak kinézni, mint ahogyan az NPCk, és nem csak egy butított alak.
A Bethesdás srácok nem az árnyékokról híresek.

#508 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 19:40

Zennorious köszi az infót. :respect:
Azért elég égő ez a Bethesda-ra nézve. :)

Idézet

Mint mar leirtam, az objektumok nagy resze nem fog arnyekot vetni

Ezt én írtam először kicsit visszább, tettem linket is a fejlesztő postjához, tehát ezt én is tudom. :D  :p

De engem már inkább az érdekel, mikor jelenik meg. Mostmár naponta többször is megnézem a hivatalos fórumot és oldalt. :D

#509 Felhasználó inaktív   Zen_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 19:50

Én nagyon valószínűnek tarom, hogy már csak hetek kérdése, hogy ezt megtudjuk.

-A 2006 első negyedévének vége már kevesebb mint két hónap.
-Egyik héten kiadják a collector's dobozképét.
-Rákövetkező héten megjelennek az addig annyira titkolt rendszerkövetelmények.

Ezek olyan előkészület szagúak.
Szóval szerintem nemsokára be kell jelenteniük, hogy gold.

#510 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 19:53

Jakuza, kicsit maskepp mukodnek az fenyek es arnyekok a jatekokban (meg ugy alapbol a szamitogepes vilagban) mint a valosagban, szoval a no feny no arnyek teoria nem igaz. Ha van feny akkor sem feltetlen van arnyek, illetve ha nincs feny (lampa van, megvilagitas nincs) akkor is lehet arnyek.

Amugy szerintem arrol lehet szo, hogy raytrace arnyekokat terveztek... ami jo meg minden, csak valoban eleg lassu. (ld Doom3) Hogy hogyan valositjak meg azt pl nemtudom... azt viszont igen, hogy nem a Box360 hibaja, hogy lassu. Az igenis kepes ra... hogy a Bethesda mit nem kutyul ossze azt mar viszont nemtudom. Feltetelezhetoen a raytrace arnyekokat cserelte le shadow mapokra.

Szerkesztette: Boba 2006. 02. 04. 19:55 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.