HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV

#61 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 14:10

NEEEEEEE ! Csak azt neeeeeeeeeeeee !

MMORPG az öl, butít, és nyomorba dönt. Emberfeletti erofeszítéssel most sikerült, három és fél hónap után kilépni egy ilyenbol. Többet sosem !

Ez komoly. Embertelen. Kerüljétek az ilyeneket.
Next stop, Wonderland.

#62 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 14:17

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 15:10

MMORPG az öl, butít, és nyomorba dönt. Emberfeletti erofeszítéssel most sikerült, három és fél hónap után kilépni egy ilyenbol. Többet sosem !

Nem tom, WoW-re NAGYON rá fogok kattanni! :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#63 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 14:43

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 15:10

Mit nyomtál? Mondjuk én nyáron hagytam abba egyet, de nekem se ment könnyen ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#64 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 16:42

Az mmorpg nagy részének célja a user kizsebelése és alig több egy single rpgnél amiért haivdíjat fizetsz....

Amúgy a WoW-ra én is kíváncsi vagyok, de általánosságban mmorpg sux...

A véresbeles dolog miatt pedig a sok "hozzáértő ember" ki is tilthatja néhány országból (lásd: németek...). Amúgy mint mondtam, keress vmi hentelős hekkenszlest magadnak, a TES ne legyen már hentjáték :D
In Flames We Trust

#65 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 18:01

Idézet: pascal - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 17:42

Az mmorpg nagy részének célja a user kizsebelése és alig több egy single rpgnél amiért haivdíjat fizetsz....

Ezt nem mondod komolyan....?  :eek:

Tapasztalat?  :think:

#66 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 18:08

:D mmorpg ellenes vagyok na....
nem, tapasztalat nincs, vélemény van, nomeg utánaolvasás. Amúgy nem jönnek be az mmorpgk, javíts ki de a komplex sztori ami engem leginkább megfog egy játékban az általában hiányzik belőlük, és ezt nem kompenzálja az a tény, hogy több ezer másik emberkével mászkálok ugyanabban a világban :) persze ez szvsz.
In Flames We Trust

#67 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 18:11

Idézet: pascal - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 19:08

:D mmorpg ellenes vagyok na....
nem, tapasztalat nincs, vélemény van, nomeg utánaolvasás. Amúgy nem jönnek be az mmorpgk, javíts ki de a komplex sztori ami engem leginkább megfog egy játékban az általában hiányzik belőlük, és ezt nem kompenzálja az a tény, hogy több ezer másik emberkével mászkálok ugyanabban a világban :) persze ez szvsz.

Ezért lesz jó WoW, nekem nagy úgy tűnik, hogy lesz ott egy jó kis főszál is! :)

#68 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 18:44

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 19:11

Legyen igazad! :up:
In Flames We Trust

#69 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:17

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 13:43

Mit nyomtál? Mondjuk én nyáron hagytam abba egyet, de nekem se ment könnyen ;)

Lineage 2-ot.

Ahhoz képest hogy nem játszott MMORPG-t, Pascal rátappintott a lényegre.
A Lineage 2-ben azt éreztem egy ido után hogy mesterségesen lassított.

A legtöbb jelenlegi MMORPG felépítése olyan hogy teret ad egy rakás, a játékélményt erosen rontó tevékenységnek, mint a quest-szörnyek farmolása, online aukciók a játék értékesebb tárgyaival vagy akár játszható karaktereivel, gyenge színvonalú quest-ek, nagyon vegyes játékosgárda, ismétlodo tevékenységek elotérbe kerülése, stb.
Azzal hogy túl sok játékos lehet egyszerre ugyanott, paradox módon pontosan az a szociális többlet semlegesítodik ami miatt a MMORPG az ami.

A legtöbb fenti problémára a Guild Wars próbál majd megoldást nyújtani. Ezért sokan nem is ismerik el mint MMORPG ... :)
Next stop, Wonderland.

#70 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:21

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 17:11

Nem akarlak elkeseríteni de azt hallottam a grind a WoW-ban is ugyanolyan rossz mint a Lineage 2-ben vagy más MMORPG-ben.

grind = hosszú idon át ismétlodo, lehangolóan egyszeru tevékenység tapasztalait pont vagy pénzszerzés érdekében.
(Pl. amikor napi hat órán át ugyanazt a szörnyet ölöd, mert a legjobb ido/XP, vagy penz/ido arannyal rendelkezik.)
Next stop, Wonderland.

#71 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:22

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 20:17

...Azzal hogy túl sok játékos lehet egyszerre ugyanott, paradox módon pontosan az a szociális többlet semlegesítodik ami miatt a MMORPG az ami...

:up:  3x olvastam el ezt a mondatot :D

ja és te legalább alátamsztasz engem tapasztalattal.... amúgy jó, hogy ez a TESIV topic :D
nyithatnánk mmorpg pro-kontra topicot akár szavazással is...
In Flames We Trust

#72 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 20:31

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 20:21

Nem akarlak elkeseríteni de azt hallottam a grind a WoW-ban is ugyanolyan rossz mint a Lineage 2-ben vagy más MMORPG-ben.

grind = hosszú idon át ismétlodo, lehangolóan egyszeru tevékenység tapasztalait pont vagy pénzszerzés érdekében.
(Pl. amikor napi hat órán át ugyanazt a szörnyet ölöd, mert a legjobb ido/XP, vagy penz/ido arannyal rendelkezik.)

Diablo kettőztem vagy egy évet, szal tudom, hogy miről beszélsz... (bár az nem MMORPG game, de a grind ott is megvan, csak ott MF-nek hívtuk (a % better chance to find Magic Items után).
Remélem WoW nem lesz azért ilyen, de ha igen akkor meg se veszem az is tuti.

#73 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 20:38

TES IV: OBLIVION

Legalább van amire várni.

KOTOR 2, Jade Empires PC, és a TES IV: Oblivion.

Közben egy HL2 is kipróbálásra kerül, remélem hozza az elso fílingjét.
Next stop, Wonderland.

#74 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 20:40

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 21:38

TES IV: OBLIVION

Legalább van amire várni.

KOTOR 2, Jade Empires PC, és a TES IV: Oblivion.

Közben egy HL2 is kipróbálásra kerül, remélem hozza az elso fílingjét.

Én a Kotort 2-t várom NAGYON a többi úgyis csak sokára jelenik meg... de a listára felírom Fallout 3-at is :)

#75 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 00:22

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 21:17

Lineage 2-ot.

annal en beta-tester voltam, de kicsit sem fogott meg a dolog  :think:

Idézet

Alegtöbb fenti problémára a Guild Wars próbál majd megoldást nyújtani. Ezért sokan nem is ismerik el mint MMORPG ... :)

mert nem az :) ...es ezt a fejlesztok is megmondjak neked, nezz csak fel a weblapukra.
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#76 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 05:46

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 20:17

Lineage 2-ot.

Ahhoz képest hogy nem játszott MMORPG-t, Pascal rátappintott a lényegre.
A Lineage 2-ben azt éreztem egy ido után hogy mesterségesen lassított.

A legtöbb jelenlegi MMORPG felépítése olyan hogy teret ad egy rakás, a játékélményt erosen rontó tevékenységnek, mint a quest-szörnyek farmolása, online aukciók a játék értékesebb tárgyaival vagy akár játszható karaktereivel, gyenge színvonalú quest-ek, nagyon vegyes játékosgárda, ismétlodo tevékenységek elotérbe kerülése, stb.
Azzal hogy túl sok játékos lehet egyszerre ugyanott, paradox módon pontosan az a szociális többlet semlegesítodik ami miatt a MMORPG az ami.

A legtöbb fenti problémára a Guild Wars próbál majd megoldást nyújtani. Ezért sokan nem is ismerik el mint MMORPG ... :)

Hát, senki sem kényszerít, hogy 6 órán át ugyan azt a mob-ot püföld :p ;)

Volt, hogy mi is reggelig bányásztuk a sziklákat hídépítéshez, mint a rabszolgák, de bejött :D Ha nincsenek eventek, megette a fene az egészet, de hát akkor nem jó mmorpg-t választottál. ;)

#77 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 06:59

De, voltak event-ek, és amíg a klán fel nem oszlott, addig nem is volt baj.
A legnagyobb baj az MMORPG-kal az, hogy nem a játékbeli ügyességet vagy helyes döntéseket díjazza hanem azt hogy mennyi idot töltöttél el online. Ezért az a játékos akinek valahogy van napi 10-14 órája hogy ott üljön a gép elott, jóval hamarabb magas szintu lesz, és közben még írni sem tud sokszor rendesen. Van az egészben egy olyan öngerjeszto folyamat hogy minél többet játsszál, de ez esetemben nagyon károsnak bizonyult. Eljön egy ido amikor a napi 1 óra játék is alig fér bele az életedbe. Ilyenkor nem tanácsos MMORPG-be kezdeni, mert az nem arról szól hogy belépek és egy kicsit játszok. Minél többet vagy online, annál sikeresebb leszel, de ez sajnos azt jelenti hogy az igazi életed egyre többet veszít.
Szóval személyesen inkább az olyan játékok mellett maradok amelyeket bármiokr elovehetek, és tiszta lappal indulva van esélyem hogy ügyességemmel és helyes döntéseimmel nyerjek. Ja és persze mindez néhány óra alatt. MMORPG-ben ugyanis 1 óra alatt gyakorlatilag semmilyen elorelépést nem érsz el, szintet nem léps, minimálisan gyarapodsz, küldetések ennél jóval hosszabbak, esetleg PvP-zel, ha van ilyen és van hozzád hasonlóan alacsony szintu karakter, de akkor meg nem fejlodsz, mert olyan MMORPG-rol nem hallottam ami a PvP-t tapasztalati ponntal díjazná.

Szerkesztette: Hubert 2004. 09. 16. 07:03 -kor

Next stop, Wonderland.

#78 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 09:36

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 7:59

De, voltak event-ek, és amíg a klán fel nem oszlott, addig nem is volt baj.
A legnagyobb baj az MMORPG-kal az, hogy nem a játékbeli ügyességet vagy helyes döntéseket díjazza hanem azt hogy mennyi idot töltöttél el online. Ezért az a játékos akinek valahogy van napi 10-14 órája hogy ott üljön a gép elott, jóval hamarabb magas szintu lesz, és közben még írni sem tud sokszor rendesen. Van az egészben egy olyan öngerjeszto folyamat hogy minél többet játsszál, de ez esetemben nagyon károsnak bizonyult. Eljön egy ido amikor a napi 1 óra játék is alig fér bele az életedbe. Ilyenkor nem tanácsos MMORPG-be kezdeni, mert az nem arról szól hogy belépek és egy kicsit játszok. Minél többet vagy online, annál sikeresebb leszel, de ez sajnos azt jelenti hogy az igazi életed egyre többet veszít.
Szóval személyesen inkább az olyan játékok mellett maradok amelyeket bármiokr elovehetek, és tiszta lappal indulva van esélyem hogy ügyességemmel és helyes döntéseimmel nyerjek. Ja és persze mindez néhány óra alatt. MMORPG-ben ugyanis 1 óra alatt gyakorlatilag semmilyen elorelépést nem érsz el, szintet nem léps, minimálisan gyarapodsz, küldetések ennél jóval hosszabbak, esetleg PvP-zel, ha van ilyen és van hozzád hasonlóan alacsony szintu karakter, de akkor meg nem fejlodsz, mert olyan MMORPG-rol nem hallottam ami a PvP-t tapasztalati ponntal díjazná.

Most írhatnám, hogy no és akkor mi van, ha a másik jobban fejlődik mint te, de nem teszem. Panaszkodsz, hogy 6 órán át campelsz egy helyet és írtod a táp mobokat, hogy te is táp legyél és....?  :eek:  Remélem az mmorpg még nem mindenkinek erről szól. Egyszerűen van egy jo a community, van egy jó kis guild, ahol az ember jól érzi magát és szórakozik ennyi. Egy kikapcsolódási forma. Ha meg elkap a gépszíj, hááát, azt sajnálom. Az elején én is próbáltam "lépést tartani" azokkal, akikkel együtt kezdtem, de rájöttem, hogy lehetetlen, azok miatt a dolog miatt, amit megfogalmaztál. Én nem püföltem órákat egy helyen a mobokat és sajnáltam azokat akik ott képesek várni, hogy poppoljon valami... :D Ha már kényszeresen csinál valamit az ember, akkor az már nem szórakozás, akkor tényleg jobb abbahagyni. Ha valaki pedig tud mértéket tartani, akkor nem lehet baj. Nem értem, miért írod, hogy 1 órát nem érdemes játszani. Nekem volt, hogy meló elött beléptem 10 percre, csak hogy a kis törpe alkimistámmal elkészítsek egy varázslötyit. :)

A vége felé írtál olyasmit, hogy offline van esélyed nyerni. Ööö mmorpg-ben az ilyen fogalmaknak szvsz nincs semmi értelme, hiszen a szó hétköznapi értelmében nem tudsz "nyerni", soha sincs vége a játéknak. Akkor nyersz, ha jól érzded magad, erről pedig álltalában elég komoly support gondoskodik. Arról meg végképp nem a játék tehet, ha valaki csak az "xp-zést" látja a játékban. ;)

Persze, mindez szigorúan szvsz ;)

Még egy kérdés a végére:
A papíros szerepjátéknál az a cél, hogy minél több monsztát agyonverj, vagy hogy jól érezd magad azokkal, akikkel játszok?

Szerkesztette: Diablovazze 2004. 09. 16. 09:38 -kor

#79 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 10:03

:offtopic:

ez itt nem a MMORPG jatekok topicja
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#80 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 10:12

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 11:03

:offtopic:

ez itt nem a MMORPG jatekok topicja

Valóban, srry

Téma megosztása:

• (148 Oldal)