Idézet: Mumia - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 0:44
A vsync azt jelenti, hogy a videókártya a monitor képfrissítési frekvenciájával szinkronban pakolja a képeket a frame bufferbe. (vertical synchronization) Nem pedig úgy esik ahogy puffan alapon. Gondolom ez így nem sokat mond, de akkor érthetőbben. Ez annyit tesz, hogy ha ki van kapcsolva, akkor a videókártya akkor is kicseréli a pufferben levő képet egy újra, amikor a monitor éppen a kép közepénél tart a kirajzolásban. Ez pedig azt fogja eredményezni, hogy a monitor felső és alsó felén különböző kép jelenik meg. Ami gyors mozgásnál különösen érdekes, amikor megtörik a kép. Extrém esetekben ha pl marha nagy fps-t bír a videókártya és kis frekvencián megy a monitor akár azt is elérheted, hogy három különböző képkocka egy egy darabja jelenik meg a monitorodon egyszerre. Biztos élvezhetőbb úgy a játék, ha te mondod. Ami pedig az FSP felezést illeti max payne-ben. Gondolom 60hz-en ment a monitorod, és bekapcsolt vsync-el csodák csodájára 60 fps-t írt ki a fraps. Na vajh miért hiszen 60hz-en 60x frissíti a monitor a képet 1 mp alatt. Hiába tud a videókártya 1000 képet nyomni. Akkor is 60 képet fogsz látni. Ha meg kikapcsolod a vsync-et csak azt éred el, hogy nem 60 diszkrét képet látsz a monitoron hanem 80-100 rendes képkockából összeválogatott 60 képkockás sorozatot
25 és 35 között nem látod a különbséget? az fura, én azt nagyon-nagyon látom
mostmár értem miért ovolt az, hogy quake 4-ben szinte szétesett a kép néha, a kikapcsolt vsnyc lehett az oka. de mindenestre én eddig akárhol próbáltam a vsnyc-et , nagoyn lezúzta a teljesítményt.. max paybe 2-be az volt, h bekapcsolt vsnyc-kel volt eset, ahol 25-ig lement az fps, kikapcsolttal meg 40 alá sem ment soha. a monitorom pedig mindig 1024*768@100 Hz beállításokkal üzemel.
btw köszi a magyarázatot a vsync-re

Súgó
A téma zárva.