HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 05. 14:39

Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 14:34

De kedvedért megnéztem mégis a matáv számlát: adott hó 20ig a számlázott időszak, a számla kelte pedig 23.
Ja! Matávon ilyen áll a befizetés szó után: Köszönjük!
Ettől persze még nem lett kevesebb az összeg, de legalább az illemnek próbálnak eleget tenni.
Egyetlen egyszer fordult elő, hogy upc helpdesk elnézést kért a kollégája nevében, mert az nem tudott eligazodni a monitoron és sületlenségeket beszélt. Akkor kivételesen jó hangulatban váltunk el és tovább nem is feszegettem a témát. Néha csak ezen múlna...

A havi díj és a forgalmi díj számlázását azért ne keverjük. Előttem is van ilyen számla...  ;)

#222 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 05. 15:03

Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 13:34

De kedvedért megnéztem mégis a matáv számlát: adott hó 20ig a számlázott időszak, a számla kelte pedig 23.
Ja! Matávon ilyen áll a befizetés szó után: Köszönjük!
Ettől persze még nem lett kevesebb az összeg, de legalább az illemnek próbálnak eleget tenni.
Egyetlen egyszer fordult elő, hogy upc helpdesk elnézést kért a kollégája nevében, mert az nem tudott eligazodni a monitoron és sületlenségeket beszélt. Akkor kivételesen jó hangulatban váltunk el és tovább nem is feszegettem a témát. Néha csak ezen múlna...

na nem akarok kötekedni, de a matáv is ugyanúgy számláz megnyugtatlak, csak a ciklusa más, mivel ő hó 1-től számláz 31-ig, de a havidíj a számlán ugyanúgy ELŐRE van kiszámlázva, hiszen hó 15-ig nekem ki kell fizetnem az előfizetési díjakat 31-ig (ez nálam szintén ELŐRE van )...
a forgalmi díjakat mneg ugyanúgy utólag számlázza, mint az UPC, ugyanis megnyugtatlak, hogy az UPC se tud forgalmi díjakat előre számlázni, sőt 10 nap lemaradásban van a számla ciklushoz képest...
ja ha meg az ADSL-t nézzük az invitel is detto ugyanígy számolja a havidíjakat...

#223 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 15:45

Vodafone is a havidíjat előre számlázza a generált forgalmat meg ugye utólag.

#224 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 17:38

Mint mondottam, nem vitatom törvényadta jogát senkinek. De akárhogy is nézem, nálam a számlakészítés időpontja mindkét esetben a számlázott időszak utáni. Az upc-nél pediglen nem. Természetes, hogy a beszélgetéseimet nem fogja tudni előre megjósolni :respect:  Mindazonáltal nem árultak ezzel sem zsákbamacskát, szóltak róla, tehát itt most nem reklamálni akartam.
Sajnos vodával soha nem álltam szerződésben, róluk nem tudok nyilatkozni.
Megismételném más szavakkal mondandómat, mert látom ez egy érzékeny pont lett egyeseknek: Kifizetek én előre én egy évet is. Sőt, terheljenek rám büntető kamatot. A Citi banknál is aláírtam, hogy 1 nap késedelemért cirka 4000 ft késedelmi pótlékot vagyok köteles kipengetni. DE MŰKÖDIK BASSZUS!
Arról nem akar senki vitatkozni, hogy mi az én törvényadta jogom?  :reklamacio:
Csendben üldögélni a süket telefonnal, 33+áfáért hívogatni az 1221-et, várni a kezelőre olykor 30-40 percet (mostanában azért kevesebb, ez érdemükre szóljon), írásban leszerződni, hogy csak akkor kapok részletes számlát, ha minden általam felhívott szám tulajdonosát tájékoztatom arról, hogy tudni fogom, hogy őket hívtam...  :(  ??? stb.
Tudjátok mit? Amikor két hónapig szinte minden nap elment a kábelnetem-olykor napokra- és 3500 forintot költöttem a helpdesk hívogatására, néhány ismerősöm kinevetett, hogy mit lázadok. Azt mondták, náluk is ilyen, mit tudnak csinálni... Benyelték. Hát akkor kívánom nektek is, hogy most még csak kicsit húzzanak meg, aztán még egy kicsit, úgy forintonként, hogy csak két év múlva kapjad azon magad, hogy mennyit fizetsz és mire!
Szükség van a szigorra, mert az a piszok polgár kihasznál minden kiskaput. De akkor kéretik következetesen csinálni! Az a helyzet, hogy nékem is véletlenül netes vállalkozásom van és ha tévedek vagy valami hibádzik a rendszerben, akkor a reklamálót kárpótlom valamivel! És ha hiszitek, ha nem, így is növekszik a forgalmam... Csak errefelé ez még nem divat, mert ... na ezt nem tudom. Ha valaki tudja, megoszthatná velem is!
Azt mondta egyszer x.y említett szolgáltatónál: Azért ilyenek a szabályaink, mert ilyenek a magyar törvények.
Én azért kijavítanám: Azért ilyenek a szabályaik, mert a törvény lehetővé teszi egyenlőre, hogy ilyen legyen.
Biztosan vannak országok, körzetek, ahol még ennél is ilyenebb a helyzet. De engem ez sajnos nem érdekel! Egyébként az sem érdekel, hogy a matáv vagy a többiek mit csinálnak, ha nekem olyan nincs!!!
Az érdekel amim van. Ha majd lesz egy társaság, aki négy hónapra előre szedi be a dijakat, akkor azzal fogtok előhozakodni?
Így már érthetőbb vagyok? Lehet, hogy én fogalmazok ám rosszul. Akkor szóljatok!

#225 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 15:36

hali

lehet volt már, de nem olvasok most vissza, emiatt bocsi. az a gondunk hogy nem irja ki a telefon a bejovo hivásokhoz rendelt neveket. a számot kiirja, pl a sajátomat is, de azt hogy Viktor, azt már nem. meg persze másét sem. a telefonkészulék biztosan jo, ez 1000%. tudja vki hol a gond esetleg?
kösz
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#226 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 09:10

Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 17:38

Mint mondottam, nem vitatom törvényadta jogát senkinek. De akárhogy is nézem, nálam a számlakészítés időpontja mindkét esetben a számlázott időszak utáni. Az upc-nél pediglen nem. Természetes, hogy a beszélgetéseimet nem fogja tudni előre megjósolni   :respect:  Mindazonáltal nem árultak ezzel sem zsákbamacskát, szóltak róla, tehát itt most nem reklamálni akartam.
Sajnos vodával soha nem álltam szerződésben, róluk nem tudok nyilatkozni.
Megismételném más szavakkal mondandómat, mert látom ez egy érzékeny pont lett egyeseknek: Kifizetek én előre én egy évet is. Sőt, terheljenek rám büntető kamatot. A Citi banknál is aláírtam, hogy 1 nap késedelemért cirka 4000 ft késedelmi pótlékot vagyok köteles kipengetni. DE MŰKÖDIK BASSZUS!
Arról nem akar senki vitatkozni, hogy mi az én törvényadta jogom?  :reklamacio:
Csendben üldögélni a süket telefonnal, 33+áfáért hívogatni az 1221-et, várni a kezelőre olykor 30-40 percet (mostanában azért kevesebb, ez érdemükre szóljon), írásban leszerződni, hogy csak akkor kapok részletes számlát, ha minden általam felhívott szám tulajdonosát tájékoztatom arról, hogy tudni fogom, hogy őket hívtam...  :(  ??? stb.
Tudjátok mit? Amikor két hónapig szinte minden nap elment a kábelnetem-olykor napokra- és 3500 forintot költöttem a helpdesk hívogatására, néhány ismerősöm kinevetett, hogy mit lázadok. Azt mondták, náluk is ilyen, mit tudnak csinálni... Benyelték. Hát akkor kívánom nektek is, hogy most még csak kicsit húzzanak meg, aztán még egy kicsit, úgy forintonként, hogy csak két év múlva kapjad azon magad, hogy mennyit fizetsz és mire!
Szükség van a szigorra, mert az a piszok polgár kihasznál minden kiskaput. De akkor kéretik következetesen csinálni! Az a helyzet, hogy nékem is véletlenül netes vállalkozásom van és ha tévedek vagy valami hibádzik a rendszerben, akkor a reklamálót kárpótlom valamivel! És ha hiszitek, ha nem, így is növekszik a forgalmam... Csak errefelé ez még nem divat, mert ... na ezt nem tudom. Ha valaki tudja, megoszthatná velem is!
Azt mondta egyszer x.y említett szolgáltatónál: Azért ilyenek a szabályaink, mert ilyenek a magyar törvények.
Én azért kijavítanám: Azért ilyenek a szabályaik, mert a törvény lehetővé teszi egyenlőre, hogy ilyen legyen.
Biztosan vannak országok, körzetek, ahol még ennél is ilyenebb a helyzet. De engem ez sajnos nem érdekel! Egyébként az sem érdekel, hogy a matáv vagy a többiek mit csinálnak, ha nekem olyan nincs!!!
Az érdekel amim van. Ha majd lesz egy társaság, aki négy hónapra előre szedi be a dijakat, akkor azzal fogtok előhozakodni?
Így már érthetőbb vagyok? Lehet, hogy én fogalmazok ám rosszul. Akkor szóljatok!

Persze meg lehet érteni a te gondod-bajod, csak én úgy érzem, hogy túlságosan is felfújtad a dolgot.
Nem tudom, hogy konkrétan mikor és mit szúrt el nálad az UPC és mennyire jogosan tette azt.
Az, hogy milyen a cég politikája, felépítése egy más kérdés, megnyugtatlak, hogy kevés dologban függ össze a többi UPC-vel ami külföldön van, csak beszámolnak az anyacégnak,de különálló project sztem a MO-i UPC. Mivel MO-on vannak törvény adta kiskapuk, így azt az UPC is kihasználja, ugyanúgy mint mi "kisemberek"...
az emberek nagyon nagy százaléka él ezzel, tisztelet a kivételeknek (azoktól sorry, nem akartam megrágalmazni őket)...

#227 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 10:42

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 16:36

hali

lehet volt már, de nem olvasok most vissza, emiatt bocsi. az a gondunk hogy nem irja ki a telefon a bejovo hivásokhoz rendelt neveket. a számot kiirja, pl a sajátomat is, de azt hogy Viktor, azt már nem. meg persze másét sem. a telefonkészulék biztosan jo, ez 1000%. tudja vki hol a gond esetleg?
kösz

Nekem ilyet akkor csinált, amikor az adott szám kétszer szerepelt a telefonkönyvben és így nem tudta, hogy melyik nevet írja ki. (pl. SIM kártyán is, meg a telefonban is megvan a lista)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#228 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:36

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 9:10

Persze meg lehet érteni a te gondod-bajod, csak én úgy érzem, hogy túlságosan is felfújtad a dolgot.
Nem tudom, hogy konkrétan mikor és mit szúrt el nálad az UPC és mennyire jogosan tette azt.
Az, hogy milyen a cég politikája, felépítése egy más kérdés, megnyugtatlak, hogy kevés dologban függ össze a többi UPC-vel ami külföldön van, csak beszámolnak az anyacégnak,de különálló project sztem a MO-i UPC. Mivel MO-on vannak törvény adta kiskapuk, így azt az UPC is kihasználja, ugyanúgy mint mi "kisemberek"...
az emberek nagyon nagy százaléka él ezzel, tisztelet a kivételeknek (azoktól sorry, nem akartam megrágalmazni őket)...

Hát azért nem teljesen független. Még a szerverek sem itthon vannak, a levelek megjárják ausztriát. Még a DMS szerver is kinn van. Hol itt a függetlenség?
A döntések sem itt születnek. Legjobb példa a korlátozás. Nem azért van korlát, mert műszaki okai vannak, hanem mert a kinti fejesek úgy döntöttek, hogy a gyarmatokon csak korlátos internet lehet, drágábban, mint nyugaton. Ezt NSD is elmondta néhányszor, Ő pedig biztosan tudja.
Gyarmatosítás ez, nem önállóság. :(

#229 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:49

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:36

Hát azért nem teljesen független. Még a szerverek sem itthon vannak, a levelek megjárják ausztriát. Még a DMS szerver is kinn van. Hol itt a függetlenség?
A döntések sem itt születnek. Legjobb példa a korlátozás. Nem azért van korlát, mert műszaki okai vannak, hanem mert a kinti fejesek úgy döntöttek, hogy a gyarmatokon csak korlátos internet lehet, drágábban, mint nyugaton. Ezt NSD is elmondta néhányszor, Ő pedig biztosan tudja.
Gyarmatosítás ez, nem önállóság. :(

persze önállóak úgyse tudnak lenne teljesen, de annyira nem kötődnek az anyacéghez, mint a többiek...
NSD-nek meg biztos igaza van műszaki oldalról a chello-val kapcsolatban, az az ő asztala azt elismerem, én nem műszaki oldalról állok kapcsolatba a szélessávú internettel, szal azt a részét nem vitatom...

#230 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:25

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:49

persze önállóak úgyse tudnak lenne teljesen, de annyira nem kötődnek az anyacéghez, mint a többiek...
NSD-nek meg biztos igaza van műszaki oldalról a chello-val kapcsolatban, az az ő asztala azt elismerem, én nem műszaki oldalról állok kapcsolatba a szélessávú internettel, szal azt a részét nem vitatom...

Nem műszaki döntés az, hogy korlátoznak. Szinte minden döntést külföldön hoznak. Még a valódi vezetők sem magyarok.
Gyarmat vagyunk, bele kell törődni.

#231 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:36

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:25

Nem műszaki döntés az, hogy korlátoznak. Szinte minden döntést külföldön hoznak. Még a valódi vezetők sem magyarok.
Gyarmat vagyunk, bele kell törődni.

megnyugtatlak, hogy akiknek az ötlet megszületik a fejében azok igenis magyarok, csak akik a papírt végül aláírják (néha 0 ismerettel az adott témát illetőleg) azok a külföldiek...

#232 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:02

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:36

megnyugtatlak, hogy akiknek az ötlet megszületik a fejében azok igenis magyarok, csak akik a papírt végül aláírják (néha 0 ismerettel az adott témát illetőleg) azok a külföldiek...

Ki az a barom magyar, aki kitalálta a korlátot. Nyilvánosságra kellene hozni a nevét, hogy mindennapi imáinkba foglalhassuk.
Nem normális az, aki a saját népét szándékosan hátrányos helyzetbe hozza. Az ilyen nem érdemli meg, hogy embernek nevezzék!

#233 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 18:07

Eléggé offtopic a korlátról itt vitatkozni, de amúgy meg amióta van Chello HUB meg felemelték 30GB-ra a korlátot azóta szerintem már nem is igazán aktuális a dolog...

Nagyon addict-nak kell lenni szvsz ahhoz hogy a 30 gigát átlépd...

#234 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:58

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 18:07

Eléggé offtopic a korlátról itt vitatkozni, de amúgy meg amióta van Chello HUB meg felemelték 30GB-ra a korlátot azóta szerintem már nem is igazán aktuális a dolog...

Nagyon addict-nak kell lenni szvsz ahhoz hogy a 30 gigát átlépd...

Nem egészen erről van szó. Itt arról volt szó, hogy mennyire önálló a magyar UPC. Sajnos régen kiderült, hogy semennyire. Buffy_21 állította, hogy a döntések itthon születnek. Ebből kifolyólag került elő a korlát, így nem off. Egyébként maga a korlát sértő, az másodlagos, hogy mennyi. Az a lényeg, hogy a gyarmatokon az UPC drágábban kevesebbet ad. És ezt a döntést nyugaton hozzák, nem itt, márki bármit is mond.

Szerkesztette: WhiteRaven 2005. 03. 08. 00:09 -kor

#235 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:23

:offtopic:

Szerintem a korlát igenis jogos a UPC részéről, mégha ez nagyon sok mindenkinek (de minimum a heavy-usereknek) nem is tetszik.

Egy példa: Tartasz egy elég drága svédasztalos vacsorát 100 ember részére személyenként 9.900 Ft-ért.
A 100 emberből 10 ember elkezdi habzsolni a kaját meg vedelni a piát (sőt még csomagol is be magának meg az egész rokonságnak meg a szomszédoknak meg a kiskutyának és a kiscicának is otthonra), és azon izgulsz, hogy a többi vendégnek fog-e egyáltalán valami maradni.
Több lehetőság is áll előtted:

1. Elküldöd a sokat fogyasztó pofátlan vendégeket a picsába, hogy mégis mit képzelnek magukról ---> elvesztettél 10 vendéget.

2. Hagyod, hogy fogyasszon mint állat, és azon izgulsz, hogy vajon mit fog ehhez szólni a maradék 90 vendég, és nem fognak-e a "normál fogyasztók" idő előtt lelépni a 9.900 forintot követelve, hogy márpedig ők a pénzükért szinte semmit sem tudtak fogyasztani, mert a heavy-zabálók elszedték előlük a kaját meg a piát. ----> elveszíthetsz akár 90 vendéget is.

3. Hagyod, hogy zabáljanak mint állat, gyorsan még rendelsz 2-szer annyi kaját, és futárszolgálattal idehozatod. ----> kétszeres kiadás, ami nem térül meg

4. Hagyod, hogy zabáljanak, de megmondod nekik, hogy csak akkor maradhatnak, ha még egyszer befizetik a 9.900 forintot, mert ők kétszer annyiba kerülnek neked mint a többi vendég. ----> az összes zabáló fogná magát és elmenne, mert nem lenne hajlandó kétszer annyit fizetni a vacsiért

5. Odamész, és megmondod a zabálóknak, hogy legyenek szívesek kevesebbet fogyasztani (azaz megszabsz egy ésszerű limitet), mert a többi vendéghez képest nagyon-nagyon sokat esznek és isznak. ----> a 10 zabálóból lehet, hogy néhány fogja magát, és sértődve elmegy, de sok zabáló tudomásul veszi, és visszafogja magát, így minimális számú vendéget veszítettél
--------------------------------
A UPC (a 4-es pont analógiáját követve) nem akar bevezetni mondjuk a Chello Plus árának a kétszereséért csomagot (mert a kutyának sem kellene), ezért marad a forgalomkorlát (az 5-ös pont analógiját követve), amivel le tudja csökkenteni és kordában tudja tartani a heavy userek által generált többletkiadások mértékét.

Mivel a UPC nem közhasznú/non-profit cég/intézmény, ezért érthető, hogy a minél nagyobb profitra hajt, hogy legyen miből terjeszkednie, fejlesztenie, és fenn tudja tartani az apparátusát ...

Szerkesztette: Adam84 2005. 03. 08. 09:26 -kor

#236 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:41

Azt látom, hogy min. 1 valaki nagyon meg akarja védeni a mundér becsületét :-) Nem tudom, hogy hivatalból teszi-e vagy egyszerűen csak az a túlzott igazságérzettel megáldott polgár, aki mindenkit védelmébe vesz, akit támadnak...
Mindent el lehet fogadni indokként, ha az ember kellően megalkuvó tud lenni vagy egyszerűen csak neki elég annyi, amennyi. 30Giga egyeseknek nagyon sok, sőt egyesek talán azt sem tudják mi az. A baj ott van, hogy állítólag mi mostan felzárkózunk valahová... Sajnos abban korszakban vagyunk, hogy a nagyok foggal-körömmel megragadják a (még!) fizetőképes keresletet, kihúznak belőle amennyit csak lehetséges és csak akkor fog konszolidálódni a helyzet, ha már senki -legalábbis a nagy átlag - nem tud majd eleget fizetni. Akkor majd jótékonyan elkezdik csökkenteni az árakat és szeretetre méltóan fogják pátyolgatni a hűséges előfizetőket, nem úgy mint most, amikor több év pontos fizetés után könyörögnöm kell, hogy ne legyen már egy új előfizetőnek ezrekkel alacsonyabb a havidija, mint nekem... és amikor újabb két évre kell hosszítanom, hogy egy szintre kerüljek a kezdőkkel, akkor azért a nekik járó ajándék nekem nem jár! (még jó hogy van dvd-m meg nyomtatóm is  :reklamacio:  )
(érdekességként jegyzem meg és némi iróniával, hogy Kubában ingyen lehet lehet telefonálni vezetékesen, Havannán belül már nagyon régóta. Tehát azért erre az ingyen telefóniára ne verjük mán annyira magunkat . Az igazság és az azt nagyon érzők kedvéért persze leírom, hogy külföldre már nem ilyen rózsás a helyzetük... )
Tehát amíg újjongva hajbókolunk az elénk vetett koloncnak, addig ne várjunk fejlődést. Van egy kényszerképzetem: Egyszer elcsodálkoztam, hogy egyes utazási irodákban olcsóbb x jegy, mint magánál az utaztató repülő társaságnál. Azután elmesélte valaki, hogy ez azért van, mert az a társaság mondjuk kibocsát össz 1000 jegyet, abból kétszázat megtart, 800 db-ot pedig mondjuk 70%os, de neki megérő áron szétterít a különböző irodák között, akik tetszés szerinti hasznkulcsot tesznek rá. Anyacég mindenképpen jól jár és még versenynek is kinézhet a dolog a figyelmetlen szemlélő szemében.
Nos, a matávval nem ez van? Most szépen túladott bizonyos kapacitásán pl. az upc-nek, akik valószínűleg majd jutalékot (vagy akármit) kapnak a beszélgetések után... Azaz mi nettelefonosok lényegében csak azt csináltuk, hogy levettük biznyos adminisztrációs, hálózati és egyéb számomra ismeretlen terheket a matáv válláról, de ugyanannyi hasznuk lesz belőlünk, mint eddig. Gondolom én, de persze talán tévedek, nem látok a papírjaikba.
Várom a ledorongoló ellenvéleményeket. Úgy tűnik van itt valaki, aki többet tud, mint amit leír... No, akkor tudósítson, kérem!

#237 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:57

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:23

Szerintem a korlát igenis jogos a UPC részéről, mégha ez nagyon sok mindenkinek (de minimum a heavy-usereknek) nem is tetszik.

heavy userek - Kik ők? Sokan vannak? Mit töltenek? Csak nem illegálisan feltöltött mozifilmeket, szoftvereket, játékokat??? Csak nem nem lehet ellenőrizni, hogy ki csinál ilyen csúnya dolgot??? Csak nehogy már ne lehessen tenni valamit olyan valaki/k ellen, aki biztosítja ehhez a tartalmat??? Én szívok, mert bizonyos tárhelyszolgáltatóknál terrányi anyagok kiáltoznak heavy userek után??????? Hogy csak akkor reagálnak ha a roma parlament befenyíti őket?! És hogy ezeket persze pénzért lehet tölteni? Nahát....
NE ENGEM KORLÁTOZZANAK AZÉRT, MERT LÉTEZNEK ILLEGÁLIS TARTALOMMAL OLDALAK, AHOL MEG LEHET VALÓSÍTANI HETI 500 FORINTÉRT A 30GIGÁT!!! Persze hozzá kell tennem azt is, hogy újabban az ilyen helyekről letöltött szoftverek majdnem mind hibásak vagy próbaverziók, a filmek szintúgy nem teljes értékűek... (azért kezd működni a szerzői jogvédelem itt is, csak elég lassan. ) De igazán hatékonyan pl. az upc harcolhatna! Mondjuk bejelenthetné az ASVA felé, hogy valaki warezt töltöget fel! Ha már annyira fél a kemény magtól, akkor éljen törvény adta jogával és jelentse be a tapasztalt jogsértéseket! Teszem azt névtelenül! Arra is ugranak ám!
Ha meg nem, akkor miért nem? Egyszerűbb az előfizetőn leverni a dolgot, mint nagy cégek profitjába belekakálni?

#238 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:28

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:23

3. Hagyod, hogy zabáljanak mint állat, gyorsan még rendelsz 2-szer annyi kaját, és futárszolgálattal idehozatod. ----> kétszeres kiadás, ami nem térül meg

Kedves ismeretlen! Egyébként ha kajáldáról lenne szó konkrétan, meg svéd asztalról, akkor sincs teljesen igazad. Ott ugyanis van választás  ;)  Az elfogadott erkölcsi normákat megsértőkkel szemben azért vannak szankcionálási lehetőségek. Voltak idők persze, amikor egy személy bűne miatt a közösséget büntették, de azt hiszem az már elmúlt. Remélem...
Nos tehát: A sávszélesség az nem kaja. Nem kell hozatni, van. A legegyszerűbb megoldás meg nem mindíg a legjobb, csak a legegyszerűbb... Van un. könnyű profit, meg van un. nehezebb. (persze én neveztem el  :)  )
Én azt hiszem lenne más megoldás, ami sokaknak nem tetszene, de olyanoknak, akiknek nem is kell, hogy tessen!
Még mindíg úgy látom, hogy egyszerűbb jogilag képzetlen polgárokkal gladiátorokat (helpdesk) szembeállítani, mint veszélyes ellenfeleket szerezni. Ilyenek vagyunk. Szátmarjuk egymást, amíg másokat felemelünk. Az upc ügyfélszolgálatán egyszer elérték azt, hogy a reklamáló előfizetőt a várakozókkal állították szembe... Annyira "készek" vagyunk már, hogy csak arra támadunk, akiről véljük, hogy nem csap pofán minket. Csak a kis alamizsnánkat odavessék elénk és hálásan csóváljuk a farkunkat. Ennek talán történelmi okai vannak?  :think:

#239 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:41

gyakorlatilag minden internetszolgáltató szerződésében van egy pont, ami valami olyasmiről szól, hogy ne használd úgy a hálozatot, hogy azzal másokat akadályozol, más kérdés, hogy konkrét szankció csak a chellonál van. ezzel saját magukat védik, ami sztem érthető is, mert lehet, hogy emiatt az előfizetők öt százaléka elkezd balhézni, viszont a maradék 95% nem fog a "gyengülő" háló miatt szívni (a hwsw fórumon persze jobban képviselteti magát az illető 5%). a heavy-userek nagy része igenis warezol.
kicsit olyan, mintha a kétütemű Trabantra nem adnának zöldkártyát, mert szennyezi a környezetet, ha hazsnálják. te viszont közlöd, hogy neked adjanak zöldkártyát, mert hetente csak 10 kilométert fogsz vele megtenni, tehát te alig szennyezel...
egyébként pedig a többi használó szempontjánból teljesen mindegy, hogy mitől nagy a forgalmad, mert a hálót ugyanúgy terheli a legális forgalom is
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#240 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 12:58

Itt sokan félreértésben élnek!
A forgalmi korlát nem azért van, hogy mindenkinek jusson! Ha így lenne, akkor a hónap elején, amikor még senkit nem korlátoznak, mindenkinek rossz lenne a sávszélessége. De nincs így.
A forgalmi korlát azért van, mert csak, mert az UPC külföldi vezetése így döntött.
Ezt egy másik topicon, egy bennfentes UPC-s már elárulta.
Nem műszaki, hanem (üzlet)politikai oka van. Vagyis: a gyarmatoknak legyen elég ennyi. Nos ez a szemétség. Tőlünk nyugatra (Európában), ugyanennyi, vagy kevesebb pénzért, nagyobb sávszélességet korlát nélkül kap az előfizető. És mellé még udvarias kiszolgálást is. Ott kirúgnák azt az ügyfélszolgálatost, aki elnézi, hogy órákig kell sorba állni, miközben ő nem csinál semmit. Nálunk ez az elvárás. Talán még jutalmazzák is érte, hogy megalázza az ügyfeleket.
Ez elég szomorú. Talán 2-3 száz év múlva eljutunk oda, hogy rájönnek, a mi pénzünkből élnek. Persze ehhez szükség volna kevésbé korrupt hivatalokra, és kevésbé korrupt hatalomra is. Nem biztos, hogy elég lesz 2-3 száz év. :(

Szerkesztette: WhiteRaven 2005. 03. 08. 12:59 -kor

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.