HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:51

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:19

De ők legalább szolgátatnak... :(

Persze új a technológia meg minden, de akkor is...

hát azért a matáv se semmi, drága úgy ahogy van és a matávos kábel is hagy némi kívánnivalót maga után...
arról ne is beszéljünk, hogy minden szolgáltatónál vannak extra körzetek= extra szar...
ja és persze a kábeltv-jének és a kábel internetének az ára se piskóta...

#202 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:54

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 10:28

Szal " néma gyereknek anyja se..."

A rendelkezésre állási időről meg csak annyit, hogy a többi telefon szolgáltató az ÁSZF-ük szerint kevesebb százalékot állapított meg mint az UPC...

;)  Nyugodj meg, hogy minden esetben szólok! Nekem már írtak is jóvá a havi dijból, de nem volt egyszerű kivitelezni. Lényegében ügyvéd segítségével lehet őket csak előfizető-barát magatartásra késztetni.

A Matáv mennyit vállal? Megnézhetném, de biztosan tudod. MIndenesetre matáv vonalon nem emlékszem ilyen malőrökre. De miért nem lehet beleírni abba a szerződésbe, hogy a rendszer kifejlesztés alatt áll, esetleges kimaradások előfordulhatnak. Osztan akkor nem vagyok meglepve. Vettem én már hibás árút, mert tetszett a szine...

#203 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:56

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:51

hát azért a matáv se semmi, drága úgy ahogy van és a matávos kábel is hagy némi kívánnivalót maga után...
arról ne is beszéljünk, hogy minden szolgáltatónál vannak extra körzetek= extra szar...
ja és persze a kábeltv-jének és a kábel internetének az ára se piskóta...

Ezek szerint neked matáv van? Ne akarjak olyat se?!  :rolleyes:

#204 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 13:41

Üdv!

Én visszaadtam a UPC telefont. Rajtam ne kísérletezgessenek.
Egyébként a Matavnál jó pár év alatt egyszer sem volt olyan, hogy ne tudtam volna telefonálni. Hátránya, hogy piszkosul drága.
A UPC telefon olcsó, de sokszor rossz.

Úgy tudnám összehasonlítani, mint a Kínai, és a drága minőségi árucikket.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#205 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 13:49

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 10:51

Rendben, de ezt magyarázd meg mondjuk olyannak, akinek még soha nem volt MATÁVos telefonnal baja. Első sarkon vesz feltöltős mobilt, aztán műxik. Itt meg fél napig állt az UPC háló, de előtte sem volt valami fényes a működés. Családban vagy 50 éve van vonalas telefon, azért XI. szd-ban UPC is próbálkozhatna.

Olyan '99-2000 körül kezdték el remlámozni, hogy kábelTV, internet, telefon. Szép lassan kialakult, sok évet vártunk telefonra, külföldön állítólag már akkor működött. Akkor most mi a baj? Én is szopok eszközökkel, új technológiával, de a kísérleti alany tud róla, hogy szopás lehet, és max. ingyen kap valamit...
Make love not Wor.

#206 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 15:46

Nekem is volt matáv telefin egy darabig és nem volt vele bajom..

Most meg bekötötték egy pár hete ezt és egész este nem megy.. sokra megyek az Otthon csomaggal ha nincs vonal.. csak azért nem húzom föl magam rajta még jobban mert az első 3 hónap ingyenes :)

#207 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 16:31

Ma este vajon megint nem lesz telefonvonal?  :confused:  :D

Már csak nevetni tudok majd rajta, ha így lesz ...

Amúgy nem tudja valaki, hogy miért volt a tegnapi kimaradás pontosan?
Túlterheltség összeomlaszotta a rendszert?

#208 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 16:32

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 14:41

Én visszaadtam a UPC telefont. Rajtam ne kísérletezgessenek.

Nem írtál alá hűségszerződést?

#209 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 16:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 14:49

Rendben, de ezt magyarázd meg mondjuk olyannak, akinek még soha nem volt MATÁVos telefonnal baja. Első sarkon vesz feltöltős mobilt, aztán műxik. Itt meg fél napig állt az UPC háló, de előtte sem volt valami fényes a működés. Családban vagy 50 éve van vonalas telefon, azért XI. szd-ban UPC is próbálkozhatna.

Olyan '99-2000 körül kezdték el remlámozni, hogy kábelTV, internet, telefon. Szép lassan kialakult, sok évet vártunk telefonra, külföldön állítólag már akkor működött. Akkor most mi a baj? Én is szopok eszközökkel, új technológiával, de a kísérleti alany tud róla, hogy szopás lehet, és max. ingyen kap valamit...

mondom, hogy minden szolgáltatónál vannak extra körzetek...
upc-nél is pl a régi soros rendszer volt mindig a gyenge pont kábelnél...
nálunk meg pont a matáv a szar, a telefon vonal általában szar, szakadozik, amikor még modemes netem volt, akkor állandóan ledobott és nem modem meg gép hiba volt. És akkor ehez társul hozzá az, hogy rohadt drága már csak az, hogy van egy számod... és erre jönnek rá a percdíjak meg a kapcsolási díjak.
Én pl jobban örülnék ha nálunk lehet UPC telefon... Lehet, hogy szar, de legalább nem 3000 fölött van a havidíja... ha már egyszer úgy is kell vezetékes telefon...
ja persze a matávnál ne próbálj meg jóváíratni, mert lehetetlen, az UPC-nél legalább lehet, ha veszed a fáradságot, hogy bejelentgesd a hibát...

#210 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 21:04

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 17:32

A multkor volt olyan, hogy büntetlenül visszavihetted x napig. Aztán arról gyorsan leálltak, mert pont a határidő előtti nap volt egy 5-6 órás leállás... Gondolom páran le is mondták  :)
Aznap olyan hangulat volt az ügyfélszolgálaton, hogy az őrök csak x embert engedtek be, nehogy túlerőben legyen a nép...

#211 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 08:28

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 16:32

Ahogy Hallóóó! is írta, az év elején volt egy olyan akció, aminél ha feb 10-ig visszavitted a telefont, és az ATA-t, akkor nem lépett életbe a hűségszerződés.
Nevetséges volt. Többet beszéltem a helpdesk-el, mint mással, annyira rosz volt.
Kíváncsi vagyok, akiknél már az új Modem+ATA egyben készülék van, azoknál mennyire műxik a szolgáltatás? Mert álítólag azoknál már nem lesz gond.  :rolleyes:
Saját képekről is!

#212 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 09:13

Én nemrég köttettem és még a régi ATA-s megoldás van. A mostani központi zűr előtt egyszer volt olyan hogy nem volt vonal, akkor az ATA újraindítása segített.

#213 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 09:21

Én azt nem értem, hogy ha nem egyenértékű a Matávos, és az IP alapú telefon szolgáltatás, akkor miért vannak úgy oda, hogy a UPC-s az olcsóbb, egyszerűbb...stb.
Ha rosszabb a szolgáltatás színvonala (rendelkezésre állás, hibák...stb) akkor az is jogos, hogy olcsóbb legyen.
Lehet elgondolkozni. Stabil, és drága telefont akarunk, vagy bevállaljuk, hogy esetleg nem lehet mindig telefonálni, és választjuk az olcsóbb UPC telefont.
Saját képekről is!

#214 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 10:03

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 9:21

Én azt nem értem, hogy ha nem egyenértékű a Matávos, és az IP alapú telefon szolgáltatás, akkor miért vannak úgy oda, hogy a UPC-s az olcsóbb, egyszerűbb...stb.
Ha rosszabb a szolgáltatás színvonala (rendelkezésre állás, hibák...stb) akkor az is jogos, hogy olcsóbb legyen.
Lehet elgondolkozni. Stabil, és drága telefont akarunk, vagy bevállaljuk, hogy esetleg nem lehet mindig telefonálni, és választjuk az olcsóbb UPC telefont.

igen, ezen el lehet gondolkozni, hogy az ember milyet akar...
én még mindig azt mondom, hogy fizetnék kevesebbet, a kevésbé jóért, mint ilyen sokat a matávért...
jó, mondjuk ez azért attól is függ, hogy kinek mire kell egy vezetékes telefon...
amire nekem/illetve a családomnak kell, arra pénzkidobás ez a szar matáv, ami ráadásul nálunk még műszakilag is rossz szokott lenni... :(
de ezt mindenkinek magának kell elldöntenie és mérlegelnie, már ahol megvan a lehetőség a választásra, nálunk nincs :(

#215 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 11:19

Ja! Kinek mi a véleménye a késedelmi kamatról? Egyenlőre ugyebár a chellósok láthattak sok ilyet, de hamarosan mások is. Pár napért ugye pár forint, amire senki nem szól semmit. DE: minden számlát előre fizetünk. Azaz olyan időszakot, ami még meg sem történt. Továbbá nem egyszer hamarabb fizetem be a csekkemet, amiért én nem számolhatok fel siedelmi kamatot. Hány előfizetője is van ennek a nagy cégnek? Egymilla? Mennyi késedelmi dijat szedhetnek be olyan dologért, amit még le sem szolgáltattak?
De ezt csak gondolatébresztőnek írtam arra az esetre, amikor valaki nagyon megsajnálná ezt a feltörekvő, gyermekcipőben bukdácsoló multit.

#216 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 12:48

Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 11:19

Ja! Kinek mi a véleménye a késedelmi kamatról? Egyenlőre ugyebár a chellósok láthattak sok ilyet, de hamarosan mások is. Pár napért ugye pár forint, amire senki nem szól semmit. DE: minden számlát előre fizetünk. Azaz olyan időszakot, ami még meg sem történt. Továbbá nem egyszer hamarabb fizetem be a csekkemet, amiért én nem számolhatok fel siedelmi kamatot. Hány előfizetője is van ennek a nagy cégnek? Egymilla? Mennyi késedelmi dijat szedhetnek be olyan dologért, amit még le sem szolgáltattak?
De ezt csak gondolatébresztőnek írtam arra az esetre, amikor valaki nagyon megsajnálná ezt a feltörekvő, gyermekcipőben bukdácsoló multit.

én így tudom, hogy a PTK alapján van joga az összes cégnek számlázni a késedelmi kamatot, ezzel vagy él a cég vagy nem.
és mivel a tv. és rendelet is szabályozza azt, hogy mire lehet késedelmi kamatot szedni, így én úgy gondolom, ha neked valaha vki kiszámlázott ilyet, akkor az azért lehetett, mert "véletlenül" elfelejtetted határidőben befizetni a csekket...
akkor pedig ugyebár jogos, a késedelmi kamat nem arra vonatkozik, hogy milyen időszakot nem fizettél be időben, hanem arra, hogy a SZÁMLÁD kifizetetted-e vagy sem! Szerintem ez baromi egyszerű és józan paraszti ésszel meg is érthető az ok- okozati összefüggése :)

#217 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 13:01

Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 12:19

Még annyit, hogy a Matáv, a mobil szolgáltatók és úgy általában mindenki előre kéri a havi díjat, ezért is hívnak előfizetőnek.

#218 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 13:14

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 13:48

én így tudom, hogy a PTK alapján van joga az összes cégnek számlázni a késedelmi kamatot, ezzel vagy él a cég vagy nem.
és mivel a tv. és rendelet is szabályozza azt, hogy mire lehet késedelmi kamatot szedni, így én úgy gondolom, ha neked valaha vki kiszámlázott ilyet, akkor az azért lehetett, mert "véletlenül" elfelejtetted határidőben befizetni a csekket...
akkor pedig ugyebár jogos, a késedelmi kamat nem arra vonatkozik, hogy milyen időszakot nem fizettél be időben, hanem arra, hogy a SZÁMLÁD kifizetetted-e vagy sem! Szerintem ez baromi egyszerű és józan paraszti ésszel meg is érthető az ok- okozati összefüggése :)

Így van  :)  A törvény alapján valsz' megteheti. Valóban néha pár napot késtem (irgum-burgum). De nem egyszer hamarabb is fizettem és nagyon sokan hamarabb fizetnek, mert ugye felmarkolják a csekkeket otthon, aztán irány a posta havonta egyszer. De nem is a hat forinttal van ám a bajom, ha figyeltél volna, hanem azzal, hogy onnan minden kiszámlázható, minden felróható, de visszafelé lényegében csak akkor működik az érdekérvényesítés, ha nagyon elszánt vagy.
Tudod, határon túl ez úgy megy (nem mindegyiken... ), hogy min. elnézést kérnek az üzemszünet után vagy ha reklamálsz és jogos, akkor kompenzálnak, esetleg kiengesztelnek valamivel, hogy ott ne hagyd a céget. Csak mivel itt 1-2 évre kell szerződni "előnyös" árakhoz, nem érdeke a szolgáltatónak jópofáskodnia.
Tudod amikor általam alá nem írt bizonylatokkal jönnek elő, hogy aláírtam és miután kiderül, hogy valamit összekevertek... a következő hivásomkor pedig minden rendben van... Na de kérem!!!

Szerinted miért van az, hogy a Fogyasztóvédelemnél lebeszélnek az upc-vel szembeni érdekérvényesítésről? Igaz, csak egyszer próbáltam és nem túl kitartóan.
Tudod, az a baj velünk magyarokkal, hogy mintha mostanában olyan megalkuvó néppé kezdenénk válni. Túl sok lett a teher és ilyen fikarcnyi pár száz forintos, ezres tételekkel már nincs erőnk foglalkozni. Nos, amikor a szolgáltató azt látja, hogy a birka előfizetői mindent elviselnek, akkor úgy lesz vele, hogy mi a fenének erőltesse magát.
Nézz csak körbe, hogy mennyi minden működik nálunk erre alapozva! Ezért értékelem a gazdák kitartását is, mert végre valakik veszik a fáradtságot. Igaz, kicsit komikus dolog engedéllyel tüntetni, de legalább hallatják a hangjukat. Nekem nincs traktorom, csak telefonom ami egyes napokon 4-5 órát megszünik működni. Igenis, hogy működjön! Mert hiába van 3hónap ingyen, két évre elköteleztek! Amit hamarabb fizettetnek ki, azt igenis, hogy értékeljék, mert részemről ez kikényszerített bizalom! És ne varjenek rám húsz fillért se addig, amíg kifogásolható a rendszer működése!

#219 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 13:25

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 14:01

Még annyit, hogy a Matáv, a mobil szolgáltatók és úgy általában mindenki előre kéri a havi díjat, ezért is hívnak előfizetőnek.

:eek:  Ez esetben előrefizetőnek hívnának...
De merő kíváncsiságból előszedtem a t-mobilos számlámat. A számlázott időszak pl. 12.01-12.31
a számla kelte: következő év 01.03
a fizetési határidő pedig 01.21

Nos, hogy is néz ki ez a chellonál? Példa: Számlázott időszak: 01.11-02.10ig Fizetési határidő: jan24.

Gondolod megnézem a régi matáv számláimat is  ;)

#220 Felhasználó inaktív   Hallóóó! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 13:34

De kedvedért megnéztem mégis a matáv számlát: adott hó 20ig a számlázott időszak, a számla kelte pedig 23.
Ja! Matávon ilyen áll a befizetés szó után: Köszönjük!
Ettől persze még nem lett kevesebb az összeg, de legalább az illemnek próbálnak eleget tenni.
Egyetlen egyszer fordult elő, hogy upc helpdesk elnézést kért a kollégája nevében, mert az nem tudott eligazodni a monitoron és sületlenségeket beszélt. Akkor kivételesen jó hangulatban váltunk el és tovább nem is feszegettem a témát. Néha csak ezen múlna...

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.