HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 09. 09:20

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 9:23

:offtopic:

Szerintem a korlát igenis jogos a UPC részéről, mégha ez nagyon sok mindenkinek (de minimum a heavy-usereknek) nem is tetszik.

Nem jogos, nem is lehet jogos, nincs műszaki oka. Ha lenne, külföldön is lenne korlát. Arról nem beszélve, hogy amikor bejött a chello, korlátlannak volt hirdetve úgy, hogy nem emelték ki, hogy csak időben korlátlan. Ez volt az első és legnagyobb átverés. Ezt WhiteRaven is írta, ha igaz. Utána jött csak az ÁSzF, amiben már volt korlát. Az, hogy mire elég, ki mire használja, az pedig az ember magánügye. Amíg nem szóróm tele a hálózatot spammel, nem crakcerkedek más gépén, azt csinálok amit akarok. És ezért az összegért akárhány Gb-vel. Így lenne reális.

Szerkesztette: Pangea65 2005. 03. 09. 09:20 -kor

Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#242 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 11:01

OFF

Lehet hogy így lenne reális, de ettől sajnos még nem lesz korlátmentes a szolgáltatás... :(

Meg mikor jött az új ÁSZF akkor elvileg kapnod kellett volna értesítést erről, nekem küldtek 1-2 éve mikor változott és felajánlották hogy ha nem tetszik akkor 8 vagy 15 napon belül felmondhatom a szerződést.

Ha esetleg ezt nem kaptátok meg akkor az tényleg nem korrekt a UPC-től.

ON

Valaki esetleg tud arról valamit hogy mikor lesznek cserélve az ATA-k meg a kábelmodemek? Nem mintha a héten szívtam volna vele csak kiváncsi vagyok :)

szerk: pár szó kimaradt :D

Szerkesztette: BuPe 2005. 03. 09. 11:02 -kor

#243 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 11:38

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 10:20

Nem jogos, nem is lehet jogos, nincs műszaki oka. Ha lenne, külföldön is lenne korlát. Arról nem beszélve, hogy amikor bejött a chello, korlátlannak volt hirdetve ...

Ha a hatályos jogszabályok, rendelkezések megengedik az efajta (adatforgalombeli) módosítást, akkor a módosítás a UPC részéről  teljes mértékben jogszerűnek mondható.
Még ha te úgy is érzed, hogy nem volt jogos, jogilag mégis az volt.
Az etika az más kérdés.

A UPC-nek pedig megengedi mindenfajta jogi szabály(ozás), hogy bármikor egyoldalúan módosíthassa az ÁSZF-et, és így tett a korlát bevezetésekor is. Nem azt mondom, hogy jól tette, és hogy nem cseszett ki néhány (5-6%-nyi) előfizetővel, de a nagyon nagy többséget nem érdekli a korlát vagy nem is tud róla.
Mivel ide a fórumra általában a nagy mennyiséget forgalmazók tévelyednek, ezért úgy tűnhet, hogy az előfizetők többsége 30 GB fölött forgalmaz, holott ez nem így van!
Max. az előfizetők 5-6%-a forgalmaz(na) jóval ezen mennyiség fölött!

A másik meg az, hogy ha te 50-60 GB-ot akarsz forgalmazni chello classic-al, akkor megteheted, mert a UPC nem számolja  a saját hálózatán belüli (chellósok közötti) adatforgalmat.
Felcsatlakozol DC++ segítségével a megfelelő HUB-ra és töltesz más chello-stól, ami nem számít bele a forgalmadba. Tehát ezt a kiskaput meghagyta neked/nekünk a UPC.

Azt, hogy műszakilag lenne-e akadálya annak, hogy korlátlan legyen a Chello, bavallom, nem tudom, mert nem vagyok nagy műszaki ember.
Valami oka csak van, hogy korlátos a Chello, biztosan nem szórakozásból az, és biztos, hogy megfontolt üzleti gondolatok/érdekek vannak a háttérben.

#244 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 13:36

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 11:38

Még ha te úgy is érzed, hogy nem volt jogos, jogilag mégis az volt.
Az etika az más kérdés.

Ebben teljesen igazad van. Jogilag jogos, de nagyon nem etikus. Igy pontos a fogalmazás.
A többivel sem vitakozom amit írtál. Azt viszont fenntartom, de nem akarok vitatkozni, hogy ha van olyan külföld ahol nincs korlát, mert minek, akkor ide miért kellett? :think:
És most függetlenül attől, hogy mire, minek mikor stb. kell 30-50-100Gb. Ugyanaz a cég, ugyanolyan emberek vannak itt is, legfeljebb kevesebbet keresnek és kevesebbet kapnak, mert ide kevesebb is elég. :(
De ez már ezerszer volt, részemről be is fejezem.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#245 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 00:56

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 11:38

Azt, hogy műszakilag lenne-e akadálya annak, hogy korlátlan legyen a Chello, bavallom, nem tudom, mert nem vagyok nagy műszaki ember.
Valami oka csak van, hogy korlátos a Chello, biztosan nem szórakozásból az, és biztos, hogy megfontolt üzleti gondolatok/érdekek vannak a háttérben.

Nem üzleti, hanem politikai megfontolás!
Egy gyarmat örüljön annak, amit kap. NSD állította, hogy a korlátról a kinti fejesek döntöttek, és nem műszaki oka van.

Szerkesztette: WhiteRaven 2005. 03. 10. 00:57 -kor

#246 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 19:55

Gondolkodom rajta hogy előfizessek-e a UPC telefonra (egyelőre a fatáv meghagyásával), most hogy ismeretesek a kedvezmények. Lenne pár kérdésem:

1. Hívószám kijelzés működik-e bejövő irányban?
2. és kimenő irányban (ha én hívok róla pl mobilt)?
3. Azt írják, hogy meglévő telefon jó, ez minden típusra igaz?
4. Ez a bizonyos Itthon csomag, ami most rendelhető (csúcsidőn kívül helyi és távolsági ingyér van), ez minden szolgáltató (kivéve mobil) felé igaz (matáv, invitel, monortel stb mittomén mik vannak még erre-arra)?
5. Ha Matáv X(X)L-es hív engem UPC telefonomon, akkor neki ugyanúgy ingyen van?
6. Milyen a minőség és milyen rendelkezésre állást vállalnak ÁSZF-ben?

Köszi előre is annak, aki segít és válaszol, és nem azzal jön hogy olvassam végig az egész fórumot először.

Szerkesztette: moq 2005. 03. 11. 20:30 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#247 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 20:01

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 10:42

Nekem ilyet akkor csinált, amikor az adott szám kétszer szerepelt a telefonkönyvben és így nem tudta, hogy melyik nevet írja ki. (pl. SIM kártyán is, meg a telefonban is megvan a lista)

Vezetekes telefonrol van szo, maga a vezetekes nem irja ki a bejovo hivasoknal a nevet, csak a szamot.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#248 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 20:25

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 19:55

Gondolkodom rajta hogy előfizessek-e a UPC telefonra (egyelőre a fatáv meghagyásával), most hogy ismeretesek a kedvezmények.

Hívószám küldés és kijelzés működik.
Minden olyan telefon jó, ami egy érpáras, és a középső zöld-piros érpáron megy ki a csatlakozóra.
Itthon passz.
Rendelkezésre állás:asszimptotikusan közelíti a megfelelőt ;) (az utóbbi időben csak egy, kb. fél napos kimaradás volt, mondjuk másfél hónap alatt.)

#249 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 20:33

Idézet: llamada - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:25

Itthon passz.

Azóta írtam még egy kérdést (5.), arról tudsz valamit?
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#250 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:25

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:33

Azóta írtam még egy kérdést (5.), arról tudsz valamit?

4. Csúcsidőn kívül minden szolgáltató minden vezetékes számának hívása 0 Ft, ahogy azt írtad is.

5. Ha Matávos hív téged UPC telefonszámon, akkor neki NINCS ingyen, mivel UPC-s hálózatba irányul a hívás. (Az X(X)L kizárólag a Matáv hálózatán belüli hívásokra ad kedvezményt.)

#251 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:09

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 23:25

4. Csúcsidőn kívül minden szolgáltató minden vezetékes számának hívása 0 Ft, ahogy azt írtad is.

5. Ha Matávos hív téged UPC telefonszámon, akkor neki NINCS ingyen, mivel UPC-s hálózatba irányul a hívás. (Az X(X)L kizárólag a Matáv hálózatán belüli hívásokra ad kedvezményt.)

És a kedves matávos honnan a rákból tudja hogy a pesti szám amit hív az nem matáv hanem upc? Ez kicsit olyan probléma, mint mobilnál mióta van számhordozhatóság, lehet hogy ugyanolyan körzetet hívsz mint a tied, mégis hálózaton kívüli a hivás... ott van vmi szám amin le lehet kérni, hogy a hívott fél milyen szolgáltatóhoz tartozik. Létezik ilyen vezetékes körökben is?

Szerkesztette: moq 2005. 03. 11. 23:11 -kor

#252 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:26

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 0:09

És a kedves matávos honnan a rákból tudja hogy a pesti szám amit hív az nem matáv hanem upc?

A UPC által kiosztott budapesti számok mindegyike 789-el kezdődik, tehát a UPC-s számok nem szokványosak a 7-es első számjegy miatt. (Tudtommal egyik matávos pesti szám sem kezdődik 7-el.)

Pl. számhordozás esetén már más a helyzet, ott a hívó fél valóban nem tudhatja, hogy te nem Matávos vagy, ezért meglepetés érheti, ha hosszú perceket/órákat beszél veled, de gondolom, hogy te felhívod/felhívnád a figyelmét arra, hogy ez egy UPC-s szám. Vagy nem? És mondjuk leteszed a kagylót, és visszahívod, mert neked viszont úgyis ingyen van.

Az információs vonallal kapcsolatban annyit tudok, hogy van egy (talán Matáv által üzemeltetett) ingyenesen hívható szám, ahol megmondják, hogy akit hívsz, az milyen szolgáltatóhoz tartozik.
Az ingyenes szám: 06-80-388-388

Egy idézet a Matáv weblapjáról:

"A számhordozhatóságról szóló 2004. március 18-i, 46/2004. számú kormányrendeletnek megelelően a Matáv díjmentes tájékozódási lehetőséget biztosít előfizetőinek. Az ingyenesen hívható 06 80 388 388-as telefonszámon információt adunk arról, hogy az adott telefonszám melyik távközlési szolgáltatóhoz tartozik. A Matáv ugyanis eltérő; díjazást alkalmazhat a különböző szolgáltatók irányába kezdeményezett hívások esetén."

Szerkesztette: Adam84 2005. 03. 11. 23:29 -kor

#253 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:31

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 0:26

A UPC által kiosztott budapesti számok mindegyike 789-el kezdődik, tehát a UPC-s számok nem szokványosak a 7-es első számjegy miatt. (Tudtommal egyik matávos pesti szám sem kezdődik 7-el.)

Pl. számhordozás esetén már más a helyzet, ott a hívó fél valóban nem tudhatja, hogy te nem Matávos vagy, ezért meglepetés érheti, ha hosszú perceket/órákat beszél veled, de gondolom, hogy te felhívod/felhívnád a figyelmét arra, hogy ez egy UPC-s szám. Vagy nem? És mondjuk leteszed a kagylót, és visszahívod, mert neked viszont úgyis ingyen van.

Az információs vonallal kapcsolatban annyit tudok, hogy van egy (talán Matáv által üzemeltetett) ingyenesen hívható szám, ahol megmondják, hogy akit hívsz, az milyen szolgáltatóhoz tartozik.
Az ingyenes szám: 06-80-388-388

Egy idézet a Matáv weblapjáról:

"A számhordozhatóságról szóló 2004. március 18-i, 46/2004. számú kormányrendeletnek megelelően a Matáv díjmentes tájékozódási lehetőséget biztosít előfizetőinek. Az ingyenesen hívható 06 80 388 388-as telefonszámon információt adunk arról, hogy az adott telefonszám melyik távközlési szolgáltatóhoz tartozik. A Matáv ugyanis eltérő; díjazást alkalmazhat a különböző szolgáltatók irányába kezdeményezett hívások esetén."

Ez mind oké amit írtál, logikus is, el is fogadom. Csak ne felejtsd el hogy vannak azok az 1.0-s userek, akiknek egyáltalán nem evidens hogy a 789-es számok azok nem matávok, mert miért ne lennének azok, amikor ők csak arról a telefontársaságról hallottak :) Na ezek szoktak mindig legjobban reklamálni. A másik: ha valaki engem hív, biztos nem jut eszembe figyelmeztetni, mert egyszerűen elfelejtem :) de ez amúgy jó indok a számhordozás ellen.

#254 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 22:43

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 22:25

Már ugyan egyszer beírtam ebbe a topicba, dehát már a 9. oldalnál járunk... :rolleyes:

Szóval definíció szerint:
XL: ingyenes minden HELYI hívás, vidéki nem. - Ergo itt a Matávról UPC telefon hívása is ingyenes, az is helyi! (Budapesten belül persze.)
XXL: ingyenes minden MATÁV hálózatba menő hívás, vidéki is - na itt nem ingyenes a UPC!

Ez nekem totál világosan kiderült még a szűkszavú reklámokból is, de azért még az üfsz-okon (UPC/Matáv) is direkt rákérdeztem, mindkét helyen megerősítették. Továbbá a gyakorlat is bizonyította, mert egy ismerős Matáv XL-es telefonról szokta hívni a UPC telefonunkat és a számláján látszik a jóváírás.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#255 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:37

Szia NSD!
Megtudnád nekem mondani, hogy itt Gazdagréten kb mikor cserélitek le a telefon adaptereket?
A segítséget előre is köszönöm,
Gábor

#256 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:31

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:37

Szia NSD!
Megtudnád nekem mondani, hogy itt Gazdagréten kb mikor cserélitek le a telefon adaptereket?
Gábor

Ebben érintett vagyok én is. ;)

Már nagyon unom, hogy átlagosan heti 3-4 órára elnémul a telefon, továbbá beszaggat a hang, ha full sávval töltök. Úgy tudom, a telefon dedikált sávszélességet kap. :confused:
Üfsz nem tudott segíteni. Kirendeltek egy szerelőt, aki annyit tudott tenni, hogy kicserélte az ATA-t, de nem javult meg vele semmi. Remélem az új kütyük megoldást nyújtanak, mert ha nem, lemondom a telefont. Így ez csak pénzkidobás.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#257 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:03

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:37

Szia NSD!
Gábor

Nem vagyok nagyon nagy telefonos spíler, úgyhogy nem tudok pontos információt adni. Úgy tudom, vidéken már csak eMTA-t fogunk installálni, amikor indul a VoIP, de hogy Pesten lesz-e cserélve az ATA+modem páros, és ha igen, mikor, erről sajna nincs pontos infóm. Nem is olvasom ezt a topicot, egy ismerősöm szólt csak...

#258 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 23:25

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 19:55

Gondolkodom rajta hogy előfizessek-e a UPC telefonra (egyelőre a fatáv meghagyásával), most hogy ismeretesek a kedvezmények. Lenne pár kérdésem:

1. Hívószám kijelzés működik-e bejövő irányban?
......

Kérdezd meg Szalay Dorottyát vagy valaki mást a Kinizsi utcában, de ne itt hülyítsd a népet.
Az eszem megáll, hogy a nulla szolgáltatás mellett még egy normális ügynökre sem tellik az upc-nek.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#259 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 12:35

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 0:25

Kérdezd meg Szalay Dorottyát vagy valaki mást a Kinizsi utcában, de ne itt hülyítsd a népet.
Az eszem megáll, hogy a nulla szolgáltatás mellett még egy normális ügynökre sem tellik az upc-nek.

Bocs, de kit és mivel hülyítettem?  :think:

#260 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 13:52

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 23:25

Ő már úgy fél éve nem dolgozik a UPC-nél.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.