HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#313 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:35

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 16:15

Anélkül pedig lehet hogy nem megy :D

Szerintem bisztos. :) Viszont teljesen kikepzodott kozben az ismeros chello+dhcp kerdesekben. :) Mondjuk az hogy a windozerrel van vmi vegig sejtett volt, de aze vmi hibauzit dobhatna a draga.

Apropo: NSD azt elmondhatnad, hogy a chello dhcphez konkretan milyen ip(tartomany)rol es milyen porton engedje az ember a forgalmat. Szerintem ez tok hasznos lenne annak aki eroteljesen tuzfalazik.

Szerkesztette: andrej 2005. 03. 21. 16:37 -kor

#314 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:56

Hát engem kurvára zavar ha visszhangos és ordít a telefon. Az üzemszünetekről nem is beszélve. A napokban akartam megrendelni, de asszem várok vele még 1-2 hónapot, ingyen hónapok ide vagy oda.

A matávról sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy a telefon szolgáltatása nem lenne megbízható vagy jó minőségű.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#315 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:03

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 8:47

Hát nekem van tapasztalatom:

Mióta előfizető vagyok (márc. 3.) egy nagy kimaradás volt (ami miatt a UPC adott is ingyenes beszélgetést a napokban), és több (talán 1-2) 1-2 órás szünet, amikor szintén süket volt a telefon.
Meg néha tárcsázok egy számot, és azt mondja be, hogy a hívott szám nem létezik, holott jól ütöttem be.
Valamint engem még az zavar -de nagyon-, hogy nagyon hangosan hallom azt, akivel beszélek.
Eddig matávos vonalam volt, és miután lebonyolítottam az első UPC-telefonos hívást, azt hittem, hogy megsüketülök ...

Vagy nekem túlzottan érzékeny a fülem?

Nem tudom, hallottam olyanokat, hogy csak olyan telefonra lehet tácsázni ami UPC-s telefon.. Lehet, hogy csak egy kósza hír volt, nekem ez volt az utolsó hír amit kaptam a UPC telefonról.. A hangos beszédről sajnos nem tudok nyilatkozni mert nekem nincs:(
Légy minél hülyébb.. Hogy miért?? Mert hülyéknek áll a világ.

#316 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:06

Idézet: Bad_Boy - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 17:03

Nem tudom, hallottam olyanokat, hogy csak olyan telefonra lehet tácsázni ami UPC-s telefon..

Ha pár hozzászólást visszaolvasnál is rájönnél, mekkora blődséget mondtál.

#317 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:12

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 18:06

Én viszont nem mondtam azt.... :(
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#318 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:14

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 17:12

Én viszont nem mondtam azt.... :(

Nem hinném, hogy ezek a hibák általánosak lennének, mert akkor már felgyújtották volna az efik a Kinizist :)

#319 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:48

Na mégis megrendeltem, mert megtudtam, hogy 30 napon belül akkor is visszavihetem, ha aláírok hűséget és nem minősül hűségszegésnek :)

De ha nem lesz jó, leverem rajtad, NSD :)

#320 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:00

Ja még egy plusz infó, mert azt hiszem ezzel ellentétes is elhangzott itt: a Matáv se az XL, se az XXL díjcsomagok esetében nem biztosítja a UPC számok ingyenes hívását.

#321 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:05

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 18:06

Elképzelhető lehet.. de azt az xxx üzenetet végigolvasni :think:
Légy minél hülyébb.. Hogy miért?? Mert hülyéknek áll a világ.

#322 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:28

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:52

Nem tudom. Lesz telefonkönyv?
[...]
Tovább: tegyük fel, hogy a UPC kiad egy saját, szolgáltató telefonkönyvet.
[...]
Gyakorlatilag 1-2 hónap után mit sem érne az egész, csak felesleges papírfelhasználás, pluszmunka, pluszköltség. (És miattunk vágnának ki feleslegesen egy csomó fát és kihalnak a bíbicek. Vagy mi.)

A jóöreg UPC.hu kisegít a bajból:
**Telefonkönyv: 3,150**

Na azt nem tudom,  hogy ebben mi lesz benne, de hogy ennyiért inkább a webes tudakozókat használom, az biztos! ;)
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#323 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:49

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 7:52

Azt hittem, hogy sokkal komolyabb késedelmi kamat van.
Ez azt jelenti, hogy ha tartozom mondjuk két havi Chello számlával (2*10.990), és hatvan nap a késedelmi idő, akkor 21.980*0,11/365*60=397 Ft körüli összeg a kamat.

kb igen, erről van szó..
mondanom se kell, hogy naponta 7-8 olyan késedelmi kamat kerül elém, aminél az összes összege nem éri el a 397 ft-ot.. :)

#324 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:17

Na ma reggel megint áramtalanítanom kellett az ATA-t, mert nem volt vonal.

Most meg egy budaörsi számot próbálok hívni egy ideje, de egy női hang folyamatosan azt szajkózza hogy átmeneti túlterheltség miatt nem kapcsolható...  :(

#325 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:24

Na ma reggel megint áramtalanítanom kellett az ATA-t, mert nem volt vonal.

Most meg egy budaörsi számot próbálok hívni egy ideje, de egy női hang folyamatosan azt szajkózza hogy átmeneti túlterheltség miatt nem kapcsolható...  :(

#326 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:27

BP-i számot sikerült tárcsáznom minden gond nélkül, ez az átmeneti túlterheltséges probléma valószínűleg a hívott fél alulméretezett telefonközpontjának köszönhető.

#327 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:24

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 17:14

Nem hinném, hogy ezek a hibák általánosak lennének, mert akkor már felgyújtották volna az efik a Kinizist :)

És akkor mi van a viszhanggal, és az egy irányú kapcsolattal? Ezeket mindenki tapasztalja.
Ezek nem olyan gondok amiket orvosolni kellene? Vagy ez vele járója az IP tipusu telefonnak?
Kíváncsi lennék külföldön hogy műxik a dolog.

Az év elején úgy megörültem, hogy végre spórolhatok a telefonszámlán, sőt kapok egy ingyen telcsit is, valamint két hónapig nincs havidíj, és hűség, de rá kellett jönnöm, hogy inkább fizetek többet a Matávnak egy (nálunk) megbízható, és technikailag jó szolgáltatásért, mint olcsóbban idegeskedjem a viszhang, az IP-t felvenni nem akaró ATA, és a sorozatos leállás miatt.
És én még rá akartam beszélni másokat is a UPC telefonra.  :bolond:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#328 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:53

Egy-ket kezdeti gondot leszamitva azert mostanra eleg stabil, es a visszhang is nagyon ritka (oszz. 1x - 2x volt, gyakorlatilag a szolgaltatas elso napjatol nezve).
Mondjuk azert a mentok telefonkozpontjat meg nem mernem csak erre kotni....
Vagy, atraknam oket a Kinizsi utcaba :)

Szerkesztette: llamada 2005. 03. 22. 17:56 -kor

#329 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:30

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 18:28

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:52

Nem tudom. Lesz telefonkönyv? Megmondom őszintén, fogalmam sincs a jogszabályi hátteréről és hogy kötelező-e. Ha kötelező, akkor biztos lesz. Ha meg nem, akkor nem tudom.
A jóöreg UPC.hu kisegít a bajból:
**Telefonkönyv: 3,150**

Na azt nem tudom,  hogy ebben mi lesz benne, de hogy ennyiért inkább a webes tudakozókat használom, az biztos! ;)

A Matáv-os (bocs Magyar Telefonkönyv Társaság) telefonkönyv is 4500 Ft-ba kerül, de annak, aki benne van jár ingyenpéldány. Pontosan úgy, ahogy a szerzők is kapnak a könyvekből.
Ha nem így lenne, fizetniük kéne a megjelentetéséert az előfizetőknek, hiszen az ő adataik jóvoltából jutnak jövedelemhez. Ezt elkerülendő adják az ingyenes példányt.

Gondolom, az UPC-s számok is a MTT könyvben lesznek, különben nem sok értelme volna. Akkor pedig ugyanúgy jár az ingyenpéldány, mint a Matáv előfizetőknek.
Ha az UPC elnyeli az ingyenpéldányt, letiltom az adataim közlését.
Csak az a gond, hogy az UPC nem nagyon válaszol a levelekre. Valamilyen automata válaszoló van, de érdemi választ nem ír senki.

#330 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:27

Sziasztok!

Ma kaptam meg az első olyan számlát, amin telefon is szerepel. Érdekessége, hogy tegnapi határidős, ez mondjuk nem érdekes túlzottan. További érdekessége, hogy a havi előfizetésidíja 2500 Ft. Persze amikor megrendeltem a szolgáltatást, kaptam egy papírt, amin ez is áll: "Az előfizetőnek nem kell belépési díjat fizetnie és havi díj kedvezményt is kap." Az üfsz azt mondja, hogy chello lightra nem jár a kedvezmény, és egyféle formanyomtatvánnyal dolgoznak. De kérdem én, ha nem jár a kedvezmény, miért adják írásba, hogy jár? Eddig meg voltam elégedve velük, de ez feltúrta az agyamat egy picit.
Ha valakinek van jó 5lete, szivesen venném.

Üdv:
Viktorka

#331 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:32

Kb. egy hónapja volt egy akció amiben az állt hogy 3 hónapig nincs havidíj. Na én ekkor köttettem be, ha esetleg te is és neked mégis kiszámláztak havidíjat, akkor hívd az 1221-et és reklamálj!

Viszont chello lightra tényleg nem jár kedvezmény csak classic/plus-ra meg CATV-re.

#332 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:36

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:27

Sziasztok!

Ma kaptam meg az első olyan számlát, amin telefon is szerepel. Érdekessége, hogy tegnapi határidős, ez mondjuk nem érdekes túlzottan. További érdekessége, hogy a havi előfizetésidíja 2500 Ft. Persze amikor megrendeltem a szolgáltatást, kaptam egy papírt, amin ez is áll: "Az előfizetőnek nem kell belépési díjat fizetnie és havi díj kedvezményt is kap." Az üfsz azt mondja, hogy chello lightra nem jár a kedvezmény, és egyféle formanyomtatvánnyal dolgoznak. De kérdem én, ha nem jár a kedvezmény, miért adják írásba, hogy jár? Eddig meg voltam elégedve velük, de ez feltúrta az agyamat egy picit.
Ha valakinek van jó 5lete, szivesen venném.

Üdv:
Viktorka

Pedig a UPC honlapján és a sajtóban szereplő reklámokban is egyértelműen feltüntették, hogy a havidíjkedvezmény kizárólag
1. chello classic és plus
VAGY
2. chello classic/plus+kábeltévé előfizetés mellé jár, erre határozottan emlékszem.

Nekem még nem jött számla (márc. 3-án kötötték), és nekem 3 hónapig nem kell havidíjat fizetni + a kiegészítő csomag (Otthon csomag) három hónapig 1.250 helyett 990 Ft.

Nem tájékozódtál, mielőtt szerződést kötöttél, hogy vonatkozik-e rád a havidíj kedvezmény?

Szerkesztette: Adam84 2005. 03. 25. 22:38 -kor

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.