HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:27

Idézet: moq - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:00

Remélem hogy igen :)

Én is remélem.

Szerintem azért marad ingyenes pár év múlva is a hálón belüli hívás, mert nagyon sok ügyfelet veszítene a UPC azzal, ha percdíjassá tenné az IP-IP hívást.

Bár mondjuk a Vodafone-nál is volt olyan csomag, ahol asszem este 9 után korlátlanul lehetett vodafone-os számot hívni (valamelyik Rock 'n' Roll csomag), és mégis megszüntette a Voda.

Remélem, hogy a UPC nem lesz olyen "aljas", hogy beeteti néhány év alatt a lakosságot, aztán beint nekik. Bár a multik mindeig mindent megkockáztathatnak, ha elég bátrak ...

Szerkesztette: Adam84 2005. 04. 10. 20:28 -kor

#402 Felhasználó inaktív   Portrest 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:52

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 9:11

Tudsz valami időpontot a vidéki indulásról????

Debrecen Május 10 ha minden ok  ;)

#403 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:57

Idézet: Portrest - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 10:52

Debrecen Május 10 ha minden ok  ;)

Valami előjegyzést nem lehet felvetetni, hogy az elsők között kössék be nálunk Debrecenben?
Vagy majd csak akkor lehet, ha hivatalosan is meg lesz hirdetve?

#404 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:06

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 9:57

Valami előjegyzést nem lehet felvetetni, hogy az elsők között kössék be nálunk Debrecenben?
Vagy majd csak akkor lehet, ha hivatalosan is meg lesz hirdetve?

Szerintem ne is akarj előjegyzést. Gondolom úgyis lesz vmi nagy marketingkampány zsíros akcióval egybekötve, ne legyél türelmetlen, hátha később jobban jársz :)

#405 Felhasználó inaktív   Portrest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:17

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 9:06

Szerintem ne is akarj előjegyzést. Gondolom úgyis lesz vmi nagy marketingkampány zsíros akcióval egybekötve, ne legyél türelmetlen, hátha később jobban jársz :)

Nem mondtál hülyeséget  :D

Szerkesztette: Portrest 2005. 04. 11. 10:18 -kor

#406 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:33

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 11:06

Köszi NSD! Hát akkor türelmes leszek, és várom, hogy ki legyen plakátolva egész Debrecen :)

#407 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:36

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 21:07

Hát tényleg jó lenne, ha automatikusan járna a már meglévő előfizetőknek is a kedvezmény ...

Ha felhívom az 1221-et, biztosan nem fogok egyértelmű és megbízható választ kapni.

Vagy próbáljam meg, hátha?

Ha tényleg jár a kedvezmény, akkor a családi csomagot is átiratom a nevemre a light meg a telefon mellé (az átírás asszem 2.500 vagy 3.000 Ft), és így 1.625 lesz a havidíj 2.500 helyett.

Jelen pillanatban az alábbi árak azok amik minden meglévő upc-s előfizetőre is vonatkoznak telefon szolg. esetén:

Telefon Alap díjcsomag chello plus vagy chello classic és Kábeltelevízió Családi csomag előfizetéssel 1 240 Ft
Telefon Alap díjcsomag chello plus vagy chello classic előfizetéssel 1 555 Ft
Telefon Alap díjcsomag Kábeltelevízió Családi csomag és chello light előfizetéssel 1 625 Ft
Telefon Alap díjcsomag chello light előfizetéssel 1 875 Ft
Telefon Alap díjcsomag Kábeltelevízió Családi csomag előfizetéssel 2 190 Ft 
Telefon Alap díjcsomag (UPC Csomagok) kedvezmény nélkül 2500 Ft

Plussz:
A belépési és havidíj-kedvezmények 2005.04.04-től visszavonásig érvényesek. A kedvezmények először a 2005 májusi számlákon kerülnek levonásra.

#408 Felhasználó inaktív   Blackmate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 13:29

A tarifakrol mit lehet tudni? UPC -> Matav, UPC -> Mobil?

#409 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:55

Idézet: Blackmate - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 13:29

A tarifakrol mit lehet tudni? UPC -> Matav, UPC -> Mobil?

www.upc.hu, majd menüben: Telefon, ezen belül Díjak. Bonyolult, mi?

#410 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:12

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:27

Én is remélem.

Szerintem azért marad ingyenes pár év múlva is a hálón belüli hívás, mert nagyon sok ügyfelet veszítene a UPC azzal, ha percdíjassá tenné az IP-IP hívást.

Bár mondjuk a Vodafone-nál is volt olyan csomag, ahol asszem este 9 után korlátlanul lehetett vodafone-os számot hívni (valamelyik Rock 'n' Roll csomag), és mégis megszüntette a Voda.

Remélem, hogy a UPC nem lesz olyen "aljas", hogy beeteti néhány év alatt a lakosságot, aztán beint nekik. Bár a multik mindeig mindent megkockáztathatnak, ha elég bátrak ...

Hi !

A Vodánál asszem 2003 szept-ben szünt meg a csomag(Rock 'n' Roll dupla).Nekem ilyen van és a kettő év letelte után a Voda felajlotta, hogy ha még 2 évet aláírok marad a díjmentes időszak hálózaton belül.(H-P 22-9-ig,Pé 22-től Hé 9-ig+ ünnepnapokon).Aláírtam!Több haver, rokon is megkaptat a lehetőséget.

A VoIP szolgáltatások hálózaton belül-sőt VoIP szolgáltatók egymásközti forgalmában, ha ez lehetséges -díjmenetes a világon bárhol.Szerintem ez nem fog változni.Sőt az én várakozásaim szerint a VoIP szolgáltatások és az ehhez szükséges szélessávű internet rohamos terjedése a "hagyományos" szolgáltatóknál is a hálózaton belüli ingyenesség felé mutat.(lásd pl.:Matáv XL,XXL ,mobilosiknál a cégen belüli ingyenesség stb.....)

#411 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:24

Izgalommal vártam az e havi számlát, mivel ebben már benne van a UPC telefonom, és mint tudjuk, vagy legalábbis én tudom, a UPC sose állt a korrekt számlázás magaslatán. Persze utólag mindig elismernek, jóváírnak, de ritkán sikerül elsőre valami.

És hogy hogy nem, megint igazam lett :D Apróság, de igazam lett. Sikerült a beígért három hónapig 990 Ft Itthon helyett csípőből listaáras 1250-et számlázni + még ugyanilyen árral egy tört hónapot. Persze most is beismerték a hibát, jóváírják majd, de azért ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy biztos minden véletlen-e. Mert ennek a 260 Ft többletnek az egy havi kamata több ezer / tízezer "efi"vel számolva azért szép kis pénz, legalábbis nekem, a UPCnek nem biztos, de hát sok kicsi sokra megy, ugye. És akkor még feltételeztem, hogy mindenki szól a hiba miatt.... Nagyon nem az első ilyen dolog ez tőlük és nagyon nem tetszik.  :(

A másik: mi a rákért kell a havidíjat hónap 11-éig számlázni, a beszédforgalmat meg 1-jéig, azaz naptári hónap szerint. Nem lehetne a kettőt egyszerre kezelni, vagy az a cél, hogy nehogy át lehessen tekinteni a számlát?

Ja, amúgy maga a telefon király, eddig még nem volt vele gond, pár percre se, modemet se kellett újraindítani. Igaz, még csak bő 2 hét telt el.

Na, ennyit mára a panaszkodásból, választ nem várok rá senkitől, csak jól esett kiírni magamból  :D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#412 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 05:24

Éljen a UPC számlázás :D  :D
Légy minél hülyébb.. Hogy miért?? Mert hülyéknek áll a világ.

#413 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 06:24

Emberek vagyunk, hibák sajnos becsúszhatnak.

#414 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:36

Idézet: trec - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 19:12

Hi !

A Vodánál asszem 2003 szept-ben szünt meg a csomag(Rock 'n' Roll dupla).Nekem ilyen van és a kettő év letelte után a Voda felajlotta, hogy ha még 2 évet aláírok marad a díjmentes időszak hálózaton belül.(H-P 22-9-ig,Pé 22-től Hé 9-ig+ ünnepnapokon).Aláírtam!Több haver, rokon is megkaptat a lehetőséget.

A VoIP szolgáltatások hálózaton belül-sőt VoIP szolgáltatók egymásközti forgalmában, ha ez lehetséges -díjmenetes a világon bárhol.Szerintem ez nem fog változni.Sőt az én várakozásaim szerint a VoIP szolgáltatások és az ehhez szükséges szélessávű internet rohamos terjedése a "hagyományos" szolgáltatóknál is a hálózaton belüli ingyenesség felé mutat.(lásd pl.:Matáv XL,XXL ,mobilosoknál a cégen belüli ingyenesség stb.....)

VoIP-hoz nem kell szelessav, eleg egy ISDN vonal vagy hasonlo kapacitasu, de altalaban 4-6k/secet forgalmaz. Azert nem semmi hogy 18 utan faxmodemmel felcsatlakozom netre es egy voip cuccal kitarcsazom barhova, ahol van egy voip auth+proxy es vannak is userek es olyan akivel dumalni akarok. Jo pelda a skype, bar az kisse savigenyesre sikerult. Azert a VoIP-VoIP sem lesz soka ingyen, foleg ha masik szolgaltato. Az ok egyszeru: ha csakvoipot ad, akkor kell neki hozza teljes infrastuktura ami nem occo. UPC eseten a meglevo inetes dologra ultettek ra, illetve fejlesztettek tovabb. Ahogy nezem be is jott nekik.

#415 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:45

Nekem a tételekkel szerencsére nincs gond, hanem már a 2. számlát kapom részletes lista nélkül, közben mikor már az elsőt megkaptam akkor voltunk benn ÜFSZ-on és azt mondták a következőben benne lesz.

Most felhívtam 1221-et, beszéltem munkatárssal, azt ígérte h a következőben már tényleg benne lesz... Hát reménykedek...

#416 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 16:14

Humm it a 13-dik kerben naon nemmegy. Kabelmodem+ata restart utan is semmi. Másnál jó?

#417 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 16:34

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 17:14

Humm it a 13-dik kerben naon nemmegy. Kabelmodem+ata restart utan is semmi. Másnál jó?

II. kerben müxik

#418 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 16:51

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 17:14

Na most vegulis mukodik, de ha mobilrol hivtam magunk akkor a mobilban nem volt csongeshang, viszont kicsingott itt. :)

#419 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 10:53

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:36

VoIP-hoz nem kell szelessav, eleg egy ISDN vonal vagy hasonlo kapacitasu, de altalaban 4-6k/secet forgalmaz. Azert nem semmi hogy 18 utan faxmodemmel felcsatlakozom netre es egy voip cuccal kitarcsazom barhova, ahol van egy voip auth+proxy es vannak is userek es olyan akivel dumalni akarok. Jo pelda a skype, bar az kisse savigenyesre sikerult. Azert a VoIP-VoIP sem lesz soka ingyen, foleg ha masik szolgaltato. Az ok egyszeru: ha csakvoipot ad, akkor kell neki hozza teljes infrastuktura ami nem occo. UPC eseten a meglevo inetes dologra ultettek ra, illetve fejlesztettek tovabb. Ahogy nezem be is jott nekik.

Igazad van,de nem azért a minél szélesebb sáv  ;) ......A Neophonex-et tudnám megemlíteni.Való igaz a őket az Euroweb hívta létre és mint infrastruktúrát a PanTel-t használják.(Már ha jók az értesüléseim)
Szerintem a virtuális világban nincsenek végződtetési díjak, ezért díjmentesek az internethálózaton futó VoIP-VoIP hívások és azok is maradnak ezokból kifolyólag. ;)

#420 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 11:16

Idézet: trec - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 10:53

Igazad van,de nem azért a minél szélesebb sáv  ;) ......A Neophonex-et tudnám megemlíteni.Való igaz a őket az Euroweb hívta létre és mint infrastruktúrát a PanTel-t használják.(Már ha jók az értesüléseim)
Szerintem a virtuális világban nincsenek végződtetési díjak, ezért díjmentesek az internethálózaton futó VoIP-VoIP hívások és azok is maradnak ezokból kifolyólag. ;)

De hálózati infrastruktúra sem terem minden bokorban, azaz hiába szolgáltat valaki VoIP-on, ott kell még egy softswitch (ebben a kategóriában egy szerverhez sem a hw, sem az sw nem olcsó és itt bőven millákban gondolkodj), kell sok switch, router, kell sok bérelt vonal a városokba, stb. Tehát magát a TCP hálózatot ne vedd adottnak, pénzbe kerül (meglepődnél pl a PanTel béreltvonali árain....). Az emmberek jól megszokják a felsőoktatásban, hogy mindenhol 100Mbit van, aztán ha látnak egy havi nx100k forintos ajánlatot egy 34 megás E3-ra, akkor kapkodás van levegő után.

Szóval hidd el, nagy pénzek kellenek annak a fenntartásához is. Ráadásul hangszolgáltatásnál jobban érződik, ha valahol van szűk keresztmetszet, nem várhatod meg, míg csúcsidőben 100%-ig kihasználják a kapcsolatot, mert akadozó lesz a hang, tehát folyamatosan nagy ráhagyásokkal kell dolgoznod.

Sőt, bizonyos szint felett megunják a userek a voip-voip csevegést, kell voip-analóg telkó gateway, hogy hagyományos hálózatba is tudj telefonálni és ott már jönnek ugyanazok a végződtetési és egyéb díjak is.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.