HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 02. 09:21

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 18:00

Ja még egy plusz infó, mert azt hiszem ezzel ellentétes is elhangzott itt: a Matáv se az XL, se az XXL díjcsomagok esetében nem biztosítja a UPC számok ingyenes hívását.

Az XXL-nél valóban nem. XL-nél igen. Nap mint nap hívnak XL-es ismerősök (a UPC telefonomra), ráadásul gyakran órákig beszélek vagy beszél valaki más a családból. (Órákig = Sokszor 1 óra ;) ) így igencsak feltűnne nekik, ha nem vonatkozna az XL-re a kedvezmény. Továbbá fel lehet hívni a 1212-t, ahogyan én is megtettem, ott is elmondják, hogy XL a helyi hívásokra vonatkozik, függetlenül a hívott fél szolgáltatójától. XXL-nél van csak Matávon belüli ingyenesség.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#362 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 12:53

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 10:21

Az XXL-nél valóban nem. XL-nél igen.

A honlapon tényleg az szerepel, hogy minden helyi és helyközi-I hívás ingyenes az XL-el, de az tutty, hogy kb. 2 héttel ezelőtt feltették a honlapra, hogy a kedvezmény az IP-alapú hívásokra NEM vehető igénybe, de ahogy látom, most megint leszedték, és a régi szöveg van fent.

És akkor most vajon mi az igazság?

#363 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 19:10

Mindenféleképp ami az aktuális. Hogyha a régi szöveget lehet már csak olvasni, és az "újat" már sehol nem találod, akkor a régi van érvényben :)
Légy minél hülyébb.. Hogy miért?? Mert hülyéknek áll a világ.

#364 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 23:04

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 10:21

Az XXL-nél valóban nem. XL-nél igen. Nap mint nap hívnak XL-es ismerősök (a UPC telefonomra), ráadásul gyakran órákig beszélek vagy beszél valaki más a családból. (Órákig = Sokszor 1 óra ;) ) így igencsak feltűnne nekik, ha nem vonatkozna az XL-re a kedvezmény. Továbbá fel lehet hívni a 1212-t, ahogyan én is megtettem, ott is elmondják, hogy XL a helyi hívásokra vonatkozik, függetlenül a hívott fél szolgáltatójától. XXL-nél van csak Matávon belüli ingyenesség.

Akkor az régen volt, amit te mondtál. Mert a honlapon (és a szerződésben is) feketén-fehéren benne van, hogy IP alapú, valamint nem matáv szolgáltatóra nem vonatkozik. Tehát hiába helyi, UPC-re "nem tud kedvezményt adni a matáv", ahogy a hölgy mondta.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#365 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 00:12

ITT olvashatóak a matáv feltételei az XL csomagról. Ajánlom figyelmetekbe az 5. pont végét:

A kiegészítő díjcsomag kedvezménye az alábbi hívásokra nem vonatkozik:
-a VoIP szolgáltatókon keresztül bonyolított forgalom.

valamint:
A Matáv nem egyetemes szolgáltatási területén kizárólag a Matáv hálózatába irányuló hívások  esetében
vehető igénybe az XL kedvezménye.

Azt hiszem erről kár tovább vitázni. XL-lel se hívható ingyen UPC-s szám és kész.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#366 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 18:52

Idézet: moq - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 1:12

ITT olvashatóak a matáv feltételei az XL csomagról. Ajánlom figyelmetekbe az 5. pont végét:

A kiegészítő díjcsomag kedvezménye az alábbi hívásokra nem vonatkozik:
-a VoIP szolgáltatókon keresztül bonyolított forgalom.

valamint:
A Matáv nem egyetemes szolgáltatási területén kizárólag a Matáv hálózatába irányuló hívások  esetében
vehető igénybe az XL kedvezménye.

Azt hiszem erről kár tovább vitázni. XL-lel se hívható ingyen UPC-s szám és kész.

Valóban igazad van, mostmár én is látom.

Tehát:

Az XL és XXL díjcsomag kedvezménye NEM vonatkozik UPC-telefonszámok hívására.

Egyértelműen le van írva.

#367 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 19:30

Idézet: moq - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 23:04

Akkor az régen volt, amit te mondtál. Mert a honlapon (és a szerződésben is) feketén-fehéren benne van, hogy IP alapú, valamint nem matáv szolgáltatóra nem vonatkozik. Tehát hiába helyi, UPC-re "nem tud kedvezményt adni a matáv", ahogy a hölgy mondta.

Na ez nekem új volt. (Különösen, mert szerződést nem kaptam, mindössze egy levelet küldtek, hogy köszönik a megrendelésemet, amit a 1212-n tettem.) Így most még egyszer felhívtam a 1212-t. Persze most is kajakra mondták, hogy szolgáltató mindegy, csak Bp-n belüli legyen. Amikor hozzátettem, hogy elvileg VoIP-ra nem vonatkozik, kicsit holdra rakott, majd pár perc múlva megköszönve türelmemet közölte, hogy sorry, UPC-re tényleg nem vonatkozik.
Az a szomorú az egészben, hogy már rég megfogadtam, hogy ha tanács/infó kell, akkor mindig a telefon az utolsó, először magam járok utána nyers információkból. Most a ritka kivételt tettem, azt' rá is fáztam. :(
De azért az ismerősöket megkérdezem, hogy mi is áll valójában a számlájukon... :think:
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#368 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 19:42

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 20:30

Az a szomorú az egészben, hogy már rég megfogadtam, hogy ha tanács/infó kell, akkor mindig a telefon az utolsó, először magam járok utána nyers információkból. Most a ritka kivételt tettem, azt' rá is fáztam. :(
De azért az ismerősöket megkérdezem, hogy mi is áll valójában a számlájukon... :think:

Ha rám hallgatsz, először mindig neten nézz utána. A telefonos ügyfélszolgálat eléggé hadilábon szokott állni az ilyen infókkal, főleg ha akkora a cég mint a Matáv. Sokszor ott is csak szóbeszéd alapján terjed az infó, ha terjed egyáltalán, van amikor külsős cég csinálja a telefonos supportot (pl. ELMŰ, Gázművek) és összehordanak mindent. A matávnál se várható el (ill. elvárható, de hát Magyarországon vagyunk), hogy mind a több 100 supportos tisztában legyen mindennel, főleg olyan dolgokkal, amiket kevesen kérdeznek. Ami viszont a netre felkerül, az 99%-ban jó, mert nem csak úgy felteszi egy infós, hanem átmegy sok felelős kezen az anyag. Tehát a link amit adtam biztos forrás.

Mondok erre egy másik pédát is. Le szerettem volna tiltatni külföldöt ÉS az emeltdíjas számok hívását UPC telefonomról. Ugye a használati útmutatóban ott van, hogy lehet. Felhívtam őket, mire közölte a srác, hogy csak úgy tudja, ha minden 06-os számot letilt, tehát pl. vidéket és mobilt is. Mondom ez nem oké, és a tájékoztatóban is más van. Utánanézett és elnézést kért, igazam van, csak ők még nem tudtak róla ott bent... Szal no comment :)

#369 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 14:43

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 17:52

Valóban igazad van, mostmár én is látom.

Tehát:

Az XL és XXL díjcsomag kedvezménye NEM vonatkozik UPC-telefonszámok hívására.

Egyértelműen le van írva.

Ja, és én ist ezt írtam kábé 2 héttel ezelőtt, csak ezek szerint senkinek nem tűnk fel akkor. :)

#370 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 06. 16:24

Pár napja mikor fölveszem a kagylót, akkor érdekes hangot ad a telefon pár másodpercig, csak utána kapok vonalat. Ez a hang leginkább a foglalt jelzésre hasonlít, de annál kicsit gyorsabb. Más valakinek is ad ilyen hangot az ATA-ra kötött teló? Ez normális?

Végülis miután megkapom az egyenletes búgást utána lehet tárcsázni, de akor is furi ez a foglaltjelzés az elején...

Most megcsörgettem magam mobilról, kicsöng szóval elvileg hívható is vagyok.. csak zavar az elején a foglaltjelzés-szerű dolog.

Mitől van?

#371 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 16:29

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 17:24

Pár napja mikor fölveszem a kagylót, akkor érdekes hangot ad a telefon pár másodpercig, csak utána kapok vonalat. Ez a hang leginkább a foglalt jelzésre hasonlít, de annál kicsit gyorsabb. Más valakinek is ad ilyen hangot az ATA-ra kötött teló? Ez normális?

Végülis miután megkapom az egyenletes búgást utána lehet tárcsázni, de akor is furi ez a foglaltjelzés az elején...

Most megcsörgettem magam mobilról, kicsöng szóval elvileg hívható is vagyok.. csak zavar az elején a foglaltjelzés-szerű dolog.

Mitől van?

Nekem is szokott ilyen lenni. Ez azt jelenti, hogy hangpósta üzeneted van. Hívd fel a 1717-et saját telefonodról!
Gábor

#372 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 16:58

Jééééé tényleg! :)

Thx!

#373 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 18:27

;)  ;)

#374 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 18:44

A múltkor volt róla szó, hogy chello classic előfizu mellé jelentős havidíjkedvezményt ad a UPC a telefonra (havidíj: 1240 Ft), light-ra meg semmit. (Havidíj: 2500 Ft)

Úgy tűnik, akkor egyszerűen (megszokásból) kifelejtették a lehetséges kombinációk közül a light-ot, mert most megjelent egy új díjszabás, amelyben már 1625 Ft-os havidíjjal is lehet telefonálni, ha az embernek családi csomagja és chello light-ja van.

Nem tudom, mikortól él ez a havidíj, de így már kezd érdekes lenni. :)
Főleg, hogy 1 hónapig ingyen ki lehet próbálni.

#375 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 05:35

Érdekes..én nem hallottam még chello light-ről.. :( Ez mitől light? Lassabb a letőltés/feltőltés? Vagy épp az hogy gyorsabb?

#376 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 06:38

Idézet: Taip - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 19:44

A múltkor volt róla szó, hogy chello classic előfizu mellé jelentős havidíjkedvezményt ad a UPC a telefonra (havidíj: 1240 Ft), light-ra meg semmit. (Havidíj: 2500 Ft)

Úgy tűnik, akkor egyszerűen (megszokásból) kifelejtették a lehetséges kombinációk közül a light-ot, mert most megjelent egy új díjszabás, amelyben már 1625 Ft-os havidíjjal is lehet telefonálni, ha az embernek családi csomagja és chello light-ja van.

Nem tudom, mikortól él ez a havidíj, de így már kezd érdekes lenni. :)
Főleg, hogy 1 hónapig ingyen ki lehet próbálni.

Hát ha ezt tudom, akkor várok 1 hónapot a bekötéssel!

Utólag nem lehet módosítani a hűségszerződést, hogy a jelenlegi akciós feltételek vonatkozzanak rá?  Mondjuk, hogy hűséget hosszabítok: tehát nem jövő év márc. 31-ig hanem máj. 31-ig leszek hűségben?

Vagy ezt csak úgy lehet, ha hűségszerződést bontok, kipengetem a sok lóvét, és új szerződést kötök? Ez így meg nem érné meg ...

#377 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 06:41

Idézet: Bad_Boy - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 6:35

Érdekes..én nem hallottam még chello light-ről.. :( Ez mitől light? Lassabb a letőltés/feltőltés? Vagy épp az hogy gyorsabb?

Attól light, hogy 512/128 a sebesség, és 5 GB adatforgalmi korlát van a kapcsolatodon.
Hűség nélkül 7.990, 1 éves hűséggel 6.990, 2 éves hűséggel 6.450 a havidíj.

Szerkesztette: Adam84 2005. 04. 08. 06:41 -kor

#378 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:10

Az új kiírás szerint ezek az akciós havidíjak:

Havidíj kábeltelevízió családi csomag és chello classic előfizetéssel  1 240
Havidíj kábeltelevízió családi csomag és chello light előfizetéssel  1 625
Havidíj chello classic előfizetéssel  1 555
Havidíj chello light előfizetéssel  1 875
Havidíj kábeltelevízió családi csomag előfizetéssel  2 190
Havidíj csomag kedvezmények nélkül  2 500

Szóval mostmár nem csak a chello classic/plus után jár a havidíj kedvezmény. Ez dícséretes! :)

Szerintem úgy lenne normális a dolog hogy automatikusan alkalmazzák ezeket a havidíjakat a már meglévő előfizetőkre is. Ha következő számlán ez nem látszik akkor meg lehet rájukborítani az asztalt! :smoker:

#379 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:11

Idézet: Bad_Boy - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 4:35

OFF

Ez érdekes... te ennyire tájékozatlan vagy? És így akarsz nekem tanácsot osztogatni, hogy mit csináljak a Matáv vonalammal?

Hümm... :confused:

#380 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:11

Nekem is 512/128 van, de nincs korlátozva 5 GB-ra... És pár ezressel fizetek többet:)

Meg úgy hallottam hogy van Chello plusz-os is.. Jól hallottam, vagy keverném valamivel??:(

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.