HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 21. 10:13

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 14:37

Ezt nem értem :confused:

Az xxl alatti díjcsomagod ha nem "Bázis", akkor csak a megrendeléstől számított tíz napos időszak 365 napos fordulóin léphetsz ki (mondhatod fel) külön díj megfizetése nélkül, egyébként kicsit drága dolog. Azt nem néztem, talán az XXL opcióra (ha nem díjcsomag) nincs ilyen kötöttség, csak a díjcsomagra.

#62 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 14:03

hmm, szhelyen lesz másodikként az országban ezen móka.. (ha jól informálódtam..)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#63 Felhasználó inaktív   lvitya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 22:31

Idézet: llamada - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 11:13

Az xxl alatti díjcsomagod ha nem "Bázis", akkor csak a megrendeléstől számított tíz napos időszak 365 napos fordulóin léphetsz ki (mondhatod fel) külön díj megfizetése nélkül, egyébként kicsit drága dolog. Azt nem néztem, talán az XXL opcióra (ha nem díjcsomag) nincs ilyen kötöttség, csak a díjcsomagra.

Az XL-t és az XXL-t bármikor le lehet mondani mindenféle következmény nélkül, hiszen az csak egy kiegészítő csomag.

Én egyébként most váltottam le a fatávos csevegő + XL kombót UPC-re, mert nekem így jobban megéri. Szinte csak helyi irányban telefonáltam kb. azonos mértékben csúcsidőben ill. azon kívül. A fatávtól letöltöttem néhány előző havi számlát és kiszámítottam, hogy ha a számlát a UPC-től kaptam volna, bizony 2-3000 Ft-tal kevesebbet fizettem volna az XL ellenére (kb. 10000 Ft-os a havi fatáv számla, ráadásul csevegő+XL=3200+990=4190 Ft és akkor még fel sem emeltem a kagylót).

Megjegyzem, azt ugye mindenki tudja, hogy az XL és az XXL csak fatávos szám hívása esetén, csúcsidőn kívül, max. 60 percig, max havi 100 óráig működik?

Ami a UPC telefont illeti, okt. 7-én mentem be beadni az igényt a szolgáltatásra számhordozással. Azt mondták mivel van chello-m, ezért a bekötésért nem, csak a számhordozásért kell fizetni 6250 Ft-ot.
Később felhívtak, hogy okt. 26-án jönnének szerelni, ill. okt. 27-én este 18 és 22 óra között fejeződik be a hordozás. És ezt be is tartották és 20 órától működik a dolog. Persze azért még nincs sok tapasztalat, mert még kevés idő telt el, de eddig minden rendben.

#64 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 21:29

hmm, amugy ez hol kapcsolodik az országos telefonhálózatba? mert gondolom upcéknél házon belül külön megy saját infrastruktúrán
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#65 Felhasználó inaktív   pmh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 21:34

Ma este végre bekapcsolták a telefonvonalamat!Heuréka!Nem siették el, szeptember 9-én kezdtük, remélem, innen már csak jó tapasztalataim lesznek!!!!

#66 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 23:40

Idézet: lvitya - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 21:31

Megjegyzem, azt ugye mindenki tudja, hogy az XL és az XXL csak fatávos szám hívása esetén, csúcsidőn kívül, max. 60 percig, max havi 100 óráig működik?

Ez csak az XXL-re igaz, az XL csomag HELYI hívásra vonatkozik. Magyarul akkor is jár a kedvezmény, ha UPCfont hívsz Matávról XL-lel (Budapesten belül). A többi OK.
Egyébként én is kiszámítottam, külön Excel táblát készítettem a célra. Elég vegyesek a hívásaim, bőven megy mobilra, helyire és távolra is. A legtöbb hívás azért helyi. Nos, a UPC tarifáival én is jóval olcsóbban jöttem ki (pedig én is használom az XL-t), így próbaidőre megrendeltem a UPCfont.  Már az első számlát meg is kaptam, amin meglepő módon olcsóbb percdíjak szerepelnek, mint a hirdetményben. Lehet, hogy a fél hónapos kiszámlázás miatt, lehet hogy valami eldugott kedvezmény, ezt nem tudom megmondani. De annyi biztos, hogy még az olcsónál is olcsóbb ez a megoldás. :up:
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#67 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 23:41

Idézet: charlie - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:29

hmm, amugy ez hol kapcsolodik az országos telefonhálózatba? mert gondolom upcéknél házon belül külön megy saját infrastruktúrán

Monortelnél. Az is UPC tulajdon.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#68 Felhasználó inaktív   lvitya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:40

Egy kis info, hogy éljen a topic:

Ma felhívtam a 1221-t (csak 15 perc vivaldi :) ) és megkérdeztem, hogy terveznek-e a jövőben elektronikus hívásrészletezést (lásd fatáv). Egy kedves ügyintéző tájákoztatott, hogy a havi számlám részletezését díjmentesem kérhetem e-mailben.  :up: Remélem majd lehetőség lesz a nem számlázott hívások részletezésére is, de eddig UPC telefon:  :respect:

#69 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:27

Idézet: lvitya - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 15:40

, de eddig UPC telefon:  :respect:

Ezt mondom én is...amikor működik, akkor kiváló, olyankor még a 1221-el is elzenélgetek órákig... de ha nem megy, és üfszolgálatot kell hívni, akkor .....  :reklamacio:

#70 Felhasználó inaktív   lvitya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 23:00

Idézet: llamada - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 16:27

... de ha nem megy, és üfszolgálatot kell hívni, akkor .....  :reklamacio:

Szerencsére nekem még ilyen nem volt.  :)
Amúgy igyekszem a 1221-t munkahelyről hívni...  :D

#71 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 20:41

:lama: kérdés: van egy riasztóm, ami MATÁV vonalról megy. Nem sáv feletti, hanem normál kapcsolt vonali jószág. Vajon a UPC telefon megfelelne neki?

#72 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 09:32

Idézet: bean - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 21:41

:lama: kérdés: van egy riasztóm, ami MATÁV vonalról megy. Nem sáv feletti, hanem normál kapcsolt vonali jószág. Vajon a UPC telefon megfelelne neki?

Ha kinyomják a villanyórát, akkor nem fog menni a kábelmodem meg a telefonadapter, egyébként biztosan. (dtmf, modemezés, fax átmegy rajta simán, saját számot elküld stb.)

#73 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 12:34

Idézet: llamada - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 10:32

Ha kinyomják a villanyórát, akkor nem fog menni a kábelmodem meg a telefonadapter, egyébként biztosan. (dtmf, modemezés, fax átmegy rajta simán, saját számot elküld stb.)

Ilyen gond nincsen, a lakás veszélyeztett pontja az erkély, a múltkor is ott jöttek be. (akkor még nem volt riasztó, meg biztonságosabb erkélyajtó...)

Ámde itt volt olyan felszólaló, aki emlegette, hogy csak egy telefon mehet rá (pedig a REN bírná), a riasztóval pedig már ketten vannak... hogy is van ez?

#74 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 19:55

Idézet: bean - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 13:34

Ámde itt volt olyan felszólaló, aki emlegette, hogy csak egy telefon mehet rá (pedig a REN bírná), a riasztóval pedig már ketten vannak... hogy is van ez?

Már úgy egy,hogy egyébként két vonalnak van rajta kimenet, de csak az egyik aktív egy vonalas előfizetésnél. Az ATA írja, hogy a fali hálózatra nem szabad rádugni, gondolom ez óvintézkedés, hogy nehogy összekösse az ügyfél az ata-t a telefonközponttal :) A REN-je 5, úgyhogy simán bírnia kell, kettőt biztosan bír.

#75 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 21:50

Hi! Nálatok is szétmegy a vonal 5-10 perc beszélgetés után?
Vagy ez egy bonus nekem? :-o
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#76 Felhasználó inaktív   TesztElek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 00:37

Tud valaki arról, hogy a UPC által adott cisco ata h.323-at, vagy sip-et használ? Próbáltátok elérni valamilyen progival interneten át a telcsit? Fel tudná tenni a fórumra valaki a konfigot (http://cisco-ip-cime/dev)?

#77 Felhasználó inaktív   lvitya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 12:57

Idézet: TesztElek - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 1:37

Tud valaki arról, hogy a UPC által adott cisco ata h.323-at, vagy sip-et használ? Próbáltátok elérni valamilyen progival interneten át a telcsit? Fel tudná tenni a fórumra valaki a konfigot (http://cisco-ip-cime/dev)?

Szerintem sip-et használ, mert a chello-s topicban mintha ezt írta volna NSD.

#78 Felhasználó inaktív   pmh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 20:33

van valami ötletetek, hogy mit csináljak, hogy ne legyen visszhangos a telefon?Mindkét készülékemen nagyon zavar beszélgetés közben, nem tudom, ez vonal hiba, vagy a készüléké?

#79 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 23:53

Milyen körzetszámot kap egy új upc-telefonra előfizető emberke Bp-en?
Mennyi idő alatt kötik be a Chello-t + telefont? (nincs számhordozás, meg ilyenek)

Van már tapasztalat?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#80 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 06:31

Idézet: Csirke - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 23:53

Milyen körzetszámot kap egy új upc-telefonra előfizető emberke Bp-en?
Mennyi idő alatt kötik be a Chello-t + telefont? (nincs számhordozás, meg ilyenek)

Van már tapasztalat?

06-1 lesz a körzetszám, mint általában Bp-n.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.