HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 20:43

Hi NSD
Egy szakmai kérdés.
Van egy analog Panasonic telefon/fax készulékem. Ezen a készüléken jelenleg Matáv vonal van. Amennyiben erre a készülékre egy UPC-s vonalat is kérnék az ATA-n keresztül, akkor hogy múkögne a telon mindkét vonal?
A bejövő hívásokat még el tudom képzelni úgy, hogy a telefon dugaljba be van téve egy RJ-11-es elosztó és az egyikbe aUPC-s, a másikba a Matáv vonal csatlakozik.
Na de amikor én akarok egy számot hívni, akkor honnan tudom, hogy melyik számról indítom a hívást?
Lehet, hogy most egy nagy baromságot írtam, és egy egyszerü megoldás is létezik az egy telefon/két szolgáltató számának a kezeésére?
üdv.

#542 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 20:44

ehhez szerintem kétvonalas telefon kéne
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#543 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 20:48

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 13:31

Még valami: Az FSK és RPAS szabványokat támogatjuk hívószámkijelzésre. A telód ezt támogatja?

Az Fsk-t tuti, mert a Matáv is azt használja. Ma újra hívtam a forgalmazó szervízét aki felhívta mind két szolgáltatót és valami olyasmi jött ki a dologból, hogy a UPC -nél van valami bibi. :(
És most már mástól is hallottam ilyen problémát.

#544 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 20:59

Hát annyira nem ismerem az adaptereket, de talán létezik olyan, hogy egy jelet beütök a teloba a hívandó szám elé pl. #100 és akkor az adapteren (UPC-n) keresztül megy a hívás, - vagy nem))
A másik  megoldás pedig az, hogy mindig azt a kábelt kikapom az elosztóbol, amelyik szolgáltató vonaláról NEM akarok beszélni , a beszélgetés után pedig visszadugom.o))))

#545 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 21:12

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 21:59

Hát annyira nem ismerem az adaptereket, de talán létezik olyan, hogy egy jelet beütök a teloba a hívandó szám elé pl. #100 és akkor az adapteren (UPC-n) keresztül megy a hívás,

mondom, telefon ami két vonalat kezel :) bár feltételezem ott nem kóddal kell vonalat váltani :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#546 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 21:41

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 21:59

Hát annyira nem ismerem az adaptereket, de talán létezik olyan, hogy egy jelet beütök a teloba a hívandó szám elé pl. #100 és akkor az adapteren (UPC-n) keresztül megy a hívás, - vagy nem))
A másik  megoldás pedig az, hogy mindig azt a kábelt kikapom az elosztóbol, amelyik szolgáltató vonaláról NEM akarok beszélni , a beszélgetés után pedig visszadugom.o))))

A sima rj11-es elosztó hülyeség, de az elő-előhívósdit egy alközpont simán kezeli.

#547 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 21:49

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 21:48

Az Fsk-t tuti, mert a Matáv is azt használja. Ma újra hívtam a forgalmazó szervízét aki felhívta mind két szolgáltatót és valami olyasmi jött ki a dologból, hogy a UPC -nél van valami bibi. :(

A kérdés cégen belül is eljutott hozzám, szerintem ő lehetett az az advanced user, akit említettek. Az FSK-ból is van többféle, a probléma a voip guruk és a monortel felé továbbítva lett, sajnos én csak elsősorban internetes oldaláról ismerem a telefonos rendszert.

#548 Felhasználó inaktív   Csillag Barbara 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 25. 07:57

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 13:29

Szia!
Ezzel kapcsolatban újra beszéltem a készülékem szervízével és azt mondta a szaki, hogy az óra , dátum és hívószám kijelzés között összefüggés van, mert egyszerre küldi a jelet, de megpróbál utána járni a dolognak.
A telefonom megfelel minden EU.szabványnak és szerinte a modem az ami nem igazán passzol az itteni normákhoz.
Na , hát kiváncsi leszek mi sül ki a dologból. :think:
megvárom még , hogy a szaki visszaszóljon , ha megtudott valamit, és légyszíves Te is értesíts, ha már beüzemelt az említett javítás. Hátha nem veszem észre.  :) Vagyis a telefonom. :)
Előre is köszi!!!

Kedves Stuci! ,és Mindenki aki ebben a cipőben jár!

Olvastam felvetésedet a hivószámkijelzéssel kapcsolatosan. Pont ugyanilyen cipőben járok én is. Nekem 2 db Ventus FJ 400, és egy Panasonic (KX-TMC 4O HGW) készülékem van. A Matávnál mind a három készülék tökéletesen müködött. Azok a nevek,és a hozzá tartozó telefonszámok, amiket a memóriába bevittem, hiváskor megjelentek. Ahogy átálltunk a UPC-re a Ventus készülékek  nem jelzik ki a nevet, csak a számot. amit a Matávnál kijelzett. A Panasonic készülékem továbbra is megfelelően müködik. Első lépésem az volt, hogy felhivtam a készülékgyártót, aki közölte, hogy a készüléknek semmi baja, az jó, adott egy cserekészüléket, persze azzal sem müködik. Ezek után bementem a Matáv pontba, és ott reklamáltam. Ott közölték, hogy továbbitják panaszos levelemet a Nemzeti Hirközlési Hatóság felé. Tegnap kaptam tőlük választ levelemre, melyben közlik, hogy a készüléket megvizsgálták, és a vonatkozó szabványnak megfelelőnek tartják, és ebből a szempontból  a vizsgálatot lezárták. Utolsó mondatként azt irták:" az Ön által jelzett hibajelenséget a hivószámkijelző szolgáltatásonként esetleg eltérő szoftvermegoldással történő kezelése is előidézheti, ezért panaszbejelentését továbbitottuk az elektronikus hirközlési szolgáltatásokat felügyelő illetékes osztályra, további vizsgálat céljából."
Most jeleztem a UPC-nél, hogy ilyen problémán van. Egy illető felhivott, és megkérdezte, hogy mi a problémám, és továbbitani fogja, majd jelentkeznek. Vettem egy hordozható Panasonic KX-A145EXM készüléket, és azon látom a nevet és a számot is. Egyenlőre ezt  használom arra, hogy lássam, ki és milyen számról hiv.

#549 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:57

Nálam is furán viselkedik. Előszőr is kijelzi a 061-et is a szám előtt, amit a Matáv soha nem tett. Csak a vidékiek előtt írta ki a 06 + körzetszámot. De mindez még nem volna baj, mert van olyan telefon, amelyik így is megbírkózik vele, mert csak a szám végét hasonlítja össze a telefonkönyvében tárolt számokkal. Van olyan, amelyikbe úgy kell beírni, hogy a 061-et eléírod. Nekem van mindkettőből. De van egy olyan tipus is, (gondolom ezzel akadtak össze sokan) amelyik ennek ellenére nem párosítja össze. Csak találgatok, de olyasmi is lehet a gond, hogy a Monortel valamilyen hosszon kitölti szóközzel az elejét, vagy a végét a küldött számnak, és ezt nem tudja feldolgozni némelyik telefon. Csak egy ötlet, lehet, hogy nem jó.

#550 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 12:56

Sziasztok!
NSD annó kb 2 hónappal ezelött írta, hogy az uj fajta telefonadaptereket elkézték telepíteni itt Budapesten. Ez az ügy jelenleg hol tart? Ha adok egy mac címet utána tudnátok nézi, hogy én kb mikor kerülök sorra?
Köszi a a segítséget,
Gábor

#551 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 13:07

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 13:56

Sziasztok!
NSD annó kb 2 hónappal ezelött írta, hogy az uj fajta telefonadaptereket elkézték telepíteni itt Budapesten. Ez az ügy jelenleg hol tart? Ha adok egy mac címet utána tudnátok nézi, hogy én kb mikor kerülök sorra?
Köszi a a segítséget,
Gábor

nem a cisco atákat migráljuk, az új installok kapnak emta-t.

#552 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:16

volt egy kis takarítás a topikban. jó lenne, ha ez lett volna sz utolsó

#553 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 11:00

Sziasztok!
Most olvastam apc fófum  oldalon, hogy a Cisco megint befoltoztt egy sérülékenységet egyes hálózati termékeiben. Az ATA-ák érinteetek? Ha igen, akkor mikor foltrozza be a UPC ezt a sérülékenységet?

Köszi,
Gébor

#554 Felhasználó inaktív   Portrest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:31

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 19:43

Hi NSD
Egy szakmai kérdés.
Van egy analog Panasonic telefon/fax készulékem. Ezen a készüléken jelenleg Matáv vonal van. Amennyiben erre a készülékre egy UPC-s vonalat is kérnék az ATA-n keresztül, akkor hogy múkögne a telon mindkét vonal?
A bejövő hívásokat még el tudom képzelni úgy, hogy a telefon dugaljba be van téve egy RJ-11-es elosztó és az egyikbe aUPC-s, a másikba a Matáv vonal csatlakozik.
Na de amikor én akarok egy számot hívni, akkor honnan tudom, hogy melyik számról indítom a hívást?
Lehet, hogy most egy nagy baromságot írtam, és egy egyszerü megoldás is létezik az egy telefon/két szolgáltató számának a kezeésére?
üdv.

Ezt a lehetőséget próbáld elfeledni, mert akár az ATA is károsodhat, mivel a matáv táplálja árammal a vezetékeit és nem lenne a legjobb megoldás ha ezt egy Y elosztón vissza szeretnéd vezetni az ATA-ba.
...ha jól értelmeztem azt amit szeretnél...

Szerkesztette: Portrest 2005. 05. 26. 13:31 -kor

#555 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 16:30

Idézet: Portrest - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 14:31

Ezt a lehetőséget próbáld elfeledni, mert akár az ATA is károsodhat, mivel a matáv táplálja árammal a vezetékeit és nem lenne a legjobb megoldás ha ezt egy Y elosztón vissza szeretnéd vezetni az ATA-ba.
...ha jól értelmeztem azt amit szeretnél...

Köszi, valóban úgy van ahogy mondod. Felvilágosítottak már tegnap a  hozzáértők.
Úgy oldottam meg, hogy ma  lemondtam a matáv vonalat.

#556 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:40

Kedves Barbara!
Úgy látszik mégsem vagyok egyedül a problémával. :( Remélem, hogy sikerül a UPC-nek kijavítani a hibát. Most már kivárom azt a dolgot amit NSD jelzett .  Addig nem ruházok be új készülékre.

#557 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:10

Ma hívtak UPC-től közvéleménykutatni. Mondtam hogy a részletes telefonszámla hiányától eltekintve (hiába kérjük hónapok óta az 1221-en) meg vagyok elégedve a szolgáltatással.

Hiba volt.

Ma este többször is szétkapcsolt a UPC hosszabb beszélgetések közben.

Pedig tegnap volt egy két és félórás beszélgetés ami simán lement... eltekintve persze az állandó időközönként megjelenő berregéstől, amikor semmit nem lehet érteni. Remélem ezt azért egy idő után kijavítják...

NSD: mondtad hogy a telefon elvileg dedikált sávszélt kap a chello-n felül. Biztos hogy ha fullra járatom a chello classicot, akkor se zavar be a telefonnál? Csakmert most megy a letöltés / feltöltés ahogy a csövön kifér, és 2-3x bontott eddig a telefon  :mad:

Most meg megint megszakadt a beszélgetés kellős közepén... ez telefonszolgáltatás????

#558 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:27

Hát ez lol... hívom 1221-et és ugyanez a hiba... nem megszakad, hanem egyszerűen nem hallja a másik fél amit mondok... :omg: aztán ugye leteszi mert azt hiszi hogy megszakadt...

#559 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:38

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. 1771-es hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeget egy kicsit sokallom. Nekem meg van rendelve az itthon kiegészítő díjcsomagom. Ilyenkor, ha csúcsidőn kívül telefonálok az 0 ft. Elképzelhető, hogy a hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeg a valós percdíjjal lett számlálva és csak később vonják le, mint kedvezmény?

#560 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:10

Na pozitívan csalódtam az 1221-ben. Azt mondta műszaki kolléga hogy valami frissítést nem telepített az ATA, amiatt lehetett a problem. Remélem igaza volt és mostmár jó lesz.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.