HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 08:00

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 22:38

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. 1771-es hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeget egy kicsit sokallom. Nekem meg van rendelve az itthon kiegészítő díjcsomagom. Ilyenkor, ha csúcsidőn kívül telefonálok az 0 ft. Elképzelhető, hogy a hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeg a valós percdíjjal lett számlálva és csak később vonják le, mint kedvezmény?

Szia!

A UPC az Itthon kiegészítő díjcsomag kedvezményébe eső hívásokat automatikusan 0 Ft-nak számlázza, és NEM utólag írják jóvá a számládon.
(Amúgy bruttó összeget mond be, és nincsenek benne a havidíjak valamint a kiegészítő csomag díja.)
Nekem mindig annyit mond be, amennyit kell, még nem volt vele gond, a részletes számlán sem szerepeltek fiktív hívások.

Szerintem vagy nem veszed észre, hogy más is telefonál a vonalról, vagy te nem veszed észre, hogy túl sokat telefonálsz :)
Vagy az is lehet, hogy még nem aktiválták az Itthon díjcsomagot (ez akkor fordulhat elő, ha nemrég rendelted meg).
Azt meg gondolom, tudod, hogy csak belföldi vezetékes hívásokra vonatkozik az Itthon díjcsomag kedvezménye, mobilra, nemzetközi és emelt díjas hívásokra nem    :D

Azért járj utána szerintem.

Szerkesztette: Adam84 2005. 05. 27. 08:04 -kor

#562 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:25

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 22:38

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. 1771-es hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeget egy kicsit sokallom. Nekem meg van rendelve az itthon kiegészítő díjcsomagom. Ilyenkor, ha csúcsidőn kívül telefonálok az 0 ft. Elképzelhető, hogy a hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeg a valós percdíjjal lett számlálva és csak később vonják le, mint kedvezmény?

Elképzelhető, sőt az is, hogy ki is számlázzák neked hó végén, mint nekem, pedig aktív volt az Itthon. Telefonálj be most vagy számla után és majd elismerik, jóváírják stb. Persze az is lehet, hogy nem amiatt sok, hanem a csúcsidős beszélgetések és a mobil hívások miatt.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#563 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 19:26

Köszönöm a válaszokat!

Tudom, hogy csak a vezetékes hívások ingyenesek. Felhívom őket és megkérdezem, hogy aktíválva van-e az itthon kiegészítő díjcsomag. Egyébként aki kapott már számlát attól kérdezném, hogy a számlázási időszak a UPC-nél, hogy van? Minden hónap első napjától az utolsóig vagy teljesen vegyes időpontokban mindenkinek más és más? Az első számla mindenkinek rész számla?

#564 Felhasználó inaktív   TesztElek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 03:18

Próbálta már valaki elérni interneten át az ata-ját pl SIP-pel? Szerintetek van arra esély, hogy egy SIP-et vagy H323-at kezelő programmal interneten keresztül telefonáljak egy upc telefonos előfizetővel? Szerintem elméletben működni kéne a dolognak, de nem tudom kipróbálni...

#565 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 07:35

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 20:26

Köszönöm a válaszokat!

Tudom, hogy csak a vezetékes hívások ingyenesek. Felhívom őket és megkérdezem, hogy aktíválva van-e az itthon kiegészítő díjcsomag. Egyébként aki kapott már számlát attól kérdezném, hogy a számlázási időszak a UPC-nél, hogy van? Minden hónap első napjától az utolsóig vagy teljesen vegyes időpontokban mindenkinek más és más? Az első számla mindenkinek rész számla?

A havidíj ugyanúgy lesz számlázva mint az Interneted vagy a CATV-d, a forgalmi díjak pedig az előző hónap első napjától az utolsóig.

#566 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 08:35

Idézet: TesztElek - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 4:18

Próbálta már valaki elérni interneten át az ata-ját pl SIP-pel? Szerintetek van arra esély, hogy egy SIP-et vagy H323-at kezelő programmal interneten keresztül telefonáljak egy upc telefonos előfizetővel? Szerintem elméletben működni kéne a dolognak, de nem tudom kipróbálni...

Szivesen segítenék, de azt se tudom miről beszélsz? :confused:
Mi az a SIP és H323 ????
És egyáltalán , jupcifon és jupcifon közt ingyenes a hívás, akkor miért bonyolítod? :)

#567 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 08:38

:offtopic:
Nagyon szépen kérem, mondja már meg valaki, hogy mik azok a kis négyzetek ott a nevem alatt? Mi az, hogy figyelmeztetés és miért kaptam rögtön az első hozzászólásomkor?

#568 Felhasználó inaktív   TesztElek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 02:11

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 9:35

Szivesen segítenék, de azt se tudom miről beszélsz? :confused:
Mi az a SIP és H323 ????
És egyáltalán , jupcifon és jupcifon közt ingyenes a hívás, akkor miért bonyolítod? :)

Ezek szabványok, e szerint működnek az internetes telefonok. Nem UPC internet - UPC telefon kapcsolatra gondoltam, hanem bármely internet - UPC telefonra. :evil:

#569 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 16:48

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy amióta vettem egy Wlan routert azóta visszhangos lett a telefon. Természetesen a net és a telefon is upc-s. Egymás mellett van három kütyü(telefon modem, intertnet modem és a wlan router). Mitől van ez és mit kell tennem hogy ez megszünjön?
Köszönöm.

#570 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:17

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 9:38

:offtopic:
Nagyon szépen kérem, mondja már meg valaki, hogy mik azok a kis négyzetek ott a nevem alatt? Mi az, hogy figyelmeztetés és miért kaptam rögtön az első hozzászólásomkor?

ha 0%, akkor még nem kaptál (ha kapsz, akkor valószínűleg azt is megtudod, hogy miért kaptad :))
mindenki a saját figyelmeztetéseit látja csak.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#571 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 18:01

Le a kalappal az UPC üfsz előtt!

Kezdik felkötni a gatyájukat. Többszöri hibabejelentés után ma visszahívtak, szerdán meg jönnek szerelni.

Pozitívan csalódtam.

:respect:

#572 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 19:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:17

ha 0%, akkor még nem kaptál (ha kapsz, akkor valószínűleg azt is megtudod, hogy miért kaptad :))
mindenki a saját figyelmeztetéseit látja csak.

Nagyon szépen köszönöm a választ! :respect:
Megvagyok nyugodva. :) Azt hittem, hogy mindenki uazt látja amit én és nem tudtam elképzelni, hogy mi lehet ez.
További szép estét Mindenkinek!

#573 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 19:47

Erm, rég volt bejegyzés, mindenkinek jó a telefon? Nekem is, le is kopogom gyorsan, csak fura :D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#574 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:24

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 20:47

Erm, rég volt bejegyzés, mindenkinek jó a telefon? Nekem is, le is kopogom gyorsan, csak fura :D

Nekem is jó a telefonom már hosszú ideje, meg is lepődtem, hogy nem volt gubanc az utóbbi időszakban :)

Egy kérdés: Ha Itthon kiegészítő díjcsomagban vagyok, és csúcsidőn kívül kezdeményezek 3 résztvevős vezetékes konferenciabeszélgetést, akkor a percdíj ugyanúgy 0 Ft, igaz?

Csak azért kérdezem, mert mostanában indítottam néhány ilyen beszélgetést, de még nem jártam utána, hogy ilyenkor hogyan számláz a rendszer ...

#575 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:31

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 21:24

Nekem is jó a telefonom már hosszú ideje, meg is lepődtem, hogy nem volt gubanc az utóbbi időszakban :)

Egy kérdés: Ha Itthon kiegészítő díjcsomagban vagyok, és csúcsidőn kívül kezdeményezek 3 résztvevős vezetékes konferenciabeszélgetést, akkor a percdíj ugyanúgy 0 Ft, igaz?

Csak azért kérdezem, mert mostanában indítottam néhány ilyen beszélgetést, de még nem jártam utána, hogy ilyenkor hogyan számláz a rendszer ...

Szerintem annak kell lennie, mivel mind a két hívást te indítod, a te tarifáid (0 Ft) szerint mennek. De ez csak logikus tipp, én még sose használtam ilyet a gyakorlatban.

#576 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:38

1-je óta van, azóta még senki nem reklamált a családból :)

#577 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:46

Én a Szent Jupát étteremből nem bírtam rendelni, mert 3 számukból 2 nem volt megfelelő (a géphang szerint), a harmadik meg csöngött a végtelenségig. Mobilról működött tök jól.
Betelefonáltam.
És azóta müködik ez is.
Az zavar, hogy ha hauatelefonálok szüleimhez, és otthon üvölt a rádio, akkor szaggatva hallom,amikor beszélek. Ez miért van?

V.

#578 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 21:22

gondolom a hangtömörítés miatt (mobilnál se szokott nyerő lenni a hangos háttérzene)

#579 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 22:38

beszélni bírok, de a számkijelzéz még mindig nem müxik. :(

#580 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 22:22

gondolom a hangtömörítés miatt (mobilnál se szokott nyerő lenni a hangos háttérzene)

lehet. de ha ketten beszélünk egyszerre, én nem hallom a másikat. mondjuk ez nem mindig baj :))

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.