HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 14:41

Érdekes megoldást hallottunk minap arra a problémára, hogy nem jelez ki számot a készülék, a matáv is szív illyesmivel. Érdemes kipróbálni olyan telefnkábelle, amiben csak a középső két ér van bekötve, sok esetben ez megoldást hozott. Ne kérdezzétek, miért, nem értek hozzá, sőt, ha valaki megoldással szolgál, annak megköszönöm :)

#862 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:07

Szia NSD!
A UPC telefonnal lehet SIP hívásokat indítani, ill fogadni?
Ha igen - milyen szolgáltatókkal van összeköttetés, - amennyiben nincs tervezi-e a cég, és mikorra?
Üdv.

#863 Felhasználó inaktív   ballagyu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:35

Sziasztok!
Mikor lehet majd sms-est küldeni a upc telefonvonalárol?Egyáltalán lehet majd?

#864 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 20:26

Ma éjszaka Várpalota és Tatabánya bővítés és karbantartás 01:00-04:00 között. Nem lesz se net, se telefon!

#865 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 08:00

NSD a IV. kerületet mikorra terveztétek be, mert látom kerületenként mentek.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#866 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 08:20

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 20:07

Szia NSD!
A UPC telefonnal lehet SIP hívásokat indítani, ill fogadni?
Ha igen - milyen szolgáltatókkal van összeköttetés, - amennyiben nincs tervezi-e a cég, és mikorra?
Üdv.

Nem. Az MTA-ak privát IP tartományból kapnak IP-t, ami csak a softswitch (amolyan szoftveres telefonközpont VoIP-hoz) felé van routolva. Kívülről nem elérhető.

#867 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 08:21

Idézet: Qabsz - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 9:00

NSD a IV. kerületet mikorra terveztétek be, mert látom kerületenként mentek.

A héten biztosan nem.

#868 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 08:32

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 9:20

Nem. Az MTA-ak privát IP tartományból kapnak IP-t, ami csak a softswitch (amolyan szoftveres telefonközpont VoIP-hoz) felé van routolva. Kívülről nem elérhető.

köszi a választ

#869 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 18:28

Éjszakai program:
2005.10.12. 01:00-04:00 BP 11. ker. karbantartás
2005.10.12. 01:00-05:00 Gyöngyös karbantartás
2005.10.12. 01:00-04:00 Veszprém karbantartás
Internet karbantartás, de telefon sem lesz!

#870 Felhasználó inaktív   ballagyu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 06:33

Szia NSD!!
Te sem tudod hogy az sms küldés mikor válik elérhetövé?A helyi ügyfélszolgálatnál kérdeztem,de fogalmuk sincs!Válaszodat elöre is köszönöm!

#871 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 08:33

Idézet: ballagyu - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 7:33

Szia NSD!!
Te sem tudod hogy az sms küldés mikor válik elérhetövé?A helyi ügyfélszolgálatnál kérdeztem,de fogalmuk sincs!Válaszodat elöre is köszönöm!

Nem tudok ilyen irányú fejlesztési tervekről. Ma már mindenkinek van mobilja...

#872 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 13:02

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:33

Nem tudok ilyen irányú fejlesztési tervekről. Ma már mindenkinek van mobilja...

Igazán nem akarok kötözködni, mert szerintem is hülyeség vonalas telefonnál az sms fícsör, de emlékeim szerint a matáv is jóval (évekkel) a mobil smsek után vezette be a vonalas sms-t. Tényleg, nincs erről vmi stats hogy ott hány % használja?
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#873 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:47

Idézet: moq - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:02

Igazán nem akarok kötözködni, mert szerintem is hülyeség vonalas telefonnál az sms fícsör, de emlékeim szerint a matáv is jóval (évekkel) a mobil smsek után vezette be a vonalas sms-t. Tényleg, nincs erről vmi stats hogy ott hány % használja?

Azért engem érdekelne, hogy miért nem működik a dolog az UPC hálózatában, ha már vannak sms-képes készülékek vezetékes hálózatra is. Csak mert nem használják, attól még működhetne. Én próbából küldtem egyet a mobilomról (t-mobil) a vezetékes upc-telefonomra, erre azt az üzenetet kaptam vissza, hogy az üzenetet a számhordozás miatt nem tudják kézbesíteni. Tényleg ez lenne az akadály? :eek:

Szerkesztette: lorenzo 2005. 10. 14. 11:48 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#874 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:17

NDS érdemes szünetmentes tápot rakni a modemre, hogy áram kiesésnél tudjak telefonálni?
Vagy esetleg ilyenkor az elosztok is leállnak?
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#875 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:30

Idézet: Qabsz - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:17

NDS érdemes szünetmentes tápot rakni a modemre, hogy áram kiesésnél tudjak telefonálni?
Vagy esetleg ilyenkor az elosztok is leállnak?

Szerintem ha a saját lakásodon belül gyakoriak az áramszünetek, akkor megérheti a szünetmentest megvenni. De a te lokális "fejállomásod" valószínűleg ua. árramforrásra van kötve, mint te, így ha elmegy az áram, akkor az ott is elmegy. NSD tud(hat)ja, hogy melyik eszköz kap helyileg szünetmentest, és melyik nem; de a tapasztalat azt mutatja, hogy áramszünet esetén nem Csellófonos lesz, aki az áramszolgáltatónál (vezetékes) telefonos hibabejelentést fog tenni.
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#876 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:15

Na kérem szépen.

Engem nagyon izgatott ez az SMS küldés-fogadás itt az upc hálózatában, de csak azért, mert itt korábban valaki írta, hogy kapott vezetékes upc telefonra sms-t, és mivel az én készülékem is sms-képes (Panasonic KX-TCD210), szerettem volna kipróbálni.

Jelentem, hogy a küldés működik, miután a vezetékes telefonban az üzenetközpont számát a következőre állítottam be:
0641202020

Ez a szám egyébként a Monortel üzenetközpontjának száma. Miután ezt beállítottam, tudtam küldeni sms-t a mobilomra (t-mobile). Aztat persze nem tudom, hogyan "díjazzák" majd ezt az upc-s számlán, hó végén majd kiderül. :)
Sajna visszafelé nem működik a dolog, mert a mobilomról küldött sms-re a fent említett üzenetközpontból az az üzenet jött vissza, hogy a számhordozás miatt az üzenetet nem lehet kézbesíteni (talán ez valami "bünti" a t-s cégtől?). Lehet, hogy "igazi" upc-s számmal az is menne?

Esetleg, ha valakit érdekel a dolog - csak úgy a lehetőség szintjén - kipróbálhatná, hogy máshol is műxik-e ez a technika. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#877 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:36

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:15

Na kérem szépen.

Engem nagyon izgatott ez az SMS küldés-fogadás itt az upc hálózatában, de csak azért, mert itt korábban valaki írta, hogy kapott vezetékes upc telefonra sms-t, és mivel az én készülékem is sms-képes (Panasonic KX-TCD210), szerettem volna kipróbálni.

Jelentem, hogy a küldés működik, miután a vezetékes telefonban az üzenetközpont számát a következőre állítottam be:
0641202020

Ez a szám egyébként a Monortel üzenetközpontjának száma. Miután ezt beállítottam, tudtam küldeni sms-t a mobilomra (t-mobile). Aztat persze nem tudom, hogyan "díjazzák" majd ezt az upc-s számlán, hó végén majd kiderül. :)
Sajna visszafelé nem működik a dolog, mert a mobilomról küldött sms-re a fent említett üzenetközpontból az az üzenet jött vissza, hogy a számhordozás miatt az üzenetet nem lehet kézbesíteni (talán ez valami "bünti" a t-s cégtől?). Lehet, hogy "igazi" upc-s számmal az is menne?

Esetleg, ha valakit érdekel a dolog - csak úgy a lehetőség szintjén - kipróbálhatná, hogy máshol is műxik-e ez a technika. :D

Gondoltam megkérdezem azért UPCt, hogy mi van: gyorsan --> honlap: "Ön otthonából is kényelmesen elérheti ügyfélszolgálatunkat, hiszen munkatársaink az ország bármely pontjáról helyi tarifával hívható 1221-es telefonszámon naponta 7-21 óra között állnak rendelkezésére." A napontába beletartozik szerintem a hétvége is. Erre most (2033) bemondja a gépnéni, hogy munkatársaink hétköznap 7-21 óráig állnak rendelkezésre.  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio: :)

Kár, hogy a hétköznap olyan sokára lesz, hogy bírom most ki 3 napig sms-küldés nélkül? :)
(én inkább nem kockáztatok;)  )

szerk.:ragozás

Szerkesztette: gdeak 2005. 10. 29. 19:41 -kor

"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#878 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 20:40

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 18:36

Gondoltam megkérdezem azért UPCt, hogy mi van: gyorsan --> honlap: "Ön otthonából is kényelmesen elérheti ügyfélszolgálatunkat, hiszen munkatársaink az ország bármely pontjáról helyi tarifával hívható 1221-es telefonszámon naponta 7-21 óra között állnak rendelkezésére." A napontába beletartozik szerintem a hétvége is. Erre most (2033) bemondja a gépnéni, hogy munkatársaink hétköznap 7-21 óráig állnak rendelkezésre.  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio: :)

Kár, hogy a hétköznap olyan sokára lesz, hogy bírom most ki 3 napig sms-küldés nélkül? :)
(én inkább nem kockáztatok;)  )

szerk.:ragozás

És mit is kéne kockáztatnod???

Tegyük fel, hogy 40 Ft-ot 1 darab sms-ért. Húha :o

Én meg olvastam, hogy a Monortel az upc csoport tagja, sőt szerintem az upc hangpostát is az működteti. Ezért megnéztem a monortel weblapján az üzenetközpont számát, beírtam az upc-s telefonba, huss és pöcc láss csodát működik. :D

Szerinted, ha pénzes lenne a dolog akkor nem lenne letiltva ez a szolgáltatás? :)

#879 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 08:29

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:40

Én meg olvastam, hogy a Monortel az upc csoport tagja, sőt szerintem az upc hangpostát is az működteti. Ezért megnéztem a monortel weblapján az üzenetközpont számát, beírtam az upc-s telefonba, huss és pöcc láss csodát működik. :D

Szerinted, ha pénzes lenne a dolog akkor nem lenne letiltva ez a szolgáltatás? :)

Nincs jelen pillanatban sms szolgáltatás a UPC telefonnál, szóval ennél többet a 1221-en sem mondanának.
Amúgy tény, hogy a MonorTel-en keresztül megy, a hangposta is és egyebek is.

#880 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:48

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:40

Lehet, hogy ha UPC-nél nincs beépítve a számlázásba, akkor ingyen tudsz küldeni sms-t :D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.