UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra
Elküldve: 2005. 10. 05. 14:41
Elküldve: 2005. 10. 09. 19:07
A UPC telefonnal lehet SIP hívásokat indítani, ill fogadni?
Ha igen - milyen szolgáltatókkal van összeköttetés, - amennyiben nincs tervezi-e a cég, és mikorra?
Üdv.
Elküldve: 2005. 10. 09. 19:35
Mikor lehet majd sms-est küldeni a upc telefonvonalárol?Egyáltalán lehet majd?
Elküldve: 2005. 10. 11. 08:00
Elküldve: 2005. 10. 11. 08:20
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 20:07
A UPC telefonnal lehet SIP hívásokat indítani, ill fogadni?
Ha igen - milyen szolgáltatókkal van összeköttetés, - amennyiben nincs tervezi-e a cég, és mikorra?
Üdv.
Nem. Az MTA-ak privát IP tartományból kapnak IP-t, ami csak a softswitch (amolyan szoftveres telefonközpont VoIP-hoz) felé van routolva. Kívülről nem elérhető.
Elküldve: 2005. 10. 11. 08:32
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 9:20
köszi a választ
Elküldve: 2005. 10. 13. 06:33
Te sem tudod hogy az sms küldés mikor válik elérhetövé?A helyi ügyfélszolgálatnál kérdeztem,de fogalmuk sincs!Válaszodat elöre is köszönöm!
Elküldve: 2005. 10. 13. 08:33
Idézet: ballagyu - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 7:33
Te sem tudod hogy az sms küldés mikor válik elérhetövé?A helyi ügyfélszolgálatnál kérdeztem,de fogalmuk sincs!Válaszodat elöre is köszönöm!
Nem tudok ilyen irányú fejlesztési tervekről. Ma már mindenkinek van mobilja...
Elküldve: 2005. 10. 13. 13:02
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:33
Igazán nem akarok kötözködni, mert szerintem is hülyeség vonalas telefonnál az sms fícsör, de emlékeim szerint a matáv is jóval (évekkel) a mobil smsek után vezette be a vonalas sms-t. Tényleg, nincs erről vmi stats hogy ott hány % használja?
Elküldve: 2005. 10. 14. 11:47
Idézet: moq - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:02
Azért engem érdekelne, hogy miért nem működik a dolog az UPC hálózatában, ha már vannak sms-képes készülékek vezetékes hálózatra is. Csak mert nem használják, attól még működhetne. Én próbából küldtem egyet a mobilomról (t-mobil) a vezetékes upc-telefonomra, erre azt az üzenetet kaptam vissza, hogy az üzenetet a számhordozás miatt nem tudják kézbesíteni. Tényleg ez lenne az akadály?
Szerkesztette: lorenzo 2005. 10. 14. 11:48 -kor
Elküldve: 2005. 10. 28. 13:17
Vagy esetleg ilyenkor az elosztok is leállnak?
Elküldve: 2005. 10. 28. 13:30
Idézet: Qabsz - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:17
Vagy esetleg ilyenkor az elosztok is leállnak?
Szerintem ha a saját lakásodon belül gyakoriak az áramszünetek, akkor megérheti a szünetmentest megvenni. De a te lokális "fejállomásod" valószínűleg ua. árramforrásra van kötve, mint te, így ha elmegy az áram, akkor az ott is elmegy. NSD tud(hat)ja, hogy melyik eszköz kap helyileg szünetmentest, és melyik nem; de a tapasztalat azt mutatja, hogy áramszünet esetén nem Csellófonos lesz, aki az áramszolgáltatónál (vezetékes) telefonos hibabejelentést fog tenni.
Elküldve: 2005. 10. 29. 19:15
Engem nagyon izgatott ez az SMS küldés-fogadás itt az upc hálózatában, de csak azért, mert itt korábban valaki írta, hogy kapott vezetékes upc telefonra sms-t, és mivel az én készülékem is sms-képes (Panasonic KX-TCD210), szerettem volna kipróbálni.
Jelentem, hogy a küldés működik, miután a vezetékes telefonban az üzenetközpont számát a következőre állítottam be:
0641202020
Ez a szám egyébként a Monortel üzenetközpontjának száma. Miután ezt beállítottam, tudtam küldeni sms-t a mobilomra (t-mobile). Aztat persze nem tudom, hogyan "díjazzák" majd ezt az upc-s számlán, hó végén majd kiderül.
Sajna visszafelé nem működik a dolog, mert a mobilomról küldött sms-re a fent említett üzenetközpontból az az üzenet jött vissza, hogy a számhordozás miatt az üzenetet nem lehet kézbesíteni (talán ez valami "bünti" a t-s cégtől?). Lehet, hogy "igazi" upc-s számmal az is menne?
Esetleg, ha valakit érdekel a dolog - csak úgy a lehetőség szintjén - kipróbálhatná, hogy máshol is műxik-e ez a technika.
Elküldve: 2005. 10. 29. 19:36
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:15
Engem nagyon izgatott ez az SMS küldés-fogadás itt az upc hálózatában, de csak azért, mert itt korábban valaki írta, hogy kapott vezetékes upc telefonra sms-t, és mivel az én készülékem is sms-képes (Panasonic KX-TCD210), szerettem volna kipróbálni.
Jelentem, hogy a küldés működik, miután a vezetékes telefonban az üzenetközpont számát a következőre állítottam be:
0641202020
Ez a szám egyébként a Monortel üzenetközpontjának száma. Miután ezt beállítottam, tudtam küldeni sms-t a mobilomra (t-mobile). Aztat persze nem tudom, hogyan "díjazzák" majd ezt az upc-s számlán, hó végén majd kiderül.
Sajna visszafelé nem működik a dolog, mert a mobilomról küldött sms-re a fent említett üzenetközpontból az az üzenet jött vissza, hogy a számhordozás miatt az üzenetet nem lehet kézbesíteni (talán ez valami "bünti" a t-s cégtől?). Lehet, hogy "igazi" upc-s számmal az is menne?
Esetleg, ha valakit érdekel a dolog - csak úgy a lehetőség szintjén - kipróbálhatná, hogy máshol is műxik-e ez a technika.
Gondoltam megkérdezem azért UPCt, hogy mi van: gyorsan --> honlap: "Ön otthonából is kényelmesen elérheti ügyfélszolgálatunkat, hiszen munkatársaink az ország bármely pontjáról helyi tarifával hívható 1221-es telefonszámon naponta 7-21 óra között állnak rendelkezésére." A napontába beletartozik szerintem a hétvége is. Erre most (2033) bemondja a gépnéni, hogy munkatársaink hétköznap 7-21 óráig állnak rendelkezésre.
Kár, hogy a hétköznap olyan sokára lesz, hogy bírom most ki 3 napig sms-küldés nélkül?
(én inkább nem kockáztatok;) )
szerk.:ragozás
Szerkesztette: gdeak 2005. 10. 29. 19:41 -kor
Elküldve: 2005. 10. 29. 20:40
Idézet: gdeak - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 18:36
Kár, hogy a hétköznap olyan sokára lesz, hogy bírom most ki 3 napig sms-küldés nélkül?
(én inkább nem kockáztatok;) )
szerk.:ragozás
És mit is kéne kockáztatnod???
Tegyük fel, hogy 40 Ft-ot 1 darab sms-ért. Húha :o
Én meg olvastam, hogy a Monortel az upc csoport tagja, sőt szerintem az upc hangpostát is az működteti. Ezért megnéztem a monortel weblapján az üzenetközpont számát, beírtam az upc-s telefonba, huss és pöcc láss csodát működik.
Szerinted, ha pénzes lenne a dolog akkor nem lenne letiltva ez a szolgáltatás?
Elküldve: 2005. 10. 30. 08:29
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:40
Én meg olvastam, hogy a Monortel az upc csoport tagja, sőt szerintem az upc hangpostát is az működteti. Ezért megnéztem a monortel weblapján az üzenetközpont számát, beírtam az upc-s telefonba, huss és pöcc láss csodát működik.
Nincs jelen pillanatban sms szolgáltatás a UPC telefonnál, szóval ennél többet a 1221-en sem mondanának.
Amúgy tény, hogy a MonorTel-en keresztül megy, a hangposta is és egyebek is.
Elküldve: 2005. 10. 30. 09:48
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:40
Lehet, hogy ha UPC-nél nincs beépítve a számlázásba, akkor ingyen tudsz küldeni sms-t

Súgó
A téma zárva.