HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#1781 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 20:31

Idézet: ecet - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 21:19

Nézzük a választékot : ASUS írreálisan drágább

E-connectben az ASUS még olcsóbb is, mint a DFI és bolhán is  :think:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1782 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 20:36

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 21:25

DFi Ultra-D -t néztem ki én is magamnak, de ahogy nézem a sima (nem Deluxe) SLI Asus még olcsóbb is. és ha megjön az Asus Ultra.....

már csak az a bibi, hogy rühellem az Asus-t :D
a DFI viszont tényleg szimpi állíthatóság/tuning/stabilitás téren.
főleg a tuning rulz.

viszont a Kingmax500-as 2T-vel az gáz. én is ilyet akarok, és akit eddig kérdeztem a tuning topicban, ment neki 1T-n 500-on. nagyon helyesen ;)

Vigyázz a DFi Ultra-D az nem SLI! Az DXG, ami azért nem ugyanaz teljesítményben. A DFI LANPARTY UT NF4 SLI-D az ami SLI-s, de az meg ugyebár 9 ezer forinttal drágább. E-connectbe ez utóbbi lap 3 ezer forinttal drágább, mint az Asus A8N-SLI Deluxe.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1783 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 20:41

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 20:36

Vigyázz a DFi Ultra-D az nem SLI! Az DXG, ami azért nem ugyanaz teljesítményben. A DFI LANPARTY UT NF4 SLI-D az ami SLI-s, de az meg ugyebár 9 ezer forinttal drágább. E-connectbe ez utóbbi lap 3 ezer forinttal drágább, mint az Asus A8N-SLI Deluxe.

de moddolható SLI-vé!

másrészről pedig abszolút hidegen hagy az SLI. nekem Ultra chipes lap kellene (az csak véletlen, hogy a kinézett DFI moddolható :))
Asusból meg még nem ért el ide az Ultra, azért hasonlítottam a pure Asus SLI-hez (SLI és még olcsóbb is!)

Szerkesztette: vipisrac 2005. 03. 03. 20:42 -kor

#1784 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 20:42

Grat Rudi a cumóhoz, kíváncsi vagyok mit tud a Cséntek  ;)

Olvasgatva az utóbbi oldalakat úgy látom megfeledkeztetek a DFI lapokról, pedig bátran merem ajánlani!
Nálam teljesen stabilan működik a kezdeti tuning okozta bizonytalanságot leszámítva ( ugye nálam az volt a gond, hogy 250 FSB-től a ramot vissza kellett venni 2T-re)

Fontosnak tartom kiemelni, hogy sztem egyáltalán nem hangos a chipset hűtője , főleg mivel a hőmérséklet függvényében szabályozott a fordulatszáma. Nálam 49C körül megy terhelve, ahol 4000 körülire állítottam a fordulatot ( nem mondom ha felpörög 6000 fölé, akkor már erősen hajszárító a filing).

A tuning is teljesen korrekt és ugye ennek a Biosa tartalmaz egyedül olyan memória beállítási arzenált , amit egyik lap sem tud. Igaz én nem extrém tuningolok, megeléxem a 270-es FSB-vel, sőt a szinkron hajtás miatt inkább visszatértem 260-ra.

Nézzük a választékot : ASUS írreálisan drágább ( és mostanában vannak érdekességek a lapjaikkal) , az MSI nálam eleve kizárt ( ugye a szervizelés okozta tapasztalataim azért eléggé befolyásolnak ) , Epox még nem kapható ( és mostanánan velük is voltak gondok ) , Abit-tal szemezgettem de OTES :boa: , Gigabyte nem rossz ,de SZVSZ sosem volt egy tuningbajnok , Cséntek kissé nekem puritán és NF3 lapjainál voltak kedvezőtlen tapasztalataim...és asszem kb ki is fújt...én most is a DFI-t választanám  :D

1, DFIm van most is, jó lap;nagyon, de 939be se vias, se agp cuccuk nincs, de pcie-esben is basszák meg azt a 2 vga csatit, nekem hagyományos pci hely kell! :reklamacio: ! Ezért mérges vagyok rájuk!

2, Asus a8v deluxe wifit 23400Ftért tudnék venni, 1év garral;ezért fontoltam meg; mert az MSI sima lapja is ennyibe kerülne (24).
MSInek nagy piros pont a mosfet bordákért (víz!), de fekete az integrált anyért;hogy másik ellendarabot kell gyártanom, hiába van a laphoz már.
Asust nem tudom. Asust utálom, de ennyiért jó vétel, és lehet hogy a wifinek hasznát venném :think: .

MSI-k (mint az Abitok) kondihibásak, bár msinél én még csak memóriával ckapcsolatos kondit láttam megdögleni-de abból sokat! :( A mostani lapokban bízom, kezdeti A64es lapjaik nem voltak túl jók. Asus a Deluxe-os lapokat ált jól dobja össze. Giga tuningmester, ha vki ért hozzá; tény hogy nem softmenüs, de betonstabil, 2Votis atomstbilan adta K7nél. Viszont az A64es lapjai átlagosak, nincs K8T800Pros lapja, és mostanában a minőség is kicsit megingott. Plusz mérges vagyok rájuk, mert a vga-ik olyanok voltak, mint most a gainward, lapjaik is kiemelkedőek voltak;most meg referencia szarok, extra a dual bios és a dps-túl drágágn. Nagy gigás voltan, de ezt most ellépte. Epoxba utóbbi években elvesztettema bizalmam, KT333ig pedig nagyon jó volt. Abitot hagyjuk, 3 abit lap után feladom! :rolleyes: És az nf8akkal megint szopnak;kutyából nem lesz szalonna.

Marad MSI K8T Neo2 F(no fireware+extra raid) vagy Asus A8V Deluxe WiFi (ezen van minden szar, de nincs borda,és nem is nagyon tudok rá műteni :mad2:  - najó, 3pár simán felmegy, de a párhuzamos port mögött nem biztos hogy elférnek a bordáim)
//Hülye DFI-re alig tudom rárakni, egy nagy-egy kicsi párosítással vannak az IC, és az egyik akondik között van, arra nem lehet semmit tenni.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1785 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 20:45

Még egy hatalmas pirospont a Chaintechnek: még beszerelés elött kipróbáltam a chipsethűtőjét: teljesen hangatlan még max fordulaton is !  :up: Ügye rendes borda vana chipseten (mivel nem lóg a PCI-E slot vonalába, és magasabb bordát rá tudtak tenni) és nem olyan lemezdarabkaszerűségek, mint a többi lapon, így nem kellett helikopterszimulátorszerű ventit rátenni.

Beszerelés, beüzemél elött eddig minden patentnek tűnik (remélem utána is hepi leszek :)).

Lehet, hogy puritán a lap pl. egy A8N-SLI Deluxe-hoz képest, de nekem nem kell SLI meg 8 SATA csati vagy otes és egyéb borzalmak. Mást mindent viszont tud, amit egy NF4 Ultrának tudnia kell. Nekem a szolgáltatásai tökéletesen meg fognak felelni.

#1786 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 20:47

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 21:41

de moddolható SLI-vé!

másrészről pedig abszolút hidegen hagy az SLI. nekem Ultra chipes lap kellene (az csak véletlen, hogy a kinézett DFI moddolható :))
Asusból meg még nem ért el ide az Ultra, azért hasonlítottam a pure Asus SLI-hez (SLI és még olcsóbb is!)

Moddolható? Én úgy tudom, hogy egész egyszerűen más a vezetékek elrendezése, ezen szerintem nemigen tudsz változtatni.

Egyébként nemekemis az a problémám, hogy nemigen vannak sima Ultra-s alaplapok, így kénytelen voltam SLI-s lapot rendelni (ASUS). Az ASUS olcsóbb, mint a DFI, akárhogyis nézem.  :rolleyes:

#1787 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 20:50

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 20:31

E-connectben az ASUS még olcsóbb is, mint a DFI és bolhán is  :think:

Igazad van :respect:  , úgy általában gondolkodtam az ASUS árairól.
Amúgy ASUS AN8 SLI 28700 Ft a deluxe 32600 ( ez az egyik legál disztri ára )  DFI Ulra-D 27100, NF4 SLI-D 35850 ( ez + ugyi e*pert ). Ultra D valóban nem SLI, SLI-s DFI pedig drágább...tévedtem  ;)
-

#1788 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 21:04

:reklamacio: Basszus, az asusnál nem működött idáigi tesztekben az agp/pci lock!
Vkinek van ilyen, és meg tudja cáfolni???

Hoppá, hoppá: GA-K8V Ultra-939
ÉS 6 FÁZISOS DPS NÉLKÜL IS!
Kép
Csak még nem látok sehol, hogy mennyibe kerülhet...
Dual LAN, Dual BIOS, Dual mem,Dual(raid0 :Đ ) vincsikkel,dual fireware sebesség(800Mbit/s), dual tápellátással ... elfogadnám ! :wub:
Csak az ára legyen nagyon single :( !

Szerkesztette: MC Pite 2005. 03. 03. 21:51 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1789 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 21:11

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 20:47

Moddolható? Én úgy tudom, hogy egész egyszerűen más a vezetékek elrendezése, ezen szerintem nemigen tudsz változtatni.

Egyébként nemekemis az a problémám, hogy nemigen vannak sima Ultra-s alaplapok, így kénytelen voltam SLI-s lapot rendelni (ASUS). Az ASUS olcsóbb, mint a DFI, akárhogyis nézem.  :rolleyes:

Ha valainek szüksége van rá, moddolható...
Mostanában észbe kaptak nVidianal és próbálják szoftveresen tiltani.
Én a D..ostudiónál vettem sima NF4 Ultrat ~38k ért, de pl. meme árul itt a bolhán 31ért, még van neki egy...

#1790 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 09:13

Nézzük a választékot : ... Epox még nem kapható ( és mostanánan velük is voltak gondok ) ...

USA-ban és a németeknél már kapható. Viszont a Herta, a kizárólagos magyar disztribútor egy akkora **** (censored), hogy az már bántó! Az új lapokból egy sincs a listájukon (sima K8T800-as a legújabb), mail-re meg csesznek válaszolni. Marad a telefonos rugdosás, de előre tudom, hogy elhajtanak a búsba. Külföldről meg a garancia miatt nem akarok rendelni. Ezt a dilemmát oldja meg valaki!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1791 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 15:06

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 20:45

Még egy hatalmas pirospont a Chaintechnek: még beszerelés elött kipróbáltam a chipsethűtőjét: teljesen hangatlan még max fordulaton is !  :up: Ügye rendes borda vana chipseten (mivel nem lóg a PCI-E slot vonalába, és magasabb bordát rá tudtak tenni) és nem olyan lemezdarabkaszerűségek, mint a többi lapon, így nem kellett helikopterszimulátorszerű ventit rátenni.

Beszerelés, beüzemél elött eddig minden patentnek tűnik (remélem utána is hepi leszek :)).

Lehet, hogy puritán a lap pl. egy A8N-SLI Deluxe-hoz képest, de nekem nem kell SLI meg 8 SATA csati vagy otes és egyéb borzalmak. Mást mindent viszont tud, amit egy NF4 Ultrának tudnia kell. Nekem a szolgáltatásai tökéletesen meg fognak felelni.

Már írtam a cséntek topicban is, hogy nagyon szurkolok Neked a lapod miatt. Remélem beválik Neked és mindenkinek, mert ez a lapl és az Asus A8N-E a kiszemelt áldozat, csak az asust még nem lehet kapni (viszont jó borda van a feteken)
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1792 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 20:01

Én már a jövőre gondolok :)

Kép
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#1793 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 23:28

Kérdés: 24 tűs ATX alaplapi csati van a lapomon, de a tápomé csak 20 tűs. Rádugtam simán a 20 tűset (csak egyféleképpen lehet) és szépen használom így a gépem, működik minden frankón, tuning is megy ezerrel.

Kérdés: lehet ebből baj vagy jó így ahogy van ?  :think:

#1794 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 00:02

Idézet: Xao - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 21:01

Én már a jövőre gondolok :)

Kép

LOL!!  :pokeas2:  :D
My photos

#1795 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 00:15

nekem is kéne egy ilyen.de van már alaplap hozzá?milyen videokari kell mellé?PCI-EXPR3? :cool:

#1796 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 00:26

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 23:28

Kérdés: lehet ebből baj vagy jó így ahogy van ?  :think:

Nem, ha így használod tovább, akkor fél éven belül fel fog robbanni.  :cool:

#1797 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 01:09

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 0:26

Nem, ha így használod tovább, akkor fél éven belül fel fog robbanni.  :cool:

Ok, akkor rendben, akkor addig beszerzek valami védőfelszerelést :cool: :lollypop:

Közben utánaolvastam pár külföldi fórumban (lehet itt is megtaláltam volna a választ, csak kicsit nehéz 60 oldalas topikban kutakodni), és jó így ahogy van a kis drágám. :D

#1798 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 03:15

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 1:09

Ok, akkor rendben, akkor addig beszerzek valami védőfelszerelést :cool: :lollypop:

Közben utánaolvastam pár külföldi fórumban (lehet itt is megtaláltam volna a választ, csak kicsit nehéz 60 oldalas topikban kutakodni), és jó így ahogy van a kis drágám. :D

Ha egy GF6800U-t tuningolsz egy dual core procival akkor lehet max. gond belőle... :) De igazából én a nem SLI-s alaplapokon kissé feleslegesnek találom a 24 tűs csatit...Bár a dual core lehet ,hogy jelentős teljesítményfelvéteélt fog okozni de kétlem ,hogy a 20 tű ne lenne elég...Viszont SLI az más helyzet...Ott viszont az asus még egy ez-pluggal is megtoldotta a dolgot,bár itt meg már ez kissé túlzás :)

#1799 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 07:21

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 14:40

Nah, Chaintech NF4 Ultrát rendeltem 20k-ért (ma vagy holnap itt is lesz). Csak kihúztam a nyakam az Asus köteléből :D Kap egy szintén lassan pörgő 8 centis ventit a chipsetborda és lehet neki tolni.

Mondjuk extrém digitalban 26.5k nettó a nemdeluxe A8N SLI. Roppant baráti ár (csak procijuk és elfogadható árú 6600GT-jük nincs hozzá).

És hogyan teszed rá a 8 centis hűtőt a chipsetre?

#1800 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 09:30

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 7:21

És hogyan teszed rá a 8 centis hűtőt a chipsetre?

Gondolom valami brutál ventiátalakítóval :cool:

Téma megosztása:

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.