HWSW Informatikai Kerekasztal: Leggyorsabb DVD-olvasó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leggyorsabb DVD-olvasó Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 25. 11:27

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 22:12

kösszi, majd lehet, hogy ha nem találok piot kérek egy olyan lite-on 10e ért ez a pár ezer külömbség anyit megér:). De csak ha esküszöl, hogy nem válogatos, nem azért mert szutykot akkarok belerakni, szinte mindig G04 riteket-hez lenne, csak hát a külföldi forumokon azt irták hogy kényes.
Ha anyit bir mint a sima LG GDR-8162B, ami nem egy exclusiv falja, de még soha nem találkoztam olyan lemezzel amit ne tudot volna el olvasni (DL-kivéve persze) akkor nagy baj nem lehet.
Szoval mindent olvas nagyábol???

EDIT: még anyi, hogy ha kénne egy ilyen Lite-on akkor az menyi idö allat jönne meg???

Eddig nem vettem észre, hogy válogatna. Én G04-es lemezekkel (Arita, Ridata, Ritek, Ridisc), Primedisc, TDK, Maxell, Verbatim, Arita+R-ek (Ricohjpn) használgatom, ezekkel még nem volt problémája. Mástól kapott Princoval volt, előfordult, hogy be se tudta olvasni.
(Hozzáteszem: a volt LG 48-as combo meghajtóm lassabb volt ugyan, de hibás lemezeket is szép egyenletesen olvasott be, igaz max 6x sebességgel...)
Ha karcosabb a lemez, régebbi, hibás, akkor vannak lelassulásai, de úgy nagy általánosságban tényleg gyors és jó olvasó, eddig mindenféle probléma nélkül.

Az, hogy mennyi idő alatt jön meg, változó lehet, attól függ, hogy jön haza a srác, aki hozza. (1-2-3 hét)
42

#22 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 13:33

Amúgy ha totál elégedett vagy a Pio-val, akkor sztem próbálj meg inkább még egy olyat venni.
Mégiscsak hazai a gar...

LiteOn: nem túlzottan válogatós (illetve nem nagyon vettem észre ilyesmit) ahogy már írtam, viszont elég érzékeny a lemezhibákra, kis hibáknál is lassít, emiatt lehet jó tesztelésre, de nem biztos, hogy jó közvetlen másolásra. A Pio nem ilyen érzékeny az tuti. No meg a volt 48-as LG combo driveom se volt érzékeny, az tökéletesen olvasott gyakorlatilag mindent, igaz, csak max 6x sebességgel....
42

#23 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 19:27

El is feledtem: itt egy teszt a LiteOn 167T olvasóról.

A lényege:

- The Good

Low price
Good CD Error correction
Very good DVD error correction
Very high CSS DVD-Video ripping speed
High C2% accuracy, with light scratched discs
Supports CDS200 protected Audio discs
Big unofficial community support (KProbe, Speedhacks, RPC1 utilities)
Can read DVD±R/RW SL media up to 16X with un-official firmware
Frequent firmware updates from LiteON
- The Bad

Not very good performance with highly scratched Audio CDs
Slow rip with SafeDisc v2 & SecuROM protected game titles
Doesn't support reading of DVD-RAM media
Retail package didn't include internal IDE cable
Doesn't support Key2Audio protected Audio discs
- Like to be fixed

Ami érdekes, hogy itt nagyon jó hibajavítást írtak, hát nem tudom. Akkor ezek szerint mégiscsak az lehet, hogy némelyik lemezt kevésbé kedveli, én arra gondoltam, hogy az apró hibákat veszi észre, emiatt lassít be időnként.  :think:
Most tesztelgettem pár lemezt, s volt pl. egy Verbatim, amelyikre egyáltalán nem rossz Kprobe2 eredményt kaptam, a lemez végén azonban mind ez, mind pedig a Nec íróm berángatott szépen. Én csak arra gondoltam, hogy a lemezvégi apró PIF tüske miatt.

CDSpeed (12x fw van benne most):
Kép
Amúgy a lemez tökéletesen olvasható, asztali is szereti.

Szóval most nem tudom...

Szerkesztette: BigBear 2004. 09. 25. 19:28 -kor

42

#24 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 19:50

Ez hackelt firmware?

#25 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:00

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 20:50

Ez hackelt firmware?

Igen, speed-hackelt.
167T.9S16.patched-rs12xR_8xRW_8xDVD9
42

#26 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:03

:offtopic:

Bocsi Péter, de a régi avatárod sokkal jobban illett a fórumbeli státuszodhoz. Komolyan.
End of  :offtopic:

Amúgy az ASUS E616P1-et hová rangsorolnátok?
Lehet, hogy a leendő PIO írómhoz PIO olvasót kellett volna vennem?

Szerkesztette: Martin 2004. 09. 25. 20:07 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#27 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:04

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:00

Igen, speed-hackelt.
167T.9S16.patched-rs12xR_8xRW_8xDVD9

Akkor nem kell aggódni. A speed hackelt firmware minden lemeztípushoz a gyári lemezeknél alkalmazott olvasási stratégiát próbálja használni több-kevesebb sikerrel, ami NEM JÓ az írott lemezek mindegyikéhez, így tehát nem tekinthető mérvadónak egy ilyen módon babrált meghajtó olvasási tesztjének eredménye. Minden bizonnyal tök jó a lemez.

#28 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:14

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:04

Akkor nem kell aggódni. A speed hackelt firmware minden lemeztípushoz a gyári lemezeknél alkalmazott olvasási stratégiát próbálja használni több-kevesebb sikerrel, ami NEM JÓ az írott lemezek mindegyikéhez, így tehát nem tekinthető mérvadónak egy ilyen módon babrált meghajtó olvasási tesztjének eredménye. Minden bizonnyal tök jó a lemez.

Hmmm... ezt nem tudtam.
(Egyébként hackelt a Nec íróban levő is, amivel még néztem...)
Mondom, amúgy a lemez tökéletesen lejátszható, amit végülis a viszonylag szép Kprobe eredmény mellett el is vártam, de furcsa volt ez a letörés cdspeed-ben.
Köszi.  :respect:

(Hmmm... most jutott eszembe: ezért lehet az, hogy a DVD-Rom-ként megírt lemezeket szinte kivétel nélkül mind gyönyörűen olvassa végig, a -R lemezeket meg nem mind, annak ellenére, hogy nagyon szép a Kprobe2 gorbéjük, illetve tökéletesen lejátszhatóak?  Lehet ilyen összefüggés a dologban?  :think:  )

Szerkesztette: BigBear 2004. 09. 25. 20:21 -kor

42

#29 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:15

Idézet: Martin - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:03

:offtopic:

Bocsi Péter, de a régi avatárod sokkal jobban illett a fórumbeli státuszodhoz. Komolyan.
End of  :offtopic:

Amúgy az ASUS E616P1-et hová rangsorolnátok?
Lehet, hogy a leendő PIO írómhoz PIO olvasót kellett volna vennem?  

:offtopic:  Nyugi, majd lesz újabb avatar :D

Most így nem vágom, hogy annak az Asusnak mi is a bele, de ha jól emlékszem az egy Pioneer DVD-121 :) lakik abban is.

#30 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:19

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:15

Most így nem vágom, hogy annak az Asusnak mi is a bele, de ha jól emlékszem az egy Pioneer DVD-121 :) lakik abban is.

Igen, az Asus DVD-E616P1 valóban egy Pio 121 OEM.  ;)
42

#31 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:15

Én is úgy tudtam, egyébként,az UDMA 100-as (E616P2) kértem, de 66-os adtak. Csak otthon vettem észre, és már ne, volt kedvem miatta pattogni.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#32 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:21

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:14

(Hmmm... most jutott eszembe: ezért lehet az, hogy a DVD-Rom-ként megírt lemezeket szinte kivétel nélkül mind gyönyörűen olvassa végig, a -R lemezeket meg nem?  Illetve lehet ilyen összefüggés a dologban?  :think:  )

Igen, lehet.

#33 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:23

Idézet: Martin - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:20

Én is úgy tudtam, egyébként,az UDMA 100-as (E616P2) kértem, de 66-os adtak. Csak otthon vettem észre, és már ne, volt kedvem miatta pattogni.

Áhh, ne aggódj, nem vesztettél semmit, a tesztek burst átvitele lenne csak nagyobb, aztán kész, amúgy ugyanaz a teljesítménye szerintem.

#34 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:25

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:21

Igen, lehet.

Hmmm... még egyszer köszi!

:respect:  :respect:  :respect:
42

#35 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 21:23

Áhh, ne aggódj, nem vesztettél semmit, a tesztek burst átvitele lenne csak nagyobb, aztán kész, amúgy ugyanaz a teljesítménye szerintem.

Ja, de jobban is jártam, mert az eléési idő 90ms asszem 120 helyett :)

Martin

#36 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 22:14

Bigbear,

Szevasz,
Na gondos munkával kideritettem, hogy azért nem találni sehol Pio 121 mert a Pioneer beszüntette a gyártását (legalábis ezt álitotta a Pioneer Magyarországi képviselete), gondolom hamarosan várható lesz a Pio 122, pedig milyen jó kiss drive.
Szoval az érdekelne, hogy te mit tudsz arrol hogy a Plextor 116A/T3 az egye az egyben ugyan ez a Pio (csak rebadged). Mert ha u.a. akkor ilyet veszek.
Köszi.

U.I: most vetem egy Codegen Server házat  (44e ft.) (11nagy féröhelyel) lesz benne 4db Pio 108 iró és 4db Olvasó. Kemény mi:) Anyi lesz az árafelvétel, hogy valoszeg muszál tápot cserélnem, pedig a mostani sem kutya (Zalman 400W), de most lehet hogy kelleni fog egy enermax 550W (bisztos ami bisztos).
Remélem birni fogja a PCI bus mert azon lesz (2 db. Silchipes PCI-ATA kártya) 4 db Rom ezekböl. Plusz 2 Sata winyo ami szintén a PCI bus-rol kapja az adatokat ha jol tudom.

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 27. 22:14 -kor

A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#37 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 22:32

Ha már SATA kártyát veszel, ne SiL chipeset vegyél. Vannak sokkal jobbak is kicsit drágábban.

#38 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 23:08

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 23:32

Ha már SATA kártyát veszel, ne SiL chipeset vegyél. Vannak sokkal jobbak is kicsit drágábban.

Nem, a 2db Sil-es az ATA kártya (az egyetlen olyan PCI ata vezérlő amit találtam, ami viszi az ATAPI ezközöket, Konkrétan STlab, mert a Kuwel-en is Sil van de azzal nem nagyon boldogutam, de az STlab ugy néz ki, hogy bejött)

A sata vezérlő az az alaplapon van :) Promise (csak azért irtam, hogy a PCI-rol kapja az adat forgalmat, mert ez nem a csipsetbe van beépitve (nem ugy mint az újjab intel chipseteknél, ahol benne van), és ugy tudom, hogy azok a PCI buszra vannak rá épitve, még ha On-board is)

De köszi a tanácsot, én vagyok a hibás, kicsit hülyén fogalmaztam.

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 27. 23:12 -kor

A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#39 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 23:38

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 23:14

Bigbear,

Szevasz,
Na gondos munkával kideritettem, hogy azért nem találni sehol Pio 121 mert a Pioneer beszüntette a gyártását (legalábis ezt álitotta a Pioneer Magyarországi képviselete), gondolom hamarosan várható lesz a Pio 122, pedig milyen jó kiss drive.
Szoval az érdekelne, hogy te mit tudsz arrol hogy a Plextor 116A/T3 az egye az egyben ugyan ez a Pio (csak rebadged). Mert ha u.a. akkor ilyet veszek.
Köszi.

U.I: most vetem egy Codegen Server házat  (44e ft.) (11nagy féröhelyel) lesz benne 4db Pio 108 iró és 4db Olvasó. Kemény mi:) Anyi lesz az árafelvétel, hogy valoszeg muszál tápot cserélnem, pedig a mostani sem kutya (Zalman 400W), de most lehet hogy kelleni fog egy enermax 550W (bisztos ami bisztos).
Remélem birni fogja a PCI bus mert azon lesz (2 db. Silchipes PCI-ATA kártya) 4 db Rom ezekböl. Plusz 2 Sata winyo ami szintén a PCI bus-rol kapja az adatokat ha jol tudom.

Szép egy cuckeráj.  ;)
Csak kérdés: normálisan mennek a kártyákra tett DVD-olvasók?

Ha jól tudom, akkor a Plextor PX-116A2 egy rebadged Pio 121-es. (Az A3 nem ismerős...)
De sztem olcsóbb lehet egy ASUS DVD-E616P1 ami szintén átcsomagolt Pio 121.
42

#40 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 23:41

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 23:32

HOL???

Kerestem a boltokban, de egyet sem lattam.
Bezzeg SiI3112-esbol 3 kulonbozot talaltam...

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó