Idézet: ekoder - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 23:31
Az említett NEC író az egyrétegű lemezekkel viharos, de a gyenge lemezeket nem csípi. DL lemezek olvasásában a Toshiba és Pioneer meghajtók is simán verik. Persze az utóbbi FW-ben orvosolható, bár a max. engedélyezhető érték a 7X.
Igy elég érthető, hogy miért teszi fel mindenki ugyan azt a kérdést, teljesen össze zavarodnak, ha végig olvassák ezt a topicot.
Igy álmosan meg probálok egy össze foglaló táblázatott csinálni, hogy ha az olvasási sebeségre hajtunk, a fentem emlitett tipusokra vonatkozoan, hisz nekem szinte mindegyikböl volt már vagy van.
Lassabakal kezdem (kizárolag DVD-r tapasztalatok):
Toshiba 1802-1902, Pioneer 120S (slot-in) (egyébként ebbe a kategoriába esik majdnem az összes többi olvasó is, amiket itt nem emlitetek, pl. az LG-k is):
átlag olvasási sebesség: 5-6x
tudtommal nincs hozzá speed hack firmware
Pioneer 121 (és annak clone-jai):
áltag olvasási sebbeség: 8x
Szinte mindent el tud olvasni és a gyári firmware-vel teszi mind ezt
Pioneer 108D (
igen ez iró is):
átlag olvasási sebbeség: 10x
Szintén szinte mindent el tud olvasni és szintén a gyári firmware-vel teszi mind ezt, nem az érzékeny olvaok közzé tartozik, ez a kiváló hiba javitó kességének köszönhető. Én jelenleg ilyet használok az olvasásra, de csak ezért mert a NEC3500 valahogy nem komálta a STlab PCI-ATA vezérlöt.
Toshiba 1712, Lite-on 166/167 (és ezeknek a clone-jai):
átlag olvasási sebbeség: 12x
ezt speed heckel tudja, visszont NAGYON érzékeny a lemez minöségre, e miatt talán jó tesztelésre is
NEC3500:
átlag olvasási sebbeség: 12x
ergo u.a. a sebesség mint a 1712-es, de ö visszont csak közepesen érzékeny a lemez minöségre.
Szerkesztette: oalex 2004. 11. 06. 03:13 -kor
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)