HWSW Informatikai Kerekasztal: Leggyorsabb DVD-olvasó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leggyorsabb DVD-olvasó Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 05. 17:54

Hülye kérdés tőlem: Mi az, hogy Samsung kinézetű Toshiba? Eddig NEM a Toshiba csinálta a Samsung olvasókat, írókat, combókat és DVD írókat???  :think:
Minden esetre az "új" Toshiba meghajtókon már Toshiba Samsung Storage Technology Corporation áll.

Nálunk van 121-es Pioneer, de csak Slotos és valamiért elég régen csak olyan van. iszont tudtommal az Asus ólcsobb egy ezressel, és az is Pio, ahogy fentebb is írva vagyon  :D
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#162 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 18:03

Idézet: oalex - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 17:28

Ha rám halgatsz akkor be áldozom még egy tizesz és veszel egy NEC3500, ugyan ez egy iró, de egyben a leggyorsabb olvasó is ami létezik, sebessége meg egyezik a Toshiba 1702-vel de messze nem olyan érzékeny, szolval nem gyorsit-lasit folyton. Ha sokat akkarsz rippelni akkor mindenkép megéri hogy ~5-6perc allat fen van a gépen a cucc a lemezröl.

*** OFF ***
Te jó ég! Én hüle meg a 4 éves!!!!! Pioneer 104S-el olvastam be lemezt 18-20 perc alatt (kicsit köhög már szegény), holott ott figyelt alatta a 3500. Itt mindíg tanulok valami újat! Hogy lehettem ilyen hüle?  :think:
*** OFF ***

#163 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 20:18

Na igy néz ki egy Toshiba 1912-es!
Engem egy samsungra emlékeztet

Üdv.

Csatolt fájl:

#164 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 22:31

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 19:03

*** OFF ***
Te jó ég! Én hüle meg a 4 éves!!!!! Pioneer 104S-el olvastam be lemezt 18-20 perc alatt (kicsit köhög már szegény), holott ott figyelt alatta a 3500. Itt mindíg tanulok valami újat! Hogy lehettem ilyen hüle?  :think:
*** OFF ***

Az említett NEC író az egyrétegű lemezekkel viharos, de a gyenge lemezeket nem csípi. DL lemezek olvasásában a Toshiba és Pioneer meghajtók is simán verik. Persze az utóbbi FW-ben orvosolható, bár a max. engedélyezhető érték a 7X.

#165 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 02:48

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 18:54

Nálunk van 121-es Pioneer, de csak Slotos és valamiért elég régen csak olyan van. iszont tudtommal az Asus ólcsobb egy ezressel, és az is Pio, ahogy fentebb is írva vagyon  :D

Most meg én érzem magam hülyének, de eddigg ugy tudtam, hogy 121-böl nincs slot-in es, csak a 120-as bol van, ami viszont ne olyan gyors.
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#166 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 03:08

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 23:31

Az említett NEC író az egyrétegű lemezekkel viharos, de a gyenge lemezeket nem csípi. DL lemezek olvasásában a Toshiba és Pioneer meghajtók is simán verik. Persze az utóbbi FW-ben orvosolható, bár a max. engedélyezhető érték a 7X.

Igy elég érthető, hogy miért teszi fel mindenki ugyan azt a kérdést, teljesen össze zavarodnak, ha végig olvassák ezt a topicot.
Igy álmosan meg probálok egy össze foglaló táblázatott csinálni, hogy ha az olvasási sebeségre hajtunk, a fentem emlitett tipusokra vonatkozoan, hisz nekem szinte mindegyikböl volt már vagy van.

Lassabakal kezdem (kizárolag DVD-r tapasztalatok):

Toshiba 1802-1902, Pioneer 120S (slot-in) (egyébként ebbe a kategoriába esik majdnem az összes többi olvasó is, amiket itt nem emlitetek, pl. az LG-k is): átlag olvasási sebesség: 5-6x
tudtommal nincs hozzá speed hack firmware

Pioneer 121 (és annak clone-jai): áltag olvasási sebbeség: 8x
Szinte mindent el tud olvasni és a gyári firmware-vel teszi mind ezt

Pioneer 108D (igen ez iró is): átlag olvasási sebbeség: 10x
Szintén szinte mindent el tud olvasni és szintén a gyári firmware-vel teszi mind ezt, nem az érzékeny olvaok közzé tartozik, ez a kiváló hiba javitó kességének köszönhető. Én jelenleg ilyet használok az olvasásra, de csak ezért mert a NEC3500 valahogy nem komálta a STlab PCI-ATA vezérlöt.

Toshiba 1712, Lite-on 166/167 (és ezeknek a clone-jai):  átlag olvasási sebbeség: 12x
ezt speed heckel tudja, visszont NAGYON érzékeny a lemez minöségre, e miatt talán jó tesztelésre is

NEC3500: átlag olvasási sebbeség: 12x
ergo u.a. a sebesség mint a 1712-es, de ö visszont csak közepesen érzékeny a lemez minöségre.

Szerkesztette: oalex 2004. 11. 06. 03:13 -kor

A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#167 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 11:09

Idézet: oalex - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 3:08

Igy elég érthető, hogy miért teszi fel mindenki ugyan azt a kérdést, teljesen össze zavarodnak, ha végig olvassák ezt a topicot.
Igy álmosan meg probálok egy össze foglaló táblázatott csinálni, hogy ha az olvasási sebeségre hajtunk, a fentem emlitett tipusokra vonatkozoan, hisz nekem szinte mindegyikböl volt már vagy van.

Lassabakal kezdem (kizárolag DVD-r tapasztalatok):

Toshiba 1802-1902, Pioneer 120S (slot-in) (egyébként ebbe a kategoriába esik majdnem az összes többi olvasó is, amiket itt nem emlitetek, pl. az LG-k is): átlag olvasási sebesség: 5-6x
tudtommal nincs hozzá speed hack firmware

Pioneer 121 (és annak clone-jai): áltag olvasási sebbeség: 8x
Szinte mindent el tud olvasni és a gyári firmware-vel teszi mind ezt

Pioneer 108D (igen ez iró is): átlag olvasási sebbeség: 10x
Szintén szinte mindent el tud olvasni és szintén a gyári firmware-vel teszi mind ezt, nem az érzékeny olvaok közzé tartozik, ez a kiváló hiba javitó kességének köszönhető. Én jelenleg ilyet használok az olvasásra, de csak ezért mert a NEC3500 valahogy nem komálta a STlab PCI-ATA vezérlöt.

Toshiba 1712, Lite-on 166/167 (és ezeknek a clone-jai):  átlag olvasási sebbeség: 12x
ezt speed heckel tudja, visszont NAGYON érzékeny a lemez minöségre, e miatt talán jó tesztelésre is

NEC3500: átlag olvasási sebbeség: 12x
ergo u.a. a sebesség mint a 1712-es, de ö visszont csak közepesen érzékeny a lemez minöségre.

Bocs hogy belepofatlankodok de a 1802-es toshibahoz van speed hack fw.Igy kb atlag 10x az olvasasi sebessege.(sajat tapasztalat alapjan)
Oalex bocsi! :respect:
Mar a jovo sem a regi

#168 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 14:25

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 12:09

Bocs hogy belepofatlankodok de a 1802-es toshibahoz van speed hack fw.Igy kb atlag 10x az olvasasi sebessege.(sajat tapasztalat alapjan)
Oalex bocsi! :respect:

semmi gond, ezt nem tudtam, igy jól jön a pontositás. Mikor én kerestem hozzá akkor nem találtam :(

:respect:

Szerkesztette: oalex 2004. 11. 06. 14:26 -kor

#169 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 17:39

Saturn: dobozos Asus E616P2 olvaso: 7990.

#170 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 21:09

Helló mindenki!
Sikerült egy Toshiba 1802-es flash-elése közben a gépet kikapcsolnom.
Azota a Bios sem ismeri fel, és a V166teg.exe  Azt mondja,mikoözben megnézi az összes ide csatornát, hogy "SHADOW" drive. Van valakinek ötlete?
Köszi elöre is.

#171 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:25

Olzoli: Léteznek olyan flasher-ek, amik célzottan egy IDE csatorna egy eszközére írnak egy FW-fájlt szabványos módon. Angolul tudsz? Google-al próbáld meg megtalálni, már nem emlékszem (múltkor rángattam vissza egy misi dvd-romot romjaiból így, de a progit itt hagytam).
Más. Pioneer DVD305S-ről mia  vélemény? Csak kíváncsiság.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#172 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:35

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 17:39

Saturn: Asus E616P2 dobozos olvaso: 7990.

Nálunk nem akciósan volt 7.240, igaz tévedésből jött Asus E616P1 helyett :D

#173 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:47

OLzoli: Rossz hír. megvan a progi, MTKFlash a neve és eszembe jutott, hogy mi ez. Ez képes ilyet tenni, de csak Mediatek interfaceIC-n keresztül és a Tosibáknak nem Mediatek a csatolója-legalábbis a Tiédnek úgy tudom, nem az. Szedd le az alját, az IDE-csatihoz legközelebbi nagy IC-n egy M betű van valami körrel együtt, akkor nyertél, de azt hiszem, nem az lesz...Kép
Mást nem találtam Toshibákoz. De PPeter talán tud valami okosat ezügyben.

Szerkesztette: didyman 2004. 11. 15. 22:49 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#174 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:56

Idézet: oalex - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 4:08

A kérdés csak az, hogy ennek, illetve a "táblázatban" foglalt nagy általánosításoknak mi köze van az általam leírtakhoz? El kell kukkantani a CDRInfo-ra, és megnézni, melyik drájv milyen lemezzel mit produkál olvasáskor.
Szerintem minimum 2 db DVD olvsására képes meghajtója legyen az embernek, és az aktuális célnak megfelelőt használja.

#175 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 01:52

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Aopen 1648/AAP tipusu dvd olvasoval?Legfokeppen az olvasasi sebessege erdekelne,meg hogy mennyire megbizhatoan olvas!(meg minden egyeb info rola)Elore is koszonom a valaszokat
Mar a jovo sem a regi

#176 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 14:11

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 23:47

OLzoli: Rossz hír. megvan a progi, MTKFlash a neve és eszembe jutott, hogy mi ez. ......... akkor nyertél, de azt hiszem, nem az lesz...Mást nem találtam Toshibákoz. De PPeter talán tud valami okosat ezügyben.

Köszi. De mielöt bármit tudtam volna vele tenni, gariban kicserélték. (nem hittem volna).
DE most meg van egy 1912-esem. Most ez jó nekem? Már a 1802-es is jóval gyengébben muzsikált mint az elödje. Tart még ez a tendencia ? Vagy csak a Samsung volta miat is már tökmindegy?

#177 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 14:57

Az utolsó samu, amit megsüvegeltem a 612-es volt, na nem sebességbajnok, hanem amit az túlélt zokszó nélkül...

#178 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 16:03

Idézet: olzoli - Dátum: 2004. Nov. 16., Tuesday - 14:11

Köszi. De mielöt bármit tudtam volna vele tenni, gariban kicserélték. (nem hittem volna).
DE most meg van egy 1912-esem. Most ez jó nekem? Már a 1802-es is jóval gyengébben muzsikált mint az elödje. Tart még ez a tendencia ? Vagy csak a Samsung volta miat is már tökmindegy?

1912 teljesen samsung, ha ranezel sem a toshiba jut rola az eszedbe :( A 1802 allitolag jobb volt.

#179 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 17:49

Idézet: olzoli - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 15:11

Én a helyedben csak örülnék neki :) mert ha nem cserélték volna ki akkor nem biztos hogy valaha müködöt volna. Nagyon jó fej volt a bolt ahol kicserélted, vagy nagyon nem értet hozzá a szervizes, mivel ilyen esetekben nem érvényes a gari.
Két lehetöséged van:

1. Vagy használd egésségel
2. Vagy add el (hiszen zsir új) és tegyél rá pár ezer forintott, aztán vegyél egy jobbat.

Mind két esett jóbb mint ha egyáltalán nem lenne.

Szerkesztette: oalex 2004. 11. 16. 17:51 -kor

#180 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 16. 17:55

Idézet: olzoli - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 15:11

Itthon nekem is van egy 1802-es a TV-néző gépben, igazából nincs vele bajom (már egy éve normálisan működik).  Ez az 1912-es mennyire hangos jószág? Mert a Philips combóm (három éves) már kezd gyengélkedni lemezkompatibilitás terén (már van olyan DVD lemez amit fel sem ismer, holott pár héttel ezelőttig nem volt ilyen gondja - azért még egy fejtisztítást megpróbálok) és kellene valami olvasó az író mellé, és bár árlistákban más is szerepel, de csak LG és ez a Toshiba elérhető ténylegesen és LG meg azért nem kell.
Ha küszködés nélkül, csendben olvas mindent, lehet hogy megjátszok egyet én is (maximum nem veszek több Toshibát, ha hamar bekrepál; már nem olyan vészesek az olvasók árai, hogy egy próbát ne érjen meg).

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.